Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 393

• 43 990
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  Обаче не съм сигурна дали ще е жив след следващия епизод.

Е, как няма да е жив?
Няма да има, никакъв смисъл и логика!

sofia26, съгласна съм, с всяка написана дума в поста ти Hug

Не мога да избягам от усещането, че Санджар просто абдикира от делото и директния публичен сблъсък с майка си. Осъзнавам, че не е лесно, но той замина по спешност да преследва отговори от преди 9 години, а не остана да реши тези от вчера! Тук не го разбрах добре...
Елван отнесе всичко, а Гедиз отново беше до Наре, когато тя имаше неотложна нужда.
Съжалявам да го кажа, но Санджар сам си прави живота труден Sad

# 211

Е, как няма да е жив?

Не мога да избягам от усещането, че Санджар просто абдикира от делото и директния публичен сблъсък с майка си. Осъзнавам, че не е лесно, но той замина по спешност да преследва отговори от преди 9 години, а не остана да реши тези от вчера! Тук не го разбрах добре...
Елван отнесе всичко, а Гедиз отново беше до Наре, когато тя имаше неотложна нужда.
Съжалявам да го кажа, но Санджар сам си го прави
Sad

Извинявам се отново, че се намесвам в чужди постове, но напред в темата се коментираше евентуалната роля на "жокер" на Гедиз.
Ами ето - замества липсващата "карта" Санджар.

Още повече, че Гедиз е в дълг на Санджар - офф, започвам да се повтарям... Обаче  или не ме четете, или не желаете да комуникирате с мен.

# 212

Искреност в оригиналната му форма.

# 213
Джули07, живота на Санджар никога не е бил лесен, в пълна противоположност на този на Гедиз. Би ли ми казала Гедиз за какво се е борил в живота си? За нищо, освен сега за Наре срещу приятеля си, така се получава в крайна сметка. Лесно е да си добър, когато си щастлив.

И защо си мислиш, че Санджар трябва да вкара майка си в затвора без да му мигне окото. Каквато и да е, му е майка и той достатъчно категорично защити Наре  пред майка си.

Чакам следващ фраг с голямо любопитство кой ще присъства в него, имам някои съмнения, но не искам да ги споделям още.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 19:28 от araselia

# 214

Е, как няма да е жив?

Съжалявам да го кажа, но Санджар сам си го прави
Sad

Извинявам се отново, че се намесвам в чужди постове, но напред в темата се коментираше евентуалната роля на "жокер" на Гедиз.
Ами ето - замества липсващата "карта" Санджар.

Още повече, че Гедиз е в дълг на Санджар - офф, започвам да се повтарям... Обаче  или не ме четете, или не желаете да комуникирате с мен.

Марта, прочела съм всичките ви коментари от излъчването на епизода до днес. Вероятно съм пропуснала обяснението за присъствието на Гедиз в съда и отсъствието на Санджар.
И не е нужно да се извиняваш, че ме цитираш! Нали сме в тази тема, за да коментираме сериала и героите или греша...

araselia, никой от нас не знае какъв точно е бил живота на Гедиз. Не мисля, че ни е показвано подробно до сега.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 19:28 от Juliya07

# 215
Да ,сама се е справяла и сега  иска това ,но той не  иска . Защо ? Какво право има над нея ......тя е майка на дъщеря му и толкова  .... или това ,че не е казал три пъти "Отричам се " . Той  се отрече още  когато я изхвърли  ....... а това ,че не може да  си го прости  или му коства много  тази  вътрешна борба  .... ?!?!?! Да си носи последиците . Дори и някой да иска ,не може да му отнеме/ спести / тази болка .
Вината на Наре е ,че я има и съдбата ги срещна ,останалата "направия " си е негова . Има я и това е ! Че той я иска , а не може да си го признае//от инат//......дори и само пред себе си 

Той семеен и все е до Наре ,независимо от повода , а тя не може да бъде заедно с Гедиз .Какво го засягат отношенията им .До тук нищо извън неговите "правила " освен  плод на фантазията и  ревността му . Като е единствената му любов ,нека я уважава като такава , а не като  враг . Тя да му прави номера за това ,че е женен ????
Единствената ѝ вина е тази ,че иска да  остане жив и затова не го подкрепя в "разузнаването му " Ако му споделя резултатът ще е дори по-лош , още по-опасно за него . Иска  да  го  предпази от фатален край ,но той като пеперудата отива на пламъка . Затова и му каза "нека всичко си остане така ",амаааа кой да чуе .

