👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 37 054
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
Да се похваля, сега се връщам от преглед, бебето е 640гр, още си е ниска плацентата и бебето е седалищно, но при мен е все тая Simple Smile ще е секцио.
За лекарите, аз няма да викам педиатър вкъщи, Вита подаряват две консултации с неонатолог след раждане при тях, мисля тях да използвам, дори се чудя къде да го запиша бебето, защото педиатърът на дъщеря ми е смотан, ползвам го за документи само, тя като е болна, все във Вита ходим, Имах добра педиатърка, но при нея чаках по 3ч с час и я смених

# 286
На мен пък супер много ми помогна първото посещение на педиатърката, и на котката се зарадва, и съвети за кърменето ми даде

На мен също много ми помогна педиатърката и добре, че дойде - бях в такава следродилна депресия, че ревях нон стоп и не знах какво става. Тя само като й отворих вратата вкъщи и ме разпозна какво ми е, даде ми много ценни насоки за всичко. Повече аз имах нужда от внимание, отколкото бебето. Направо не се познавах какво се случв - аз, която съм силна, оправна и винаги мен питат, бях като малко плачещо момиче без идея какво се случва.
Не вярвах, че ще го споделя някога...

# 287
  • София
Да знаете, че има само бебешко-детски магазин на Некст в мола на Хемус. Съвсем случайно попаднах. Идеално е човек да види на живо как изглеждат нещата. И са наистина супер. За жалост не сравних цени...

# 288
  • София
Цените са по-високи в българските некст магазини Simple Smile

# 289
Next има и в мол София на Стамболийски, както и в Ринг мол. Цените са с около 1-2лв по-високи и то не на всички стоки.

# 290
Аз също не знам как стоят нещата с педиатрите.А кога трябва да се запишеш за такъв и кой ще го следи?
Мисля да си е в нашия град,защото искам да ми е спокойно и да си го водя и сама ,когато ММ,не е на разположение да ни води.Оровто не си го представям да карам новородено по София постоянно.

Гледах някои неща из сайтовете за майчинството.Мисля да си работя до 45дневния отпуск.Дано се чувствам добре до тогава.
Към майчинството се добавя и някакъв процент за стаж 10 години,което също е идеално Simple Smile

Поръчах преди малко комплект от три пожамки ,пише че към всяка има и ръкавипки,което е идеално,няма да купувам отделно.
Аз комплекта за изписване първо него си харесах.Ако до края не харесвам още някое с него ще си останем.Мислв и аз за лека оеленка,а не такива порт бебе.
Снощи даже малко се оозшвмъмрихме с приятелката минпи Месинджър,защото тя ми показа на снимка точно порт бебе,някакво нструфено с панделки,шатении..ужас просто.Казахби ,че на мен такива не ми трябва,че нашето бебе ще е лятно (а нейното е зимно) и че точно такъв тип изобщо не харесва.Разсърди ми се и се сопна,че явно чуждо мнение не искам,повече няма да ми показвала нищо.А аз и никога не съм и казвала да ми търси из нета каквото и да било и много добре знае,че каквото си харесам аз това ще си купувам.Малко е нервна,че всички у тях са болни,та на това го отдавам това нейно поведение.Аз още от началото съм казала на всички,които познаваме не желая никой да ми дава нищо или да купува каквото и да било преди бебето да се роди и че аз ще си взема всичко необходимо ,пък после кой каквото иска да подарява .

За шийката,и моята е 3 см и още тогава казаха,че е супер.А тв по-принцип се скъсява ли,кога и колко.Извинете ме ,че ви питам,просто виждам,че това е нещо притеснително за повечето ви ,дори тези с по 4 см и затова се интересувам.
И хоп за спомен за шестте месеца,докато не съм влязла в 7ми Simple Smile
Хубав и слънчев ден,мами! Simple Smile

# 291
ShukM чудесни новини. Браво Kissing Heart

Ирина ами беше май 3.5 в началото, последния преглед беше 3.1см. Не знам дали трябва да се смалява с времето, попринцип мисля, че не, но лекарката ми каза супер ти е шийката и това беше.
Ще я питам другият петък каква е ситуацията с нея като я замери и какви размери трябва да бъде и ще пиша Simple Smile

