Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 142
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 720
  • София
И при мен шумът е по- скоро вече в главата. Уши и глава. Звъни ми цялата. Няма ляво / дясно.

# 721
За всички, които се събуждат един ден с шум в ушите - най вероятно е на нервна почва и въобще няма какво да се панирате, вземете си отпуск и отидете някъде сред природата.
Има и друг част от хора, които са получили травма на слуха след излагане на силен звук/шум - докторите с тяхните уреди не засичат минималните загуби - това е факт.
Следователно имате ли увредени нервни клетки най вероятно ще имате загуба на слух дори и да си мислите че нямате, най вероятно ще имате шум в ушите, който намалява и се увеличава в следствие от редица фактори свързани с вашето ежедневие, най вероятно ще имате и нетолерантност към голям диапазон от звуци , може би определена чистота, и за да остоявете на тези звуци най добре е да си носите протекции за ушите- аз използвам обикновена хартия.
Изводът ми е- ако просто сте се събудили с шум в ушите - няма страшно - починете си, ако е вследствие на звукова травма - също няма страшно, да ужасно е, сякаш духът ти е затворен от тялото и не може да лети, факт - неприятно е, но какво сега, животът си върви, намерете това, което ви доставя удоолствие и ушите ви позволяват - всичко свързано с природата помага,  Надявам се да съм помогнал на някого
Успех Simple Smile

# 722
Здравейте и от мен.
Шумът в ушите при мен започна може би през 2020 година, търпимо беше до преди 2 седмици.
Изкарах ковид за втори път с много гадна хрема и сякаш това кънтене в ушите се увеличи повече.
Хремата не е минала изцяло все още - аз по принцип съм с крива носна преграда, удебелена носна лигавица, предполагам и синузит, т.е. не е като тази област да не ми е проблемна.
Също така постоянно стискам зъби, дори и през деня. Леко ме съмнява, че целият този шум е от стискането, защото шумът в ушите се появи след като започнах да стискам зъби.
Наскоро ми откриха и остеохондроза и невроложката каза, че най-вероятно стискането идва от нея.
Имам час за УНГ при д-р Мандажиева, но е чак за края на януари. Наистина се надявам, че може би тя ще ме насочи от къде идва цялото това нещо. Целта ми е да го намаля, знам, че лек няма, но ако и изчезне, ще е страхотно.
Има ли някой друг, който е с остеохондроза и постоянно стискане на зъби от там и шум?

# 723
Някои от чуждестранната група коментираха, че доста честа причина е кандида,гъбички,микотоксини(от УНГ проблемите) и хич не се махат лесно.Друга доста честа причина е хистаминовата непоносимост. А тези остеохондрози и подобни симптоми са по-скоро следствие, а не причина. Автоимунни заболявания(Крон,Хашимото) ,проблеми със сърцето(аритмия), инсулинова резистентност също са чести причини.

# 724
  • In the land of Never Never
Здравейте и от мен.
Шумът в ушите при мен започна може би през 2020 година, търпимо беше до преди 2 седмици.
Изкарах ковид за втори път с много гадна хрема и сякаш това кънтене в ушите се увеличи повече.
Хремата не е минала изцяло все още - аз по принцип съм с крива носна преграда, удебелена носна лигавица, предполагам и синузит, т.е. не е като тази област да не ми е проблемна.
Също така постоянно стискам зъби, дори и през деня. Леко ме съмнява, че целият този шум е от стискането, защото шумът в ушите се появи след като започнах да стискам зъби.
Наскоро ми откриха и остеохондроза и невроложката каза, че най-вероятно стискането идва от нея.
Имам час за УНГ при д-р Мандажиева, но е чак за края на януари. Наистина се надявам, че може би тя ще ме насочи от къде идва цялото това нещо. Целта ми е да го намаля, знам, че лек няма, но ако и изчезне, ще е страхотно.
Има ли някой друг, който е с остеохондроза и постоянно стискане на зъби от там и шум?
Имам шипове в шийните прешлени, което води до променена извивка на шията. И аз съм с крива носна преграда, често запушване на носа през нощта, секрет като реакция на храни. 
Имам усещането че през нощта стискам зъби, защото имам болка понякога в челюстта сутрин.
Няма как тези неща да не нарушават по някакъв начин разположението на нервите, и да води до някакво притискане и поява на шум.
Общо взето,  изясняването на причината за шума е винаги е свързана с догадки, никой не може да е сигурен каква е първопричината, може да е свързана с куп неща. Съдоразширяващите са едно от най-предписваните лечения, нищо не пречи да се пробва, но обикновено не помага. При мен вероятно са структурни изменения в костите на главата, и съм го приела, че така ще ми пищят ушите винаги.

