Бихте ли пуснали 12 год си дъщеря да...

• 21 130
  • 487
  •   1
Отговори
# 300
Това да не го пуснеш да излезе с приятели си е живо наказание. Не е само бой с колана или в ъгъла на колене на капачки да му викаш наказание. Значи вашите деца получават джобни и си чистят стаите и това е ОК. Но не е ок моите да получават джобни ако са си изтрили праха в стаите щото му викате плащане. Значи едно и също нещо може да е ок и да не е - зависи как го наречеш. И ако не си изчистят стаите и ги лиша от джобни пак не е ок щото нам си ко си. На моите деца не им дреме че живеят в свинщина и така могат години да си карат ако ги оставя. За разлика от някои тук обаче аз няма да ги оставя да живеят в мизерия и да се разболеят. Ако не искат да чистят аз ще им чистя щото са деца и съм длъжна да се грижа за тях.  За разлика от австралопитека в Смени жената аз се чувствам длъжна децата си, а не те да са ми длъжни щото съм благоволила да им дам живот, който не са искали.
Сега бяхме на пазар с малката и видяхме приятелите и в супера, при което нашата избяга и се скри - срам я е да я видят с мен. Казах и че съм и сърдита, но се чудя дали има смисъл да се сърдя за такова нещо. Била съм смешна и със грозни дрехи. Вече почвам да се чувстам виновна че не приличам на типична датчанка и поради това нямам право да познавам приятелите и. Освен това едно момче висеше на врата на едно момиче. Питах дъщерята дали са гаджета и тя каза че са само приятели. Утре и заедно ще си легнат и пак е нормално щото са приятели. Вече почвам да се съмнявам в малката - май нещо на маймуна ме прави

# 301
  • Между гори и планини
Защо си пуснала темата като ни приемаш, ни предаваш?
Всичко което ти даваме като примери, среща отпор.
Твоите деца са трудни, на другите кротки са им се паднали. Не, такива сме ги възпитали. Ако детето ми каже , че го е срам от мен, хем ще се обидя и ще му го покажа ясно, хем ще се замисля защо, къде бъркам?
Имаш проблем, и това не е дъщеря ти. Ти с твоето мислене си проблема, сто пъти ти се писа.

# 302
Защо си пуснала темата, като не искаш нищо да приемеш? Излишно твърдоглавие. Допускаш една камара грешки, не разбираш или така ти харесва?

# 303
Това да не го пуснеш да излезе с приятели си е живо наказание.
Разбира се, че е наказание. За простотии се полага наказание, не награда.

Откога дъщеря ти започна да ти казва, че я е срам от тебе и по какъв повод? Няма нужда да ми отговаряш на мен. Ако отговориш на себе си, това може да ти проясни картинката.

Може и да греша, но имам чувството, че си дълбоко объркана и още по-дълбоко нещастна от себе си, от живота си и това не е от скоро. От там, отношенията с децата ти са пълна каша. Изтървала си себе си, живота си и съответно децата си. Вземи се в ръце, не е късно да си ги върнеш.

# 304
  • София
Явно цялата работа е в това, че ти имаш комплекси и показваш това на децата ти, а те успешно се възползват. Убедена си, че с угаждане и свръхобгрижване ще те обичат повече, а виждаш, че не е така. И оставяш децата ти да те правят на маймуна, защото ти им го позволяваш. Ако мое дете ми каже, че се срамува от мен, няма да го оправдавам, а ще потърся грешките си. Тук най-добронамерено ти бяха показани основните от тях, но ти заема отбранителна позиция и край. Безсмислено е.
Дори ти е трудно да с хванеш разликата между задълженията на всеки член от семейството към домакинството и това да плащаш за избърсан прах или оправен креват, като при отказ го правиш самата ти безропотно.
Подкрепям написаното от Уишмастър. Ти не харесваш себе си и затова приемаш за нормално, че дъщеря ти също не те харесва.

