Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 81 880
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 495
  • In the land of Never Never
Здравейте, да се запиша и аз в темата, макар че се надявам това пищене в ушите да отшуми. При мен тръгна от възпалено гърло, от там се предаде на ушите явно, но не знам дали е случайно-точно когато пиех разтворим аспирин ми пукна първо едното ухо и се запуши. На другия ден и другото взе да щрака и на третия вече този писък в двете уши се появи. Естествено тръгнаха да лекуват инфекцията, пих антибиотик, капя все още правени капки(адреналин, гентамицин и др.) в носа, пия ксизал. Ушите вече не са заглъхнали, пукат при всяко преглъщане, но това пищене ме побърква. УНГ-то ми изписа Синтривал, Дивертаза и Милгамма Н за 10 дни и каза, че ще се оправи ако е от кръвоносните съдове. Някой лекувал ли се е с тези добавки? А също Синтривала ми го изписа 3х1 на ден, а в листовката пише по1 и да не се превишава дневната доза. Някой пил ли е в такива дози? Моля за съвет, не знам какво да правя, да сменям ли доктора?
Уф, наистина причината може да е всякаква. Възпалението в ушния канал може да причини притискане на някакви кръвоносни съдове и съответно шум в ушите, а и самия аспирин има като един от страничните си ефекти шум в ушите.
Гледах какво пише за тази добавка Синтривал, не ми се вижда да е нещо опасно, ако се пие повече, прави се от домати, така че едва ли ще навреди по-голяма доза.
Но най-добре отидете при отоневролог спешно, намерете някой добър, който може да ви приеме веднага. Отоневролозите казват, че до десетина дни след появата на шума има шанс да бъде излекуван. После вече става много трудно.
Но според мен, лечението е стреляне в празното пространство, ако случайно се улучи причината, може нещо да помогне. Но от опит глава не боли, както се казва.

# 496
Мен отоневролога ми каза ,че за някой шум в ушите няма значение от колко време го имаш и може да се излекува ,но мн зависи и каква е причината за появата .Каза ми ,че шума се приема от мозъчната кора,също така че от шипове на врата не може да е ,а и това ми го каза и др доктор занимаващ се с врата.Трябва да има голямо притискане на кръвоносен съд ,но тогава ще има и мн други симтоми.

# 497
Аз проблем с шип във врата нямам в момента. Направих изчистване с билки и нещата са добре.

# 498
Последния доктор ми казс ,че нямам шипове на врата .....

# 499
Ето как започна всичко (38г.):
1. Болки в кръста + дразнене на хранопровода след храна
2. Работа в шумна среда (машини) изпищяване на дясно ухо
3. Изпиляване на горни зъби и мост.
2020 г. приключих с горните зъби и остана само болки в кръста (Л4) болки в шията (Атлас ремонтиран в София 2021) и Метеоризъм при гастрото (оригване целодневно).
2021 г. силна болка в дясният мускул който отваря и затваря ченето на черепа. Шум в ушите. Метеоризмът (бариева паста с ренген - ОК). Оригване по цял ден. Тример на устната, на окото, на случаен мускул по тялото. Надут стомах (а съм 63 кг). Въздушен джоб до сърцето който не могат да видят лекарите предизвикващ тример (прескачане точно до сърцето).

От всичко което съм минал до тук си мисля, че шумът в ушите (и Пеперудката в ухото) се дига при недоспиване (като се събудите не се прозявате все едно мозъкът ви не е спал). Челюстта и захапката и мускулът държащ ченето за причина за (Пеперудка в дясното ухо). Слаб мускул (възпален) между ухото и мускула на челюстта. Болки в челюстта бихте имали при проблем с захапка и не всеки би се досетил за връзката м/у ухото и челюстта. Дори може да не знаете, че имате добра захапка.
Мисля, че най-важното е да имате здрав стомах и черва.
Пеперудката в ухото се появява при мен когато:
1. Не си лягам когато трябва
2. Не съм се наспал (а си мисля, че съм се наспал)
3. Слушалките подсилват Пеперудката и иначе нормаленият звук
4. Изкарани 4-5-6 поредни дни с намалени (сън = часове).
Шум в ушите се появява когато:
1. Влизане в тесни (кухни, бани, асансьори, коридори) стаи
2. Усилване при начало на болестно състояние
3. Влизане в тиха стая от градска среда

Има един нерв: Нервус вагус. От главата до краката. Аз си го обяснявам така. От храносмилането, болки в стави, умора, недоспиване, болки в очите, шум в ушите от просто един нерв който работи грешно, защото сме имали просто "грешен" живот.

# 500
Ето как започна всичко (38г.):
1. Болки в кръста + дразнене на хранопровода след храна
2. Работа в шумна среда (машини) изпищяване на дясно ухо
3. Изпиляване на горни зъби и мост.
2020 г. приключих с горните зъби и остана само болки в кръста (Л4) болки в шията (Атлас ремонтиран в София 2021) и Метеоризъм при гастрото (оригване целодневно).
2021 г. силна болка в дясният мускул който отваря и затваря ченето на черепа. Шум в ушите. Метеоризмът (бариева паста с ренген - ОК). Оригване по цял ден. Тример на устната, на окото, на случаен мускул по тялото. Надут стомах (а съм 63 кг). Въздушен джоб до сърцето който не могат да видят лекарите предизвикващ тример (прескачане точно до сърцето).