# 725
Здравейте и друг път съм писала тук, но доста отдавна. Аз съм в полужението на Яновски със същите симптоми. Ходих къде ли не - в две клиники в Германия, знайни и незнайни лекари в България. Сега значително по-леко понасям състоянието си, намерила съм и доста начини за маскиране. С пищенето в ухото съм свикнала, но бученето много ме тормози. Изчезва след дълго пътуване с кола, с летене със самолет, след дискотека или шумен концерт, все едно никога не го имало, но  ...... за ден два и после се връща с пълна сила. Старая се да си организирам всяка седмица или пътуване или дискотека, за да ми "даде малко отпуск." След всичкото ходене по мъките попаднах при д-р Ангов. Той ме изпрати отново на ЯМР и КТ с контраст. Там проф. Златарева /радиолог/при съмнения от страна на доктора и разчитайки резонанса ми постави диагноза "дехисценция на полуокръжен канал". Това по принцип е диагноза, при която има дупка или изтъняване на костта на полуокръжните канали на ухото. При мен дясната кост е видимо много тънка. До тук добре, но Златарева каза, че има хора с такава диагноза, които обаче нямат моите симптоми и други които ги имат, т.е. проблемите може да не идват от там, а просто да си го имам. Изпратиха ме при д-р Руев в Стара Загора, който е е отохирург. Той коментира проблема с негов колега, който работи в Белгия и според него е напълно възможно това да е причината /аз имам и други симптоми оосвен бученето/ и може да се отстрани оперативно, само че в България такава операция не е правена. Руев казва, че би се наел, макар да няма опит в това. Само, че аз се притеснявам да се подложа на това, поне в Бг. Мисля да предоставя диагнозта и да искам поредна диагностика в Турция. Надявам се там да има по-добра техника за диагностика и варианти за евентуално лечение.
Стана  малко дълго, но ако някой за себе си намери нещо полезно в моята диагноза може пък да е светлина в тунела.

# 726
Здравейте, попрочетох темата по-назад, но не видях случай като моя. От няколко месеца усещам в лявото си ухо нещо като пулсация, съвпадаща с пулса ми. Обикновено се засилва при физическо натоварване или като си издухам носа. Има дни в които изобщо не усещам нищо, има дни в които пулсирането е почти през целия ден. Имам Хашимото с хормони в граница и лека протрузия на 7 и 8-ми прешлен на гръбнака( врата). Преди година си правих преглед при кардиолог. Всичко със сърцето беше нормално. Винаги съм имала ниско кръвно около 110. Чудя се от какъв лекар да започна?

