Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

• 82 090
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 810
Здравейте! Може ли линк за слушалките?

Здравейте, слушалките ги закупих от тук:
https://www.decathlon.bg/p/344004-195074_sportni-slushalki-openr … hdane-cherni.html

# 811
Да се допълня с още нещо важно !Проверете се за алергии!Алергиите съпроводени със секрет и запушване на носа блокират правилното налягане.Аз никога не съм имала уж алергия ,но сега като получих този шум за първи път ,УНГ каза алергия и си пръсках сутрин и вечер спрей против алергия ,определено и това ми повлия добре.Също УНГ даде съвет за преглед и снимка евентуално за синузит и за хлътнало тъпанче.Ако всичко това ви е ок ,просто гледайте да се наспивате добре,да имате добро кръвообращение през деня ,гледайте да стоите на слънце преди обед особено сега юни е най-полезно слънцето и не се заслушвайте много много в шума и пищенето ,проверете се дали си отпускате абсолютно изцяло вратът и главата на възглавницата тоест дали не спите под напрежение. На мен също много ми помага заспивайки да игнорирам шума и пищенето с различни мисли ,старая се да са приятни и да си мисля за следващия ден ,графици да си правя,планове и така заспивам и забравям ,че нещо пищи,то просто се свиква. Забелязах също ,че ако нещо съм много ядосана пищенето се усилва много ,макар и за кратко ,точно както има едни карикатури как излиза пара през ушите като си ядосан ,същото изпитвам,само дето тая пара не излиза ами пищи :😀. Гушкане и спокойствие  вечер му е майката също ,искрено се надявам да помагам с тези мои наблюдения вече над два месеца .Просто свикнах вече и не го приемам за чак такъв проблем,особено като виждам здравословните проблеми на другите ,пази Боже!Хората свикват с какво ли не ,един шум или писък ли не ще преборим Simple Smile?Повече спокойствие,мили хора пожелавам!

Здравейте! +1 от мен за хлътналите тъпанчета и синуит..Аз съм с вечно запушен нос и лекарката ми каза,че съм със синуит. До колкото мога да и вярвам на нашата отоневроложка! Ходих при доста лекари в Бургас.
С намален слух съм ,заради гентамицин,донякъде и заради силната музика,която слушах.Но според лекарката,по-скоро заради Гентамицина.

С шум в ухото съм от 10-15г.Лечение няма. Или поне при мен,ефект няма.Запуши ли ми се носа,започва още повече да пищи.
Попитах за евентуална причина,може да е алергия,проблеми с гръбнак,синузит ,кръвообращение и тн. Правих доплер на едната вена ,към ухото.. Имам някакакво забавяне до колкото разбрах 😁. Аз съм с остеохондроза нач.стадии + изгладена лумбална лордоза(врат,кръст😁). Така,че при мен този шум е може би от тези фактори. Кръвно си имам ниско 🤣 постоянно ..Но конкретно изследвания за шума нямам други.

Забелязвам,че преди да се развали времето- освен ,че ми се запушва носа ,ухото ми почва да пищи още повече... Което е супер дразнещо.Когато е една идея по-топло намаля шума.Понякога съм забелязала,че ако ми е спокойно пак е една идея по- спокойно.
Не знам дали при вас времето играе роля,но при мен да. И кофтито е,че заради шума ми се намаля още повече слуха 🤪.
С диагноза според нашата отоневроложка е неврит на слухов нерв.
Ще пробвам с този Б12 - ,за който прочетох. Милгама съм пила, Кавинтон,и тн... Мн неща. Ефект 0.

