Обещание - сериал (bTV/Kanal 7)

• 107 397
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Моят превод на превода на последното интервю на Гьокберк Демирджи за списание Female. Ползвах английски и руски превод, както казах не владея турски. Стремих се да не влагам нищо от себе си. Интересно ми беше самото занимание, а и наистина съм впечатлена от него не само като актьор, но и като човек: "Нека правим всичко възможно, за да останем почтени, да опазим мислите си почтени, да съхраним и любовта си чиста"

Новият Гьокберг Демирджи
Интервю на актьора Г. Демирджи за списание Female

Всеки, който е гледал сериала „Yemin“, го нарича Емир. Благодарение на успешното му превъплъщение, зрителите се смеят и плачат заедно с героя му. Артистът разказва за периода в условията на пандемия така:
„Аз мисля, че това време има отношение към моята духовност. Моят мозък, моите мисли се обновиха и изчистиха от ненужното.“

Въпрос: Може ли да ни разкажете за Вашия опит в киното.
Г. Демирджи: Мога да кажа, че всичко започна на шега. Мой познат ми предложи да взема участие в няколко серии на „Bir Zamanlar Osmanli: Kiyam”. Разбира се, надявахме се на успех, като всички. Това беше първото ми появяване на екрана. Но, да си призная, не съм си и помислял, че ще продължа да се снимам. При всички положения, сериалът  „Yemin“ стана по-популярен отколкото очаквахме и това много ни радва, невероятно е.

Въпрос: В сериала Вие си поделихте главните роли с Йозге Яъз, която се раздели с него след втория сезон. Какъв беше този период за Вас?
Г. Демирджи: Това беше успешен период и за двамата. Ние работихме заедно с удоволствие и желание.

Въпрос: Какво можете да ни разкажете за новия сезон? Какво ни чака в него? Вълнувате ли се?
Г. Демирджи: Този сезон ще е различен. Развълнуван съм. Известно време ще сме свидетели на драматични събития. Но животът продължава. Вярвам, че и зрителите ще се вълнуват заедно с нас.

Въпрос: Вие имате много почитатели и фенове. С какво си го обяснявате?
Г. Демирджи: Благодаря! Аз, наистина, не мога да го опиша с думи...Ние станахме семейство. Много фенове ни обикнаха и споделяха всяка сцена с нас. Ние дадохме всичко от себе си. Мисля, че това не се дължи само на конкретно нещо от работата ни. Ние сме щастливи, че това си струваше и пътищата ни се пресякоха с искрени хора.

Въпрос: Коя е най-голямата Ви мечта като актьор?
Г. Демирджи: Моите мечти винаги са се състояли от моментни желания. След загубите, които претърпях една след друга, аз някак станах по-умерен, смирих се. Не знам. Но сега единствената ми мечта е да имам успех в работата си.

Въпрос: Кое е важно за Вас в брака?
Г. Демирджи: Да срещнем човек, с когото си приличаме. Човек, който е готов да създаде с теб нов свят, който ще те държи за ръка без значение какво се случва. Да съм щастлив – това си мисля, когато става дума за брак. (смее се)

Въпрос: В сериала Вие играете ролята на баща. Какво е усещането, при положение, че в живота не сте баща и нямате опит?
Г. Демирджи: Да, това беше интересно и го чакахме с нетърпение. За мен беше неописуемо чувство, макар и само роля.

Въпрос: А Вие искате ли да станете баща?
Г. Демирджи: Искам! И баща ми иска да стане дядо! (смее се) Чувствам, че се готвя за това.  Надявам се, че ще изпитам това чувство.

Блиц-анкета:

-   Какво търсите в приятел?  
-   Това ще е клише, но за мен е важно да няма лоши намерения, това ми е достатъчно.

-   Какво търсите в жената?  
-   Каквото казах за приятел, важи и тук. Ако тя е искрена и ни обича, мисля, че всичко, което търсим, всичко, на което се надяваме, ще бъде такова, каквото си го представяме и мечтаем.

-   Имате ли предмет, който Ви  носи късмет?  
-   Аз съм голям любител на антикварните предмети. Имам скъпи неща, но не бих казал, че ми носят късмет. Моят голям успех – това е сърцето! (усмихва се)

-   Ревнив човек ли сте?  
-   Според обстоятелствата. Това е смешно, но мисля, че съм ревнив. Чувството на болезнена ревност не ми е познато.

-   Има ли моменти, които са преобърнали живота Ви?  
-   Много. Започнаха със смъртта на брат ми и продължиха със смъртта на майка ми. Всичко това ме промени...

