Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 526
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте wavey
Дени, дано да е от зъбче температурата, нищо че не не вижда да се белее зъбче Wink
Руми, нека бързо да минават тези гадни настинки и детенцето да е добре Wink
Маги никога не е вдигала температура при никнене на зъбче. Но всяко дете е различно. Стефко и той няма зъбки все още. Отгоре обаче се белеят, но кога ще излязат - не зная newsm12 От 2 месеца е някакъв кошмар вечер - буди се по няколко пъти #Cussing out Но от 1-2 седмици е още по-зле. Заспива към 22ч и след 15-30мин се събужда и така до сутринта през половин - един час smile3511 Обяснявам си това с никненето на зъбките. Питам се, защо и двете ми деца не спят. С каката, както съм писала, не съм спала изобщо 2г и 3м. Непрекъснато плачеше. Стефко не плаче, но се събужда доста често. Колко пъти съм си казвала: "Блазе им на тези, на които децата им спат по цяла вечер". Исках поне второто да спи, но такъв ми бил късмета smile3506
Нашият режим на хранене е следния - около 2.30ч - кърма /не че дотогава спи, дондуркам го докато стане време зя ядене/, 8ч -кърма, 11-11.30ч - кърма, 14.30ч - половин бурканче зеленчуково пюре Хип + кърма, 17.30-18ч - около 100мл каша или половин бурканче плодово пюре + кърма, 21-21.30ч - кърма. Не съм решила кога да му заместя цяло хранене. Може би като видя, че вече е готов и иска да си хапва повече Wink
А сега, честито на патерици на малката Кали за 1/2 годинката и на Beb4о за рожденния ден newsm59

# 106
Nie biahme dnes v Obzor. newsm74   Nature Sunny  sun 4tak biahme na konsolt  7850gr Moni vdigna tem ot vakcunite  breastfeeding-naseto meniu  hbday na Kali sled kato go   bath1 sega  smile3524  sori za latinicata  oops  mrstraetz

# 107
Здравейте и от мен.
Ние също сме хремави. Яни киха и кашля като магаренце. Бяхме вчера на лекар и в момента слагаме капки в нослето Виброцил, Коларгол и пием сироп за кашлицата. Слава Богу няма температура.
За лосиончето аз и друг път съм писала, че ползваме почти цялата серия на Мустела и съм много доволана.
Аз все още давам на Яни да пие от биберон с 1 дупка. Не знам може би е грешка. Сигурно трябва да пробвам вече с 2.
Честита половин годинка на малката Кали.
За сега това е от нас. Приятна вечер.

# 108
Честита половин годинка на Кали!!!   bouquet

Пожелавам на всички болни бебчета много бързо да оздравявят и да не притесняват мамите си.
Биляна,аз не съм сигурна, но ми се струва , че Коларгола е за по-големи дечица. Дано да има ефект и да не съм права.

Мами, някоя от вас замразява ли пюренца във формички от лед. Някъде го бях чела, но не знам как точно (като се размразяват как се вади 1, а другите остават ли)?
Аз направих пюренце от тиквички. Четох във вестника, че зеленчуците били тъпкани с нитрати  #Cussing out, които за бебчетата били много вредни.  То не може да растат в саксия, но ако може човек да ги предпази ще е хубаво. Вие купувате ли зеленчуци или ви носят от село или само от бурканчета давате?
Лек сън на всички и  Hug

# 109
Ееее, ама какви са тия хреми и темпететури посред лято Confused?! Я да се махат всички болести, че сезона е отпускарски и трябва да разпускаме, не да се лекуваме Naughty. Бързо оздравяване на всички сополанковци  Wink!

Ние утре пак ще ходим за 1 седмица на Враца. А хич не ми се ходи. Тъкмо свикна тук и хайде към Вр. Свикна там и хайде обратно- Сф. Панталей пътника Laughing. В края на месеца, началото на следващия май ще ходим и до морето. Мислех да ходим на планина заради бебо, но бабата ни е много навита да става морска тази година, а тя много рядко има желание за почивка. По-рядко от веднъж на 5 години #Crazy.
 Хайде, утре пак ще пиша, "на прощаване" Wink. Лека нощ!

# 110
Днес ставаме на ПОЛОВИН ГОДИНКА!!!!

Габи поздравява своите наборчета – Момчил, Мартин и Георги /еее, ама само ергени около нас Simple Smile/ , да растат здрави и послушни!!!

Хайде на почерпкатааааааа!!!! - Кой каквото си хареса, а може и двете да опитате Laughing

Днес ние май сме по-зле. Sad Вече милото се дави от сополчета, /нали не знае какво да ги прави/ и повръща. Ох, дано да мине скоро.
Биляна, дано и вие се оправите по-скоро. Много са неприятни тези настинки.

