подсичане до кръв на бебе на 1 месец

• 3 719
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
Павловичевата мас, за разлика ит Бочко и тнт не се намазва така, че да се вижда. По-скоро като невидим слой.

# 31
Няма ли подобрение от смрадликата?

# 32
Аз съм ЗА судокрем, бяхме се подсекли до ранички преди да го открия.. за 3 дни всичко мина + миене на всеки памперс само с вода, и наистина опитайте да смените памперсите.. аз от памперс въобще не бях доволна.. има голям избор, вземете малка разфасовка за проба, ако се понася добре, е ок. Simple Smile

# 33
Не искам да съм груба, ама няма как- 10 дни, подсичане до кръв и лезии, и не ви се иска да мажете детето с кортикостероиди? А да се мъчи заради вашите предубеждения и бездействие не е проблем? Отидете на преглед при дерматолог и мажете с каквото ви изпише, а не с каквото вие прецените, защото явно за 10 дни вашата преценка не е правилна.

# 34
  • София
Смяна на памперсите, миене с вода и Судокрем. Судокрема е оправял сериозни подсичания при нас, само него ползвам при нужда. Бочкото изобщо не става за сериозно подсичане, веднъж направих грешката да го купя.

# 35
Ако ще се опира до крем с активни съставки обсъдете с лекар. За 1 вечер е видим резултата от тридерм, но го спряха тъй,  че бетазон.  Но нека ви изпишат това. Ние само така се спасих ме.

# 36
Моята дъщеричка също беше леко подсечена след изписването. Крем Бепантен не помогна, оправи се откакто започнах да ползвам WELEDA Baby Крем против подсичане с невен. Наистина е уникален! Оттогава 4 месеца никакви проблеми. Почиствам я със сухи еднократни памучни кърпи, които мокря с топла вода, подсушавам добре, мажа с крема (без пудра) + баня веднъж дневно, слагам Pampers Premium през цялото време.

# 37
Ние също стигвахме до лекар заради обрив по дупето и отпред, за който обрив педиатъра се произнесе, че е бактерия. Каква, от къде- не каза. Мокри кърпи не ползвам, мия на чешмата, мажа със судокрем. Мръсен и мокър никога не съм го държала. Измазахме 100 крема и обрива изчезна чак когато разкарахме марката Памперс. После, като прочетох какво съдържа, направо ми стана  зле. Откакто не ги ползваме, даже и не се е зачервявал малкият.

# 38
Моята дъщеричка също беше леко подсечена след изписването. Крем Бепантен не помогна, оправи се откакто започнах да ползвам WELEDA Baby Крем против подсичане с невен. Наистина е уникален! Оттогава 4 месеца никакви проблеми. Почиствам я със сухи еднократни памучни кърпи, които мокря с топла вода, подсушавам добре, мажа с крема (без пудра) + баня веднъж дневно, слагам Pampers Premium през цялото време.

не е нужно да се маже дупето при всяка смяна на памперса. маже се, ако започне да се зачервява.

щом бебето на авторката е толкова зле, аз бих я посъветвала да тича при специалист, не да импровизира с дочути неща в нета.

# 39
Здравейте, в своя защита ще кажа, че лезиите се бяха оправили (както съм писала) и на 21ви ни е видял педиатър, който не сметна подсичането за нещо страшно. От вчера, обаче, се влоши отново и отново се появиха тези лезии. За съжаление голям прогрес засега няма, има леко завяхване, въпреки, че вчера бебо беше без памперс целия ден, а днес промиваме и със смрадлика и проветряваме.
Другото, което сега си втълпявам е, че бебчо може би има разстройство...има и нормални акита, но някои акита са само "пръцкано" и не мога да преценя. На тегло си качва...та със сигурност ще отидем на лекар утре, но ще почнем с нашия си педиатър. А чак след това дерматолог. Естествено, каквото ми изпишат, ще го ползвам, но това не значи, че не трябва да се опитвам да открия и първопричина ако са неподходящи памперси или нещо друго...

# 40
iabadabadu, педиатърът си е педиатър, но не всеки педиатър различава гъбична инфекция от подсичане. Синът ми имаше от бебе, но инфекцията бе разпозната не от лекар, баба или майка на друго дете, а от една рехабилитатора, работеща тогава в ДМСГ (дом Майка и дете). На база опит. На тя само като видя раните отсече, че е гъбична инфекция и добави, че става от памперсите и в дома често изпускат децата и те правят инфекции. Т.е на база опит диагностицира. Естествено отидох при педиатърката и поисках да направи проба за гъбички. И наистина се оказаха гъбички. От някои марки еднократни пелени малкият пламваше веднага, от други по-рядко, но така и не намерих такива, при ползването на които да не се стига до гъбички. Просто памперсите запарват, влажно е и това е идеална среда за развитието им. Идват от акото, да. А ако имаш съмнение, че бебето е с разстройва вземи проба и завеси в лаборатория. Така може да се изолира причинителят и да се вземат адекватни мерки. Още нещо - след боледуване и антибиотици имунитетът пада и всякакви бактерии се активират. По време на антибиотично лечение и 20 дена след приключването му давай пробиотик. Той е необходим за възстановяване на нормалната флора в червата.

# 41
Ако бебе е на месец къде може да се води по спешност?  Да, ще го заведа и при педиатър и при дерматолог. бебето не е птриемало антибиотик...

# 42
В спешното.

# 43
Здравейте, в своя защита ще кажа, че лезиите се бяха оправили (както съм писала) и на 21ви ни е видял педиатър, който не сметна подсичането за нещо страшно. От вчера, обаче, се влоши отново и отново се появиха тези лезии. За съжаление голям прогрес засега няма, има леко завяхване, въпреки, че вчера бебо беше без памперс целия ден, а днес промиваме и със смрадлика и проветряваме.
Другото, което сега си втълпявам е, че бебчо може би има разстройство...има и нормални акита, но някои акита са само "пръцкано" и не мога да преценя. На тегло си качва...та със сигурност ще отидем на лекар утре, но ще почнем с нашия си педиатър. А чак след това дерматолог. Естествено, каквото ми изпишат, ще го ползвам, но това не значи, че не трябва да неподходящи памперси или нещо друго...

Толкова малки бебета така пръцкат, поне при моето беше така. Да не казвам, че ми се е случвало да ме понапръцка, докато му сменям памперсите:joy:
Без да обиждам личните лекари и аз смятам, че специално в тези случаи по-подходящо е да го види кожен лекар. По принцип, ако са гъбички, за няколко дни проблемът би трябвало да отшуми. Не се притеснявай толкова, просто не отлагай, а заведи бебето.

# 44
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте, в своя защита ще кажа

форумът не е съдебна зала, че да се защитаваш.Simple Smile
аз правя снимки и ги показвам на лекаря.

дано скоро намерят какво е да не се мъчи бебчо...

Общи условия

Активация на акаунт