Плюсове и минуси на кварталите в София - 8 тема

• 42 834
  • 797
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз знам, че в момента там усилено се изкупуват имоти и то от не случайни хора и корпорации и очаквам в близкото десетилетие обликът на този район много да се промени

# 136
  • Сф
За мен е неприятно.Има повече араби и заради джамията,Симеон целия и той, отделно паспортна служба на М.Луиза, а и още настъпват и след М.Луиза посока Раковска. Има много клошари също, все по тоя център обикалят..Аз съм живяла около М.Луиза, майка още е там, все се притеснявам като се прибира по-късно.И около Лъвов мост..много , много неприятен район...не препоръчвам.От опит.

# 137
Аз знам, че в момента там усилено се изкупуват имоти и то от не случайни хора и корпорации и очаквам в близкото десетилетие обликът на този район много да се промени
Да, да. Звучи като историйка дето някой брокер е измислил да продава по-лесно там...

# 138
Каквито и промени да са замислени в "близкото десетилетие", то те няма да са за добро. Няма как терена да се разшири - няма такъв физичен закон, който да направи карето Сливница - Раковски - Дондуков - Мария Луиза по-голямо. Но с мераци да се построят кооперации ще стане ужас. Липса на паркоместа /осезаема и сега/, пренатоварване на канализация / за тая "екстра" могат да говорят много хора от презастроени квартали/, недостиг на детски градини, училища, градинки и т.н. Да,  удобен достъп до всякъде, но едва ли ще е удобно място за прибиране "у дома". Живяла съм там в годините, когато играехме на ръбчета по улиците, минавам сега и се чудя къде да стъпя от коли, дупки, кучешки ла*на. Чудя се на майките с детски колички в района как се справят.

# 139
Да, подкрепям. Района е много гаден. Само араби, цигани и коли. Не идвайте в никакъв случай, че горчиво ще съжалявате!

# 140
Цитат
момента там усилено се изкупуват имоти и то от не случайни хора и корпорации и очаквам в близкото десетилетие обликът на този район много да се промени
Колко усилено се изкупуват?Според мен не е така.Както отдавна съм писала,бих купила само под пазарната цена.И то пак зависи къде.Около пазара-не!Не ми е приятно,не мога да понасям шум и циганската глъч.Ако получа подарък,го прибирам и после ще го мисля.WinkПрез деня не е опасно,но е пренаселено.Вечер не съм минавала,защото не ми е на път.За разходка не е подходящо.Араби отдавна няма.По Симеон посока бул.Хр.Ботев си седят онези от преди 30год.И не ставайте смешни с ''градинки-няма''.В новите квартали не знам колко се строят за градинки,площадки и пр.Аз съм от др.страна на Раковски и си отгледах детето в парк Заимов.Затова уикенда там и около ДП прииждат с коли от ''чистите'' квартали и си водят децата на новите плащадки.На Мария-Луиза около и срещу отдел миграция,апартаментите са страхотни.Големи,тухлени.Много от сградите са с широки вътрешни дворове,които не се виждат от булеварда.Има и пейки с градинка,паркоместа.Обитателите повечето са мн.възрастни хора.Поколението им,масово отдавна живеят в чужбина.Има и наематели.Възрастните не изкусуряват жилищата и със стара боядисана баня и стара мебелировка,има двустайни по 350лв. наем.По ''Кирил и Методи'',''Поп Богомил'' и др.малки улички,има нови симпатични блокчета.Там живеят млади хора чужденци.Иначе района в имотната тема се смята за бедняшки,което ми е смешно.Друго си е панелен,богаташки квартал.Stuck Out Tongue Closed EyesНа самият бул.Сливница на ст.гара в сравнително,нова (може би от 10г.) стъклена сграда живее Луиза Григорова със съпругът си.Винаги като ги видя,или някой известен да им отива на гости си мисля:какви мизерници!Не си ли в презастроеният Лозенец или около Докторски паметник,не си струва да дискутираме.В много краен случай-Южен парк.Пак ще повторя,че около Д-ски паметник не е уау,откъм ''публика''.Работих 7год. в района и се нагледах на клошари и наркомани.Имаше и пострадали от нападения на последните.Вкл. клуба на Кремена Х,откритият бар.Това преди 4-5г.Моя колежка преди 7г. не успя да се съвземе от грабеж в 7ч.сутринта.След няма седмица напусна.Както каза и майката на един зависим:Те винаги ходят в най-богатите квартали.Между другото живущи и работещи там ги познават по физиономии.Често помагат на клошарите с пари,храна,топла дреха.До ден днешен е така.Стига да се загледаш.Ако минаваш всеки ден в района,няма как да не ги видиш.Отделно покрай заведенията вечер изпълзяват какви ли не муцуни.Прииждат таксиджиите,циганската мафия.В района бял таксист няма.Ха,ха,какво си мислите?Като е скъп квартала и не идват паплач тарикати?Всички са префинени,с аристократични обноски и с маркови дрехи?Ами тълпите  студенти,които се бутат в магазините и заведенията наоколо?Като се задържиш повече на едно място,виждаш обективно цялата картинка.