-   Макар че бавно започваме да излизаме от извънредната ситуация, социалният ни живот все още е ограничен. Повече сме вкъщи. Как протича един Ваш ден?  
-   Истината е, че ми е приятно да съм вкъщи. И разбира се, за да сме здрави и да останем здрави. Аз открих нови занимания. (смее се) Започнах да рисувам. Имам малка градинка и се занимавам с нея. Обичам мириса на земята. Чувствам се от това много добре. Освен това има филми, музика, книги...Опитвам се да прекарам това време ползотворно.

-   Какво Ви даде това време?  
-   Ние излязохме от много интензивен работен процес, който спря на първо време. Успях да намеря време за себе си, преди това то липсваше. Мога да кажа, че го използвах за духа и душевността си. Мозъкът ми, разумът ми, мислите ми, се обновиха. Този период донесе само позитиви.

-   И накрая, какво искате да кажете на своите поклонници, а и на всички, в тези трудни времена?  
-   Аз наистина желая на всички здрав, щастлив и успешен живот, пълен с любов. Не пренебрегвайте себе си. Нека правим всичко възможно, за да останем почтени, да опазим мислите си почтени, да съхраним и любовта си чиста.

Дани, привет!

Благодарност и поздравления за превода, много добре си се справила! А Демирджи за пореден път приятно ме изненадва със своята скромност, чиста и красива душа, и с невероятната си харизма!

Хубав ден, Дани!
Невена

# 691
dani_pop Благодарности и от мен. Аз успях да си преведа някои неща от тук от там от статията, но така като е цялото интервю е друго нещо. Наистина превода е страхотен. Поздравления. 🙂

# 692
  • София
За феновете на гледащата тъпо Рейхан отново ще препоръчам този линк:
https://www.facebook.com/ObeshtanieBGbTV/

Не се тормозете да споделяте мнението си тук. Аз лично отварям всеки ден форума, за да се заредя с позитивна енергия.

Относно насилието и децата, които можело да гледат сериала и да се превърнат в копие на Емир - това серизоно ли му мина на някой през главата изобщо?!?! Трудно ми е да го повярвам.

Аз съм фен на Йозге-то Heart и мога да направя все още разлика между сценарий и актьорска игра. Това само потвърждава това, което ви дразни в нейната игра.

Ще се радвам и занапред да виждам само стойностни коментари, а не елементарен хейт. Това и аз го мога ... и то много добре.

И още нещо - ако дъщеря ми е с човек като Емир бих се радвал. Ако не ти харесва този човек - нямаш място с него и продължаваш. Нещата са елементарни.

Айде вече да престанеш и ти а? Дразниш ме вече изключително много и то ти, а не коментарите били те положителни или отрицателни! Нахвърлил си се срещу хората, при това жени и се опитваш да им натрапиш мнението и разбиранията си и да им забраниш да си изказват мнението, защото видиш ли ти си влязал тук за позитивна енергия. Това е форум, всеки има право да си изрази мнението. Не всеки е длъжен да харесва това, коети ти харесваш. Хейта че го разбираш е ясно, от всеки коментар, който не ти допада. Хейта в тая тема го дължим всички на теб, а не на някой друг. Жените се поскараха, поскубаха и се разбраха, а ти си зациклил на едно място и се подиграваш на другите, че и ги обвиняваш и обиждаш. Никой не ти пречи да си коментираш, нали? Не пречи и ти на останалите.
Ти си гледаш сериала в детайли и си го коментираш така и никой не ти пречи да го правиш. Аз не го гледам така. Аз го гледам между другото, докато работя. Ако нещо ми хване вниманието се заглеждам, ако ли пък не - епизод да мине, друг да дойде, докато нещо шуми около мен. И това за мен е нормално и не можеш по никой начин да ме накараш да се взирам в актьорите и в погледите им и  детайлите, които цитираш. Не може да даваш тон на хората какво и къде да пишат, защото на теб не ти изнася.
В този свят има различни хора с различни мнения и  интереси. На теб ти харесва Йозге хубаво, на друг не харесва, ами пак хубаво. Както и по-рано казаха на вкус не всички си приличаме.
Относно темата за тормоза - ако нямаш какво да кажеш по самата тема, по-добре замълчи, отколкото да се подигравиш. Не е тема за подигравки. Не знаеш човека какво е прживял или видял.

# 693

Не се тормозете да споделяте мнението си тук. Аз лично отварям всеки ден форума, за да се заредя с позитивна енергия.

Относно насилието и децата, които можело да гледат сериала и да се превърнат в копие на Емир - това серизоно ли му мина на някой през главата изобщо?!?! Трудно ми е да го повярвам.

Аз съм фен на Йозге-то Heart и мога да направя все още разлика между сценарий и актьорска игра. Това само потвърждава това, което ви дразни в нейната игра.

Ще се радвам и занапред да виждам само стойностни коментари, а не елементарен хейт. Това и аз го мога ... и то много добре.

