Обещание - сериал (bTV/Kanal 7)

• 108 133
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Абсолютно съм съгласна, че актьорската игра е доста добра, при това не само за тях двамата.
Това, което не харесвам в образите им обаче е, че са изградени като черно-бели, понякога дори ужасно наивни, че никой от тях няма нюанси. Да, те се променят във времето, но всичко е прекалено полюсно и за мен поне доста нереалистично. Не харесвам наивни персонажи, които приемат всичко, което чуят, за чиста монета. Затова ми е по-скоро смешна Рейхан в новата ѝ роля - сега се опълчва дръзко, а до преди ден мълчеше като пън и гледаше тъпо. Разбира се, това е моето мнение, не ангажирам никого с него.

# 616
  • София
И аз съм на същото мнение, колкото и да се пъна не мога да харесам Рейхан. Също не харесвам наивни хора, направо наивността и граничи с тъпотия. За мен са си близо двете понятия. Тук много я хвалят, че играе с очи ама на мен ми е като избягала от Карлуково. Те те обиждат, ти се цъклиш насреща 😂

# 617
Здравейте!
По повод на рейтингите - не искам да ви разочаровам, но за никакви впечатляващи рейтинги не може и дума да става. Над 3% - 3.26, 3.03 в Тотал не е необичайно за дневен сериал. В група AB много често "Yemin" липсва в класацията до 25-то място, има и дни в които изобщо липсва - и в трите групи, и това не са събота и неделя, разбира се.
В линка ежедневно се публикуват рейнтингите в трите групи, само трябва да плъзнете малко надолу, за да стигнете до 1 април. Оттам нататък можете да проследите ден по ден, а със стрелкичката вдясно - класацията в трите групи. Съкращението в скоби след заглавието (TKR) - tekrar, означава повторение. Има една пауза след тази дата, свързана с карантината, когато всички сериали спряха снимките.

https://www.instagram.com/turkiye_magazinextra/

Нищо необичайно няма в сценария на Назмие - тя си пише под индиго вече четири години. Който е гледал "Назови ме по име" и сега следи "Клетва" веднага ще разбере за какво говоря. Екплоатация до дупка на една съща тема. Само бюджет да има, ще откара така до пенсия. Таргет групата ѝ е ясна - домакини, пенсионерки /в Турция жените се пенсионират доста по - рано в сравнение с България/, безработни.

И една информация от журналистката Бирсен Алтунташ - Йозге Яъз може да изиграе главната роля в сериала на продуцентската компания BKM "Sol Yanım - Моята лява страна". "Може" означава, че се водят преговори за ролята.

# 618
Здравейте!
По повод на рейтингите - не искам да ви разочаровам, но за никакви впечатляващи рейтинги не може и дума да става. Над 3% - 3.26, 3.03 в Тотал не е необичайно за дневен сериал. В група AB много често "Yemin" липсва в класацията до 25-то място, има и дни в които изобщо липсва - и в трите групи, и това не са събота и неделя, разбира се.
В линка ежедневно се публикуват рейнтингите в трите групи, само трябва да плъзнете малко надолу, за да стигнете до 1 април. Оттам нататък можете да проследите ден по ден, а със стрелкичката вдясно - класацията в трите групи. Съкращението в скоби след заглавието (TKR) - tekrar, означава повторение. Има една пауза след тази дата, свързана с карантината, когато всички сериали спряха снимките.

Нищо необичайно няма в сценария на Назмие - тя си пише под индиго вече четири години. Който е гледал "Назови ме по име" и сега следи "Клетва" веднага ще разбере за какво говоря. Екплоатация до дупка на една съща тема. Само бюджет да има, ще откара така до пенсия. Таргет групата ѝ е ясна - домакини, пенсионерки /в Турция жените се пенсионират доста по - рано в сравнение с България/, безработни.

И една информация от журналистката Бирсен Алтунташ - Йозге Яъз може да изиграе главната роля в сериала на продуцентската компания BKM "Sol Yanım - Моята лява страна". "Може" означава, че се водят преговори за ролята.

Благодаря Ви, за интересната информация! А по повод преговорите за Йозге, има информация, че се водят преговори да играе главна роля ли? Някъде четох, че в този сериал, не е една главната роля! А знаете ли, кога ще започнат снимките на този сериал, или все още се набира актьорския състав! А по отношение на рейтингите, исках да Ви питам, разбирам, че сте запознати, в тези таблички с филмите и рейтингите им, излизат за всички сериали ли, имам предвид и седмични и дневни? А знаете ли, при какъв рейтинг спират сериалите, колко нисък трябва да е, за да го прекратят, колко поредни серии гледат рейтинга...интересно ми стана с тези рейтинги в Турция! Благодаря Ви предварително! Хубав ден!

# 619
И аз съм на същото мнение, колкото и да се пъна не мога да харесам Рейхан.
Че кой Ви кара да я харесвате? 😜

# 620
Здравейте!

Благодаря за разясненията, но не разбирам защо крещите...
Не мога да се разочаровам, защото това не е смисълът на живота ми. Аз друг турски сериал не съм гледала, няма и да гледам. Тук ме грабнаха актьорите. От това, което съм чела и чувала покрай гледащи турски сериали край мен, смятам, че сюжетите им ползват едни и същи клишета. Така че един нискобюджетен дневен сериал няма как да прави изключение. Що се отнася до рейтингите, много внимателно разучих кое какво означава. И наистина бях впечатлена, че в определени периоди от време, в двайсетицата единственият дневен сериал беше този, с което по никакъв начин не защитавам сценаристка, студио и твканал. И не на последно място, от Бирсент научихме за оттеглянето на Яъз от сериала, защо да не научим от нея и за новия проект.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 14:19 от dani_pop

# 621
vendolina, да, срещала съм и друга информация за сериала, но споделих само тази, която е от сигурен източник. Още са на етап избор на актьорски състав.

