Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 26

• 34 416
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • на изток от рая
Хайде на бананите, Defending Jacob е качен, хем със субтитри.

# 526
И в турския сайт ги има първите три серии.

# 527
  • София
Defending Jacob започва доста обещаващо, интересен е и каста е страхотен.
Тази седмица започнаха с три епизода, да, а от следващата ще бъде с по един.

# 528
Defending Jacob по коя платформа е официално?

Penny Dreadful ми е от любимите сериали. Целият каст е невероятен.

Гледам отново Hannibal. Почнах направо от края на първи и сега съм на втори сезон.

# 529
Ханибал е сериал, който човек може да гледа поне 10 пъти, през няколко години.

Абсолютно зашеметителна кинематография.

А Мадс и Хю Денси са невероятно актьори. Заедно с Лорънс ...

# 530
Apple TV+

# 531
  • София-Младост
Apple TV+
Там няма субтитри на български, нали?

# 532
Apple TV+
Там няма субтитри на български, нали?

Има три епизода в замунда и бълг.субтитри са в торента.

# 533
  • Bulgaria
Започнала съм маратон с Homeland и ми харесва сериала. Много добра игра на главната актриса . Препоръчвам го на всеки . 7 сезона и половина, напълно подходящ за социалната изолация в момента.

# 534
  • София
Defending Jacob (Apple TV+)
https://www.imdb.com/title/tt2304589/?ref_=nv_sr_srsg_0

Изгледах излезлите 3 епизода. От следващата седмица ще е по 1 епизод само. Общо 8 епизода.
ТВ Адаптация по едноименната книга (около 420 стр.), която така и не се наканих да прочета въпреки хвалбите и то взе, че сериал спретнаха. Нищо, то не пречи след време да я прочета.

Първо и най-важното за мен. Изключително качествено шоу. Толкова напрегнат и приковаващ вниманието ми трилър много отдавна не бях гледал. Препоръчвам го горещо на всички фенове. До тук за мен шоуто е минимум, ама минимум и в най-лошия случай 8.5/10.

В главната роля е Капитан Америка (Крис Евънс).

Първо горещо да помоля тези, които са чели книгата и знаят как ще завърши всичко да не пишат нищо дори и в спойлери. Не и когато става въпрос точно за такъв тип трилъри в които това е кулминацията на всичко.
Нямам идея дали е по-действителни събития, силно се съмнявам, но не съм проверявал, за да не науча нещо без да искам. Нямам си и на идея какво е целял автора. Ако е фикция то отново няма как да знаем какво е в главата на автора. Дали иска да шокира с финала ; дали иска да покаже психологическата драма от това да си обвинен и как се срутва целия ти живот ; за лицемерието в хората ; или просто една тривиална история с класическо клише (обвиняват не този, който е извършил убийството) но майсторски пресъздадена.
Размишленията ми произтичат от горното и ще ги напиша в спойлер. Интересно ми е вие какво мислите по въпроса.

Скрит текст:
Заподозрени за мен до тук:
п.п. Не ги степенувам по значимост

1. Джейкъб. Естествено, имах си аз... Wink
Сега ако в края наистина се окаже, че е той ще е шок най-вече за родителите му и особено баща му, но те според мен до някаква степен също го подозират колкото и скандално да звучи. Майката директно си спомни как като дете е щял да удари с топката за боулинг едно друго дете (не го спомена на психоложката, интересно). А в края на епизод 2, когато майката подреждаше книгите дадоха онзи миг в който според мен в главата на таткото са минали тези подозрения, ''Ами ако това е истина и синът ни наистина е убил това момче'' Поне това ми подсказваше играта с лице на Крис Евънс, но дали е така можем да знаем само от книгата (за съмненията и размислите).
Честно казано аз съм раздвоен и не знам какво да мисля. В малкия има нещо плашещо и психопатско и доста издайнически мини моменти имаше, но това като нищо могат да се окажат и нарочно търсени ефекти, за да ни объркат. Предполага, че в книгата всички са така представени, че да се съмняваме във всеки и всичко. Признавам, че Джейдън Мартел се справя страхотно. Ако се окаже, че е той значи по един невероятен начин манипулира всички, особено родителите си.

