Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 024
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 375
  • In the land of Never Never
Да попитам ,ако шума идва от шиповете на врата, какво може да се направи ? Дори и да се ходи на ЯМР ще ти покаже ли ако някой нерв е засегнат или периферни кръвоносни съдове ? И ако да има ли лекар , който може да помогне при такава ситуация ? Или само ходене и разходи на вятъра са (ако е шип) ?
Събери си всички изследвания и си запиши консултация при доц. Тодор Широв в Исул. Ще ти каже дали може нещо да се направи. Ако не може, също ще ти каже. Поне ще се примириш и ще се опиташ да свикнеш с шума. Аз така направих, като ми каза че няма да ми мине, не ми беше приятно, но всъщност така е по-добре. Намерих начин да живея с шума.
Ако науката  започне да лекува този проблем по-нататък, добре, но на този етап това е. Имаше някои обнадеждаващи методи, които обаче още не се прилагат масово. Да се надяваме, че ще има напредък по въпроса.

# 376
  • в кукувиче гнездо
Широв ми каза август, че никога няма да ми мине шума. Но, ето, взе, че мина. Всъщност след боледуването ми от ковид напълно изчезна. Може би леко в лявото ухо се усеща нещо, но трябва много силно да се съсредоточа. Може би от добавките, които пия се повлия чудесно. Някаква полза и от ковида да има.

# 377
Широв ми каза август, че никога няма да ми мине шума. Но, ето, взе, че мина. Всъщност след боледуването ми от ковид напълно изчезна. Може би леко в лявото ухо се усеща нещо, но трябва много силно да се съсредоточа. Може би от добавките, които пия се повлия чудесно. Някаква полза и от ковида да има.

Как ти се появи шума ?
Може от антибиотиците ако си пила

# 378
  • в кукувиче гнездо

Как ти се появи шума ?
Може от антибиотиците ако си пила
Не съм пила антибиотици. На мен шума ми се появи миналата година лятото ей така от нищото. От ковид боледувах преди месец. Имах ужасно дразнещ шум и в двете уши. Сега го няма, слава на Бога. Бях се отчаяла, че никога няма да изчезне, но се оправих. Ушите ми бяха, като заглъхнали, вече не са. Широв предположи отосклероза, но не е. От лятото пия порексан. Покрай ковида засилих витамини, съдоразширяващи и нещо стана.

# 379
Какви витамини и съдоразширяващи ?

# 380
  • в кукувиче гнездо
Стандартните за ковид- с, цинк, селен, кварцетин, като антиоксидант, както казах и порексан. Изобщо не знам от тях ли е. Просто така се случи, че след редовният им прием шумът спря. 

# 381
  • In the land of Never Never
Ами всичко това идва да покаже, че и добрите отоневролози много често не могат да се ориентират в причините и източника на шума. Общо взето, карат напосоки, пробват това-онова, ако мине.
Но ако човек все пак за собствено успокоение иска да направи всичко, каквото е възможно, хубаво е да се консултира с известен отоневролог.
На мен Широв ми каза, че ако мине, ще е от самосебе си, но най-вероятно ще си го имам цял живот. За сега пулса в дясното ухо си остава, но като че ли не е толкова силен. Иначе пищенето в ушите съм сигурна, че няма да мине, защото мисля че е от някакъв функционален проблем, нещо не ми е наред в прешлените на врата, вероятно от шиповете, или в челюстта, поради промяна на захапката от зъбни коронки.
Но и да ти каже някой, че шумът е от това, какво се променя. Това са неща, които ще си останат.
Въпросът е да свикнеш и да не му обръщаш внимание.

# 382
@lechugitka а какъв точно ти е бил шума ? С пищенето в дясното ми ухо съм се примирил ,но с бученето не мога да се примиря ,а и усещам ,че мога да го излекувам ,защото много често го няма например при движение или просто от само себе си спира и след това пак идва . На моменти е  ,някой път не си отива със седмици , все се надявам да си мине от само себе си ,защото на докторите изобщо нямам доверие  след толкова ходене по какви ли не доктори .

Цитат
Петър Дънов: Бученето то е от кръвообращението. Дължи се на тревоги. Човек да остави тревогите

Имам някакво съмнение ,че шиповете на врата са ми прекъснали периферни кръвоносни съдове и от там идва бученето , а четох статия ,че те се възстановяват или образуват нови след 2-3 години .

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 15:54 от ianiovski

# 383
  • в кукувиче гнездо
Шумът ми е като от спрял телевизор, някакво такова. Не мога да го обясня. Не е нито бучене, нито пищене.

# 384
А колко време си го имала ?

# 385
  • в кукувиче гнездо
А колко време си го имала ?
На 1 юли миналата година се събудих с тотално заглъхнало ляво ухо. Малко след това в дясното започнах да го чувствам, че все едно е пълно с нещо. Може би седмица - две след това започна кошмарен шум в дясно, силен, като, че се стичаше вода, като изключен телевизор... Кошмар. С времето намаля. Когато напълно се отпушиха ушите стана почти незначителен. Преди не можех да чета книги, пречеше ми и да спя. Сега вече трябва силно да се съсредоточа, за да чуя нещо.