И още нещо - ако дъщеря ми е с човек като Емир бих се радвал. Ако не ти харесва този човек - нямаш място с него и продължаваш. Нещата са елементарни.

Айде вече да престанеш и ти а? Дразниш ме вече изключително много и то ти, а не коментарите били те положителни или отрицателни! Нахвърлил си се срещу хората, при това жени и се опитваш да им натрапиш мнението и разбиранията си и да им забраниш да си изказват мнението, защото видиш ли ти си влязал тук за позитивна енергия. Това е форум, всеки има право да си изрази мнението. Не всеки е длъжен да харесва това, коети ти харесваш. Хейта че го разбираш е ясно, от всеки коментар, който не ти допада. Хейта в тая тема го дължим всички на теб, а не на някой друг. Жените се поскараха, поскубаха и се разбраха, а ти си зациклил на едно място и се подиграваш на другите, че и ги обвиняваш и обиждаш. Никой не ти пречи да си коментираш, нали? Не пречи и ти на останалите.
Ти си гледаш сериала в детайли и си го коментираш така и никой не ти пречи да го правиш. Аз не го гледам така. Аз го гледам между другото, докато работя. Ако нещо ми хване вниманието се заглеждам, ако ли пък не - епизод да мине, друг да дойде, докато нещо шуми около мен. И това за мен е нормално и не можеш по никой начин да ме накараш да се взирам в актьорите и в погледите им и  детайлите, които цитираш. Не може да даваш тон на хората какво и къде да пишат, защото на теб не ти изнася.
В този свят има различни хора с различни мнения и  интереси. На теб ти харесва Йозге хубаво, на друг не харесва, ами пак хубаво. Както и по-рано казаха на вкус не всички си приличаме.
Относно темата за тормоза - ако нямаш какво да кажеш по самата тема, по-добре замълчи, отколкото да се подигравиш. Не е тема за подигравки. Не знаеш човека какво е прживял или видял.

Айде вече да престанеш и ти а? Дразниш ме вече изключително много и то ти, а не коментарите били те положителни или отрицателни! Нахвърлил си се срещу хората, при това жени и се опитваш да им натрапиш мнението и разбиранията си и да им забраниш да си изказват мнението, защото видиш ли ти си влязал тук за позитивна енергия.
Как се нахвърлих срещу хората? И то жени??!?! <- тук изпаднах в ступор като го прочетох! Да, наистина за това влизам като фен и очаквам мнения, които не са елементарния хейт ... нещо, което единствено виждам в този пост. Препоръчах друг сайт, където хейта по сериала се приема отлично.

Това е форум, всеки има право да си изрази мнението. Не всеки е длъжен да харесва това, коети ти харесваш. Хейта че го разбираш е ясно, от всеки коментар, който не ти допада. Хейта в тая тема го дължим всички на теб, а не на някой друг.
На мен?!?! Как точно го предизвиках?

Жените се поскараха, поскубаха и се разбраха, а ти си зациклил на едно място и се подиграваш на другите, че и ги обвиняваш и обиждаш. Никой не ти пречи да си коментираш, нали? Не пречи и ти на останалите.
Как се подиграх? Може би фрази от сорта, че това щели да го гледат малки деца не е малко странен?!?!

Ти си гледаш сериала в детайли и си го коментираш така и никой не ти пречи да го правиш. Аз не го гледам така. Аз го гледам между другото, докато работя. Ако нещо ми хване вниманието се заглеждам, ако ли пък не - епизод да мине, друг да дойде, докато нещо шуми около мен. И това за мен е нормално и не можеш по никой начин да ме накараш да се взирам в актьорите и в погледите им и  детайлите, които цитираш. Не може да даваш тон на хората какво и къде да пишат, защото на теб не ти изнася.
За Ваша информация аз също работя. Но явно аз съм фен за разлика от Вас.

В този свят има различни хора с различни мнения и  интереси. На теб ти харесва Йозге хубаво, на друг не харесва, ами пак хубаво. Както и по-рано казаха на вкус не всички си приличаме.

Аз не харесвам само Йозге. И съм го написал няколко пъти, но Вие явно се взирате прпопускливо, защото работите, а аз не според Вашите наблюдения.

НИКОГА не съм се подигравал по тази тема!!! НИКЪДЕ! Но вие не може да го разберете. Напротив. Много пъти съм показал с коментарите си точно обратното. Но Вие явно се взирате прпопускливо, защото работите, а аз не според Вашите наблюдения.

Приятен ден Zverche84. От никнейма Ви може да се направят много заключения що за човек сте. Незнам само как не сте си изписали цялото ЕГН.