# 812
  • In the light side of the Moon!
Здравейте, Flowers Cherry Blossom
присъединявам се и аз към темичката.
С тинитус и загуба на слух в дясното ухо съм от 1 година. Причината за това е болестта на Мениер. От два месеца съм със слухов апарат, който всъщност доста ми помага с шума.
Когато всичко започна през Май 2022 , шума беше побъркващ. Сега дори връщайки лентата назад се чудя как съм издържала. Наред с шума имаше и напрежение и заглъхналост, всеки силен звук или говор ми пречеше, като че ли ми бъркаше в мозъка. При ниско атмосферно налягане напрежението се усилваше. С една дума ....ужасно! Към днешна дата шума е намалял,  и аз все още търся така от всички ни желаното изцеление. За съжаление и самите доктори следват някакви процедурни стъпки на лечение и когато приложат и последната стъпка...вдигат рамене.
Бях на диуретици, тъй като Мениер се свързва с натрупване на течност в ендолимфата на вътрешното ухо, диуретиците се препоръчват за балансиране на тази течност. Бях на ниска доза стереоиди за 11 дни, без резултат, следващата стъпка беше стероидна инжекция в средното ухо, с надежда, че медикамента ще влезе и във вътрешното ухо ...без резултат. На ниско солена диета съм вече година и може би тя повлиява положително. Вит Б12 и вит Д са ми ОК, гледам да ги подържам в макс нормата.

И за да не е толкова негативен поста ми, продължавам да вярвам, че все пак има някаква надежда.
В момента в Америка тече 3-та фаза клинично проучване на медикамент наречен SPI-1005 за лечение на Мениер, включващ тинитус, загуба на слух, светововъртеж. Хора участващи в проучването споделят, че им помага за шума. Очаква се проучването да завърши август 2024, след което да бъде одобрено и пуснато края на 2024 или през 2025....да, далеч във времето, но все пак е надежда....

# 813
Здравейте, Flowers Cherry Blossom
присъединявам се и аз към темичката.
С тинитус и загуба на слух в дясното ухо съм от 1 година. Причината за това е болестта на Мениер. От два месеца съм със слухов апарат, който всъщност доста ми помага с шума.
Когато всичко започна през Май 2022 , шума беше побъркващ. Сега дори връщайки лентата назад се чудя как съм издържала. Наред с шума имаше и напрежение и заглъхналост, всеки силен звук или говор ми пречеше, като че ли ми бъркаше в мозъка. При ниско атмосферно налягане напрежението се усилваше. С една дума ....ужасно! Към днешна дата шума е намалял,  и аз все още търся така от всички ни желаното изцеление. За съжаление и самите доктори следват някакви процедурни стъпки на лечение и когато приложат и последната стъпка...вдигат рамене.
Бях на диуретици, тъй като Мениер се свързва с натрупване на течност в ендолимфата на вътрешното ухо, диуретиците се препоръчват за балансиране на тази течност. Бях на ниска доза стереоиди за 11 дни, без резултат, следващата стъпка беше стероидна инжекция в средното ухо, с надежда, че медикамента ще влезе и във вътрешното ухо ...без резултат. На ниско солена диета съм вече година и може би тя повлиява положително. Вит Б12 и вит Д са ми ОК, гледам да ги подържам в макс нормата.

И за да не е толкова негативен поста ми, продължавам да вярвам, че все пак има някаква надежда.
В момента в Америка тече 3-та фаза клинично проучване на медикамент наречен SPI-1005 за лечение на Мениер, включващ тинитус, загуба на слух, светововъртеж. Хора участващи в проучването споделят, че им помага за шума. Очаква се проучването да завърши август 2024, след което да бъде одобрено и пуснато края на 2024 или през 2025....да, далеч във времето, но все пак е надежда....

Интересно ми е този медикамент, дали ще помогне при тинитус, който не е свързан с болестта на Мениер?

Искам да попитам още две неща. Вчера разговарях с позната, която три седмици е била със шум в ушите. Вземала е Ноотропил и Милгама Н и след третата седмица шумът е спрял. При мен така и не се установи на какво се дължи шумът. В момента вземам Тебокан и Милгама Н,  но ефект няма никакъв. Някой може ли да сподели дали е добра идея да започна да пия Ноотропил? Не искам да се допитвам до УНГ, който ме лекува, защото знам, че отговорът му ще бъде да си продължа с Тебокана. Та се чудя дали на своя глава да не започна да пия Ноотропил или по скоро ще си навредя...