В  класацията на рейтингите са всички телевизионни предавания за денонощието - сериали, вкл. озети преди новата серия, новини, реалити шоу, футболни мачове /винаги на първо място в съответния ден/, повторения на предавания и пр.
Спирането на сериалите зависи не само от рейтинга. Има значение дали е с продажби на "зелено" в чужбина. "Великолепният век" Кьосем" е пример точно затова - много нисък рейтинг в Турция - към края под 2%, но продуцентите го довършиха и излъчиха по турска телевизия, защото в Кан беше продаден преди да започнат снимките му. Има значение и финансовото състояние на телевизията, договорът между телевизия и продуцент - примерно 13 серии независимо от рейтинга и после решават колко да продължат. Най - често ги спират щом рейтингът падне под 4% и се задържи две - три седмици. Това е наблюдението ми за седмичните сериали. Дневните са друга бира. Часовите пояси са с много по - евтина реклама - фирми, които обличат актьорите, осигуряват бижута и др. аксесоари, фирми за мебели.

dani_pop - "не разбирам защо крещите"

Къде видяхте да крещя Rolling Eyes Това е КРЕЩЕНЕ - писането само с главни букви.
Има разлика между "клише" - да, срещат се в почти всеки сериал - болници, затвори, отвличания и пр., и повторение на една и съща история в леко променен вариант.
Всеки различно възприема актьорската игра - нямам предвид този сериал, а изобщо. За един и същ актьор или актриса понякога има оценки от "пълно бездарие" до "много добра игра".

# 622
Привет.
Ха ха, Кемал Тархун, влюбен ли си или не? Благодарност било. Стомахът му пърхал. В дебелите медицински книги нищо не пише за твоето заболяване. Затрудняваш Лечителката - ускорен пулс, фобия от лекарства, болки в стомаха.
Емир май се изненада от поведението на Рейхан и гневът му вместо да утихне се разпали още повече. Прави грешка след грешка, воден от погрешни изводи. Какво да го правим, ще му гледаме сеира.
А вещицата Джавидан беше повече от цинична в тази серия.
Пожелавам ви хубава вечер.

# 623
dani_pop - "не разбирам защо крещите"

Къде видяхте да крещя Rolling Eyes Това е КРЕЩЕНЕ - писането само с главни букви.
Благодаря за "светването" по повод крещенето в мрежите. Извинявайте! Но какво друго да си помисли човек, когато чете откроен в друг цвят и с по-едър шрифт пост?
И да, всеки има право на мнение, това и е интересното на комуникацията.

# 624
  • Русе
Привет на група "Обещание"!
Момичета и момчета ( ако има такива между вас), хайде не се палете толкова относно "рейтинги, класации, кой кого харесвал или не" и т.н. Щом сте тук, гледате и коментирате, значи нещо ви е грабнало, нещо ви вълнува и просто споделяте! Това е важно!!!
Лично за мен актьорският състав е по-добър от това, което им предлага сценария. Дразни ме само постоянните ретроспекции и бавното развитие на действието. За сега ...гледам, не редовно, но гледам. Ако, обаче, го разтеглят като "Дързост и красота" - ще ме изгубят. Simple Smile
И още една вметка, извинете! Всичко, което се пише тук ( и в другите сериали), се чете доста внимателно. Понякога даже се вземат идеи.

# 625
Ако, обаче, го разтеглят като "Дързост и красота" - ще ме изгубят. Simple Smile
И още една вметка, извинете! Всичко, което се пише тук ( и в другите сериали), се чете доста внимателно. Понякога даже се вземат идеи.
Е, чак пък толкова, те се изприщиха за 250 серии, къде ги търсите за 8000 😜
Това с идеите не го разбрах, кой от кого се "снабдява"?

# 626
  • Русе
Мнението ми се гради от други сериали - когато зациклят сценаристите с идеите, ползват по нещичко от предположенията на зрителите. Така сюжетните линии се разнообразяват, усложняват и т.н. В резултат сериалът се продължава от конкретната история, заложена в проекта.

# 627
Мнението ми се гради от други сериали - когато зациклят сценаристите с идеите, ползват по нещичко от предположенията на зрителите. Така сюжетните линии се разнообразяват, усложняват и т.н. В резултат сериалът се продължава от конкретната история, заложена в проекта.

Здравейте,

Извинявайте, знаете ли при какъв рейтинг ги свалят от екран сериалите и колко поредни серии трябва да е нисък рейтинга, за да бъде спрян един проект!

# 628
Мнението ми се гради от други сериали - когато зациклят сценаристите с идеите, ползват по нещичко от предположенията на зрителите.
Може би, по принцип сте права. Но някой да се интересува от мнението на зрителите в бг мама, че даже и да ползва изказаните тук съображения като идея, е меко казано несериозно. Както се казва, толкова сме независими, че от нас нищо не зависи. 😜 Хубава вечер!

# 629
днес може ли някой да ми каже какво се случи в днешния епизод?

Големи късметлии са феновете че имат възможност да се снимат с Йозге

Общи условия

Активация на акаунт