Бихте ли пуснали 12 год си дъщеря да...

• 21 120
  • 487
  •   1
Отговори
# 120
Е то само липсва да каниш гадже, като си женена за баща й Simple Smile

Мен нашите ме пускаха навсякъде, винаги. От 8 клас съм преспивала винаги, когато съм пожелала по купони без НИКАКЪВ контрол и факт е, че никога не ми се случи нищо лошо. Намирам го за пълна случайност и им се чудя много на нашите на акъла. Но аз съм голям темерут и всякакви опити за свалка от момчета ги пресичах яко. Завърших даже училище девствена, което иде да докаже, че не всеки се развихря, когато може. А съм учила в 7-мо, имаше много купони, вкл. с наркотици и т.н. Никога не съм пробвала. (Сещам се само за 1 случай, в който за малко да си изпатя сериозно на купон, но момче от компанията ме измъкна и ме спаси. Просто чист късмет.)

Но далеч не всички деца реагират като мен, повечето ми приятелки и съученички бяха в як любовен вихър от 14 годишни нататък. Така че - особено в днешно време - контрола е просто задължителен!

# 121
Бианка, характерът ти те е спасил + късмет, така е. И не оспорвам, че характерът е вроден, напротив, убедена съм в това. Някои родители имат късмет и им се падат кротки деца, спокойни бебета, сговорчиви по характер пубери и т. н. Аз например ако забележа, че детето ми в пубертета е асексуално, много от притесненията ми ще отпаднат. Съмнявам се да имам такъв късмет обаче. Родителят трябва да наблюдава детето си, да прекарва времето пълноценно с него, именно за да опознае характера на детето си и да се опита да го обуздае ако е много буен, или просто да се канализира енергията на тинейджъра в друга посока.

Аз примерно винаги съм обичала риска и тръпката, както и изкуството. Каскадьорство или артистични курсове биха били добра алтернатива в моя тинейджърски период. И мен късметът ме спаси да не стане нещо фатално. Примерно при агресивно момче би работело родителите да го запишат на бокс, там да си избива агресията. Важно е обаче родителите да контролират и наблюдават децата си, кое какви прояви има и как може негативното да се обърне в позитивно.

На авторката дъщеря ѝ е на 12, горе долу на около 13-14 години почва интересът към противоположния пол. Разбира се, пожелавам ѝ дъщеря ѝ да не се интересува от момчета и гаджета, че ще ѝ се стори доста неприятен живота, щом момичето е свободолюбиво или свикнало на свобода.

Strekkelig, това което пишеш за мъжа си като баща звучи ужасно. Трябва да сте екип, ако го постигнете, голяма част от проблемите ти с нея ще изчезне, мисля си.

# 122
  • София
Ще прозвучи гадно, но бих задала въпрос на мъжа ти - "а на вас ходи ли ви се да се обяснявате със социалните или с училищните власти? Ако ви се правят близки срещи с тях, продължавайте по същия начин да не се променяте.". Разберете, че ще си навлечете неприятности и няма да има връщане назад. В момента всячески оправдавате случващото се - аз бях така, майка ми онака, мъжът ми не може... Знаеш ли как ще се окаже, че всичко можете, когато ви го наложат отвън? Ако не се организирате сами, властите ще ви принудят.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 19:19 от Andariel

# 123
Не бих я пуснала! В никакъв случай. Какво е това???? На 12 и да спи при момчета...

# 124
Ще прозвучи гадно, но бих задала въпрос на мъжа ти - "а на вас ходи ли ви се да се обяснявате със социалните или с училищните власти? Ако ви се правят близки срещи с тях, продължавайте по същия начин да не се променяте.". Разберете, че ще си навлечете неприятности и няма да има връщане назад. В момента всячески оправдавате случващото се - аз бях така, майка ми онака, мъжът ми не може... Знаеш ли как ще се окаже, че всичко можете, когато ви го наложат отвън? Ако не се организирате сами, властите ще ви принудят.

Ми то са една камара такива безпризорни по моловете - няма да им насмогнат

# 125
  • София
И какво като са? В момента разиграваш "Ама, мамо, те и другите преписваха!". Реакцията ти е като на дете, а не като на възрастен. Теб кое те интересува повече - колко много са такива безпризорни по моловете или че твоето дете е безпризорно по моловете? Не бери грижа дали ще насмогнат социалните, а че твоето дете е кандидат за проблеми и вие  също. Въпрос на време.

# 126
  • Варна
Абе, хора, в какви държави живеете...

# 127
Не е до държава, до среда е. А средата е нещо, което можем да избираме и контролираме в някакви граници. Но когато себеусещането и приоритетите ти съвпадат със средата - тогава мърдане няма.

# 128
Склонна съм да се съглася за средата.

# 129
Не е само до среда, а и до човек - сам си избира средата в крайна сметка. Освен това има деца, които много слушат родителите си. И то не щото родителите им им дават по-умни съвети от мен, напротив - не особено интелигнетни, незачитащи и неуважаващи децата си и налагащи се. Но децата слушат щото си мслят, че мама и тати трябва да се слушат за всичко. Някои го правят с желание и вярват на родителите си, а други пак го правят, но насила и с нежелание - просто щото трябва. Ами... кво да ви кажа.... Не ми е лесно, но се радвам, че детето ми не е овца и се си отстоява нуждите и желанията. Аз съм слушала като дете, но с голямо нежелание и винаги ми е било гадно. Не се противех щото майка ми беше много налагаща се и тиранична и ме беше убедила, че квото и да правя пак ще стане нейното. Бях се предала и ми беше зле, че не уважава нуждите ми. Положителното е, че децата ми са наясно, че могат да разчитат на мен и затова се пазарят. Щеше да е притеснително, ако не го правеха

# 130
  • пак там
И сега правите точно обратното.

# 131
Виж сега, това че детето не е овца от стадото, след като не слуша мама и тате е утешителна мантра, но крайно вредна за детето. По-добре помисли как да направиш така, че дъщеря ти да се вслушва в теб. Не да слуша и изпълнява командите ти, а да се вслушва в теб, да изслушва мнението ти, да преговаря с теб, да обмисля казаното от теб. Вярвам, схващаш разликата.

# 132
  • София
Тогава какъв е проблемът? Всичко си е наред при вас, ти си горда майка на дете, което не е овца - няма нужда да те слуша, защото си отстоява желанията - може да си прави каквото си иска, както си иска и когато си иска. Щом е така, гуд лак! Нямаш нужда от помощ - нито ти, нито детето ти.

# 133
Виж сега, това че детето не е овца от стадото, след като не слуша мама и тате е утешителна мантра, но крайно вредна за детето. По-добре помисли как да направиш така, че дъщеря ти да се вслушва в теб. Не да слуша и изпълнява командите ти, а да се вслушва в теб, да изслушва мнението ти, да преговаря с теб, да обмисля казаното от теб. Вярвам, схващаш разликата.

Аз и говоря и въпреки че тя винаги е на контра се надявам все пак малко от малко да и влязло в главата. Това, че е инат и дразнител няма как да го променя. Но поне мога да и говоря. Тя преговаря повече от нормалното - родена е за преговори. Зодия близнаци - не е виновна

# 134
  • София
Ама аз какво казах. Скрек върти, суче и накрая нищо не прави, щото проблем няма. Тя си е ок.

Общи условия

Активация на акаунт