Другото, което искам да попитам е, дали е добра идея ушите да се почистват с фитосвещи? Досега съм използвал клечки за уши, но някак си не ми се иска да продължа с тях.

# 814
Имам необичаен въпрос. Искам да отида на сауна, но не знам дали няма да повлияе негативно. Някой може ли да сподели опит?

# 815

Интересно ми е този медикамент, дали ще помогне при тинитус, който не е свързан с болестта на Мениер?

Имайки предвид, че шума се генерира от мозъка и може да възникне при увреждане на ухото мисля, че тинитуса си е тинитус независимо дали е от Мениер или загуба на слух, или е от проблем с челюстта, или пък шипове в тила, или кръвоснабдяване.... .  
Сетивните космени клетки изпращат грешни сигнали към мозъка и той  в опит да открие сигнала увеличава амплитудата на сигнала и полученият електрически шум приема формата на тинитус . Ако има загуба на слух шума е във високочестотния диапазон и нисък, ако е в нискочестотния диапазон. Тинитуса наподобява фантомната болка при ампутиран крайник - мозъкът произвежда необичайни нервни сигнали, за да компенсира липсващото.

И като стана въпрос за слух, аз доста коментари изчетох назад преди да се включа, но май не попаднах някой да споделя, че тинитуса е придружен със загуба на слух. Та има ли такива и със загуба на слух?

# 816
Аз бях писала, че съм с намален слух. В първите дни беше в по-голяма степен загубата но след системите в болницата се възстанови, но не е на 100%. С едното ухо чувам по-добре от другото.

# 817
  • София
MegiTeo, много добро обяснение. Дори съм чела, че тези сетивни косъмчета се увреждат трайно и затова процесът е необратим след допределено време. Но щом наподобява фантомната болка, значи е проблем на нервната система и мозъка - така модерното Mind-body connection. Това последното го разучавам, но нещо нямам напредък. Става дума да си бръкнеш в подсъзнанието, да изкараш боклука (мисли, емоции, вярвания) и да го разчистиш.

Моята аудиограма показва загуба на слух в честотите на шума. Води се загуба на слух, но не знам как ще ти звъни комар в ухото и ти ще можеш да чуеш истинския комар наоколо?

# 818
Аз бях писала, че съм с намален слух. В първите дни беше в по-голяма степен загубата но след системите в болницата се възстанови, но не е на 100%. С едното ухо чувам по-добре от другото.
И при мен е същото.

# 819
MegiTeo, много добро обяснение. Дори съм чела, че тези сетивни косъмчета се увреждат трайно и затова процесът е необратим след допределено време. Но щом наподобява фантомната болка, значи е проблем на нервната система и мозъка - така модерното Mind-body connection. Това последното го разучавам, но нещо нямам напредък. Става дума да си бръкнеш в подсъзнанието, да изкараш боклука (мисли, емоции, вярвания) и да го разчистиш.

Моята аудиограма показва загуба на слух в честотите на шума. Води се загуба на слух, но не знам как ще ти звъни комар в ухото и ти ще можеш да чуеш истинския комар наоколо?

Да, така ми каза аудиолога, че се съмнява слуха ми да се възвърне, тъй като тези косъмчета са евентуално вече увредени. Доктора ми пък се усмихна, като му казах, че вярвам че ще се върне поне на 50% ...абе въобще..... не знам какво да кажа вече.
Трудно е положението и с изхвърлянето на боклука .... Sweat Smile

# 820
Някой ходил ли е на психолог или психиатър и дали е имало ефект?

# 821
  • София
Попаднах на една книга за лечение на тинитус с невропластичност (не знам дали се превежда така). Ето книгата, ако на някой му е интересно:
https://www.amazon.com/Rock-Steady-Healing-Tinnitus-Neuroplasticity/dp/1989603858
Имам я, ако някой я иска, ще я споделя. Сега започвам да я чета, не мога да дам отзиви.

