Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 459
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Зависи и в какво количество са млечните. Познавам хора за които 100-150 гр сирене са "малко сирене".
Може и черният дроб нощем да бълва глюкоза, при мен беше така.

# 241
Като Ви чета и се притеснявам още повече, не в лошия смисъл,разбира се - полезни сте ми много! Колко още неща трябва да изследвам,да променя начина си на хранене и на живот като цяло...
А аз съм едва в началото.... Още нямам назначено лечение... Имам доста симптоми.... Хич не се чувствам ок...  Не знам кога ще ида на ендокринолог... Абе,гадно е Sad

# 242
Здравейте, бременна съм в края на 6ти месец с Хашимото, диагностицирано миналата година. Приемах Еутирокс от началото на бременността, като ТСХ беше около 1,25. Днес бях на регулярно изследване след 45 дни и ТСХ е паднало на 0.19, като долна референтна стойност е 0.55. ФТ4 е 15.19, което си е в почти същата стойност като миналия път (реф. стойности 11.5 - 22.7).
Реших да си пусна и витамин Д и витамин Б12. Резултатите са, както следва: витамин Д - 20.2 ( реф. стойности 20.0 - 43.0), а витамин Б12 - 372.0 (реф. стойности 156 - 672). Моля за коментар на някой с повече познания от мен. Писала съм и на ендокринолога, но докато чакам отговор, ще се радвам да прочета Вашите съвети.

# 243
Здравейте. Имам нужда от съвет, тъй като съм бременна съвсем в началото(4седмица и няколко дни) потвърди се с ЧХГ, 549.00, но на УЗИ все още не се видя вчера. С Хашимото съм, пия Еутирокс 37мг, и днес тсх ми е 2.4. Консултация с ендокринолог мога да направя чак другата седмица на 23-ти. До тогава не зная дали да увелича с още половин дозата на своя глава, въпреки, че не смея, или да изчакам срещата с лекаря? Страшно много съм притеснена, понеже 2018г имах мисед в 5г.с., но тогава още никой не знаеше, че съм с Хашимото и не пиех нищо. Дайте съвет какво да правя. Започвам да мисля някакви черни мисли, че детето ми ще се роди с умствени проблеми и т.н. Отгоре на всичко съм и с паник атаки.. Моля ви дайте съвет. Имам ли основания да се тревожа 😪

# 244
За момента всичко е наред. Тсх не е чак толкова високо все още. Нямаш причина да мислиш, че детето няма да е добре. Имай предвид, че много жени раждат напълно здрави деца, без да знаят, че са с Хашимото през бременността. Дори имам съмнения, че аз съм една от тях - открих го след това, но симптомите ми през бременността ме навеждат на тази мисъл. Не е време за съвет, но така или иначе ще ти вдигат дозата. Ако решиш, вдигни я на 50 до 23-и или потърси тел на ендокринолог поне за хормона да те консултира отдалечено. Успех🙏🕊

# 245
За момента всичко е наред. Тсх не е чак толкова високо все още. Нямаш причина да мислиш, че детето няма да е добре. Имай предвид, че много жени раждат напълно здрави деца, без да знаят, че са с Хашимото през бременността. Дори имам съмнения, че аз съм една от тях - открих го след това, но симптомите ми през бременността ме навеждат на тази мисъл. Не е време за съвет, но така или иначе ще ти вдигат дозата. Ако решиш, вдигни я на 50 до 23-и или потърси тел на ендокринолог поне за хормона да те консултира отдалечено. Успех🙏🕊
Благодаря за отговора. Аз съща мисля от утре да пия по 50. Пък ще видим. От снощи, имам едно странно усещане в корема малко под пъпа, което като все едно нялой те натиска с пръст и спира. Не е болка, има го само вечер, снощи и тази вечер. Предния път също имах, но беше постоянно и доста силно. Сега се филмирах, че пак може да стане нещо лошо и това да е симптом.

# 246
Момичета, влизам пак в темата много притеснена.
От 6 месеца съм на 50мг л-тироксин дневно. С хипофункция съм, антителата в норма. Бях изчистила повечето симптоми: умората, психическите състояния, косата, кожата и т.н.
От едно-две седмици имам изтръпване на краката и ръцете и много се уплаших. Чувството е като мравучкане по възглавничките на пръстите и на ръцете, но особено на краката. Сякаш не се оросяват добре, така го усещам. На 37 години съм.
Някоя от вас имала ли е подобни симптоми на хипофункция?

# 247
Здравейте. С Хашимото съм, на 0.25 Лтироксин. Правим опити за бебе. Според вас тези стойности ок ли са? Не знам дали да звъня на д-р Начев. Не смея сама да коригирам дозата си, а виждам, че вие го правите. Всякакви съвети ще са ми от полза Simple Smile Благодаря

# 248
От 6 месеца съм на 50мг л-тироксин дневно. С хипофункция съм, антителата в норма. Бях изчистила повечето симптоми: умората, психическите състояния, косата, кожата и т.н.
От едно-две седмици имам изтръпване на краката и ръцете и много се уплаших. Чувството е като мравучкане по възглавничките на пръстите и на ръцете, но особено на краката. Сякаш не се оросяват добре, така го усещам. На 37 години съм.
Оо да , особено на пръстите на ръцете..  и аз съм с хипофункция.. и сега съм с изтръпване и умора и задух Sad

# 249
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мравучкане и изтръпване има от нисък Б12.

Рокси, ТСХ под 1,8 гледаха да е при мен. Според мен фт3 и фт4 са ти добре.

# 250

Както е казала и asyalein провери са за дефицит на В12 и аз бих добавила и вит.Д

Roxyrox Т3 и Т4 са ти много добре, принципно не предполагат да се вдига още дозата. ТСХ е все пак хормон на хипофизата,т.е. може да е повлиян и от друго. Не прави нищо сама, ако трябва консултирай се, щом се притесняваш.

# 251
Мери Чери, на мен ми тръпнеха краката. Оправих се с б12, б1 и тиоктова киселина. Спокойно не е страшно. Някакъв дефицит е, който можеш да набавиш.

# 252
Благодаря ви за отговорите, мили момичета 🌸

# 253
Здравейте,днес отивам на ендокринолог. Ще видя какво ще стане. Междувременно намерих това и реших да го споделя с Вас.

http://gabikoeva.com/zdrave-blog/avtoimunen-tireoidit-hashimoto

# 254
Благодаря, момичета.
И аз се бях сетила за вит Б12, даже почнах да вземам. Само не знам по колко мг дневно? Ако някой знае, да сподели. Кръвен тест за витамин Б никой няма да ми пусне, в Германия съм.
Вит Д пия с омега 3 от месеци. Но е ниска доза, 5мг е. Вие по колко мг пиете?
Вземам още селен по 100мг на ден и цинк по 15мг.
До преди 6 месеца, когато ми откриха хипофункцията не пиех никакво хапче, дори и витамин😣. А сега с шепите.
 Днес бях на лекар, и той смята, че изтръпването е от хипофункцията. В понеделник ще дам кръв и ще видим как се движи тсх. Не вярвам да ми пуснат Т3 и Т4, макар, че ще помоля.
Имам си умората пак, лошото настроение, забавяния в цикъла, а сега и това изтръпване на крайниците.
Явно хормона ще да е малко, на 50мг л-тироксин съм.

Общи условия

Активация на акаунт