# 141
  • Сф
Да, подкрепям. Района е много гаден. Само араби, цигани и коли. Не идвайте в никакъв случай, че горчиво ще съжалявате!
E ти нали живееш там, само го хвалиш, това ми ясно.Само че и аз израснах там и знам какво беше, а сега е отврат.
Повечето ми приятели се изнесоха по други части на Сф и са в пъти по-доволни.
п.п. Силвърстоун, от другата страна на Раковска, посока СМГе по-цивилизовано.

# 142
E ти нали живееш там, само го хвалиш, това ми ясно.Само че и аз израснах там и знам какво беше, а сега е отврат.
Повечето ми приятели се изнесоха по други части на Сф и са в пъти по-доволни.

Абсолютна отврат.

# 143
  • София
Баш там около Женския пазар живях като студентка в една квартира. За цялото си учене смених към 5-6 жилища вкл Студенски град, от всички тях точно на Женския е последното място където бих живяла пак. Уж е Център ама какъв...Confused

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 13:08 от Wooden Cuckoo Clocks

# 144

Е колко цивилизовано да е - примерно те поздравяват мнооого далечни съседи пред детската градина, въпреки че се познавате само бегло - сутрин и вечер може и да сте се засичали понякога пред градината. Друга работа е да ти каже някой с джиБ, спрялна кръстовището пред градината - "Ти къде виждаш пешеходна пътека, МА?!?"

# 145
  • София
Да, да. Звучи като историйка дето някой брокер е измислил да продава по-лесно там...
Слабо ме интересува като какво ти звучи на теб. Нито съм брокер, нито купувам, нито продавам в района. Споделям нещо което знам, а дали ти ще ехидничиш си е твой избор.