# 292
Нормално е да се смалява с времето, но си има граници, в които трябва да е

Между другото за в болницата вземете и бебешки чорапчета освен ръкавички. Ръкавичките няма хубави ластичета и много падат, а чорапките вършат чудна работа Simple Smile

# 293
Нормално е да се смалява с времето, но си има граници, в които трябва да е

Между другото за в болницата вземете и бебешки чорапчета освен ръкавички. Ръкавичките няма хубави ластичета и много падат, а чорапките вършат чудна работа Simple Smile

Добра идея е за чорапките,но пък трябва да са от някаква материя,която да няма власинки по тях,защото бебето ще ги лапа със сигурност.
Аз между другото още не съм взела чорапки за новородено.Където и да ходя есенза по-големи крачета има илинса все розови с дантелки по тях Simple Smile Искам просто белички,но за първите месеци .Ако някой е виждал в някой сайт,ще се радвам да сподели .Имам само едни и те са май като стане на поне 3-4 месеца.

Благодаря,Дрийм.Ще се радвам да споделиш,ако научиш нещо за тази размери на шийката .На мен само веднъж са ми казвали колко е ,сега ,когато ходих на ФМ.
А някой беше споменал по-няоредзпе до сега са ми взимали само един път кръв за ПКК и урина,на мен също.Няма проблем в това,даже напротив.Чак сега като отида утре май ще ми взимат за втори път.По-малкото изследвания не са индикация на проблем или немарливост на Аг,а напротив,значи всичко е наред и няма нужда от допълнителни.

# 294
Извинявайте за тъпия въпрос ама какво значи порт бебе 😂?

Шийката най-точно се мери с вагинален ехограф, но и коремния дава някаква ориентация на лекарите. До колкото знам ако шийката стане под 2.5 се прави серклаж. По време на раждането реално шийката се скъсява под действието на контракциите. Не мисля обяче, че подготвителните контракции (тези безболезнените само със стягане) я скъсяват. Ако лекаря каже, че е ОК не си вкарвайте в излишни филми, значи е ОК, просто следите.
Irina, това за по-малкото изследвания не е съвсем така. Трябва да ти кажа, че се чувствам прекрасно и ако лекаря не беше пуснал общ белтък и вит Д въобще нямаше да разбера, че не са ОК и трябва да се вземат мерки. Същото и с ПКК - хемоглобина може да падне доста за един месец и е необходимо да се следи редовно.   Така че да се изследваш не означава, че е видян проблем, а просто превенция. Днешно време за съжаление нещата въобще не са както при нашите майки и баби - има много стрес, вируси, некачествена храна, мръсен въздух ... и се налага да се следим по-често.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 15:49 от Sneji*

# 295
Порт бебе е една тъпотия като одеало с цип Simple Smile отживелица е, защото бебето се слага в коша за кола, реално някакво одеалце ви трябва , а не да повиване цялото като едно време

# 296
Да знаете, че има само бебешко-детски магазин на Некст в мола на Хемус. Съвсем случайно попаднах. Идеално е човек да види на живо как изглеждат нещата. И са наистина супер. За жалост не сравних цени...

Ей,Риъл,много полезна информация!И според мен е чудесно да се видят/пипнат на живо дрешките,ще отида да ги видя😊Ти как си?Как е идилията,има ли романтизъм?💝🌷

Шийката не трябва да пада под 2.5см,всичко на горе е добре.

ShukM,чудесни новини,браво!

Относно педиатъра аз определено ще се възползвам от първото посещение,не мисля че дори с второ дете знам всичко и няма да ми навреди или подразни.А ако имам късмета да запиша бебо при педиатъра на дъщеря ми,ще бъда особено щастлива и спокойна в неговите златни ръце!

# 297
Привет на всички, Омм страхотни новини, важното е че всичко е наред и сте видели лицето на бебчето 😊

Това за порт бебе, супер грозно ми изглежда на мен не бих взела, пеленката ще ми свърши чудесна работа, а и поне има доста красиви и за момиченца и момиченца.

