Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 230
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
След час вече може да ядеш и пиеш каквото искаш. Аз пия хапчето през нощта, че нямам време сутрин да чакам толкова време

# 61
По-лесно ми е да ги напиша.
Първите:
TSH 6.48 pmol/L
FT4 12.81 mklU/ml
Anti-Tg 226.00 IU/ml
Anti-TPO 672.00 IU/ml
FT3 4.61 pmol/L

След четири дена вторите,в другата лаборатория,само на:
TSH 3.64 mcIU/ml
Anti-TPO 600.00 U/ml
...тук малко не се чете..." A..... Thyreoglobulin 318.1 IU/ml

След час вече може да ядеш и пиеш каквото искаш. Аз пия хапчето през нощта, че нямам време сутрин да чакам толкова време
Е как така...."кафе не можело,айде можело по едно,ама без млякото".
Никакъв хляб,нищо сладко и т.н. и т.н.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 13:40 от AnMary

# 62
По-лесно ми е да ги напиша.
Първите:
TSH 6.48 pmol/L
FT4 12.81 mklU/ml
Anti-Tg 226.00 IU/ml
Anti-TPO 672.00 IU/ml
FT3 4.61 pmol/L

След четири дена вторите,в другата лаборатория,само на:
TSH 3.64 mcIU/ml
Anti-TPO 600.00 U/ml
...тук малко не се чете..." A..... Thyreoglobulin 318.1 IU/ml

Има хипофункция да, и антителата са си завишени.

Кафето не е за предпочитане да се пие много, ама чак без хич Wink . Аз лично пия по две кафета на ден. Има много неща които е хубаво да се избягват/ограничават в предвид недобра функция на ЩЖ, но чак да не може...въпрос на избор е всичко.
Хубаво е наистина да се спре - глутен, захар, по възможност и млечни, да не се ядът сурови зеле, броколи  и още ред неща. Има много информация по темата, трябва ти време да се "образоваш" Wink

Подходящи книги - Протоколът Хашимото, Първопричината: Тиреоидит на Хашимото, Автоимунен палео протокол. Овладейте автоимунните заболявания и излекувайте организма си
И в интернет пространството има достатъчно изписано, има и ФБ групи и така Simple Smile

# 63
mibobo Благодаря много Simple Smile
Благодаря момичета.
Аз тепърва започвам с цялото четене и търсене на информация и т.н.
Ами...Успех ми Simple Smile
Хубав ден на всички Flowers Tulip

# 64
Здравейте момичета Simple Smile
Хайде и аз тук с Хашимото Disappointed
Изписаха ми Еутирокс 25 и Цефасел 100/не съм ги започнала още/
Съвсем ми е ново всичко това,чувам различни мнения,че не трябвало да вземам лекарствата и можело само с храната и с билки да се справя.Помагайте....как да се храня,с какво,кое да изключа напълно от ежедневното си меню?Четох доста теми назад,но или съм много изморена вече или още съм шашната ...ще съм много благодарна на малко помощ със съвети или ако имате точни линкове.
Ох,много ми е стреснато още Frowning1
Здравей! Аз съм диагностицирана от 2 години с Хашимото и не пия хормон. С добавки свалих ТСХ от 6,5 на 1,93. За мое съжаление, не мога да кажа коя конкретно действа, защото са доста, но е възможно да е и от комбинацията. Бях спряла глутена, но антителата ми не се повлияха. В края на миналата година спрях всички добавки и ТСХ-а ми пак се качи. За 1 месец след като ги почнах , беше паднал с 2 еденици. Но , трябва да кажа, че аз нямам симптоми и оплаквания, с изключение на умора, но се случва рядко. Изследвам се почти всеки месец. Т3 и Т4 не са оптимални, но не са и много зле. Ходя на йога. Така че, прочети още малко. Аз не казвам да не пиеш хормон, особено ако не се чувстваш добре. Но все пак има и други начини. В крайна сметка решението е твое. За съжаление подхода на лекарите в България е силно ограничен и остарял. Ако се зачетеш по обстойно, особено по чужди сайтове, ще получиш друго виждане по въпроса, доста по-различно от стандарта тук.