# 694
Моят превод на превода на последното интервю на Гьокберк Демирджи за списание Female.
Благодаря dani_pop!

# 695
Това, което ми харесва, а се надявам, че е и послание на филма, е семейството и неговите ценности.
В моето семейство ценностите са много силно застъпени. Много пъти приятели в тийнеджърските години са се чудили на мое поведение и т.н. Не съжалявам за нищо. Възпитан съм според възгледите на родителите ми - работа и никога да не се предавам. В много голяма част от живота ми това ме е смачквало, но там, където съм в момента се дължи именно на това - семейството.

Лек ден съфорумци!

# 696
  • София

Скрит текст:

Скрит текст:

[
Скрит текст:
i]Айде вече да престанеш и ти а? Дразниш ме вече изключително много и то ти, а не коментарите били те положителни или отрицателни! Нахвърлил си се срещу хората, при това жени и се опитваш да им натрапиш мнението и разбиранията си и да им забраниш да си изказват мнението, защото видиш ли ти си влязал тук за позитивна енергия. [/i]
Как се нахвърлих срещу хората? И то жени??!?! <- тук изпаднах в ступор като го прочетох! Да, наистина за това влизам като фен и очаквам мнения, които не са елементарния хейт ... нещо, което единствено виждам в този пост. Препоръчах друг сайт, където хейта по сериала се приема отлично.

Това е форум, всеки има право да си изрази мнението. Не всеки е длъжен да харесва това, коети ти харесваш. Хейта че го разбираш е ясно, от всеки коментар, който не ти допада. Хейта в тая тема го дължим всички на теб, а не на някой друг.

Жените се поскараха, поскубаха и се разбраха, а ти си зациклил на едно място и се подиграваш на другите, че и ги обвиняваш и обиждаш. Никой не ти пречи да си коментираш, нали? Не пречи и ти на останалите.
Как се подиграх? Може би фрази от сорта, че това щели да го гледат малки деца не е малко странен?!?!

Аз не харесвам само Йозге. И съм го написал няколко пъти, но Вие явно се взирате прпопускливо, защото работите, а аз не според Вашите наблюдения.

НИКОГА не съм се подигравал по тази тема!!! НИКЪДЕ! Но вие не може да го разберете. Напротив. Много пъти съм показал с коментарите си точно обратното. Но Вие явно се взирате прпопускливо, защото работите, а аз не според Вашите наблюдения.

Приятен ден Zverche84. От никнейма Ви може да се направят много заключения що за човек сте. Незнам само как не сте си изписали цялото ЕГН.

Айде вече да престанеш и ти а? Дразниш ме вече изключително много и то ти, а не коментарите били те положителни или отрицателни! Нахвърлил си се срещу хората, при това жени и се опитваш да им натрапиш мнението и разбиранията си и да им забраниш да си изказват мнението, защото видиш ли ти си влязал тук за позитивна енергия.

Постоянно се опитваш да им обясниш колко виждаш ли грешат, съвсем съзнателно подхождайки подигравателно, дори и с препоръчания сайт. Който между другото не препоръчваш веднъж. Искаше аргументи, дадоха ти ги - присмя им се. Как го наричаш, ако не подигравка?

Като на всяко негативно мнение пишеш какъв хейт е и как някой си не гледал внимателно и какво ли още не, придавайки му значение, което едва ли автора е искал и предизвиквайки отклик, който никой не е искал и от който никой не е имал нужда.

И защо да е странно? Всеки има право да си възпитава децата както иска и да има мнение за това кое е редно и кое не. Ако погледнеш сайта, който си препоръчал, защото си направих труда да го погледна, има и деца, които се подвизават там. Авторката на поста, явно не е съгласна с част от поведението на героите и защо да е странно, че го е казала?  Определено има по-културен начин да изкажеш своята гледна точка по въпроса, от начина по който ти го направи!

Аз не съм казвал, че не работиш. Нито че аз съм фен или ти не си! То и футболните фенове са фенове, но това не е оправдание за вандализма им. Това, че си фен, не оправдава острите ти реакции, към хора които също следят сериала и искат да изкажат някакво мнение, но то не съвпада с твоето.

Аз визирах попринцип как се държиш с хората, а не точно и конкретно какво харесваш, но явно за теб това е без значение. Ако на теб ти изнася не е проблем да четеш "пропускливо", но ако не ти изнася е проблем, че друг е прочел ''пропускливо''. Отново да повторя, никъде не съм казал, че само аз работя, а ти не, но явно си го прочел "пропускливо". Единственото, което имах предвид е, че следя сериала между другото и нямам желание да се взирам в детайлите му. Но ти си го обърна както ти е угодно, за да го обърнеш на хейт, както и с всяко друго мнение, което не съвпада с твоето.