# 822
  • assenovgrad
При мен имаше имаше внезапна загуба на слух на 100% на едното ухо. В последствие за няколко дни слухът се възстанови горе-долу наполовина, но започна шумът. И имам и високочестотен шум, и нискочестотен - не непрекъснато. Но е достатъчно неприятно. Високочестотен шум имам на 100%, т.е. всеки път когато си раздвижа главата в посока от ляво надясно. От дясно наляво - няма шум. А понякога и без да се движа в лявото ухо бръмчи, пищи... Опитвам се да свикна... не намерих лечение в средствата, които използвах.

# 823
Някой ходил ли е на психолог или психиатър и дали е имало ефект?
Психиатъра ще ти даде антидепресанти и до там. Може и да имат ефект, не знам не съм пробвала но не ми се вижда ок в дългосрочен план. По-принцип съм на мнение, че човек нямащ този проблем с пищенето изобщо не може да разбере през какво минаваме . Тук в темата има достатъчно хора, които споделят кой какво е изпробвал и за съжаление нищо не е дало ефект та съм скептично настроена ,че и един психолог би помогнал. И ние тук ще ти кажем ,че трябва да релаксираш на макс, да слушаш музика, да пътуваш (като вид разсейване) и максимално да се опиташ да не му обръщаш внимание и че в един момент ще свикнеш. Но все пак ако си решил пробвай, човек в такава ситуация е готов на всичко защото надеждата умира последна.

# 824
Здравейте на всички, списващи в темата! Изчетох тази и предишните с голям интерес, досещате се защо. От близо година съм с този проблем и все още не мога да намеря лекар, който да разбира състоянието. Неприятно впечатление ми направиха всички до сега (унг, невролози
кардиолог, ендокринолог и офталмолог) ,че не се интересуваха от вида шум, защо се влошава, а не подобрява или стои на едно равнище и прочие, но продължават да ме упрекват защо не съм ги потърсила до 3 дни след първата поява на симптомите. Аз потърсих помощ в рамките на 24 часа, но не можаха да ми помогнат. Искам да ви споделя историята си и да ви питам при кого бихте ме насочили? Шумът възникна като съпътстващ ежедневно главоболие от преумора на работа и недоспиване. Посетих лекар, който ме "успокои",че тинитусът е в реда на нещата и ще изчезне при "позитивно мислене и избягване на началници" Wink Главоболието обаче се засили, не минаваше с аулин и просто така един ден изчезна, но пък шумът остана - само в дясното ухо. Пих добре познатите ви комбинации от таблетки дълго време. При кореново лечение на зъб, шумът се превърна в катастрофално бучене. Пообиколих още лекари, правиха ми безброй изследвания: здрава съм. Та, бученето не е свързано със съдови проблеми, нямам никаква загуба на слуха, не ме болят ушите, не са заглъхвали, нямам алергии и синузит, нямам мигрена, ринит, световъртежи и замайвания, нямам проблемни зъби или история с отити в миналото и лечение с гентамицин. Единственият антибиотик
който съм пила е миноциклин за розацеята ми, но приемът му започна след поьвата на шума и честно казано така и не видях да му влияеше отрицателно. Мислих си за соматична причина - но движението, било то на главата, устата, вратът или тялото не променя нищо. След горещ душ и спорт нямам тинитус за около 10-15 мин. Някои сутрини също нямам или е много тих, но не мога да хвана закономерност. Обостря се при силни емоции и безсъние. На моменти се появава неизвестно вътрешно бръмчене, което укротява бученето. Никой не може да ми каже какво е това. За беда, от известно време имам пращене в другото ухо. Без причина и без загуба на слуха. По това време ми се утроиха и черните петънца в погледа, но офталмологът каза, че било нормално състояние и познайте... да свиквам Wink Едното ухо бучи нискочестотен шум, а другото цвърчи... маскирането е много трудно. В момента пия цинк, милгамма, магнезий, много течности. Съдоразширяващите ми действат зле, а от мускулните релаксанти така и не видях ползи. Ще се радвам ако ми споделите нещо различно или ме насочите към специалист, който ви е помогнал, поне мъничко. Благодаря, че ме изчетохте!

Общи условия

Активация на акаунт