За шийката моята я измериха с вагинален ехограф беше 4.3см.

Излезнаха ми резултатите от ПКК, урината и витД всичко е наред, освен че хемоглобина ми е на долната граница и се разбрахме да пробвам с храна да го двигна и ако не стане тогава да ми изпише нещо, доста против лекарствата съм, така че се надявам да успеея с хранителен режим. За 1 месец и витД не ми е цветущ 19.5 ми е при реф. Ст-т 20-100, което значи че имам латентен дефицит, а уж ги приемам на капки с нещо по мазничко, за да мога да го освоя. Аг каза че глюкозата ми е супер, не спомена нищо за обременяване, дано не ми се наложи. 🤭🤔

# 298
Извинявайте за тъпия въпрос ама какво значи порт бебе 😂?

Шийката най-точно се мери с вагинален ехограф, но и коремния дава някаква ориентация на лекарите. До колкото знам ако шийката стане под 2.5 се прави серклаж. По време на раждането реално шийката се скъсява под действието на контракциите. Не мисля обяче, че подготвителните контракции (тези безболезнените само със стягане) я скъсяват. Ако лекаря каже, че е ОК не си вкарвайте в излишни филми, значи е ОК, просто следите.
Irina, това за по-малкото изследвания не е съвсем така. Трябва да ти кажа, че се чувствам прекрасно и ако лекаря не беше пуснал общ белтък и вит Д въобще нямаше да разбера, че не са ОК и трябва да се вземат мерки. Същото и с ПКК - хемоглобина може да падне доста за един месец и е необходимо да се следи редовно.   Така че да се изследваш не означава, че е видян проблем, а просто превенция. Днешно време за съжаление нещата въобще не са както при нашите майки и баби - има много стрес, вируси, некачествена храна, мръсен въздух ... и се налага да се следим по-често.

Имах в предвид,когато при първите изследвания няма никакви отклонения,както в при мен.Мислех,че и при теб всичко е наред,затова така написах.Аз даже изрично попитах предния път на ЖК защо не ми взимат пак изследвания и тв ми каза,че на базата на моите идеални,няма смисъл,следващия път.
Предписаха ми само хапчета ( добавки) за фемоглобина,които не беше кои знае колко под нормата предвид бременността.
Като отида утре ще видим какво ще кажат,но със сигурност ще ни осукят,защото старите бяха ми взети на 17.12 .

Успех и при теб да няма нищо сериозно  следващия път! Simple Smile

# 299
  • Варна
Привет, мацки Wink
и аз да дам отчет от днес Simple Smile
Бебка е като по учебник. Отговаря си на теглото в г.с. , мозък, корем, бъбреци, крайници, сърце, лице, нос...абе всичко и върви добре. Беше доста активна по време на прегледа Heart
Шийката на матката ми е 6см, мери я с коремен.
За доктора мога да кажа много неща, но смятам да се огранича само в това,че ако всички бяха толкова подробни, любезни и внимателни, колкото той -нямаше да има такива тревоги и притеснения при бременните и да изписваме  страници по форуми и социални платформи. Аз съм доволна досега и от проследяващата ми АГ, но от този съм впечатлена! Надявам се всичко до края на бременността да премине и така както е до тук Simple Smile Просто сме много щастливи днес Heart
А сега ще ви покажа какво ми пристигна днес. Wink Мисля (засега е само идея) да и направим фотосесия като се роди и и взех това боденце с шапчица. Нали любовта ми към лимоновият принт е пословична, та взех и на бебка лимоново облекло Wink Flowers Lemon Flowers Lemon Flowers Lemon
Показвам снимка от сайта и реална снимка:
Скрит текст:

Видях,че сте коментирали изписването. Не знам само аз ли нямам намерение да я обличам в някакви кой знае колко официални неща. Ще и сложа някое боденце розовко (с къс или дълъг ръкав, ще преценя според времето) и с пеленка. Няма смисъл според мен от рокли и по-специални дрехи, като те са увити в пелени и одеала, винаги съм се чудила, защо се прави така. Не знам, засега така мисля, може и да променя мнението си Wink

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 18:24 от Lemons

Общи условия

Активация на акаунт