# 727
Здравейте, попрочетох темата по-назад, но не видях случай като моя. От няколко месеца усещам в лявото си ухо нещо като пулсация, съвпадаща с пулса ми. Обикновено се засилва при физическо натоварване или като си издухам носа. Има дни в които изобщо не усещам нищо, има дни в които пулсирането е почти през целия ден. Имам Хашимото с хормони в граница и лека протрузия на 7 и 8-ми прешлен на гръбнака( врата). Преди година си правих преглед при кардиолог. Всичко със сърцето беше нормално. Винаги съм имала ниско кръвно около 110. Чудя се от какъв лекар да започна?
Ами по принцип за всякакъв тинитус се ходи при отоневролог, след като сте минали УНГ, там ще ви измерят слуха и видят дали нямате някакви заболявания, които да го предизвикват. Но в повечето случаи, лечението не помага.
Аз имах такъв шум, появи се след стрес, в едното ухо, доста ме изкара от релси, защото беше силен и постоянно. Как го преодолях, не знам, с времето,  с йога, релаксация, пътуване, слушане на музика, таблетки за сън, при нужда, и така. Важно е да не се фиксираш върху това, защото се усилва.
Сега е само от време на време, и не е така силен, ако се появи.
Иначе си имам също постоянно пищене в двете уши, от много години, също се старая да не му обръщам внимание.
Ако говорите английски, това е линк за възможните източници на шум от пулсиране в ушите.
https://www.youtube.com/watch?v=PH0NxMcL8oM&list=PLowbgsYAlzIn9o … QRQ2nd-T_&index=8

# 728
Здравейте,

До всички, които описват "Бучене" , което понякога изчезва "от самосебе си", и "сякаш никога не го е имало" -
Аз имам същите наблюдения - при мен бученето изчезва рязко и много осезаемо намалява в определен период от месеца, по специално от 18-ия ден на цикъла, докъм 2-ри - 3-ти ден от цикъла и после се възобновява с пълна сила, почти денонощно. Имам още "пролуки", които се случват в моменти на дълбоко отпускане и медитация, както и сутрин при ставане.

Четох доста проучвания, основното, което искам да споделя е, че в ухото има рецептори за естроген и прогестерон (производството на прогестерон в женското тяло съвпада с периода на намаляване на шума, който съм описала). Има рецептори за естроген и прогестерон в друга мозъчна структура - Амигдалата, която е част от Лимбичната система, която най-общо отговаря за емоциите.

Мозъкът, като инструмент на човешкото съзнание има уникалната способност да се реорганизира, в зависимост от нашите намерения. Това е процес, който отнема дълго време, преди да се видят резултати във физическия свят, но всеки опит и всяка секунда, прекарани в искрена усмивка, благодарност и любов ни извеждат на друг път, който води към излекуване. Много е важно да запазим добро разположение, надежда и да подхождаме с осъзнаване към всяка една ситуация в живота си (тя е тук за да ни научи на нещо и за да ни подтикне да се развиваме, да учим).
Отчаянието само влошава нещата, както и използването на други стимуланти или успокоителни, към които се привиква, включително маскиращи средства.

Това състояние ме подтикна да опознавам себе си, да се задълбоча в практиката си по йога, медитация, дихателна практика ( само с Истински учител)..молитва,  изчистващо хранене, осъзнаване и работа с емоциите, отстраняване на стреса в живота ми и необходимите за това промени в ежедневието.

Относно шума в ушите и хормоните - връзката със сигурност е на ниво химия.(освен, че има блокажи на емоции от подсъзнателно ниво, специално за това бучене).

Имала съм моменти на много силна менструална болка, в които много ясно съм наблюдавала как тялото ми Самичко задейства система и освобождава ендорфини, понеже съм отказвала да взема каквото и да е лекарство. Усещането е всеобхватно - опияняващо, отпускащо, блажено. (!)
Значи е възможно тялото да се самоизлекува, стига да му позволим.

Препоръчвам една техника - йога нидра, която е лечебна. Важно е да бъде научена правилно от учител. Книгите на Норман Дойджи също са вдъхновяващ пример за това колко е пластичен мозъкът!  Другите средства, с които работя върху себе си са биофийдбек, акупунктура, биорезонанс; остеопатия.
Минималистичният начин на живот, изчистване на всичко ненужно в материалния свят ми помогна да се фокусирам върху най-важното - хармонията и баланса на цялостното същество в духовен аспект.
Всяка сутрин започвам с 1 час практика, един от многото ефекти на която е подобряване на кръвообращението, включително към мозъка. ; Радвам се на малките си напредъци и дори да са само минути, в които шумът утихва.
Научих се да заспивам без никакви маскиращи средства, насред "ужаса" от шума, просто в един момент тялото ми се учи как само да "изключи" и това ми дава увереност.

Темата е много дълга, ако някой има подобни наблюдения - споделяйте, за да може да направим карта на случващото се. Планирам да изпратя моите наблюдения върху "бученето" до тези, които се занимават с проучвания.

Междувременно помня, че оздравяването е процес, който зависи само и единствено от мен, от това да си позволя да бъда здрава и щастлива.

# 729
Някой пил ли е добавка Гинко билоба и Жен шен ампули? Една позната ми сподели, че след като е пила доста неща за шума в ушите, тези добавки й помогнали, но след  продължителна употреба, поне 3 месеца.. Аз съм със загуба на слух 65% на едното ухо, при нея дори е имало и подобрение в слуха..

По повод женшенът,лепя си от няколко дена едни лепенки с женшен и сребро( зад ушите и пред тях, и отзад на врата)
,но още съм на 6-я пластир и не мога да кажа дали ще има ефект.Мисля да им дам шанс 1-2 месеца,за толкова ще ми стигне пакета....
Една книга препоръчвам:
Разделеният ум
тъй като и аз си мисля ,че всичко е от стрес,понякога и от  невъзможност за разрешаване на дадена ситуация.

# 730
Здравейте, изчетох темата, с шум съм от около година след операция и лечение. Имам и синузит и изкривена носна преграда. Започнаха ме по етапния ред с Бетасерк 48 мг, но хич не ми вдъхва доверие този доктор и ми каза да го пия 3 месеца (усещам някакво облекчение ). Въпросът ми е не се ли намаля дозата на някаква поддържаща? И четох тук, че се спира по схема, а той нищо подобно не спомена … Дали някой може да сподели информация? Благодаря

# 731
Аз ви пиша за най-честата причина. Тъй като в момента съм грипясал и ми пропищя и другото ухо,досега беше едното. При много хора е тръгнало от недоизлекувана УНГ инфекция и оттам, засяга нервни окончания,затова следете б-витамините,особено б-12. Ако е по-сложен проблема е от заболявания.

# 732
Здравейте!
Имам шум в ушите от поне над 20-25 години. По-скоро е пищене, което само докато спя не чувам.
Според УНГ причината е увреден нерв (на 16-17 г. изкарах тежка ушна инфекция с ужасни болки), който няма как да бъде лекуван. Също така каза, че ниския хемоглобин и нарушеното оросяване на мозъка задълбочават проблема.
Моя хемоглобин е нисък и варира от 97 до 116. Кръвното налягане е добре 70/110.
Отделно имам и прогресивно намаляне на слуха.
Сега се боря с други проблеми, но скоро се надявам да отида на преглед при УНГ.

# 733
Здравейте!
Имам шум в ушите от поне над 20-25 години. По-скоро е пищене, което само докато спя не чувам.
Според УНГ причината е увреден нерв (на 16-17 г. изкарах тежка ушна инфекция с ужасни болки), който няма как да бъде лекуван. Също така каза, че ниския хемоглобин и нарушеното оросяване на мозъка задълбочават проблема.
Моя хемоглобин е нисък и варира от 97 до 116. Кръвното налягане е добре 70/110.
Отделно имам и прогресивно намаляне на слуха.
Сега се боря с други проблеми, но скоро се надявам да отида на преглед при УНГ.
УНГ дано да помогне за слуха. Не знам дали причината е шума, може би да е друго, защото шумът е от доста време, той си е хроничен. УНГ едва ли ще може да го оправи.

# 734
Здравейте, някой ходил ли е при др Дичо Димов в ИСУЛ за проблем с тинитус и има ли впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт