Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 81 905
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 870
А Б12 не трябва ли да е метилкобаламин? Нали това е активната форма. Цианокобаламин е синтетичната.

# 871
Да така е,който пише в полу спящо състояние  в 00ч стават грешки. Поправих се. Вие коя форма пиете?

# 872
Метилкобаламин на натурал факторс подезичен, но в него има консерванти и за мен е проблем. Сега съм на Солгар подезичен, надявам се да има ефект.

# 873
  • In the land of Never Never
Метилкобаламин на натурал факторс подезичен, но в него има консерванти и за мен е проблем. Сега съм на Солгар подезичен, надявам се да има ефект.
Аз ползвам на Now foods подезичен 1000 мг.

# 874
При мен В12 уж е в норма, но хемоглобина ми е нисък (106).
Пулсиране в ушите имам при по-голямо физическо напрягане, но е моментно.

# 875
  • София
Аз съм с пулсиращ тинитус, който дойде ей така от нищото преди 3 месеца. Досега само доплер на глава имам направен и аудиограма (така ли се казва) и всичко е наред. Неврологът каза да свиквам и да го игнорирам. wtf  
Търся си специалист, който да разбира проблема и да ме насочи към нужните изследвания. Някой ако има препоръки за гр. София, моля да сподели!

# 876
Аз от 10 дни приемам б12 подезичен на солгар с неофолик мета(фолат). Мога да кажа , че имам голям прогрес. Както писах имам дефицит на б12 и от два вида добавки не го усвоявах. Вземам го с фолат , за да не пада желязото. Отделно съм със болест на Крон и остеохондроза. На всеки 6 месеца  правя тест за непоносимост и ям стриктно по тази диета(не е лесно). Та диетата с витамините ми подобрява много състоянието, включително в момента тинитуса. Аз не усвоявам витамини от добавки, в които има консерванти като бетер ю например. Следете минералите и витамините - желязо, магнезий, фолат(Б9), б12 и Д3. Те са свързани, не е целта едно да пада друго да се вдига. Трябва да са минимум средните стойности и да не са извън норма(горна граница).

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 20:09 от spacemind

# 877
Привет, потърсете и прочетете в интернет за тригерни точки по човешкото тяло. Там се натрупват нещо, като шипове. Чрез напипване и последващо масажиране на тези места се премахват тези образувания. При мен поне е такава причината.
  Успех и не се отказвайте.

# 878
Здравейте! Жена съм на 23 години и имам постоянен шум в ушите направо в цялата глава от 25.06.2023г. Вече от почти 4 месеца. На 25.06 усетих че се разболявам, започнах да вдигам температура и имах гнойна ангина. Отидох на преглед и ми биха инжекция за температурата, защото беше много висока - дексофен и веднага започнах зинат 2х1 за 1 седмица. Към 16,17 ч бях на преглед и във 22 ч вечерта започнах да чувам някакви щурци, понеже живея близо до гората си помислих че чувам нещо отвън, но после осъзнах че това е шум в ушите направо в цялата ми глава. Първите дни страдах много и плаках и се измъчвах едвам заспивах вечер. Почистиха ми ушите с вакуум, понеже първо се предположи, че е от ушна кал събрана, но не беше.Приемала съм медрол милгама и ноотропил заедно, след това започнах да пия бетасерк близо 30.40 дни и тебокан също пих,нищо не ми помогна. След това реших да отида при Професор в Турция в една много хубава клиника, правиха ми тест за слуха всичко е наред правих си скенер всичко ми беше наред, правих си ЯМР всичко е наред, също така в турция ме питаха дали като спя нощем скърцам със зъби, защото можело и от това да е но не не скърцам, а този гаден изродски шум не спира и не спира дори и за 1 секунда. Нямам шипове, нямам високо кръвно, правих си всички изследвания от пълна кръвна картина до фолиева киселина витамин Д3 витамин Б12, цинк. Абсолютно всичко ми е наред всичко ми е в норма, а шума още е там вие какво мислите според вас ще ми спре ли някой ден?

# 879
Малко е вероятно да спре, не искам да Ви отчайвам.
Едва ли в този момент  това е нормален отговор, но с времето постепенно ще го приемете и по-малко ще Ви дразни.

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 21:11 от Tony Maria 22

# 880
Дали е съвпадение, че при много хора, а и при мен тези шумове се появиха след Ковид? Наред със замайването, което го има почти при всички. При мен не е шум, а туптене в ухото, което ту го няма, ту се появява. Сърцето ми е наред, но това туптене се засилва при физическо натоварване.

# 881
Моето бучене го свързвам с врата , когато ми е силен шума и горе в тила имам болки и стягане   . През по-голямата част от времето  врата ме боли , ходил съм на ЯМР и кво ли не и всичко си е наред , кръвното  ми е нормално . Последно бях добре 5-6 дена през деня нямах шум , само като лягам да спя ми се появява и сутрин като стана го имах до като се раздвижа  5-10 минути , обаче наскоро се разболях от някакъв грип с хрема и едната вечер имах  и температура лека ииии шума беше изчезнал напълно дори до като спях . И след това на другия ден вечерта, шума се появи с пълна сила и 3-4 дена ми е доста силен ....... не знам при какъв и кой доктор  добър да отида в насока кости/прешлени на врата и да му обясня какви са ми симптомите . Може ли някакви насоки ?