Получавал шамари ,ами проси си ги . Когато я попита за "любимият"  В този момент  не  един , а два токата щяха да са му малко ...и да остане без зъби Laughing  И на  Гедиз няма да му се разминат ,ако се държи така с нея, сигурна съм .

# 216
София, ами щом като според теб Санджар е най-големия враг на Наре, поне му остави правото да изгори в този пламък.

# 217
София, ами щом като според теб Санджар е най-големия враг на Наре, поне му остави правото да изгори в този пламък.

Да изгори  или не ,той си решава ,никой не може да го спре . Той сам е враг на себе си , а така вреди и на другите ..но изборът правилен или не е негов . При  този обет ,че  ако Наре е права т.е. е казала истината ,той ще се самоубие ,какво трябва да се случи , за да не бъде  изпълнен ?!?!?!?!

Въпрос на чест ,достойнство .....ДА ! Ами Мелек ????? Кое е по-важно ? Това иска Наре .жив за Мелек !Преди са били двама и са останали в миналото  ,но сега  ДНЕС са ТРИМА !!!!! Това трябва да разбере Санджар .

Тя продължава да понася  недоверието му , /силно казано/ и презрението му ,но е жив ...това не е ли саможертва на Наре .

# 218
  • Варна

Благодаря на всички момичета, които  ни  правят този подарък със скоростния превод! Flowers Hibiscus
Прекрасни сте Heart Decoration
Сядам да гледам .

# 219
  • Пловдив

Аз продължавам с корицата на списанието.
Този брой е за м. март-април.
На снимката е Türkan Saylan/Тюркан Сайлан.
Написано е:
Всяка образована жена в страната го дължи на Републиката.

В укипедия за нея пише: Тюркан Сайлан беше турски лекар по дерматология, академик, писател, учител и социален активист. Тя беше известна с борбата с проказата и с основаването на благотворителна фондация, наречена „Асоциация за подкрепа на съвременния живот“.

Вниманието към нея, вероятно е заради 8 март.
Списанието написа: Посветихме броя за март-април на списание Kafasina Gore специално на нашите жени, най-великите архитекти в нашия живот.

# 220

Момичета Two Hearts
Хубава и спокойна вечер!

# 221
  • Pleven, Bulgaria
Добра среща,момичета.
София,защо не се опиташ да погледнеш и от страната на Санджар?Да,всички сме съгласни,че Наре е преживяла нещо ужасно,несправедливо и нечовешко.На всички ни се късят сърцата,когато ни показва последствията от преживяното.
Но според мен Санджар също е жертва на машинациите на Акън.Имам чувството,че много хора забравят кои всъщност са истинските злодеи в сериала.Невинен ли е г-н Посланика,след като е мълчал и не е повярвал на собственото си дете?Невинен ли е Акън,защото е поставил име на обсебеността си от Наре и я е нарекъл любов_Защо не се низвергват тези два изрода,а се хвърлят камъни по Санджар непрекъснато?Преди-защото не е търсил истината,сега-защото я търси.Ами решението на Наре да се хвърли от скалата след злощастната нощ не е ли признак на страхливост и предаване пред несправедливостта?Грешно е  било това решение.Кой я обвинява?никой.Ако беше останала,да беше се стегнала,да се изправи и да докаже,че е невинна.Но е решила друго и е преживяла последствията от това.Само Санджар ли е виновен?Според мен-не.Предателството от страна на баща и е ужасно,защото той беше свидетел на състоянието и,видя Акън в стаята и,беше му ясно какво се е случило,но покри нещата.Акън-за него нямам думи.С болното си съзнание е планувал отдалече всичко.Не напразно казват,че лудите са хитри и хлъзгави.По същия  начин,по който е манипулирал Мюге,е манипулирал Санджар и Наре,подготвяйки последвалите събития.Ако на някоя от вас близък човек,независимо дали е брат,братовчед или приятел,ви каже нещо,не бихте ли му повярвали?Аз бих.Защо бих се усъмнила в думите му?А след като този близък години наред е помагал на мен и любимото момиче,прикривал ни е ,предавал е писма и бележки,как изведнъж да помисля,че е насилник?Аз не бих го направила.Санджар също взема грешно решение.Той,точно както и Наре,без да мисли,я обвинява и изхвърля.Но почти веднага започва да разсъждава и отива да я търси на другия ден,за да говорят и да разбере какво се е случило.Обаче късно.И манипулаторът Акън продължава да плете паяжината си.Санджар и Наре,според плановете му,да си страдат поотделно,а той да се надява да хване Наре нтясно някога и да я принуди да се омъжи за него.А после какво?Предполагам не е мислил за после.Не му е останало време от толкова машинации да мисли за бъдещето.Та ,същият този Акън,е довършил Санджар в Черна гора с телефонния разговор.Трябва да се признае,че планът му е гениален и че познава Санджар отлично,знаел е как да го отстрани,само е чакал момента.Жертви.Точно такива са Санджар и Наре.Затова сега заслужават да преминат отново по бодливия път на истината,да се изправят пред нея,да я погледнат очи в очи,пък ще видим как ще завърши историята им.Факт е,че Наре непрекъснато крие неща и говори с недомлъвки,затова и той не може да и се довери.Ще преживее всичко отново,каквото ще да става.Всеки за нещо е виновен до момента и всеки с нещо е допринесъл за трагичния развой на събитията.Топката е в ръцете на сценаристките.

# 222
  • Пловдив

Да изгори  или не ,той си решава ,никой не може да го спре . Той сам е враг на себе си , а така вреди и на другите ..но изборът правилен или не е негов . При  този обет ,че  ако Наре е права т.е. е казала истината ,той ще се самоубие ,какво трябва да се случи , за да не бъде  изпълнен ?!?!?!?!

Въпрос на чест ,достойнство .....ДА ! Ами Мелек ????? Кое е по-важно ? Това иска Наре .жив за Мелек !Преди са били двама и са останали в миналото  ,но сега  ДНЕС са ТРИМА !!!!! Това трябва да разбере Санджар .

Тя продължава да понася  недоверието му , /силно казано/ и презрението му ,но е жив ...това не е ли саможертва на Наре .

Не съм съгласна с удебеленото в поста. Не исках да отговоря, защото всеки има право на мнение. Всеки може да е пристрастен към определен персонаж. Има обаче неща, които не трябва да се изкривяват - да следим развитието.

С какво Санджар е навредил на другите и кои са тези други - майка му ли, брат му ли, Гедиз ли, Мюге ли - нали е написано в мн. число. Какво презрение??? Та той толкова обича Наре, толкова се измъчва заради миналото, толкова я защитава и още много толкова... Най-важното е справедлив. Заради Наре, застана срещу цялото си семейство - по-точно майка си и брат си.
И пак за Наре - че не иска тя да работи в пристанището - то е ясно защо, заради влюбения му приятел. За разлика от Гедиз обаче, Санджар и предлага алтернатива - навсякъде другаде, но не там.
Нека бъдем обективни.

# 223
Преди са били двама и са останали в миналото  ,но сега  ДНЕС са ТРИМА !!!!! Това трябва да разбере Санджар .

Тя продължава да понася  недоверието му , /силно казано/ и презрението му ,но е жив ...това не е ли саможертва на Наре .
  Те са трима не от сега, а вече 8 години, но Наре сега решава, че трябва да уведоми Санджар поради възникнала извънредна ситуация, вероятно той никога нямаше да разбере, защото ще кажеш, че е изгубил правото си, обаче сега изведнъж е длъжен да изпълнява бащинските си задължения без да задава въпроси. Тези двойни стандарти са нечестни.
  Аз съм съгласна, че всеки има гледна точка, но къде видя презрение от Санджар към Наре - това просто не е вярно. А недоверието не е безпочвено, тя непрекъснато го лъже и той го вижда, мотивите слабо ме вълнуват, лъжите са факт.
  Ами като е мъртъв, няма да и се налага да понася нищо,

# 224

"Като е единствената му любов,нека я възприема като такава ,а не като /НЕГОВ /враг "
Не съм си и помислила ,че той е неин враг ,НЕ !
araselia , а защо трябва да е мъртъв ,след като може да е щастлив с Мелек и тя с него ? Мелек не е ли достатъчен повод за живот ???
====================================================================================================
Да ! И двамата са жертви на болни мозъци и интереси и  ще продължават да бъдат ,ако Санджар продължава да не ѝ вярва . Защо поне за миг не допусне ,че това което Наре казва е  истина .

Решението на Наре да се хвърли  от скалата  е от безизходица ....Акън е изрод , баща ѝ комарджия и я продаде , Санджар я обвини в съзнателна измяна, подигравка с честта му  .......Къде да  отиде ,при кого ????

Общи условия

Активация на акаунт