👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 37 075
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
Аз родих дъщеря си в началото на юни и комплектчето ѝ беше ританки, боди с къс ръкав и боди с дълъг + поличка, и пеленка, ръкавички и шапка. Бях взела всичко в родилното, защото понякога пък юни е студен. Беше адска жега реално и докато кажа гък акушерката я беше облякла с всичко Grinning

# 271
Добро утрооо! 😊
Омм, браво за хубавите новини! 💖
Лимонче, денят ви ще е прекрасен щом ще видите бебечето заедно!
Аз имам чувството, че бях на ФМ преди цяла вечност. Другата седмица ще звъня да запазя час за последната в края на Март, а в Сряда съм на ЖК.
За изписването и аз като Кристиана мисля цяло боди и тънко одеялце + шапка. Евентуално, ако е по хладно времето боди с къс ръкав отдолу. Порт бебе и за мен е безсмислено.
Уигзи, много яка идея!
Другата седмица влизам в 7ми месец и снощи се замислих, че 6тия ми беше най-спокоен от всички преди това. Някак след ФМ се успокоява човек, а и тялото сякаш е приело бременността. Така че на всички момичета, които са по назад и им предстой - наслаждавайте се максимално! 🥰

# 272
Добро утро и от мен! Аз също бях вчера цял ден навън и направих една дълга разходка с две приятелки, последвана от тортичка на сладкарничка 😁
Wigzi, прекрасна идея за изписването ❤️
На мен също леко ми се втвърдява корема при ходене и имам една по-остра болка ниско долу вдясно. Мисля че това е от разположението на бебка, там са и краката и според мен ме натиска с тях.
Аз в неделя купих няколко бодита от Пепко, цените им са нищожни, а десените много красиви. Имам и едно от Кауфланд.
Шишетата на Томи Типи за мен са най-добрите, доближават се максимално до формата на женска гърда. Този път обаче няма да бързам с купуването им, че имам огромното желание да ми се получи с кърменето.
Отивам да си направя яйца за закуска, че съм на 1 банан и кафе от сутринта и бременният глад вече се обажда. 😁😁

# 273
Еее Оммче, радвам се за хубавите новини Heart Eyes Константиниду е готина! Доста се старае.
Лимонче, успех днес на ФМ. Много ще ти е готин деня след това със сигурност! Hug
Wigzi, идеята с носиите е много яка!

# 274
Да попитам  Ommm и останалите, които скоро са минавали преглед - как ви мерят шийката? През корема или с вагинален ехограф?

# 275
  • Varna, Bulgaria
Момичета, един въпрос към по-опитните, които вече са мами. Задължително ли първото посещение на педиатъра у дома се прави от лекаря, който сте избрали или може да дойде всеки. Питането ми е породено от това, че ние живеем във Варна, раждането ще е в Тутракан (при инвитро АГ ми), а първите седмици/месеци мислим да изкараме при бабите в съвсем друг град.
Та може ли да си изберем педиатър във Варна, но първото посещение вкъщи да се осъществи от друг (при бабите).
Дано ме разбрахте какво питам.

Допълнение: Cat ros моята шийка я измериха при прегледа с коремния ехограф.

# 276
Cat Ros,
За да бъде правилно измерена,шийката се гледа на вагинален ехограф.

Елица,може би трябва да провериш този въпрос предварително,за да няма изненади.Намерете педиатър в града на бабите и го попитайте как стоят нещата.

Момичета,много хубави новини от феталните!Желая същите отзиви и на мамите,на които предстои😊И да се похвалите!

Относно изписването и аз се бях замислила колко трябва да е облечено бебето,но според мен ще го решим чак като видим времето как ще е,защото +/- 6-7 градуса са вероятни за юни.Така или иначе вече ще сме накупили всякакви дрехи и одеалца.Ех,нямам търпение!🤱👶😊

# 277
  • София
Може и въобще никой педиатър да не идва....
Струва ми се голяма тъпотия.
Вижда бебето само за минутка, после сяда, черпиш го от очтивост и започва да ти говори кога да го къпеш, кога да го храниш, какво да ядеш ти ако кърмиш и тнт...

Ако имаш куче или котка ти казва да ги махнеш (в повечето случаи)
Ааа и ако е по-голям града, взимаш я/го с колата, връщаш го... и накрая някои и 50лв искат!

Аз с това бебе няма да викам никой, абсурд....

За изписването мисля нещо такова:

# 278
Брейда, къде ги гледаш тези красотички?

# 279
  • Sofia, Bulgaria
За ви разкажа за мойте стресови ситуации с педиатъра, след първото раждане. Представете си ние сме в основен ремонт на стара къща, в антрето е на тухла и стърчат отвсякъде кабели от ел.инсталацията, под нямаме, върви се по едни летви Grinning . ММ си мисли че щом са ми казали 17.11 термин значи ще родя в деня и си вика имам време. Да ама аз влизам в болница на 11.11, раждам на 12 а на 15.11 сме изписани с бебка. Нашия татко да го видите 4 нощи неспал, за да пооправи положението вкъщи,нали педиатърката ще идва. Едно време идваха и от социалните и аз съм в шок. Звъня на педката че сме изписани и тя по телефона ще къпеш с толкова топла вода, пъпа със спирт 95 гр. обработвай, хранене на 2,5-3 часа по еди колко си мл. и ще ви очаквам след една седмица в кабинета. Камък ми падна от сърцето 😁.
Но според мен е задължително да си го прегледа неговия педиатър. Аз също съм замислила цяло лято да съм на вилата, но имайте предвид, че всеки месец се ходи на консултация с педката, мери се как натдава бебето, колко см е и ако помня правилно първите 6месеца всеки месец се бие ваксина. На 3месеца задължително се гледат ставите и ходилата на ехограф, на 6м. вътрешни органи. Та в общи линии при мен ще е яко разкарване София- Вършец.

# 280
На мен пък супер много ми помогна първото посещение на педиатърката, и на котката се зарадва, и съвети за кърменето ми даде

# 281
  • Plovdiv, Bulgaria
На мен също педиатърката ни ми беше от полза като дойде в нас. Бяхме записали разговора, че бях забравила всичко много бързо след като приключихме 😁 Зарадва ни се на котката също, не ми е взела пари. Обесни доста неща, вече аз си избрах кое да приема и кое не, както правя и до ден днешен.
Сега обаче се чудя, като ще е същата докторка, пак ли идва и за 2то?
Всъщност аз трябва пак да говоря с нея де, предполагам няма да има проблем и това дете да запишем при нея.

# 282
  • София
Брейда, къде ги гледаш тези красотички?

от сайта на Next direct. мисля над 60 или 80лв доставката е безплатна от англия и нещата идват за 2 дни Simple Smile

Супер, че някой има добри спомени от посещението на педиатър, просто аз не бях подготвена и доста се разочаровах Simple Smile С второ дете въобще не ми трябва Simple Smile

# 283
Пламъче еее 3.5 пак е по-добре хаха. Не, нищо не ми е казала - каза, че е супер ама аз се притеснявам да не се смали Laughing Нали знаеш, че трябва да си набиваме притеснения в главата...
На 6 март съм пак на преглед, така че ще я замериме и тогава и ще видим как е.

# 284
  • Кюстендил
На мен на ФМ са ми измерили точно 3 см матка, но не го коментираха на прегледа. Прочетох го, когато се прибрахме вкъщи в документа от прегледа. Предполагам, че няма нищо притеснително щом не го коментираха по време на прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт