Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 543
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • Габрово
     Здравейте и от нас!
   Доста се позагубихме и нека първо да честитя на всички празнуващи мами и бебоци с най-добри пожелания newsm51 .
А на тези, които са болни- бързо оздравяване!
   При нас всичко е нормално. Аз вече и забравих последно какво съм писала, но не ще се ровя да търся сега, така че ще ме извините ако се повторя. По-важното е, че страшно ми липсвахте, но почти не се свъртяхме из къщи и не ми остана време да драсна някой ред. Затова пък сега ще се отчета и със снимки. Качила съм в албумчето снимки от обиколките ни в Шипково, Русе, столчето ни за хранене, шезлонга, лодката, морето. Ами да, ние все пак успяхме да прескочим до Приморско. Голям кеф. Антония се държа повече от превъзходно. Само дето не иска да лежи на пясъка, а си стои поизправена в количката. Но не ни е занимавала с нищо - спи, играй, усмихва се на всички минаващи. Мислех си, че може да я разболея, щото се къпа детето в морето. Но и това ни се размина - ни кихане, ни сополки. С нетърпение чакам вече да отидем за по-дълго.
   Килограмите ... Ох ... Работата е зле. Един глад ме гони, диетата ми не върви, извадила съм newsm39 , ама още не съм почнала. Ама се престраших да обуя банския, че пък и да се изтепосам и вие да ме гледате  Embarassed , дано и за мен дойдат добри дни да се похваля с някой смъкнат килограм.
   Антония си яде мръвките с апетит. Вече давам и жълтък. А бе, мами - малката защо яде още по   6-7 пъти?  Суче малко, а на често  newsm78 .
   Ето за улеснение път към албумчето ни.

# 121

bouquet
добро утро мами и бебки,
и ние 4ерпим с няколко дни закъснение, 4е покрай нашите неприятности забравих, 4е детето става на половин годинка.представяте ли си.
май имам едно от най-дебелите бебета в нашата февруарска група- 8500 и 68 см. като един малък кюфтак е, а сега и клатещ се на колене и ръце, в стил .... да не казвам 4е има деца. много е смешен. а онзи ден изтървахме страшна фото поза- пак така се клатушка но нали се подпира на ръцете, наведе се и си захапа, вдигна игра4ката с уста и се огледа триумфиращо. не иска да седи сам ,а в коли4ката пък само иска да е седнал. като го подпра с възглавници на дивана запо4ва да се свли4а и да се търкаля насам натам.
онзи ден дадох за пръв път местно пюре, е не му хареса много но и на мен - като го помирисах.май като минем вси4ки меса в купешки вариант ще правя и тях. зелен4уково много рядко яде купено, но го разбирам детето, на ме също са ми гадни.
общо взето режимът е следния:
6-6.30- 150 АМ
9.30-10-150АМ
13-14-1 буркан4е пюре, зелен4уково-понякога с 1/4 5жълък (както се зари4ах още преди години за късното захранване така си карам по стандартната БГ педиатри4на схема, ее по4ти де)
16-17- 1 буркан4е плодово пюре, домашно пасиран плод, ако е много рядко с 1 л. каша (ползвам предимно продукти на блевит и съм много доволна)
20-къпане и 180 АМ с 2 л. каша и в кревата
следва пълна програма- търкаляне, естествено повръщане, дъвкане на 4аршафите, завиране на ръцете в устата до лакътя и около 22 заспиване и така до 3-4- когато запо4ва игра. е не всяка ве4ер, но много добре се пее нощем, да знаете.
педиатърът ми каза 4е мога да слагам извара в1/2 буркан4е пюре, но като ми видя втрещения поглед и не повтори, в този дух да попитам мислите ли да давате кисело мляко (извън тези които ве4е са запо4нали, естествено), сирене и извара.
аз още освен АМ, нищо мле4но не съм давала- мле4ните каши и плазмона на прах са с адапте.
все още се притеснявам, макар 4е по мед данни, АБКМ се проявява до 3-4м. а по-късните слу4аи просто са открити със закъснение.
глутен все още не давам, а кашата е само добавка в нещо - за сгъстяване.
засега от мен толкоз , 4е люлинската форумска банда пак има кафеена оперативка сутринта.