# 882
Здравейте, банда !

Присъединявам се и аз към вас, чисто нов член на пищящите уши. Мъж, 40г, Варна, работя на компютър.  В събота сутринта се събудих с пищене в двете уши, което не пулсира. Понякога е по-слабо, понякога е по-силно, но са минали само 2 дни и все още ми е трудно да анализирам.

Изчетох само тази тема и си признавам, че съм доста разочарован, но пък няма какво да се жалвам и да се тюхкам.
Нещо интересно, което ми направи впечатление: шум в ушите съм имал доста пъти през живота си за по няколко секунди. Миналата седмица се събудих така с шум в ушите, но на следващия ден беше изчезнал.  Сега вече от събота си стои като най-неприятно е спането или по-точно опита за такова.  Самият звук е високочестотен, не е особено силен, но си е забележим и дразнещ.
В 16:30 съм на УНГ, за да отхвърлим като причина някаква ушна инфекция или ушна кал. Утре имам час при личната да ми измери кръвното, и да ми даде направление за тия шипове, защото имам леки оплаквания относно областа на врата и горния гръб, но то всеки дето стои на бюро и на комп е така.
Разбрах още, че трябва да си видя и приема на Б12 витамин.
Разбрах, че магнезии и гинкобилоба помагат при някои случаи. За други лекарства не бих си купувал сам да експериментирам.
Прочетох относно Lenire и ТРАНСАИР 04.
Относно това руското ще ми е трудно да намеря информация, защото руския ми е много зле. Разбрах, че една жена тук се е подлагала на терапия, но е трябвало 3 пъти в годината , за да има ефект... мистерия дали наистина работи или не.
Отосно Lenire видях, че доста са се разпростанили вече и имат клиники в централна европа - Полша и Чехия. Сякаш там поне престоят ще е по-евтин от този в Англия, Германия или Ирландия. Това, което разбрах за уреда е , че по някакъв начин, чрез електростимулация и правилно програмиране на уреда, мозъкът се научава да ги игнорира тия звуци.  Повече ми прилича на терапия, което те научава да свикнеш, а не да ти оправи проблема. Принципно съм навит да пробвам - тегля един кредит и после 6 месеца картофи и леща Simple Smile Кандидатствах във ФБ групата , където разбрах, че има човек, който се е лекувал с това нещо. 
Мисля петъка или като има свободни часове да проверя и за тоя биорезонанс при жена, за която знам, че не е измамник.
Виждам, че в групата има и спортисти като някои са писали, че след тренировка или интензивна работа шумовете понамаляват. Аз съм се заседял яката на дивана и потвърждавам думите на потребителя ianiovski , че колкото повече стоя мирен или лежа, толкова повече усещам пищенето. Та въпроса е дали някой е пробвал тая работа с джогинга? Някъде видях мнения, че след няколко дни всекидневен джогинг и нещата се пооправят. Някой може ли да потвърди или пък да оспори? То в случая може би зависи какво ти предизвиква тая болежка и бягането само в някои случаи оправя работата.
Това е засега Simple Smile Успех на всички и лек ден.

EDIT: Ходих при УНГ, прави ми аудиограма + преглед и съответно ми няма нищо. Самото ухо е здраво. Утре ще ходя на рентген да ми снимат прешлените.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 17:47 от mkoev

# 883
От 6 месеца редовно тичам (2-3 пъти седмично) и нищо не съм усетила да намалява. Колкото повече ти е ангажирано съзнанието и тялото, толкова повече се свиква с шума и не му обръщаш внимание.

# 884
От 6 месеца редовно тичам (2-3 пъти седмично) и нищо не съм усетила да намалява. Колкото повече ти е ангажирано съзнанието и тялото, толкова повече се свиква с шума и не му обръщаш внимание.

Това почвам да разбирам и аз. Разбира се като чисто нов потърпевш съм максимално обсебен от проблема и съм прегледал вече десетки клипове и съм прочел доста статии. В Българските сайтове няма много информация, а нашите лекари не са обучени. Факт е, че традиционната медицина няма лек за това състояние, така че човек трябва да си помогне сам. Гледал съм главно видеа на английски и главно от САЩ. И техните доктори казват, че няма хапче за тая работа, защото то реално е симптом, а не е самото заболяване. Но виждам, че са разработили доста терапии, с които помагат на човек да живее с това състояние и да го игнорира тотално и също така ако има промяна да успее да се адаптира и отново да го игнорира. Виждам, че те смесват слухотерапия + психотерапия и по-точно когнитивно поведенческа психотерапия. За мен лично слухотерапията засега не е проработила с маскиращите розови или бели звуци, но природните звуци са ми по-любими.  Проблем на тези подходи е, че отнемат време и наистина човек може да се предаде, отчая, побърка и т.н. Казват , че може да отнеме до година и половина да свикнеш. Но ако ще си така 20-30-40 години... по-добре да се напънеш малко и да свикнеш.

Някой чувал ли е и пробвал ли е тоя чай Демир Бозан?

Може да проверите това видео за хората, които говорят английски:

https://www.youtube.com/watch?v=fVaac8TNoAs

Общи условия

Активация на акаунт