За мен си е чиста подигравка изказването, че нещата били прости - ако ти харесва си с някой, ако не бягаш(прости ми, че не е цитат). Темата с насилието и тормоза е всичко друго, но не и проста. Още повече отправен този коментар срещу някой, който казва че е преживял тормоз. Ако се поинтересуваш по темата, може и да разбереш.

А пък този коментар за никнейма ми и заключенията за мен като човек, са абсурдни и отговарят на въпроса ти защо ти внасяш хейт в темата. Дали 84 е набора ми или номера на улицита на която живея или номера на апартамента ми, последните две цифри от телефона ми или пък първите две или 2 случайни числа, ти няма как да знаеш. Но твоето мнение е най-важното и единственото вярно и твоя комфорт също. Разбирам защо жените се отказаха да спорят с теб и да си изказват мнението за сериала. Има си една поговорка за това, но ще я премълча.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 16:42 от Zverche84

# 697
Мислех да не си губя времето да отговарям на глупостите на мравояда, но все пак ще кажа две думи.
Да, сериалът е безкрайно наивен и т.нар. ценности, които се опитва да внушава са преди всичко доста повърхностна манипулация. Това, което споделих в предишни свои коментари беше, че главните герои демонстрират липса на критичност в крайни ситуации, в които са поставени, което, много се извинявам, но няма нищо общо нито с добротата, нито със семейните ценности.
Може би една полуграмотна анадолска домакиня може да се идентифицира с Рейхан (аз лично правя разлика между Рейхан и Йозге), но смятам, че една нормална съвременна жена би следвало да мисли и да търси решения. Особено пък ние като българи доста примери сме видяли, че безкрайното търпение не е висша благодетел.
За мен образът на Рейхан е олицетворение на това какво не трябва да бъде един човек - безгласна буква, която всеки може да манипулира, да тъпче и да разиграва, заради което не е нещастен само той, а и най-любимите му хора. Не харесвам нейната безхарактерност, това, че само мълчи и се носи по течението, вместо да поеме някаква инициатива и отговорност. Това може да е било добродетел в 18 век, но вече сме 2020 година.
И като цяло отношенията лично за мен са доста сбъркани: внушава се как видиш ли насила оженените Рейхан и Емир бурно се залюбват (в стил: ще се научите да се обичате), зрели хора като Кемал и Нарин се гледат като деца и не смеят да се влюбят, че ще свърши светът, та чак пък и като се досонат по  грешка са шокирани и засрамени!
Категорично не мога се съглася да се слага равенство между глупост и доброта, нито че ако сме критични към нещо сме злобни и не вярваме в семейните ценности. Що за глупости са това?!
Уважавам различната гледна точка, поради което не влизам в спорове с потребителите, които не са на моето мнение, но някакъв си мравояд да ми прави оценки и да ми казва дали, какво и къде да пиша - хайде, няма нужда.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 17:56 от Елмайра

# 698
Елмайра, Zver4e84 - ок, пишете Вие. Виждам, че Ви се отдава. От време на време.

И двете не сте разбрали какво коментирам. А и не четете внимателно. Нещо нормално за 21 век.

Zwer4e84 - на всички ни стана ясно, че това ти е набора. Прекалено много се обясняваш.

В България това е модерно - хейт.

Желая Ви успех!

Аз ще продължа да чета темата. Има много смисъл в постовете на на хора по темата. За разлика от Вашите. Животът ми/ни няма да спре. Поне моя. Знам какво съм преживял до сега в живота си и за какво съм се борил. Който влага личните си чувства и комплекси във форума не е за тук. Винаги съм коментирал играта на артистите. НИКОГА не съм казвал, че сценария е на ниво.

Йозге Heart

# 699
  • София

И двете не сте разбрали какво коментирам. А и не четете внимателно. Нещо нормално за 21 век.

Zwer4e84 - на всички ни стана ясно, че това ти е набора. Прекалено много се обясняваш.

Желая Ви успех!

Аз ще продължа да чета темата. Има много смисъл в постовете на на хора по темата. За разлика от Вашите. Животът ми/ни няма да спре. Поне моя. Знам какво съм преживял до сега в живота си и за какво съм се борил. Който влага личните си чувства и комплекси във форума не е за тук. Винаги съм коментирал играта на артистите. НИКОГА не съм казвал, че сценария е на ниво.

Йозге Heart

Напротив, коментирай си, то е видно кой много се обяснява и кой не чете внимателно. Аз просто ще спра да следя темата и няма да се занимавам с твоето мнение повече.