[Колко усилено се изкупуват?Според мен не е така.Както отдавна съм писала,бих купила само под пазарната цена.И то пак зависи къде.
Скрит текст:
Около пазара-не!Не ми е приятно,не мога да понасям шум и циганската глъч.Ако получа подарък,го прибирам и после ще го мисля.WinkПрез деня не е опасно,но е пренаселено.Вечер не съм минавала,защото не ми е на път.За разходка не е подходящо.Араби отдавна няма.По Симеон посока бул.Хр.Ботев си седят онези от преди 30год.И не ставайте смешни с ''градинки-няма''.В новите квартали не знам колко се строят за градинки,площадки и пр.Аз съм от др.страна на Раковски и си отгледах детето в парк Заимов.Затова уикенда там и около ДП прииждат с коли от ''чистите'' квартали и си водят децата на новите плащадки.На Мария-Луиза около и срещу отдел миграция,апартаментите са страхотни.Големи,тухлени.Много от сградите са с широки вътрешни дворове,които не се виждат от булеварда.Има и пейки с градинка,паркоместа.Обитателите повечето са мн.възрастни хора.Поколението им,масово отдавна живеят в чужбина.Има и наематели.Възрастните не изкусуряват жилищата и със стара боядисана баня и стара мебелировка,има двустайни по 350лв. наем.По ''Кирил и Методи'',''Поп Богомил'' и др.малки улички,има нови симпатични блокчета.Там живеят млади хора чужденци.Иначе района в имотната тема се смята за бедняшки,което ми е смешно.Друго си е панелен,богаташки квартал.Stuck Out Tongue Closed EyesНа самият бул.Сливница на ст.гара в сравнително,нова (може би от 10г.) стъклена сграда живее Луиза Григорова със съпругът си.Винаги като ги видя,или някой известен да им отива на гости си мисля:какви мизерници!Не си ли в презастроеният Лозенец или около Докторски паметник,не си струва да дискутираме.В много краен случай-Южен парк.Пак ще повторя,че около Д-ски паметник не е уау,откъм ''публика''.Работих 7год. в района и се нагледах на клошари и наркомани.Имаше и пострадали от нападения на последните.Вкл. клуба на Кремена Х,откритият бар.Това преди 4-5г.Моя колежка преди 7г. не успя да се съвземе от грабеж в 7ч.сутринта.След няма седмица напусна.Както каза и майката на един зависим:Те винаги ходят в най-богатите квартали.Между другото живущи и работещи там ги познават по физиономии.Често помагат на клошарите с пари,храна,топла дреха.До ден днешен е така.Стига да се загледаш.Ако минаваш всеки ден в района,няма как да не ги видиш.Отделно покрай заведенията вечер изпълзяват какви ли не муцуни.Прииждат таксиджиите,циганската мафия.В района бял таксист няма.Ха,ха,какво си мислите?Като е скъп квартала и не идват паплач тарикати?Всички са префинени,с аристократични обноски и с маркови дрехи?Ами тълпите  студенти,които се бутат в магазините и заведенията наоколо?Като се задържиш повече на едно място,виждаш обективно цялата картинка.
Ами достатъчно усилено, че да не са единични сделки. И да, определено не купуват скъпи или надценени имоти, а неща на доста ниски, вероятно подпазарни цени. Не ги купуват за да живеят в тях, поне тези, които аз познавам. Всичките имоти стоят затворени.

# 146
Всичките имоти стоят затворени.

Направо ми звучи като обезлюдяване на района и имоти с пуснати кепенци....

# 147
Някой има ли мнение за ж.к. Лев Толстой до парк "Надежда"?

Разходихме се из квартала, като цяло не изглежда зле, само няколкото цигански къщи ме притесняват, но стискам палци, че до няколко години ще ги заменят с блокове.  Smiley
Имаме познати там, на тях им харесва, но все пак още мнения не са излишни.
Младо семейство сме, тепърва ще имаме деца, които ще тичат из целия квартал, ще се разхождам сама с колички и т.н.

Гледахме и в Гоце Делчев, Лагера и Хиподрума, но там тавана ни не отговаря на цените. Гледаме и около Дружба 1 при езерото, но и там ми се стува горе-долу същото като в Толстой. В Подуяне около пл. "Родина" също, но там без паркомясто си загинал, а с него надвишаваме тавана. Овча купел старата част около парка нещо не ми харесва. Люлин 10 нещо не ни хареса, по-навътре не сме ходили. Ако имате други предложения?

Като цяло ни е важно да сме близо до парк, за това така скачаме от квартал на квартал и преценяваме според околността.

# 148
От опит да кажа - да пуснеш деца, които са по-малки от 5-6 клас примерно, да тичат сами в който и де е квартал на София, е неразумно, според мен. Към 5-6 клас вече няма как да ги вържеш към мама и тате и почват да излизат сами. Не знам как е в малките градове/селата, може би там е различно. Но за София е така.
Ако видиш малки деца, пуснати сами наоколо, кварталът не е ОК, според мен.

# 149
Да де, въпроса е, че дори пред блока да ми харесва, няма как до 18 да ги вържа за полата ми и ме интересува близостта до Орландовци, Фондови Жилища и т.н. до колко да ме притеснява. Че няма да го пусна на 7-8 години да се разхожда само, е ясно. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт