Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 26

• 34 467
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
pppqqq, малко са сериалите по тази книга:

https://www.imdb.com/title/tt0073301/reference

https://www.imdb.com/title/tt0090474/reference

Изключвам анимета, филипински версии и т.н. Обаче и за двата сериала във Уикипедия пише, че са точни адаптации, т.е. краят не е този, който споменаваш.

Такъв край, различен от книгата, има версията на Куарон, тя е и най-известната, но не е сериал.

https://www.imdb.com/title/tt0113670/reference

Ето списък на всички екранизации:

https://en.wikipedia.org/wiki/A_Little_Princess#Adaptations

# 451
Благодаря Simple Smile Интересно защо се получава така с финала... Спомням си, че съм го гледала по БНТ, още когато беше Канал 1 и съм сигурна, че имаше такава промяна, но вече се чудя дали спомените не ме подвеждат...

Може би е този от 86г., сега остава да намеря от къде да го гледам Simple Smile

# 452
Има я в Ютюб, виж това ли търсиш

https://www.youtube.com/watch?v=jBWKD-_5NWY

# 453
  • Вестерос
Изгледах последния сезон на Джесика Джоунс, бая време отлежава. като цяло ставаше, но не ми хареса много, много финала.

# 454
Вече не си спомням как свърши, но ми хареса последното й гадже - в ролята Бенджамин Уокър. Smile

# 455
  • Вестерос
To не си е и за спомняне Grinning Трябва да наваксам с последни сезон на Daredevil, както и със сезона на The Defenders.

# 456
Охоо, отдавна ги изгледах. Най ме е яд за Daredevil, че го спряха. И трите му сезона бяха супер. Чарли Кокс беше страхотен и последния злодей агент Декс беше много добър. Heart Eyes

# 457
  • Бургас
Коментарът на Дяволо за ''Мисис Америка'' ми припомни британски сериал от 2013 г.  с подобна тематика -
“Breathless”.  60 –те години на ХХ век.Героите са група медици в АГ болница, избрали да работят и от двете страни на законовите граници в името на пациентките си. По това време абортите са криминални и много жени подлагат на сериозна опасност здравето и живота си, оставяйки се в ръцете на хора със съмнителна компетентност. Нашите герои рискуват медицинската си практика, знаейки че не могат да преборят системата на момента, но поне са в състояние да положат адекватни медицински грижи за жени в беда. В сюжета се преплитат и тайни от миналото на персонажите, които правят образите сложни и многопластови.  За мое съжаление е само един сезон.
И още нещо британско и старо - “Ема“ от 2009 г. Минисериал с Ромола Гараи и Джони Лий Милър. От години отлагах гледането му, защото този роман на Остин ми е най-малко интригуващ.  Към сериала ме тласна последната филмова версия. Продукцията от 2020 г. само губи при сравнението – красива и пищна реализация , но бездушна и доста далеч от емоционалната гама на Остин. Лично за мен повърхностен прочит.  Относно селиала от 2009 – без да изменя на хапливия хумор на Остин, сериалът е избегнал опасността да превърне героите в карикатури, наситен е с нежност и фин психологизъм. Особено бащините образи .  Бих казала, че това е най-добрата роля на Ромола Г. Имам си предразсъдъци към тази актриса и все нещо не ми достигаше в изпълненията й, но тук наистина успях да я харесам. Джони Лий Милър – много топъл и човечен Найтли.
Ще си позволя още едно сравнение – с версията от 1996, но не с Г. Полтроу , а с Кейт Бекинсейл – изключително млада и наивна Ема; и  един много пламенен и мощно изигран от Марк Стронг –Найтли.  Моите везни категорично натежават по посока на сериала от 2009 г.

# 458
  • Вестерос
Не си спомням дали съм ви споделяла, но проверявах нещо в сайта, от където черпя информация за сериали и видях тези подновени

Аpple TV+ has revealed 2nd-season renewals for Dickinson, For All Mankind, Home Before Dark, Little America, and See and has confirmed a previously announced renewal for The Morning Show.

Емма с Джон Лий Милър ми е най-любима. Новата не струваше.

# 459
На мен най-много ми харесва екранизацията на Ема с Гуинет Полтроу (въпреки че нея като човек не я харесвам). Още не съм гледала новата и не ми се гледа (от трейлърите ми изглежда скучна и не харесвам актьорите).

# 460
  • Вестерос
Пълна скука! Красива картина, НО повечето история я бяха пропуснали, някак вяло беше всичко. Хич не я почувствах...

# 461
Така. Тази вечер изгледах последният епизод на Защо убиват жените?
Уникален сериал. Просто края бе най-добрият - и игра, и представяне.... Дано да направят втори сезон, макар, че се съмнявам.
Трябва да се оплача от това, че с български превод някои реплики се губят ( гледах го на френски още мин.седмица и въпреки слабите ми знания за езика днес веднага различих разликите....)
В момента друг сериал който гледам е Агата Рейзинг, както и новият за Мис Фишър и криптата на сълзите.
Иначе, няма сериали по телевизията които да са ме грабнали вниманието,  като "Защо жените убиват".
От комедиите гледам Ало-Ало на който още се смея. И в същото време се усещам, че Всички обичат Реймънд, както и преди него  Женени с деца,  вече не ме радват и даже само ме ядосват.... А ги мислих за класика в комедиите.....

# 462
  • Вестерос
Ще има втори сезон на Жените

# 463
Ще има втори сезон на Жените
и източникът на тази информация е? Hug

# 464
И знае ли се кога? На мен ми хареса как свърши .

Общи условия

Активация на акаунт