# 700
Здравейте! Simple Smile
Извинявам се за намесата си в разгорещения спор. Искам само да кажа, че се изказвам от позицията на жена, която е изгледала всички серии на "Обещание" с рус. субтитри. Интересът ми от начало възникна просто защото бях гледала "Назови ме по име", видях същия конак, сходния сценарий, че даже и ... красивото и мълчаливо лице на момиче, което вече бях гледала. Демирджи ме "хвана" в последствие, не го намирам за красавец, той просто е харизматичен мъж, който привлича с игра. Поглеждам в темата и чета от време на време. Та искам да кажа, че от единични епизоди въобще не може да се съди за героите. Просто имайте търпение да видите всичко и от втори сезон. Аз нямам никакви съмнения - нито Рейхан е наивна безгласна буква, нито Емир е насилник над жени. За Рейхан е ясно вече, че мълчанието й е продиктувано от дадена клетва на един умиращ човек (Хикмет така представи нещата за брака със сина му). Такава клетва има свещен характер и не се нарушава лесно. Сегашното мълчание можеше и да не се случи, ако Рейхан имаше склонност да споделя, но ... героинята има последователно поведение в това отношение и не е неочаквано. Е точно мълчанието й вбесява Емир, побърква го и губи контрол над езика си.
Предстоят много приятни серии, преди ... драмата в края на втори сезон.

# 701
Здравейте! Simple Smile
Извинявам се за намесата си в разгорещения спор. Искам само да кажа, че се изказвам от позицията на жена, която е изгледала всички серии на "Обещание" с рус. субтитри. Интересът ми от начало възникна просто защото бях гледала "Назови ме по име", видях същия конак, сходния сценарий, че даже и ... красивото и мълчаливо лице на момиче, което вече бях гледала. Демирджи ме "хвана" в последствие, не го намирам за красавец, той просто е харизматичен мъж, който привлича с игра. Поглеждам в темата и чета от време на време. Та искам да кажа, че от единични епизоди въобще не може да се съди за героите. Просто имайте търпение да видите всичко и от втори сезон. Аз нямам никакви съмнения - нито Рейхан е наивна безгласна буква, нито Емир е насилник над жени. За Рейхан е ясно вече, че мълчанието й е продиктувано от дадена клетва на един умиращ човек (Хикмет така представи нещата за брака със сина му). Такава клетва има свещен характер и не се нарушава лесно. Сегашното мълчание можеше и да не се случи, ако Рейхан имаше склонност да споделя, но ... героинята има последователно поведение в това отношение и не е неочаквано. Е точно мълчанието й вбесява Емир, побърква го и губи контрол над езика си.
Предстоят много приятни серии, преди ... драмата в края на втори сезон.
Katya_I много благодаря за хубавия и адекватен пост.
То и аз се опитвам да обясня, че нещата се променят и трябва време, ама не би...
То реално от някои мнения тук излиза, като теглим чертата, че един обикновен семеен скандал е психологически тормоз...  😀 Явно не се приема за нормално един наранен обичащ човек да не си мълчи...

# 702

Желая Ви успех!

Йозге Heart

Напротив, коментирай си, то е видно кой много се обяснява и кой не чете внимателно. Аз просто ще спра да следя темата и няма да се занимавам с твоето мнение повече.
Правилно решение, няма смисъл в тая тема да се пише, то и без това се чете през пръсти и иронозира. Пък и очевидно всички разбрахме че си 84 набор и тъй като си единственият мъж роден в този набор явно, си споделил твърде чувствителна информация още в ника си и всички вече сме наясно кой си, какъв си и защо се осмеляваш да изкритикуваш и то мравояда Joy

# 703
Привет на всички.
Благодаря на dani_pop за превода на интервюто.
Моят превод на превода на последното интервю на Гьокберк Демирджи за списание Female. Ползвах английски и руски превод, както казах не владея турски. Стремих се да не влагам нищо от себе си. Интересно ми беше самото занимание, а и наистина съм впечатлена от него не само като актьор, но и като човек: &quot;Нека правим всичко възможно, за да останем почтени, да опазим мислите си почтени, да съхраним и любовта си чиста&quot;

Новият Гьокберг Демирджи
Интервю на актьора Г. Демирджи за списание Female

Скрит текст:
         Всеки, който е гледал сериала „Yemin“, го нарича Емир. Благодарение на успешното му превъплъщение, зрителите се смеят и плачат заедно с героя му. Артистът разказва за периода в условията на пандемия така:
„Аз мисля, че това време има отношение към моята духовност. Моят мозък, моите мисли се обновиха и изчистиха от ненужното.“

Въпрос: Може ли да ни разкажете за Вашия опит в киното.
Г. Демирджи: Мога да кажа, че всичко започна на шега. Мой познат ми предложи да взема участие в няколко серии на „Bir Zamanlar Osmanli: Kiyam”. Разбира се, надявахме се на успех, като всички. Това беше първото ми появяване на екрана. Но, да си призная, не съм си и помислял, че ще продължа да се снимам. При всички положения, сериалът  „Yemin“ стана по-популярен отколкото очаквахме и това много ни радва, невероятно е.