# 122
Здравейте    love001
ние се завърнах ме от Разград беше много хубаво. newsm10Леле колко много сте писали сега сядам да чета докато малчо спи. smile3529
               Честит рожден ден на всички пораснали бебчета да радват много мама и тати! nbirthday newsm67Ние също навърших ме 6 месеца моля почерпете се малко късно ама нали ни нямаше.    party023 Wine Glass
 Да ви се похваля бебчо вече вика баба и гага smile3503а пък разстройството ни мъчи цели 2 седмици,но вече се оправи. newsm44 А на родовата среща беше атракцията всеки му се радва и целува,а той ще хвръкне от радост.  jumpuuПо късно ще ви пратя снимки.Вече пълзи ама назад и като го изправя почва да скача. newsm30
   Пожелавам ви приятен ден и много хубави емоции. newsm51

Последна редакция: пн, 14 авг 2006, 09:03 от Tina82

# 123
Здравейте! wavey
Хармъни, аз смятам от шести навършен месец, т.е. като останат само две млечни храненета, да премина на кисело мляко. Надявам се да нямаме проблеми.

# 124
Хайде и от нас виртуална почерпка, послучай половин годишнината  Joy  Joy  Joy

# 125
Хе хе, мнооого празнуващи, много нещо  Laughing ! Ха, да са ви честити виновниците!
Хармони, моите най-искрени съболезнования! Бъди силна и търпелива,  защото само времето лекува такава болка! Иначе за папането на бебоците, взех от теб идеята за каша в плодовото пюре и ... успях, изяде го, но май й е тежко, защото ми повръща след известно време. Мамета, имате ли такива проблеми? След определена храна бебе да повръща?!  Thinking
Аз беснея от 3 дена, защото миналата седмица ходих на фризьор и ме окалпазаниха като за 2 години напред!  #2gunfire  2 дни се опитвах да се убедя, че всичко е ОК, нооооо не, направо отврат! Ревах, ревах, счупих на Сузи една играчка, защото я ритнах в големия си бяс, та днес вече съм на себе си. Добре е, че кърмата не ми намаля, че вече щях да се видя в чудо. Сега ходя с вързана коса, че да не се дразня и така...  Confused
Хубава вечер, пак ще пиша, че ревем!  Hug

# 126
О, Рибке, да знаеш само колко ми е познато това. Аз миналата седмица бях така и още не съм намерила друга фризьорка да ме пооправи, и също ходя с вързана коса поради тази причина Laughing

ЗДРАВЕЙТЕ  bouquet

party023 beer И Мони вчера стана на 6 месеца

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ НАБОРЧЕТА А СЪЩО И НА Митко

Ние вече ядем каша, вчера му дадох няколко лъжички, а днес половин доза, малко не си отваря устата, но пък иначе не я плюе. Взех една на Милупа, ама нещо не ми харесва вкуса й, ще видя нещо да я меша с някакво плодово пюре или направа  с намачкан пъпеш newsm78

# 127
Здравейте момичета.На тези,които са решили да дават вече кисело мляко,искам да кажа,че аз дадох на Лъчко за пръв път още преди да навърши 5 месеца.И от тогава сме на кисело мляко.Веднага започнах с неразредено  с 5%захар.Много му хареса и проблеми не сме имали .Когато навърши 5 започнах да слагам и бисквтки.,но само вечер ,за да го държи сит.Ние ползваме Фибела 2%,понякога и На баба 2,9%.но последното е по-гъсто затова избягвам да му го давам.Когато ми спря кърмата,веднага минахме на кисело мляко.Така ми каза нашата лекарка.Каза ,че вече е голям и може да яде кисело ,вместо АМ.Това,което мога да кажа за киселото мляко,действайте и не се притеснявайте.Всичко ще е ОК. newsm10
    Лека нощ ви пожелавам аз и каката на Лъчко. smile3524

# 128
Да се похваля с откритието си на деня- все ми беше зор ( то от 10 дена няма се храним, но все пак) да направя така пюрето, че да няма голяма бучка евентуално да я задави и мачках с една вилица и с лъжица, ама все нещо ми се изплъзваше и днес пробвах в пресичката за чесън-основно изтъркана естествено-стана супер- хем домашно, хем хомогенно, хем супер бързо стана. Осъзнавам, че за по големи дози, може би ще е по сложно, но като за начало е ок, а за по нататък има такива преси за картофи, но те са огромни- за по големите количества Simple Smile
Това е за сега от нас.
Ходихме на консултация-7 килца, 66 см, ама за сантиметрите имам съмнения че са повече, но Хела ревна и не исках да я мъча, колкото толкова...
Вдругиден ще ни бият ваксина за Хепатит Б-някакви отзиви за тази ваксина?

Кисело мляко няма да давам, поне докато се намира кърма. Мисля да е след годинката, по точно си го пожелавам. Всяко нещо с времето си. Цял живот ще яде кисело мляко, ама кърма, само сега може Simple Smile

Хайде усмивки за всички!

# 129
Днес бяхме на консултация - 8170 гр. и 70 см. До сега беше само на кърма и от утре се почваме с лъжицата и пюренцето. Направиха му и ваксина против хепатит - много малко рева и не е бил кисел през деня.
Лека нощ

# 130
моми4ета, добро утро, честно казано се изненадах колко много хора дават кисело мляко и как педиатрите ги помръзва да 4етат Sad
моята майка също е лекар , но и тя е ретро в разбиранията си, не ми вярва като и казвам 4е сега всяко 5то, да не кажа 3то бебе е със симптоми на АБКМ, все ми казва, 4е е рядко срещана диагноза. но нали съм хипохондри4ка Simple Smile  newsm78. е поне се старая да сведа рисковете доколкото е възможно. да са ни здрави децата, а и като се замисля май ве4е пове4ето от нас са вкарали кравешки белтък - в кашите, 4е даже и в плазмона има не адаптирано, а сухо мляко, само в определени марки- адапте. тъй 4е... станалото станало.  аз засега не мисля да давам кисело мляко и извара, но когато дойде време за попари ве4е мисля, че ще е все тая със сиренето.
да сме ня малко темата- какво приготвяте като зимнина , вклю4ително замразените неща. мен хи4 ме няма по тази 4аст- замразените неща ги купувам- грах, зелен фасул, царевица, 4ушки, микс, броколи, а и нямам голям фризер (сега след остъклението на терасата ще ми е следваща зада4а, най-големия фризер ракла.) . преди месец опитах да направя сладко от вишни и все едно в бокса беше минал джак изкормва4а- откъде да знам 4е така изведнъж кипва и хуква из помещението. Simple Smile а в4ера реших да затворя няколко буркан4ета със сини сливи нарязани на ситно за бебето- ще видим кога ще бомбясат Sad
май нямаме особени фамилни традиции в майсторенето на зимнина, откакто моите баба и дядо ги няма .
вие как сте в това отношение.

# 131
Привет момичета!
Много празнуващи, лелелелеее!!!! Grinning Честито на всички!!! И ние ще се наредим на опашката след някой друг ден.

За бурканите ние така или иначе затваряме всяка година. Сега позатворих малко повече плодове /сливи, праскови, череши/ за бебо, че зимата е беден на плодове сезон.

Мамчета имам едно питане. Понеже гледам, че всички вече сте извеждали децата си извън града, а аз тъпата чак сега се наканих  най-накрая да заведа Яни на вилата ни в планината. Много се притеснявам как ще понесе пътуването с колата, новата обстановка. Имайки предвид, че той си има горе-долу изграден дневен режим при вашите бебоци как беше? Промени ли се нещо и ако е така кога влезнахте пак в ритъм? Благодаря ви предварително.
Хайде чао за сега и приятен ден.

# 132
bilqnche,ние изведхме Лъчко,когато беше на 3,5м.Ходихме до Пампорово ,Чудните мостове и Смолян.Пътувахме добре.Тои си спа в колата,нахранихме се в една горичка(там си правехме пикник),после спа в количката,докато се разхождахме в Пампорово и така обратно до Асеновград.Цялата екскурзия му понесе добре,режима не му се развали....Ама тои моя Лъчко е свикнал,понеже често ходим до Пловдив и там се шматкаме по цял ден,но тои си хапва ,пак си спинка и така....Ще кача снимки в албумчето да го видите как си прекара на почивката Rolling Eyes
Почивка за него,ама я питай мама как изкара.. newsm09

# 133
аз изчезвам за 1 седмица в свищов...
на мамите с 'окепазените' коси само за успокоение да кажа, че язък ми за хубавата коса - аз и без това откак се е родила малката все вързана я нося... особено на последък. Иначе как ме скубееее... ужас!
Айде до скоро!

# 134
Да се отчета набързо за днешната консултация   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Крали Марко е точно 9.000 кг. и 70 см.  smile3504
От изследванията - хемоглобина му е 115, при норма от 120.Всички други кръвни показатели са в норма и сега ще взема да започна месните пюрета.Искаше ми се да изчакам малко, но ще трябва да се сборим и да вдигнем малко тези червени кръвни телца  Peace Накупих си няколко - с пиле, телешко, черен дроб.Голямо е разнообразието, дано само да не им се мръщи, макар че досега няма храна която да не е приел с охота.То си личи и по килограмите.В тази връзка от вчера е на 4-кратно хранене - 8.00, 12.00, 16.00, и 20.00

И традициите за зимнина в нашето семейство отдавна не са това което бяха  Mr. Green .От години не си правим никаква. Аз няма да замръзявам нищо, пък и то като нямам фризер къде да си складирам? Ще си караме на готови пюренца   chef 

Общи условия

Активация на акаунт