Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 711
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
♥ HAPPY ♥ д-р Катя Тодорова преглежда в Плевен и София http://zdravencatalog.com/doc-d-r-katia-todorova-reproduktivna-endokrinologia/

Бенчита ами като се унищожи все едно си без жлеза, като тези оперираните. То и оперирани има с премахната само част от жлезата. Най-малко се увеличава дозата хормон, но и предполагам не е само това. Защото друго е при работеща жлеза да има естествено прозводство на хормон, друго е всичко да е синтетично. Затова всеки се опитва да запази колкото може жлезата.

dolce miele аз също не гладувам, правя фаст винаги когато усетя, че мога т.е. не съм гладна и аз се чувствам добре само на вода и се пречиствам хубаво.

птица жлезата произвежда Т4 (тироксина който пием) и конвертира до Т3 , който тялото ползва.
Моята теория пък е , че внасяш отвън за да подпомогнеш, не да запълниш изцяло. Да кажем образно, че на организма му трябва 100мг Т4 моята жлеза прозвежда 75 и аз съм в хипофункция и съответно ТСХ е 5 защото иска "още". Даваме външно 25мг и ТСХ като отчита 100мг спада на 2... кой е казал, че ще спре да реагира с времето? Дадох и пример с мен, аз съм на хормон от над 20г и последните близо 10г съм все на 75мг. Може на зима да вдигна малко временно.

# 571
И двете теории звучат интересно...
Мибобо, да, при липса на физически глад и аз не го усещам като гладуване и понякога естествено ми се получават фастове.

# 572
Тити пити, ти само изсушена жлеза ли взимаш, или и еутирокс? Успя ли да намериш нещо различно от айхърб, или от там поръча?

# 573
Само изсушена жлеза вземам. Точно от I herb, че там цената е най-добра.

# 574
Само изсушена жлеза вземам. Точно от I herb, че там цената е най-добра.

Може ли линк Simple Smile

# 575
# 576
Здравейте, дами,
За пръв път си нправих хормонални изследвания и съм малко шашната, защото нищо не разбирам. ТАТ е завишен около 10 пъти, докато другите са в норма. Не мога да посетя ендокринолог в следващите 2-3 дни, а не знам доколко е спешно това. Моля за съвети

Хормони
Име на теста(изследване)         Резултат       Единици    Референтна стойност    Метод
FT3          5.30        pmol/l      3.1 - 6.8      ECLIA
FT4          20.21        pmol/l      12.0-22.0      ECLIA
TSH          0.83        uIU/ml      0.27 - 4.2      ECLIA
TAT/anti-TG         1027        IU/ml      < 115      ECLIA
MAT/anti -TPO          19        IU/ml      < 34      ECLIA

# 577
Titi-piti благодаря.

ianko нищо спешно няма, спокойно. ТАТ и МАТ са антитела, при повишение като при Вас показва, че имате автоимунно заболяване на щитовидната - т.нар. Хашимото. Тоест тези антитела са се образували в тялото и нападат щитовидната жлеза в следствие на което някога напред във времето ще нарушат структурата й и тя ще стане с понижена функция, т.е. няма да може да работи добре. Другите три показателя са хормони и те са добре. Поискайте да Ви погледнат на ехограф да се види как е жлезата.

# 578
# 579
Ето тук една картинка за ИР

# 580
То, няма доза, това не е хормон. Една капсула съдържа 40 мг изсушена жлеза.
Разбира се, че не се гледа само Тсх. За 2-3 месеца от приема имах разлика около 2-3 единици в положителна посока.

# 581
Здравейте, както вече писах започнах прием на Еутирокс ( 25мкг.) при ТСХ - 9, ТСХ падна на 6 и доктора ми увеличи дозата на 37.5мкг.
След днешните изследвания витамин Д не е мръднал след прием 4 месеца х 30 капки (на седмица) Вигантол, кръвната захар е 5.6, а ТСХ е паднало на 0.104 mU/l ( Референтни - 0.35 -5.1). Сега е под нормата.

# 582
TSH винаги се изследва заедно с FT4 и FT3. Така, самостоятелно тествано, не може да даде информация за нищо.

# 583
TSH винаги се изследва заедно с FT4 и FT3. Така, самостоятелно тествано, не може да даде информация за нищо.
Така ми е казал доктора, не го правя на своя глава... А аз се чудя защо не се чувствам добре напоследък... Имам час другата седмица, а до тогава се чудя дали да намаля хормона.

# 584
В такъв случай е по-добре наистина да си слушате доктора. Тази тема едва ли ще Ви е от голяма полза.

Общи условия

Активация на акаунт