Въпрос: В сериала Вие си поделихте главните роли с Йозге Яъз, която се раздели с него след втория сезон. Какъв беше този период за Вас?
Г. Демирджи: Това беше успешен период и за двамата. Ние работихме заедно с удоволствие и желание.

Въпрос: Какво можете да ни разкажете за новия сезон? Какво ни чака в него? Вълнувате ли се?
Г. Демирджи: Този сезон ще е различен. Развълнуван съм. Известно време ще сме свидетели на драматични събития. Но животът продължава. Вярвам, че и зрителите ще се вълнуват заедно с нас.

Въпрос: Вие имате много почитатели и фенове. С какво си го обяснявате?
Г. Демирджи: Благодаря! Аз, наистина, не мога да го опиша с думи...Ние станахме семейство. Много фенове ни обикнаха и споделяха всяка сцена с нас. Ние дадохме всичко от себе си. Мисля, че това не се дължи само на конкретно нещо от работата ни. Ние сме щастливи, че това си струваше и пътищата ни се пресякоха с искрени хора.

Въпрос: Коя е най-голямата Ви мечта като актьор?
Г. Демирджи: Моите мечти винаги са се състояли от моментни желания. След загубите, които претърпях една след друга, аз някак станах по-умерен, смирих се. Не знам. Но сега единствената ми мечта е да имам успех в работата си.

Въпрос: Кое е важно за Вас в брака?
Г. Демирджи: Да срещнем човек, с когото си приличаме. Човек, който е готов да създаде с теб нов свят, който ще те държи за ръка без значение какво се случва. Да съм щастлив – това си мисля, когато става дума за брак. (смее се)
Въпрос: В сериала Вие играете ролята на баща. Какво е усещането, при положение, че в живота не сте баща и нямате опит?
Г. Демирджи: Да, това беше интересно и го чакахме с нетърпение. За мен беше неописуемо чувство, макар и само роля.

Скрит текст:
Въпрос: А Вие искате ли да станете баща?
Г. Демирджи: Искам! И баща ми иска да стане дядо! (смее се) Чувствам, че се готвя за това.  Надявам се, че ще изпитам това чувство.

Блиц-анкета:

-   Какво търсите в приятел? 
-   Това ще е клише, но за мен е важно да няма лоши намерения, това ми е достатъчно.

-   Какво търсите в жената? 
-   Каквото казах за приятел, важи и тук. Ако тя е искрена и ни обича, мисля, че всичко, което търсим, всичко, на което се надяваме, ще бъде такова, каквото си го представяме и мечтаем.

-   Имате ли предмет, който Ви  носи късмет? 
-   Аз съм голям любител на антикварните предмети. Имам скъпи неща, но не бих казал, че ми носят късмет. Моят голям успех – това е сърцето! (усмихва се)

-   Ревнив човек ли сте? 
-   Според обстоятелствата. Това е смешно, но мисля, че съм ревнив. Чувството на болезнена ревност не ми е познато.

-   Има ли моменти, които са преобърнали живота Ви? 
-   Много. Започнаха със смъртта на брат ми и продължиха със смъртта на майка ми. Всичко това ме промени...

-   Макар че бавно започваме да излизаме от извънредната ситуация, социалният ни живот все още е ограничен. Повече сме вкъщи. Как протича един Ваш ден? 
-   Истината е, че ми е приятно да съм вкъщи. И разбира се, за да сме здрави и да останем здрави. Аз открих нови занимания. (смее се) Започнах да рисувам. Имам малка градинка и се занимавам с нея. Обичам мириса на земята. Чувствам се от това много добре. Освен това има филми, музика, книги...Опитвам се да прекарам това време ползотворно.

-   Какво Ви даде това време? 
-   Ние излязохме от много интензивен работен процес, който спря на първо време. Успях да намеря време за себе си, преди това то липсваше. Мога да кажа, че го използвах за духа и душевността си. Мозъкът ми, разумът ми, мислите ми, се обновиха. Този период донесе само позитиви.

