Интервю на актьора Г. Демирджи за списание Female
Всеки, който е гледал сериала „Yemin“, го нарича Емир. Благодарение на успешното му превъплъщение, зрителите се смеят и плачат заедно с героя му. Артистът разказва за периода в условията на пандемия така:
„Аз мисля, че това време има отношение към моята духовност. Моят мозък, моите мисли се обновиха и изчистиха от ненужното.“
Въпрос: Може ли да ни разкажете за Вашия опит в киното.
Г. Демирджи: Мога да кажа, че всичко започна на шега. Мой познат ми предложи да взема участие в няколко серии на „Bir Zamanlar Osmanli: Kiyam”. Разбира се, надявахме се на успех, като всички. Това беше първото ми появяване на екрана. Но, да си призная, не съм си и помислял, че ще продължа да се снимам. При всички положения, сериалът „Yemin“ стана по-популярен отколкото очаквахме и това много ни радва, невероятно е.
Въпрос: В сериала Вие си поделихте главните роли с Йозге Яъз, която се раздели с него след втория сезон. Какъв беше този период за Вас?
Г. Демирджи: Това беше успешен период и за двамата. Ние работихме заедно с удоволствие и желание.
Въпрос: Какво можете да ни разкажете за новия сезон? Какво ни чака в него? Вълнувате ли се?
Г. Демирджи: Този сезон ще е различен. Развълнуван съм. Известно време ще сме свидетели на драматични събития. Но животът продължава. Вярвам, че и зрителите ще се вълнуват заедно с нас.
Въпрос: Вие имате много почитатели и фенове. С какво си го обяснявате?
Г. Демирджи: Благодаря! Аз, наистина, не мога да го опиша с думи...Ние станахме семейство. Много фенове ни обикнаха и споделяха всяка сцена с нас. Ние дадохме всичко от себе си. Мисля, че това не се дължи само на конкретно нещо от работата ни. Ние сме щастливи, че това си струваше и пътищата ни се пресякоха с искрени хора.
Въпрос: Коя е най-голямата Ви мечта като актьор?
Г. Демирджи: Моите мечти винаги са се състояли от моментни желания. След загубите, които претърпях една след друга, аз някак станах по-умерен, смирих се. Не знам. Но сега единствената ми мечта е да имам успех в работата си.
Въпрос: Кое е важно за Вас в брака?
Г. Демирджи: Да срещнем човек, с когото си приличаме. Човек, който е готов да създаде с теб нов свят, който ще те държи за ръка без значение какво се случва. Да съм щастлив – това си мисля, когато става дума за брак. (смее се)
Въпрос: В сериала Вие играете ролята на баща. Какво е усещането, при положение, че в живота не сте баща и нямате опит?
Г. Демирджи: Да, това беше интересно и го чакахме с нетърпение. За мен беше неописуемо чувство, макар и само роля.
Въпрос: А Вие искате ли да станете баща?
Г. Демирджи: Искам! И баща ми иска да стане дядо! (смее се) Чувствам, че се готвя за това. Надявам се, че ще изпитам това чувство.
Блиц-анкета:
- Какво търсите в приятел?
- Това ще е клише, но за мен е важно да няма лоши намерения, това ми е достатъчно.
- Какво търсите в жената?
- Каквото казах за приятел, важи и тук. Ако тя е искрена и ни обича, мисля, че всичко, което търсим, всичко, на което се надяваме, ще бъде такова, каквото си го представяме и мечтаем.
- Имате ли предмет, който Ви носи късмет?
- Аз съм голям любител на антикварните предмети. Имам скъпи неща, но не бих казал, че ми носят късмет. Моят голям успех – това е сърцето! (усмихва се)
- Ревнив човек ли сте?
- Според обстоятелствата. Това е смешно, но мисля, че съм ревнив. Чувството на болезнена ревност не ми е познато.
- Има ли моменти, които са преобърнали живота Ви?
- Много. Започнаха със смъртта на брат ми и продължиха със смъртта на майка ми. Всичко това ме промени...
- Макар че бавно започваме да излизаме от извънредната ситуация, социалният ни живот все още е ограничен. Повече сме вкъщи. Как протича един Ваш ден?
- Истината е, че ми е приятно да съм вкъщи. И разбира се, за да сме здрави и да останем здрави. Аз открих нови занимания. (смее се) Започнах да рисувам. Имам малка градинка и се занимавам с нея. Обичам мириса на земята. Чувствам се от това много добре. Освен това има филми, музика, книги...Опитвам се да прекарам това време ползотворно.
- Какво Ви даде това време?
- Ние излязохме от много интензивен работен процес, който спря на първо време. Успях да намеря време за себе си, преди това то липсваше. Мога да кажа, че го използвах за духа и душевността си. Мозъкът ми, разумът ми, мислите ми, се обновиха. Този период донесе само позитиви.
- И накрая, какво искате да кажете на своите поклонници, а и на всички, в тези трудни времена?
- Аз наистина желая на всички здрав, щастлив и успешен живот, пълен с любов. Не пренебрегвайте себе си. Нека правим всичко възможно, за да останем почтени, да опазим мислите си почтени, да съхраним и любовта си чиста.

Благодарност и поздравления за превода, много добре си се справила! А Демирджи за пореден път приятно ме изненадва със своята скромност, чиста и красива душа, и с невероятната си харизма!
Хубав ден, Дани!
Невена