KURULUŞ OSMAN С БУРАК ОЗЧИВИТ/ЛЮБОВТА ПРИЛИЧА НА БУРАК И ФАХРИЕ/СТАРИ И НОВИ ПРОЕКТИ-тема 71

• 33 191
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Е , не, тази серия ме изправи на нокти. Какво напрежение с всяка минута. И кой сега ще им помогне и на Бала и на Осман. Попаднаха в капана на предателите и монголите. Май ще чакаме в напрежение цяла седмица.
       Е, такива серии чаках най-после. Интересни и завладяващи. Не виждам как Осман ще се справи сам с няколко верни алпа с всички тези врагове и предатели. Очаквам Самса чауш да се осъзнае и да измисли нещо в помощ на нашите, че друг няма кой, те не останаха...

# 76
МИМИ и аз се надявам ,единст.вено Самса  да му помогне, а защо ли ми се струва че и Айхюл ще иска да му помогне.
Питам се и на какво се надяваше Бала , ,че подгони  коня си  и тръгна сама през гората?

# 77
И какво се оказа накрая. Роднините излязоха по-жестоки и от монголите.

Ето го и фрагът към 14 епизод. Малко ми е неясен. Ще чакаме до другата сряда.

# 78
MIMI благодаря за бързия фрагман Hug

Балгай май е бесен и за сандъчето и за намушканата Бала.
София си почина една серия за да участва в интервюто и сега ще я я гледаме и в бой.
За Осман /Бу почивка няма .Като гледам трея бързо се е оправил.

Прекрасна серия ,само маймуните на Балгай ми лазят по нервите  но ще ги преживея.

Мами Heart

Лека нощ HugHeart

# 79
Purple HeartДобро утро Момичета още съм под влияние на снощните емоции,Днес с нетърпение ще чакам превод за повече яснота.Ще се спаси момчето ни и как само казва на края "лично аз ще те убия дюндар бей"
Рейтинга на ниво с лек спад но  няма значение серията беше един път.

затъжена съм за Фе горката явно в траур при тях май 52 дни бяха,не като при нас 40 явно до рождения ден на Каранчо ще почакаме .Нищо да са живи и здрави и щастливи.
Приятен ден Мими,Ири,Себи,Мами!:purple_heart:

# 80
Добро утро, момичета!

Нашият Осман явно много предателства ще изживее, докато му повярват всички и ги обедини.

Противно на логиката тази великолепна серия, в сравнение с миналата е завоювала по-малко рейтинг от предишната. Но и тази седмица сме на върха във всички категории за сряда. А за уточнение миналата бяхме първи за цялата седмица, дори надминахме по рейтинг и Доктор Чудо. Така че няма невъзможни неща...

Хубав ден!

# 81
Привет, Буфолинки!

Снощи се развълнувах и аз, четейки впечатленията ви.
И нямам търпение да гледам епизода. И Батур предател- ужас!!! Е, това не го очаквах. Много точно го е казала Мими Heart Eyes , именно такива моменти правят  епизода уау!

Много предателства ще преживее Бурак, аз също мисля така, но именно те ще го направят великият, силният, безстрашният, но и мъдрият създател на Османската империя.
Ако има превод, може да гледам още утре.

И на мен ми е мъчно за Фахринка, Джил Heart Eyes , Себи Heart Eyes ...
Като гледам общите снимки на актьорите от сериала , Бурак отсъства. Това ме навежда на мисълта, че свободното си време прекарва със семейството си. Особено в този труден момент така и трябва!

Радвам се за рейтинга! Разбира се, че можем и още, знам че отново ще се покачи.

Желая ви хубав ден! Heart

# 82
  • Враца
Здравейте, момичета!!! 😘

Аз, да ви кажа честно, съм се вторачила от известно време в знака на знамето на племето Кайъ - IYI
Понеже го знаех като прабългарски символ се учудих като го видях тук.
Поизчетох разни нещица  - много противоречиви мнения има.
Тук слагам няколко линка - вярно ли е написаното, не е ли - не знам, но е интересно - особено статията от третия линк. Ако ви е интересно - почетете малко.
Djil, ако имаш някаква информация по въпроса можеш да споделиш с нас 🙏🏻

За съжаление ще трябва да копирате линковете от тук и да ги пействате в браузър, защото от тук не се отварят точно страниците. 🙁Само третия линк с кликване върху него се отваря.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/ІYІ

http://www.rozetabg.com/произход-и-значение-на-старобългарск/
http://www.za-balgarite.com/3.5.3.Turkey.html

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 15:00 от mama_an_ji

# 83
Привет мили мои момичета Мами,МИМИ, Ири, Джил HeartHeartHeartHeart

Мами, не зная как ти е   дошло на ум     за  

но в публикацията ,която си постнала  съществува  този знак и аз интуитивно  съм сигурна ,че тези племена на Осман са имали много общо  с българите.
      Интересно ще е ,ако някой сподели още нещо ,ако знае по този интересен въпрос.

