Прахосмукачка робот- 19

• 67 174
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Сензорите трябва да се залепят, но правилно. Да не лепнахте тиксо просто върху тях. Става с бяла хартиена лента, от тези за ремонт или обикноено тиксо върху което е залепено алуминиево фолио. Също така независимо какво изберете то не трябва да докосва самите сензори. Лентата трябва да е залепена от страни до сензорите и просто да минава над сензора. В интернет има клипове как се прави това. Някъде съм мяркал за продажба и капачета направени на 3D принтер от бяла пластмаса които се слагат над сензорите. Иска пробване, проба-грешка, това е. Не сте успели да излъжете сензорите засега. Опитайте пак. Пускам ви и клип да видите. Забележете как човека слага хартията така че реално тя не опира на сензора.
https://youtu.be/h8fZLDuQbE4

# 526
ооо много Ви благодаря. Ще пробваме пак. Значи ние лепихме бяло тиксо (не знам какво е, с ръка се къса, като хартиено). Сега вече не се сещам дали точно сме го опрели в сензорите или е било отгоре. Като пробваме пак, ще обърна внимание. МНого силно се надявам да свърши работа. Не ми се ще да замине на боклука робота, защото ако не мога да изчистя килима, за какво ми е иначе. Благодаря за видеото. Ще докладвам пак каква сме я свършили.

# 527
Ето тук намерих упътване за направата на капачета за сензорите. Но трябва да разполагате с 3D принтер. Може да се свалят инструкциите за принтера и той ще ги направи. Аз нямам достъп до 3D принтер, но и не ми се е налагало. Имам чуство че ако вкъщи имаше килим който пречи на робота жена ми щеше да го изхвърли (килима а не робота). Робота и съдомиялната са свещени в нашия дом. Ако те се повредят първо мен ще изхвърлят да купувам нови или да търся кой да ги ремонтира.
https://cults3d.com/en/3d-model/home/roomba-cliff-sensor-cover

# 528
Laughing вярно е това което казваш, но тъкмо го взехме тоя килим. Въобще през ум не ми е минавало, нито съм чела, чувала, срещала за подобен проблем. Когато купувах робота преди години, влизах тук. Бях изчела всичко. Но никъде не срещанах за подобен проблем. А и като тръганах нещата в нас, през ум не ми е минавало. Принтер може и да намеря. Аз само да успея да го излъжа, да се уверя че ще стане.

# 529
Мисля че има и фирми които предлагат онлайн услугата по принтиране на разни детайли, просто им изпращате файла с инструкциите за принтера и после те ви пращат принтираните части. Капачетата са по-постоянно решение. Тези лепенки с времето ще падат ми се струва. Нещо такова трябва да е явно

# 530
Marsian, мисля че се справихме този път Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus Инструктирах мъжа ми да направи каквото трябва, пратих му видеото и си поиграл да направи каквото трябва да дезактивира сензорите. Каза че сложил робота на килима директно само за пробата и минал всичко. Довечера ще го пуснем от базата, да започне да чисти наред да видим дали ще се справи. Не живея в БГ и вечерта не е дошла тук още Smile Но понеже нямам търпение и накарах мъжо да пробва на ново. Явно снощи в бързините не сме направили както трябва установката.

Сега ще мислим дали на 3D да правим капачки или той гледал някакво друго видео да го отворим и да разкачим директно тия сензори (нещо ми обеснява с shrink tubing се покривало). Ще го мислим допълнително.

Благодаря още веднъж за детайлите на които ми обърна внимание, че сме пропускали.

# 531
За нищо. Само да напомня че ако имате стълби, или ако ползвате робота за обиране на прах от високи шкафове, закриването на сензорите не е добра идея защотл ще тръгне да се самоубива.

# 532
Aaa не не. В апартамент живеем. Всичко е равно. Даже никъде нямаме мокети и килими. Единствено в хола ей това парченце ни отвори работа.

А иначе нали има виртуална стена, или като сме дезактивирали сензорите, робота не комуникира с нея? Само питам от любопитство. Иначе сме го прибрали това нещенце и не го ползваме.

# 533
Ние имаме килим в детската, който затруднява робота да се качи на него, в края има лайсни за тежест и точно те му пречат. На персийския килим в хола се качва без проблем, а е тъмен.

# 534
При нас се качва, но после шарките го объркват. Върти се на едно място, ходи, нАпред назад, връща се, слиза от килима,качва се....

# 535
Слиза и се качва защото е програмиран като види затруднение да се върне и почисти.

# 536
Как да допълня допълнителни помещения(зони) към картата на XIAOMI MI ROBOT VACUUM MOP PRО? Не е успяла да сканира целия апартамент, а вече направи зонирането..

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 16:11 от TuЛи

# 537
Следващият път пуснете нова карта и ще сканира целият апартамент, ако няма затворени врати

# 538
Marsian, снощи пуснахме робота от начало. Тръгна да чисти от базата. Изчисти всичко както си трябва. Килима го мина целия, без да се въртошини в несвяст Satisfied Само не разбрах защо като изчисти всичко, ми излезе съобщение, че бина му препълнен, а реално беше празен. Но това да му е проблема....Благодаря от сърце още веднъж. Намерих и къде да си принтирам капачки за 10$ ще ми принтират 6. Направо без пари. Но мъжо си е наумил че ще отваря робота и ще прави генерални модификации. Та това ще го доуточняваме допълнително. Като гледам каква разправия е отварянето, имам странното усещане че с тия картончета ще си останем Satisfied. Но каквото и да е, важното е работа да върши.

# 539
Браво! Аз нямам като вашия робот, но съобщение за препълнен контейнер излиза когато роботите усетят съпротивление на преминаващия въздух през филтъра им. Сега робота като мина през новия килим да не би да му се е забил филтъра с фин прах, нищо че самия контейнер е празен. Само предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт