подсичане до кръв на бебе на 1 месец

• 3 717
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
И аз мисля че трябва да смените памперса ние сме с пуфис сенситив и судокрем при нужда

# 16
При сина ми дупето е наред когато ползваме: Pampers Premium Protection (Care) или  Pampers Pure +  Бепантен или Судокрем и мокри кърпи Pampers Aqua Pure.

# 17
Опитайте хъджис. По скъпи но с по добри отзиви

# 18
Не сменяйте памперсите. Сменете Бочкото! Тоя Бочко при силно подсечено дупе нищо не прави. Нас ни оправи крем Здраве Бебе. От Джинджира Алба също не видях кой знае какъв ефект, но него не ни го бяха предписали за подсичане, ами при обрив.

# 19
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На лекар водила ли си детето?

Това може да не е подсичане, а гъбички. Тогава всякакво мазане с мазни или цинкови кремове само влошава положението.

Може да е и алергия към нещо: я памперс, я мазило.

Първо разбери къде е проблема, недей да мажеш с кой каквото ти предложи.

# 20
Дъщеря ми имаше подобен проблем. При нас се оправи само със зехтин вместо крем против подсичане,никакви мокри кърпички (само ако е много наложително) и възможно най-често да се сменят памперсите . Последната лекарка при която бяхме ми го препоръча и найстина мина за ден-два.  Simple Smile

# 21
на 21ви бяхме на лекар за едномесечния преглед. Тогава подсеченото се беше подобрило. От тогава обаче отново се влоши. Тогава педи коментира, че има подсечено, но не го намери за тревожно. Обаче, според мен, сега е наистина МНОГО зле чак и кръв. Сега взехме смрадлика и ще промиваме със смрадлика, ще сменим памперсите и тн.
Ако не помогне до ден-два, отиваме пак на лекар. Бих искала да реша по друг начин проблема, обаче, защото лекарката сигурно ще изпише разни кортикостероиди, а после детето пак ще си се подсече, ако не намерим причината (ако тя е в памперси/крем/моя диета и тн/прекалено миене/недостатъчно миене и тин). Ако са гъбички или сериозна алергия, тогава лекар ще помогне, но ако е друго...

# 22
Смрадликата ще помогне веднага. Изпробвано с моят син. Просто често миене или компреси.

# 23
Още един съвет от мен- отиди на дерматолог, не при педиатъра.

# 24
# 25
Тъкмо си мислех да спомена Павловичата мас. От мои приятелки знам, че върши чудеса.

# 26
Не съм чела всичко, но заведете детето на лекар да вземе натривка и дайте проба за гъбички. Прилича ми.на гъбички от памперсите. При синът ми премина чак когато махнах памперса.

# 27
момичета, павловича мас също купихме, но се колебая да я слагам върху ОТВОРЕНИ рани, защото е мазен крем. Някой слагал ли е павловича мас върху отворени лезии, а не просто зачервено?
Да, ще си отидем на лекар явно. Много му се събра на моето бебе и на мен вече. Тежко ни мина раждането, имаше счупена ключица, сега пламнало дупе...милото си го боли при акане. Дано не са гъбички или нещо сериозно. То ака наистина постоянно, понякога и пръцка с малко ако и си мисля, че може да е от това постоянно акане-пишкане. Днес го държа по голо дупе целия ден и го почиствам. Дано помогне. 

# 28
"Sudocrem" е доста добър. Използвам го от самото начало. Вече сме на три месеца и половина и не сме имали сериозни проблеми.

# 29
iabadabadu, започва като дребен обрив, след което пламва голям участък и се разранява. Това са гъбичките. Появяват се от памперс при нежна кожа. Колкото и бързо да почиствате акото, докато не махнете памперсите няма да се отървете. До около петата си година случи ли се инцидентно да се заиграе и да се изпусне малкият веднага се раздразваше около ануса, а беше на  две години като свалихме памперса.
Потърсете тензух и пробвайте както едно време с парче тензух между крачетата и гащички и питанки. Тегаво е да се пере по 10 пъти на ден, но спасява от гъбички. Иначе всеки път ще трябва да мажете с Тридерм или друг подобен продукт, според антибиограмата.
Павловича мас съм ползвала и като цяло бях доволна, но не и върху рани.

Общи условия

Активация на акаунт