Джил, като писа 52 дни траур се заех да изчислявам и слава Богу  изтичат малко преди РД на Каранчо.
       Имам малко надежда , ако ще се появи Фе то ще точно тогава.

Ири, актьорите  от сериала  ,които участваха  в интервюто ,когато попитаха за него казаха ,че следващия път ще е  заедно с други от главните  герои. Ха дано ,но има и щастливи фенове , които се докопват до него.

Имаме чувството , че е стоял на едно място и само късметлиите са се сменяли .Yum

МИМИ, ама рейтингът си е супер според мен.Аз лично  ще започна да се притеснявам като падне под 10.

Приятна вечер .Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 21:11 от sebilMM

# 84
Purple HeartДобро утро Момичета много интересни неща споделени Мами и мен много ме вълнуват знаците и съм чела доста неща,като се има в предвит че ние сме къде по стара държава от турската ясно е на кого принадлежът знаците.много може да се спори по този въпрос Много български родове по силни са обединявали различни племена ."За периода преди създаването на “Стара, велика България” в 632 или 635 г. знаем твърде малко. Сигурно е, че понякога българите участвуват в държавите на хуни, тюрки, авари, тъй като не успяват да се обединят. Държавните обединения, които самите те създават за по-дълъг и по-къс период от време, могат да се определят с използвания в европейската историография термин chiefdom. Същият има смисъл на “ранен тип държава, начело с предводител”. Той притежава ограничени правомощия, тъй като е зависим от могъщи кланове (родове), които постоянно настояват за войни, чрез които да придобиват плячка. Често пъти временни обединения на няколко племена приемат за водач един силен род, чийто епоним дава името на племето."
Това ме навежда на мисълта че в рода на Огюзите е възможно да е имало и българска намеса.Нищо точно доказано няма ,едни отхвърлят тезата ,други ни смятат за още по древен омирски народ дори.както и да е знаците идват от нас.
достойния наследник на дядо си ,който ще поеме пътя му.
Приятен ден Момичета днес ще гледам серията с превод и довечера ще пиша.Purple Heart

# 85
Добро утро, момичета!

Бурак в черно е страхотен. Много му ходи.

Сега като се замисля за ранените Бала и Осман, се чудя не само кой ще им помогне, а и кой ще ги лекува. Относно Осман, мисля че брат му ще се намеси най-после и кръвта във вените му ще се задейства, а не само да седи в племето като безгласна буква.

За знакът, за който пишете момичета, четох отдавна още като излезе първият трейлър и го видях. Тогава не само прабългарите са имали този знак, но и други племена.

Рейтингът вчера е паднал, заради новият сериал Учител с Илкер Калели, който е набрал солидни проценти като за първа серия. Даже е изпреварил нашия сериал в АВ-то. Явно се е харесал на турските зрители. Римейк е на някакъв японски доколкото разбрах.

Хубав ден на всички!

# 86
Здравейте!

От сторито на Фахриенка. 😍

Спокойствие, Мир...
Дано нашето момиче ги е намерило. На цялото тяхно семейство им го пожелавам след тежките моменти... ❤

Хубава вечер!

# 87
Привет  HugHugHugHug

MIMI наистина всичко му отива на нашия Бу, но черното му предава подчертано секси вид .Smirk
Ири мисля ,че  нашето умно и деликатно момиче ни успокоява и подготвя скоро да я очакваме Hug

Търсейки нещо интересно  и ново  около нашите любимци и  сериала попаднах на стара ,но интересна снимка и коментар- двете жени на Осман Гази. Ние по принцип знаем ,че исторически  Осман е имал две жени.Едната ще е Бала ,то е ясно и аз много харесвам Йозге  и като актриса ,невероятна е като за първа роля и като лично поведение.Не е лигла,
Колкото ,до Аслихан хич не я харесвам  нито като външност е тези селиконови устни.нито като игра макар и малка.
Дано не е вярно  Hands Pray

Aslihan Karalar and Ozge Torer will embody the roles of the two wifes Osman Gazi had.

Може би тази рана на Осман ще провокира реакции ,които ще    покажат истинските  му приятели   и съмишленици.                

Колкото до Бала Rolling Eyes не ми  хареса  мнението и ,  в която личеше   нейната арогантност и  не малко високомерие към  желанието на Осман да запази тайната,която просто  е ТАЙНА. Подразних се,като си помисля все пак в кой век се развива действието.

Приятна  вечер Flowers Hibiscus

# 88
Нови снимки на Бурак.

# 89
Добро утро Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Красивият ни Осман/Бурак

Удар полученный от близких,
В сто раз больнее, чем чужой.
Чужие телом ощущение,
А это чувствуешь ДУШОЙ.

Сарухан   /Алишар усмихнат

Ири, гледам видеото от story to na Fe и си мисля колко  мисъл има в него-показва ни домът си ,настъпващата Пролет,и най- вече проникващото слънце иззад мъглата и рехави облаци.Милото  ни момиче,съвзема се.

https://pic.twitter.com/2AaGA3Z9zG

Приятна събота .Heart

Общи условия

Активация на акаунт