2. Леонард Пац.
Педофилът също по дифолт е заподозрян, но няма начин да е той според мен и ни го вкарват само като дим без огън. Wink Интересно беше когато категорично отрече да е виждал/чувал по какъвто и да било начин името Бен Рифкин, а после дадоха негови снимки на телефона и как ги изтрива. Но това може и да не значи това което недвусмислено показват. В смисъл може само да го е следял и нищо повече или да му е станало любопитно за момчето и постфактум да се е сдобил със снимките. Разглежда ги и ги изтрива. Всичко е доста подвеждащо според мен. Изключвам най-вече защото ще е клише. Обвиняват невинния и му се стоварва цялата помия на света върху главата, докато педофил на свобода продължава да обикаля и съзерцава деца. Няма да има шок, уау и пр. Отхвърлям го. Той е повече като спасителната сламка за изтерзания баща. Ест. няма да се учудя и на финал в който той да е убиецът. Ама толкова шум за книгата и цял сериал и накрая това. Миии съмнявам се.

3. Дерек
Най-добрия приятел на Джейкъб.
Той също е заподозрян, но пак ще е клише да се окаже той. Но е по-вероятно от педофила. Със сигурност обаче прикриват нещо много важно. И той и Сара и самият Джейкъб. Може Джейкъб и Дерек да са 'гей' и Бен да ги е подигравал или самият Бен да е гей и да ги е преследвал. Да е имало триъгълник.

4. Сара
Ето и абсолютен шок/уау обрат. Невинното момиче, което изглежда храни симпатии към Джейкъб и крие нещо важно, което Дерек и забранява да казва. Какво? Ами може Бен да е бил насилник, да е малтретирал момичета. Ами ако самата Сара го е убила при самозащита? А Джейкъб и Дерек не смеят да кажат истината, защото я имат за близък приятел и защото е била жертва.

Не знам, просто блуждая.

Според мен е много вероятно да става въпрос за детско насилие, нещо свързано със секс или полова ориентация. Но това разбира се все още не отговаря директно на въпроса кой е убиецът и защо го е направил.
При точно такъв тип трилъри е трудно да се познае, защото имаш 'за' и 'против' всеки аргумент и само гледаш и се наслаждаваш.

Имахме интересен момент с ножа открит в гората в епизод 2 и след това нищо за него. Интересно. Би трябвало да са излезли отпечатъците от него (ако има), но засега нищо.

Книгата е от 2012 г. а сериала от 2020 г. Последните години се търси вече масово изненадата, шока или ако е нещо класическо то поне да е изключително качествено направено и силата да е в нюансите. Така че покрай всичко това пак имаме доста варианти. Няма как да знаем какво е било в главата на Уилям Ландей, но едно знам със сигурност лично аз, че шоуто не бива да се пропуска от нито един фен! Simple Smile

# 535
  • Вестерос
По книга ли било? Супер!

Изгледах ги тъкмо и аз. Много ми харесва! Не бях разбрала, че Мери (Даунтън Аби) ще е майката, много я харесвам. Супер игра. Почти през цялото време си мисля, че не е детето убиецът, но има моменти, които ме разколебават Grinning Особено в трети епизод.
Аз не вярвам в концепцията за родения престъпник на Чезаре Ламброзо. Това, което с еопитаха да намекнат в трети епизод. Отрича се като цяло от повечето, но все пак си се изучава в криминологията.

Диаволо, според мен е или 1, или 3+4+ още деца

Прочетох плота на книгата. Няма да споделям нищо Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 01:11 от Tiffany А

# 536
Вчера и днес гледам project Blue book,за един учен и капитан от военновъздушните сили на САЩ,които разследват случаи на НЛО и подобни. Още преди време бях гледала първите три серии,които пуснаха в Замунда и пак се сетих за него и го потърсих.

# 537
  • на изток от рая
Defending Jacob - прекрасен, всичко си му е на мястото и както трябва. Diavolo, написал си всичко онова, което мисля за сериала. Чела съм книгата, ама нищо не казвам и не издавам. Даже така ми е още по-интересно и напрегнато да го гледам. Опитах се, наистина се опитах да изгледам само първия епизод, а останалите да си ги оставя за после, ама на - и трите минаха наведнъж снощи.

Някой гледал ли е Run https://www.imdb.com/title/tt8045468/?ref_=nv_sr_srsg_0 ?

Diavolo, 8.6 e оценката на Defending Jacob в IMDB, почти колкото твоята. Simple Smile

# 538
Аз съм си дръпнала двете серии на Run, утре излиза трета.
Изгледах си двете серии на Insecure. Иса пак се връща в началото.
Ще почвам и Jacob, после и La casa de las flores.

# 539
Defending Jackob ми изглежда много зловещо Sad

Общи условия

Активация на акаунт