От всичко което съм минал до тук си мисля, че шумът в ушите (и Пеперудката в ухото) се дига при недоспиване (като се събудите не се прозявате все едно мозъкът ви не е спал). Челюстта и захапката и мускулът държащ ченето за причина за (Пеперудка в дясното ухо). Слаб мускул (възпален) между ухото и мускула на челюстта. Болки в челюстта бихте имали при проблем с захапка и не всеки би се досетил за връзката м/у ухото и челюстта. Дори може да не знаете, че имате добра захапка.
Мисля, че най-важното е да имате здрав стомах и черва.
Пеперудката в ухото се появява при мен когато:
1. Не си лягам когато трябва
2. Не съм се наспал (а си мисля, че съм се наспал)
3. Слушалките подсилват Пеперудката и иначе нормаленият звук
4. Изкарани 4-5-6 поредни дни с намалени (сън = часове).
Шум в ушите се появява когато:
1. Влизане в тесни (кухни, бани, асансьори, коридори) стаи
2. Усилване при начало на болестно състояние
3. Влизане в тиха стая от градска среда

Има един нерв: Нервус вагус. От главата до краката. Аз си го обяснявам така. От храносмилането, болки в стави, умора, недоспиване, болки в очите, шум в ушите от просто един нерв който работи грешно, защото сме имали просто "грешен" живот.
Едва ли има връзка на тинитуса със стомаха и червата. Не виждам точно как може да повлияят. Според мен трябва нещо да е все пак директно свързано с главата.
Захапката - да, също си мисля, че упражненията на разни алчни зъболекари върху моите зъби и ненужно пилене, корони и мостове, така са ми изменили естественото дъвчене и затваряне на устата, че няма как нещо да не се размести около слуховия апарат. Но това вече е необратимо, уви.
За влизането в тесни стаи , ако имате някаква форма на клаустрофобия и това ви напряга, може би има връзка. Другите неща могат наистина да имат връзка, според мен.

# 501
Аз също съм чел за връзка на стомаха и ушите.

# 502
Според мен има връзка между ушите и корема и това е вегетативната нервна система. Даже и с бъбреците - самото ухо има форма на бъбрек. А случая при мен - започна с настинка, при която ухото ми беше запушено, но шума беше много слаб. Най-много се увеличи, като пих б12 и след това целия побелях(гъбична инфекция) . Жената при която ходех тогава ми викаше ти сега нахрани паразитите с това б12 и ми се струва, че не е била далече от истината.

# 503
Здравейте. Моля да ми препоръчате добър лекар (унг? отоневролог?невролог?) в Пловдив.

# 504
Не знам, не съм чела, за мен връзката трябва да е причинно-следствена. В тялото органите са взаимно свързани, разбира се, на организма трябва да се гледа като една система.
Но за да тръгне шум в ушите, тези взаимодействия някъде в органите са се пренесли на нивото в главата, около ушите, нервните връзки, костната система на врата, и т.н.
Аз имам гастрит, киселини, рефлукс, лекувах хеликобактер преди две години, но не мисля, че стомашните ми проблеми са довели до тинитуса.

# 505
А нещо  повече свързано с бъбреците да сте чували  ?

Чел съм ,че прекаленото производство на хормона на стреса - кортизол може да предизвика шум в ушите . А това обикновено става в някакъв голям период на стрес и т.н.

Цитат
Стресът не предизвиква веднага шум в ушите, но 26 процента от хората с хроничен шум в ушите съобщават, че са под голямо психично напрежение.  Шумовете, които те чуват, се приемат като отговор на стреса във всекидневието си. Експертите приемат, че психични фактори благоприятстват появата на шум в ушите.

Учените обясняват явлението по следния начин: хормонът на стреса кортизол в ухото води до засилено отделяне на веществото глутамат в нервните клетки. Тези условия водят и до повишено отделяне на калций, който се отлага и вреди на слуховите и нервните клетки в ухото. Терапията в случая е намаляване на стреса, активна почивка със занимания, които ни доставят удоволствие.

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 17:44 от ianiovski

# 506
Ами то е въпрос на нервна система. Хората с нестабилна нерва система, може да се стресират от болест, от проблеми в работата, в семейството, постоянно напрежение е, и т.н. Причината тогава няма да е това, което е провокирало стреса, а справянето или несправянето със ситуацията. Едни хора по-лесно преодоляват проблемите, други се стресират. И стресът отключва такава реакция, която води до тинитус.
Мисля, че коментирахме, че емоционалните личности, които приемат по-навътре проблемите, по-често имат проблеми с шум в ушите. При мен чуването на пулса в едното ухо тръгна от стресова ситуация. Пищенето в двете уши нямам спомени от кога е, но е от много отдавна. Там причината вероятно е на физическо ниво и няма връзка със стрес.

# 507
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте Simple Smile виждам  че доста се е изписало по темата, но при мен проблемът  е двустранен. Чувам шум в ушите денонощно и имам много чувствителен слух. Шумът оприличавам на работещ телевизор със спрян звук(жужене).  Но слухът е друго нещо - там по-силни звуци са в състояние да ме изкарат извън равновесие и много ме изморяват. Дори и най-лекия шум като прелитане на комар може да ме събуди. А ако слушам музика с бас (на ниво да се чува и говор) усещам трептене и болка в ухото... Мисля че нещата се задълбочиха след като родих преди 5г, но нямам идея към кого да се  обърна и до колко могат да ми помогнат... Варианта денонощно да ходя с тапи за уши ми се струва направо вреден.

# 508
  • в кукувиче гнездо
На мен така ми беше лявото ухо с приемането на определени звуци. Но това беше в период, доста дълъг, когато ухото беше заглъхнало някак си навътре. Всяко минаване на кола по улицата ме побъркваше. От година и няколко месеца пия порексан и чувствително се подобрих, макар че с това ухо, според мен, чувам по-слабо.

# 509
  • Пловдив
Здравейте. Моля да ми препоръчате добър лекар (унг? отоневролог?невролог?) в Пловдив.
Д-р Бешкова

Общи условия

Активация на акаунт