# 386
Така да кажа и аз нещо ,нямах го  бученето от 4-5 дена и вчера нямаше какво да правя и седях доста на компютъра  ,ефекта беше на ниво вечерта бученето се възвърна .Има нещо свързано между компютъра и шума в ушите ,реших да се разчетя в чуждите сайтове за подобен проблем и започнаха да излизат доста по тази тема.Казват ,че компютъра излъчва ЕМП (електромагнитно поле ) което влошава шума в ушите . Не знам дали очилата за компютър ще окажат благоприяте  ефект ?

Преведете си го на google translate

This topic has caused much discussion on tinnitus forums whenever it is mentioned. Some people refuse to believe that using a computer can make tinnitus worse, while others are more open minded about the issue. Then there are those that agree with me that using a computer can make tinnitus worse for some people, due to the EMF (electro magnetic field) that all computers emit.

I believe it would help if I explain the way near field computer use affects me, and the steps I’ve taken to reduce my exposure to computer EMF. IF anyone decides to try my suggestions their life might become a little easier.

In 2008 my tinnitus became increasingly worse for reasons I’m not quite sure, as I’m usually careful about being around loud sounds. One evening I was listening to a favourite symphony on my HI-FI and enjoying quite a lot turned the volume up but didn’t notice any adverse effects. It wasn’t until the next day that I noticed my tinnitus begin to increase. This continued over the next two weeks and times it was excruciating. I needed help, as there were no signs of it reducing to its previous levels.

After various tests at ENT I was referred to a Hearing Therapist and began TRT for the second time in eleven years. I didn’t know at the time that my tinnitus would change so dramatically and affect my life for nearly five years. For two years I was unable to read a book and using a computer was a definite no. Every time I tried within a few minutes my tinnitus increased to unbearable levels that would last for days.

At the time I knew nothing about the effects of EMF from computers but was convinced it was causing my tinnitus to increase every time I used it. I spoke with two electronic engineers that also have tinnitus and told them about my problem. They mentioned some people with tinnitus are sensitive to EMF that a computer emits. I was advised to move my PC into another room and use a: wireless keyboard, mouse and external monitor. I was prepared to try anything so bought the relevant cables, wireless keyboard and used a TV as a monitor.

The advice that I’d been given worked for I was able to use my computer without my tinnitus becoming louder. Six years on, the computer base unit is still in another room and I use a wireless keyboard, mouse and external monitor. I also have a laptop. On many occasions, I have tried using it in the conventional way to make sure my symptoms were not psychosomatic. Each time my tinnitus becomes worse within an hour or two. I have persisted and the tinnitus reaches such unbearably levels I have to switch it off. I have passed on my experience to others that were having difficulty with their tinnitus and also use a computer. Some people have noticed an improvement after trying my suggestion, or reducing the time they’re at the computer.

When I saw my hearing therapist in clinic, I told her what I’d done with my PC, and explained the effects of computers and EMF. That it can make tinnitus worse for some people. I was informed no other patients had mentioned it. I didn’t pursue the matter any further and let it rest. Around four weeks later I returned to clinic as part of my TRT treatment. It was then explained to me that a few of her patients had talked about noticing an increase in their tinnitus whenever using the computer.

# 387
Здравейте,
Следя темата от доста време. Имам шум в ушите от 3 години.
При ходенето ни лекар в началото, нямах ефект от терапията - Ентан +Валевит.
Малко след това при една катастрофа, от отварянето на въздушната възглавница шумът в лявото ухо се превърна в пищене, беше по-силен от колкото в дясното. Спешният екип на мястото на катастрофата каза, че с времето ще отшуми. Намаля, но не отшумя.
След това забременях, родих, кърмих и си търпях шума. Преди 2 месеца, когато вече не издържах на неспането покрай бебчето и дискотеката в ушите ми отново по сетих специалист УНГ. Слухът ми беше намалял с 25% в говорната честота. Предисаха ми терапия, от която се оправих за 2 месеца - Тебокан Форте 2 пъти на ден + Невраксил 1 път на ден. Сега в дясното ухо нямам никакъв шум в лявото, пострадало от звуковата травма при катастрофата все още имам някакъв шум, но незначителен, трябва да е много тихо и да си настроя вниманието там, за да го чуя. Слухът ми също се е подобрил малко.
Сега единственото, което приемам е витамини от Б групата.
Надявам се, че съм била полезна. Все пак не подценявайте и не отлагайте посещението при специалист.

# 388
Стандартните за ковид- с, цинк, селен, кварцетин, като антиоксидант, както казах и порексан. Изобщо не знам от тях ли е. Просто така се случи, че след редовният им прием шумът спря. 
Здравейте, може ли да уточните колко дълго пихте Порексан и дали продължавате все още? Аз също съм доволна от този продукт, но го пия 2 месеца и после спирам. А като казвате съдоразширяващи друг препарат ли имате предвид? Антиоксидант също ли пиете постоянно или почивате?

# 389
  • в кукувиче гнездо
Здравейте, може ли да уточните колко дълго пихте Порексан и дали продължавате все още? Аз също съм доволна от този продукт, но го пия 2 месеца и после спирам. А като казвате съдоразширяващи друг препарат ли имате предвид? Антиоксидант също ли пиете постоянно или почивате?
Изобщо не съм спирала порексан от септември. В момента пия кварцетин, който е антиоксидант, от месец и половина и смятам да го пия дълго.

Общи условия

Активация на акаунт