Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 60

• 43 438
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
При такъв инсулин на гладно ми се струва невероятно да няма инсулинова резистентност...Между ИР и ЩЗ има известна "връзка", така че е добре да се "работи" и за двете. Само по малко месо и салата не ми се струва добре за ЩЗ, прекалено ограничително е (според мен).
Мога ли да попитам, къде в референтните граници би трябвало да се намират Т3 и съответно Т4? Понеже референтните граници варират в различните лаборатории, доколкото забелязвам. За ТСХ се ориентирам, но за другите ми е трудно.

# 286
Здравейте,

Страдам от Хашимото повече пт 13 г пробвала ВСИЧКО. Спортувам, слаба съм имам детенце и дотук вс е ок. НО след като родих, вече 4г се боря в БРУТАЛЕН косопад. Той е на вълни, появява се и се засилва. Но от януари тази година е наистина отчайващо да губя по средо 400 косъма на ден. Ползвам миноксидил, специални шампоани без химия- ходя от 2г на трихолог. Всички елементи като витамин Д, Б12 са в норма. Хормоните са ми ок, преди два месеца ТСХ ми беше 7, но вече в норма. Пробвала съл всичко, но сега виждам как косата ми си отива и вече нямам сили. Правила съм мезо, плазмо терапии, преди беше по-добре някак. Пак капеше, но сега не се търпи. Моля ви ако някой е страдал като мен, да помогне. Благодаря ви!

# 287
Така като гледам си в хипофункция, Т4 е под норма а ТСХ е високо.
Според имаш симптоми от високия кортизол. С ИР ли си, инсулина е доста висок.
За първи път изследвам инсулина. Сама реших Simple Smile

# 288
Здравейте,

Страдам от Хашимото повече пт 13 г пробвала ВСИЧКО. Спортувам, слаба съм имам детенце и дотук вс е ок. НО след като родих, вече 4г се боря в БРУТАЛЕН косопад. Той е на вълни, появява се и се засилва. Но от януари тази година е наистина отчайващо да губя по средо 400 косъма на ден. Ползвам миноксидил, специални шампоани без химия- ходя от 2г на трихолог. Всички елементи като витамин Д, Б12 са в норма. Хормоните са ми ок, преди два месеца ТСХ ми беше 7, но вече в норма. Пробвала съл всичко, но сега виждам как косата ми си отива и вече нямам сили. Правила съм мезо, плазмо терапии, преди беше по-добре някак. Пак капеше, но сега не се търпи. Моля ви ако някой е страдал като мен, да помогне. Благодаря ви!

Маска с чесън и зехтин...

# 289
Изследвай и феритин- може да имаш и дефицит на желязо, освен ТСХ стойността. Моят косопад е от нисък феритин (+желязо), хемоглобинът е 130- нормален. Космите падат и от леко докосване, дори и по-късите-  а по рождение съм с много гъста коса.

# 290
Faithnomore, никакви терапии няма да ти помогнат, ако феритин и желязо са ниски и дозата т4 също.

Violeta, ир и спешно сваляне на кг не си кореспондират, защото клетките ти са резистентни на отделения инсулин. Докато не започнат да реагират адекватно и да го усвояват респ да намаляват кр захар, няма да започнеш да сваляш кг. Диетата ти не тр да е прекалено стриктна, защото щж има нужда и от въглехидрати. Ир и хашимото се "бият" като възможност за спазване на диети. Затова тр да търсиш златната среда при създаване на лична диета. За да започнат клетките да реагират правилно на отделения инсулин, тр да започнеш анаеробен спорт - изграждане на мускули, вдигане на тежести (разбира се, 3-4 кг гири не повече, това ти е напълно достатъчно), използване на собственото тегло за клякане и т.н. Върху ир и кг можеш бързо да въздействаш с метформин, но това вече е въпрос на обмисляне и избор. Диети и аип имаш на първа стр, за метформина има много изписано в нета. Успех.

# 291
Изследвай и феритин- може да имаш и дефицит на желязо, освен ТСХ стойността. Моят косопад е от нисък феритин (+желязо), хемоглобинът е 130- нормален. Космите падат и от леко докосване, дори и по-късите-  а по рождение съм с много гъста коса.

Подкрепям да се провери железния панел как е. Иначе на приятелка при така отхвърлени всички други неща ендокринолог й изследва и разни други хормони -  Андростерон, Тестостерон и разни други.

Така като гледам си в хипофункция, Т4 е под норма а ТСХ е високо.
Според имаш симптоми от високия кортизол. С ИР ли си, инсулина е доста висок.
За първи път изследвам инсулина. Сама реших Simple Smile

Хубаво си направила. Имаш ИР и трябва да вземеш мерки преди да се стигне до диабет. Лекар вероятно ще изпише лекарства, но диетата е задължителна.

.........
Мога ли да попитам, къде в референтните граници би трябвало да се намират Т3 и съответно Т4? Понеже референтните граници варират в различните лаборатории, доколкото забелязвам. За ТСХ се ориентирам, но за другите ми е трудно.

За да са оптимални е добре и двата да са над средата на референтните граници, вече в горната 1/3 е идеалния вариант Wink

# 292
  • Столичанин ама не в повече :D
Ц реактивният протеин е висок. Можеш да следиш прогреса и само с инсулин на гладно. Под 5-6 е хубаво да е, докато стигнеш дотам ще се вижда напредъка и без обременяване. Кривата на инсулина и кръвната ти захар обаче е необичайна, на 60 мин инсулинът не успява да понижи КЗ и дори лекичко  се вдига, а КЗ продължава да си стои на почти същото ниво. Най-високите стойности би трябвало да са на 60 мин, а на 120 мин вече да са се понижили почти до стойностите на гладно. А при теб доста се задържат високите стойности. Поправимо е с подходяща храна, движение, достатъчно сън и малко стрес. Но се подготви психически, че инсулин се сваля бавно.

Благодаря! Да, оказа се че имам и инсулинова резистентност, заради което спрях всякакъв хляб, картофи, ориз и сладко.Притеснявам се това да не влоши работата на щитовидната жлеза.Все още не съм почнала хормони и се чудя какво да правя.Дали с диета мога да се надявам да оправя и двете неща, или с билки или по друг начин. Иска ми се да опитам всичко друго преди да започна хормонозаместителна терапия, но не знам дали съм права.
https://www.forksoverknives.com/success-stories/from-exhausted-t … plant-based-diet/

# 293
Аз да попитам - някой пие ли от добавката Тирохелп и как му се отразява? А при положение, че си пия Еутирокса, а тази добавка съдържа Л -тирозин, това пречи ли?
Сега гледах рекламата - съдържа Селен, цинк, вит.Д, Л-тирозин и екстракт от куркума. В последно време усещам много ясно симптомите на заболяването-умора, болки в мускулите, световъртежи, понякога топли вълни, отпадналост..Та викам да си купя нещо да подпомогна организма. Не е само пролетна умора, според мен. Знам, че нищо от съставките няма да ми попречи, само не знам пиенето на Еутирокс в съчетание с този Л- тирозин..нещо да не направя беля.

# 294

Благодаря ти! Ще пробвам отново, ще пусна желязо и феритин и женските хормони като ми дойде цикъла, защото ако и това не е просто вече нямам идея какво друго би могло да е... а косата ми се отива всеки ден...

# 295
Аз избягвам да изследвам желязо след цикъл, знам, че на някои жени доста им пада хемоглобина след това. Не знам при мен така ли е, но въпреки това избирам други дни. Но за женските хормони си има точни дни когато да се изследват.

# 296
Аз да попитам - някой пие ли от добавката Тирохелп и как му се отразява? А при положение, че си пия Еутирокса, а тази добавка съдържа Л -тирозин, това пречи ли?
Сега гледах рекламата - съдържа Селен, цинк, вит.Д, Л-тирозин и екстракт от куркума. В последно време усещам много ясно симптомите на заболяването-умора, болки в мускулите, световъртежи, понякога топли вълни, отпадналост..Та викам да си купя нещо да подпомогна организма. Не е само пролетна умора, според мен. Знам, че нищо от съставките няма да ми попречи, само не знам пиенето на Еутирокс в съчетание с този Л- тирозин..нещо да не направя беля.

Не знам какви дози са, но аз не бих пила  без изследване нито селен нито цинк (понякога нивото е високо при някои хора и ако се вдигне още ще падне медта и от там и желязото). За куркумата пък бях чела ако не се лъжа, че може да влоши хипофункцията

Във връзка със симптомите ти  - как са В12, Д и желязо?

# 297
Освен това съм чела, че куркумата може да понижи и желязото. Зависи и от количеството, но аз съм подозрителна в такива случаи. Моят цинк беше по-скоро към горна граница, аз също не бих го пила без да знам нивото му. И селен също, защото знам, че може да е противопоказен.

# 298
Здравейте момичета. Сутринта бях при др Начев и ми направи натоварване с глюкоза. Оказа се че съм с гестационен диабет, отделно съм и с хашимото. Каза ми утре да след три пъти кръвна захар и са му кажа резултатите. Ако са високи ще се наложи да слагам инсулин. Някоя от вас минала ли е през това? Нямам никаква представа какво се се случва и какво ще е за напред. Притесних се страшно много. Имам нужда от съвет от някоя от вас. Бременна съм в 5 седмица, в четвъртък съм на гинеколог, тъй като предния път все още не се видя дори и сакче, но пусках чхг през 24часа и се увеличаваше трикратно.

# 299
Моля, ориентирайте ме как се казваше комбинирания препарат т3+т4 в Гърция. Направо ми се изпари от главата🤪 Мерси

Сетих се. Dithyron.💣💥😜

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 14:32 от bongobongo

Общи условия

Активация на акаунт