Работа, CV-та, HR-и, съвети - 71

• 32 435
  • 726
  •   1
Отговори
# 150

В България дропшипинга не е много разпространен и не се печели почти нищо  от него. Най-малкото трябва да имаш собствен сайт и да разбираш от дигитален маркетинг.
Да, в никакъв случай инвестицията не е 0.00 лева, както пишат. Трябва да имаш или вече съществуващ и разработен сайт с подходящ контент, съответстващ на това, което ще дропшипваш, който излиза на предните страници на търсачката, че да имаш горе-долу някакъв шанс да те открият в интернет и да поръчат през теб стоката, или тепърва трябва да си направиш сайт/да платиш на някой да ти го направи, да си платиш за подходящ домейн и хостинг, че няма да стане в днешно време с безплатен блог в безплатна платформа с адрес от сорта на nababatihurkata.blogspot.com, да си напълниш сайта с подходящо съдържание, че да може да ти го индексират по-лесно и по-добре (това също струва пари, ако не си създадеш съдържанието сама, да си платиш за реклама в Гугъл и фейсбук... Да предположим, че някои неща можеш да си ги направиш сама  - това пак отнема доста време, което реално е пари, защото за същото време можеш да изкараш сигурни пари, като правиш и популяризираш сайтове или пишеш съдържание, редактираш снимки и пр.

# 151
Аз доколкото разбирам, тук предлагат "работа" с вече съществуващи сайтове.

# 152
  • Бургас
Аз доколкото разбирам, тук предлагат "работа" с вече съществуващи сайтове.

Пише "публикуване на обави". Което мен ме навежда на мисълта, че явно се пускат обяви за продажба по фейсбук групите и ако закачи някой да поръча от теб пролучаваш комисионна.

Не си заслужава.

# 153
Може да се публикуват в много различни платформи.

# 154

И в кои много различни платформи ще публикуваш безплатно, така че да те намират потребителите, че да поръчват през теб?

# 155

И в кои много различни платформи ще публикуваш безплатно, така че да те намират потребителите, че да поръчват през теб?
Предполагам, че се ползват акаунти на продавача, т.е. "работодателя" в големите платформи,  и негови сайтове.

# 156
В OLX обявите са ограничени, в базар не знам, ама останалите много рядко се ползват.
Преди 6-7г. бях на крачка да си направим с жената онлайн магазин. Блузи, тениски и клинове ни се събираха в 2 торби. През базар и ОЛХ ни отне 2-3г. да продадем всичко.

# 157
  • Бургас

Предполагам, че се ползват акаунти на продавача, т.е. "работодателя" в големите платформи,  и негови сайтове.

При дропшипинга си прадаваш през твои си канали - сайт/групи/пратформи както ти решиш. То това е идеята. Ти продаваш и търсиш клиенти както намериш за добре. Те ти осигуряват само стоката.

# 158
Да, и аз мисля, че е така. Никой не ти предоставя готови, разработени сайтове или платформи

# 159
Така е, но мисля, че случаят тук е друг, но вече е изтрита май обявата. На мен са ми предлагали да продавам през вече готови сайтове на техния собственик.

# 160
Здравейте!
Бих била благодарна, ако някой се включи с отговор.
Какви документи трябва да се вземат, ако работя в чужбина да речем 1 месец, и този стаж ще ми се зачете ли в България?
Един ден прекъсване ще е проблем ли от напускането на работа в Бг и назначаването ми в чужбина?

# 161
Какво стана с evolis?

# 162
  • Бургас
Здравейте, имам следния казус. Преди 10 дни някъде кандидатствах по обява в джобса от една агенция за подбор на персонал. Чухме се по телефона, казаха ми основните неща без конкретика като име на работодател, заплата и т.н. Очаквам да се обадят след месец, когато започват интервютата. Днес попаднах на друга фирма за подбор на персонал, чиято обява звучеше подобно. Отново се чух е и от там получих информация, която ми беше необходима. Разбрахме се да пратя Св. Реално се получава, че кандидатствам за едно и също място през 2 различни фирми. Въпросът ми е редно ли е и как да процедирам, да пращам ли второ Св? Или да разчитам на първата фирма.

# 163
За мен лично няма проблем да си кандидатстваш от двете места.

# 164
Реално се получава, че кандидатствам за едно и също място през 2 различни фирми. Въпросът ми е редно ли е и как да процедирам, да пращам ли второ Св? Или да разчитам на първата фирма.

И аз изхващам такива обяви. Личат си отдалече, че са за едни и същи работодатели. Друго, което забелязвам е, че непрекъснато се появяват нови агенции за подбор...
И аз търся работа в най-неподходящите месеци, преглеждам, подавам св с няколко изречения към конкретната кандидатура, минава време и хоп - след няколко дни пак същата обява Simple Smile
Почти съм убедена, че в джобс обявите са повече автоматични и едва ли не се симулира, че се предлагат толкова много работни места...

Общи условия

Активация на акаунт