# 305
  • София
Крушката си има опашка - на кого да прилича детето, ако не на майка си! В момента виждаме 40-годишната версия на 12-годишната ти дъщеря. Само че е в 40-годишно тяло, но на мислене е точно  12-годишното момиче - инатесто, неслушащо, оправдаващо, нападащо... Държиш се като пубер в нов клас. Ако ще ти стане по-добре, превърни се в датчанка и готово - обличай се като тях, говори като тях. Проблемът е дали детето ще си промени отношението? Ако не те приема такава, дали ще те приеме онакава?

# 306
скрекелия, защо дъщеря ти я е срам от теб? Не се обличаш елегантно или има друга причина. Аз честно казано бих си обърнала внимание, ако детето ми заяви, че го е срам от мен. Ако дъщеря ти те намира за модерна и готина, може би ще се разбирате повече. Аз честно казано държа много повече на външния си вид , отколкото на чистотата вкъщи. Моите деца също не чистят. Сега се оперирах и  мъжът ми чисти, но щом се възстановя, ще го правя пак само аз. Джобни не давам. Свекървата му дава, с нея войни не ми се водят, но аз живея при съвсем различни условия от теб, така че нещата са несъпоставими.
На твое място обаче бих си гледала повече себе си и не бих се притеснявала толкова. При нас образователната система е сложна за синковеца,  така че нон стоп се налага да учим, то просто няма начин да изкласи иначе, но обмислям като завърши да го пратя и аз в Дания, ако иска де. /i]

# 307
  • София
Пуберите по подразбиране имат период, в който се срамуват от родителите си, но не защото на родителите нещо им има, а защото просто така става - искат да се откъснат от родителите и не искат приятелите им да ги виждат с родителите.
Какво значение има как се облича, само това оставаше! Ако има някакъв тлеещ конфликт или нерешени неща, това с дрехите е само повод - ако не е заради едно, ще е заради друго - ако ще по последна мода да е, пак няма да угоди на отрочето.

# 308
и ние с 13-сет годишния грам не се разбираме, но той често се хвали с мен. Иначе вкъщи са нон стоп скандали, най-вече за учене и оценки. Той пари за излизане няма и приятелите му нямат, така че такъв проблем на тази възраст нямаме. Явно в Дания имат доста пари за харчене, та и от там проблемите на авторката. Спрете джобните и госпожицата със свободното време да намери начин да работи, а не да се шляе. Вместо за децата авторката да си харчи парите за себе си и всичко ще си дойде на място.

# 309
  • Между гори и планини
То тогава може да почне да краде, я от родителите, я от магазина. Като не е научена на отговорност и всичко е поднесено на тепсия. За това са важни първите 7. Всички деца имат кризи , на 2, на 7 в пубертета. Важно е обаче реакцията на отсрещната страна. Кучето скача според тоягата.

# 310
  • София
Точно, ще вземе насериозно да приеме това с печеленето и не се знае какво ще й роди главата. Не ми се мисли какво може да направи, за да задоволи желанието си да харчи.
Каква реакция на отсрещната страна да очаква като майка й всъщност я подкрепя - колко доводи изкара тук за своето поведение на същата възраст, за свободата и какво беше там за роботчетата и т.н. Детето много добре усеща, че има благословия.

# 311
според мен проблемът е в цялото им общество. То и моят ако има с кого, ще ходи по моловете, ама като няма с кого си наляга парцалите у дома. Скрекелия какво да направи, като явно всички са така. Същото и със спането по къщите -тук никой не разрешава, съответно никой не го прави.

# 312
  • София
Защо всички да са така? Мислиш ли, че наистина всички са така? Всички ходят от 12-годишни по чуждите къщи да спят като просто се обаждат на родителите си или изискват от тях да им ходят по акъла, всички се мотаят по моловете, всичко им омръзва бързо, искат от 13-годишни да работят, вместо да учат?  На мен нещо не ми се вярва тая работа.

# 313
не знам Анди. Скрекелия да каже как е. При нас няма такова нещо, но пак има мързел и нищоправене, макар и под зоркия поглед на мама.
Скрек как живеят другите датчани? Аз на твое място щях да си намирам приятелки от месните. 

# 314
  • Пловдив
Самата авторка някъде из първите страници обясняваше за две други деца, които ги държат по-изкъсо, така че...

Общи условия

Активация на акаунт