-   И накрая, какво искате да кажете на своите поклонници, а и на всички, в тези трудни времена? 
-   Аз наистина желая на всички здрав, щастлив и успешен живот, пълен с любов. Не пренебрегвайте себе си. Нека правим всичко възможно, за да останем почтени, да опазим мислите си почтени, да съхраним и любовта си чиста.
Това за мен е голяма загадка. Може би подсказка за 3-ти сезон.
А сега по същество - серията.
Първо ще започна с критиката. Имаше доста недомислици в сценария в тази серия.
1. Емир как намери мястото, където работи Рейхан?
2. Толкова време стоя пред вратата и не усети миризмата на газ, а чак като слезе по стълбите? Някой ще ми каже, ама той е тежък и на нивото на етажа не се усеща. Да, ама после го усети.
3. Тези хора не си ли следят сметките в банката, та Емир не знаеше, че Рейхан му е върнала парите?
Нейсе, филм да става.
Младежите Тархун наистина затънаха в блатото. Да ги видим сега как ще се измъкнат от там.
Кемал, докато се натута да каже на Нарин какви ги е сътворил, тя вече разбра. За мен той си е пън и такъв ще си остане. Да, прекрасен и всеотдаен баща, умен, интелигентен, но какво от това? За другите е много добър, дава полезни съвети, но за себе си, докато вземе решение - девет дена, осем часа. Пази, Боже, от такъв мъж до мен - нерешителен, да не можеш да усетиш опора в него. Предпочитам такъв като Емир - "психически да ме тормози" и да казва, каквото му е на устата, отколкото да мълчи и да отлага във времето решенията на проблемите, да мога да се чувствам сигурна. Животът е кратък и няма време за губене.
Джемре отново се насади на пачи яйца - вместо да избоде очи, изписа вежди. Това момиче като е учило толкова много,защо не работи, а се занимава само с глупости? Майка й малко късничко се опитва да я вразуми.
Мелике много добре показа грешките на Емир относно държанието му към Рейхан. Хубавичко му припомни за гордостта й, на която аз й завиждам. Поне го накара да се замисли и да си припомни моментите, в които я нараняваше. Това, че си го направил от яд, не те оправдава, Емир Тархун. Кое те изкара от обувките ти, като видя видеото, сътворено от Джемре? Това, че работи, позорът за фамилията от написаното или това, че не се предава? "Не очаквай да ти позволя да работиш такава работа. Не може, olamaz. Моля те". И защо? Защото е загрижен за нея ли? Е, призна си най-после, че не се получава Рейхан да му е безразлична и да е като всички останали. Усети се, че е прекалил и е отишъл твърде далече. Много хубава сцена при Хикмет, но сега ще трябва сам да се оправя - няма кой да му помага. В разговора с майка си изрече на глас цялата истина - тя не е Тархун и може да прави, каквото си поиска. А пръстенът беше само повод - поредния, за да я потърси.
Рейхан - когато е виновна, мълчи, за да накаже себе си. Но когато е права - хубавичко им натрива носовете. Не е нужно да викаш или много да приказваш, достатъчен е и един жест - банковото бордеро /хубава плесница му завъртя/, разговорът с Джавидан, реакцията й в дома на поредната усойница. Сама в стаята, докато другите вечерят, но се храни с парите си, които е изкарала и никой копче не може да й каже. Много трогателна сцена. От разговора с Емир на верандата останаха само думите относно парите, останалото са емоции. 
Виждам, че образът на Рейхан предизвиква много размисли и страсти и това е целта на занятието - да ни накара да мислим. Когато някой словесно ме напада, предпочитам да премълча и да го подмина, без да слизам на нивото му. А той, ако може, ще разбере кой крив, кой прав. "Защо човек ще иска да унижи някого, когото не познава?"
Останалото е за вас.
Пожелавам ви хубав ден.

# 704
"Може би, една връзка е съвкупността от направените саможертви."  К. Тархун
Добре казано и много вярно, според мен. И да добавя и Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече". И ето пълно описание на любовта в дългосрочен план. Защото, когато отминат страстта и опиянението, остават именно доверието и увереността, че винаги има на кого да се опреш. Ех, средните Тархун може и да не се държат винаги зряло, но пък са  много последователни в колебанията си. Всъщност, на мен това поведение ми е доста по-понятно от клишираните вече ситуации в съвременното кино -  герои, които не се познават, правят секс на първа среща.
"Какво искаш от мен?" Емир Тархун
Едва ли има човек на тази планета, който да не е задавал този въпрос на любимия/любимата си.  В отговора се крият много неща - от моментно хрумване до смисъла на живота. Обикновено, обаче, той е много простичък и съдържа само една думичка- теб. И пак стигаме до любовта,  която е невъзможна без саможертви заради любимия.
Тази серия ми напомни, че филмовото ми определение за Емир, може би, не е най-подходящото. Струва ми се, че за голям брой серии е по-скоро Спасителен отряд.
Ето това пак е в зоната на саможертвата.
Та толкова за любовта.
Благодаря на всички активно пишещи момичета и момче за различните погледи върху една измислена история. Благодаря на оценяващите актьорската игра, защото без нея и гениалните текстове се превръщат в гротеска.  
Прекрасен ден на всички! 🌞

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 10:10 от dani_pop

Общи условия

Активация на акаунт