# 65
Момичета,пробвали ли сте с билки и с хранителен режим?

# 66
В алтернативния подфорум има тема за алтернативни лечения, може би там ще са ти по-полезни с този въпрос.

# 67
В алтернативния подфорум има тема за алтернативни лечения, може би там ще са ти по-полезни с този въпрос.
Благодаря Simple Smile
Намерих линка по-назад.

# 68
Какво искаш да постигнеш с билки при Хашимото?

# 69
Какво искаш да постигнеш с билки при Хашимото?
Мисля си дали не могат билките да заместят пиенето на лекарства.

# 70
Липсата на хормон не може да се замести с друго освен с хормон. За растителен естроген и тестостерон знам, но за щитовидните хормони няма растителни заместители. С дългосрочно пиене на билки най-много да се овладеят някакви стомашно-чревни възпаления, които влияят на жлезата (джинджифил, с който тр да се внимава, защото е и имуностимулатор, жълт кантарион, масло от риган, червен кантарион и т.н). Имай предвид, че Хашимото е необратимо увреждане и промяна структурата на жлезата. Затова идва и момент на почти пълна или пълна хормонозаместителна терапия. Аз също съм горещ любител на природната аптека, но, уви, за щитовидка още не съм открила Билката.

# 71
MiSs CApRiCe когато се информираш в подробности за заболяването, ще си отговориш и на въпросите какво точно може да постигнеш с алтернативни методи.
Еутирокса е всъщност синтетичен хормон (Т4) и се изписва при хипофункция на щитовидната. Така че смисъла му е - твоята жлеза не произвежда достатъчно и ти се дава външно, т.е. това не е лечение в смисъла да се излекуваш пиеш 5м и после вече организма ти почва да работи както трябва. В този ред на мисли целта трябва да ти е да подобриш функцията на самата жлеза, т.е. да почне да произвежда достатъчно хормон сама.
Относно антителата (Хашимото) - щом ги има това означава, че атакуват жлезата и с времето й понижават функцията, унищожават й структурата. Тук целта трябва да е, да намалиш антителата ...в книгите които посочих а и в нета има информация, как и къде да търсиш причината за появата им. Ако я откриеш, може да ги намалиш и да вкараш заболяването в ремисия. Хр. режим също е от значение основно за здрави черва, защото се смята, че корена на заболяването е там.
Относно добавките, почти всички болни имат някакви дефицити на Д, В12, желязо , така, че трябва следене, попълването им, това също много влияе на работата на жлезата. Най-популярната добавка сигурно ще я срещнеш - селен, се пие само след изследване, защото може да се предозира. Въпреки, че нашите лекари я изписват като вит.С на всеки...

Пътя е дълъг, успех Simple Smile

# 72
Благодаря много момичета.
Просто щях да се побъркам,оказа се,че причината за загубата на бременността ми и последвалите гадости е точно това Хашимото,ама кой да знае.
Сега.....след дълъг разговор с момиче,което има Хашимото и с огромната подкрепа и търпение от сУпружеското тяло,вече съм доста по-спокойна.
Ще си пия хормона и селена,ще почета,ще се поинформирам и напред.
Дано скоро всичко да се нормализира и съвсем скоро и аз да се похваля Simple Smile

# 73
  • на плажа
Здравейте, днес заведох детето на кръвно изследване и реших да си пусна хормони, че не съм се поглеждала от 12 години. Имам Хашимото, което бях решила, че е " изчезнало" от самосебе си. Явно не е, въпреки, че реално нямам оплаквания. Само се чудя дали да не пусна такива изследвания и на детето. Момче е, на 12г, от няколко години понапълня, но той по принцип си е едър и висок, но и си похапва. Като си видях резултатите и се постреснах. Вие как решихте да изследвате децата?
 Как ви се струват изследванията ми ? Т3 и Т4 уж са в норма, а ТСХ и МАТ са високи.

# 74
MiSs CApRiCe, ако целта ти е забременяване, то не отлагай прекалено започването на хормон, според мен.
С билки и прочие бих пробвала при други обстоятелства.

Pani Kowalska, Хашимото не изчезва никога, щом веднъж се е появило. Според тези изследвания имаш нужда от хормон.
За детето можеш да пуснеш, но това, че е понапълнял може да се дължи и на предпубертета и на това, че му предстои усилен растеж. Малко като при бебетата се получава понякога.

Общи условия

Активация на акаунт