Да ви похваля Габито, стоически издържа фото сеянса, за който бях споменала. Милото се държа много добре и раздава усмивки, въпреки хремата си и това, че беше време за сън. Много й хареса да я снимат. Направиха й  и снимка в една саксия и около нея слънчогледи - толкова сладурчета беше.... ама то нали си е на мама ЦВЕТЕТО - отива му да е в саксия!!!!

# 111
Честит рожден ден на Габи!
 Да е жива, здрава, все така красива и да радва мама и тати!

И да покажете снимките Grinning!

# 112
  • София

Честита половин годинка на сладката Габи!Много щастие да има в живота  Heart Eyes!

# 113
И ние да почерпим макар и виртуално newsm38 Wine Glass Вече сме на половин годинка  newsm44 newsm68 . Пожелавам на вички наборчета много здраве щастие и мама, тати и всички около тях много да ги слушат   Naughty.
Мами днеска за първи път дадох кисело мляко разредено с вода, малкия много му хареса  Laughing

# 114
Честита половин годинка на всички дечица!!!!!Да растат здрави и хубави за радост на мама и татко !!!!!     

Бебчо
, браво на теб   bouquet ! Смело напредваш и разнообразяваш кухнята на  Георги   chef
Ей, пак стана много горещо.От сутринта съм надула басейнчето и през половин час Митко е във водата през останалото време на одеалце на шарена сянка.Радва се много и явно не му е така топло като на мен.Ако беше по-голям басейна можеше да го споделяме двамата, но сега не искам да изплискам и без това малкото вода в него  Mr. Green Кажете как сте с килограмите?Възвърнахте ли си тези от преди бременноста.Аз като килограми имам още 5, но корема ми е доста тлъстичък.Не знам - без упражнения едва ли ще изчезнат сланинките в тази зона, нооооо .....много мразя фитнес  Cry  Cry  Cry Уф, само се оплаквам, а нищо сериозно не предприемам  Outta Joint

# 115
 Честита половин годинка на всички февруарчета Heart Eyes
Извинете ме,аз не съм много редовна тук и ей така изневиделица искам да ви помоля нещо.
Ако можете да ми изпратите примерно меню.Ама не какво е по книга или от списание ами вашето.С какво ( и колко ) нахранихте днес примерно вашето бебче?За да не разводнявам темата,тези които решат да се отзоват,пращайте на лична и така.Благодаря ви Heart Eyes

# 116
Здравейте мамчета!
Честита половин годинка на Габи и Гого!!! Да са живи, здрави, да растат весели и щастливи за да радват мама и тати и всички около тях!
Скъпата капчиците за нос ми ги е предписа педиатърката и за това си позволявам да ги слагам на Яни.
Beb4o браво за киселото млекце. От магазина ли ползваш или квасиш. Аз все още се въздържам да давам и смятам да изчакам докато не го отбия /все още сутрин давам гърда и малчо цока там нещо/  въпреки, че педитърката ни също каза че може да давам. Днес дадох на бебо царевичен грис + АМ за следобедна закуска и много му хареса.
Ами това е от нас за сега. Лека нощ.

# 117
Здравейте мами!
Честит празник на големите малки половин годишни сладурковци!!!
Днес снимахме зъбките на Веси. Снимката стана малко размазана, но ще я кача в албумчето.
Макар със закъснение да изкоментирам свекървата на Рибка. Рибке, направо се изпотих от възмущение. Моята също често не ме слуша като й говоря. Като види детето и все едно друг няма покрай нея. Прекъсва хората, за да си каже нейното, като кажа нещо ме пита иронично: "Това в Интернет ли го прочете?". А много се разбирахме преди. Отчитам, че и мен една ревност ме тресе, когато тя вземе Веси и започне да й се лигави насреща, но смятам, че не е нормално да се опитва да дава акъл на тридесет годишна жена, която отдавна живее самостоятелно и се грижи за мъж и дете.
Сори, много се развълнувах! Май ще трябва да охладя малко страстите.
Лека нощ!

P.S. Не мога да кача снимки в албума. Ще опитвам докато стане.

Последна редакция: нд, 13 авг 2006, 23:28 от Maichka

# 118
 честит празник на малките рожденници и от лъчко  : nbirthday 
скоро и ние ще празнуваме : Two Hearts
Питате за килограмите...ами аз отдавна съм ги свалила ,че даже и повече.В края на бремеността бях 64кг.,а сега вече ъм 49.Прдполагам че е така,защото не качих много по време на бремеността.та фитнеса си го правя в къщи с Лъчко на ръцете,с готвене ,чистене ,абе домакинската  работа поддържа тялото във форма : smile3501:
Пожелвам на всички ЛЕКА НОЩ newsm07

# 119
Да почерпим и ние  Wine Glass smile3510 newsm24 bdbaloni Tada
Днес купих петифурки и черпих родата. Марти беше доста кисел, но не знам защо?! Може да са зъбки...
Оздравявайте всички майчета и бебоци , че времето се оправя и хайде на разходки.

Относно килограмите ... аз имам 4 кг. да свалям, но ми е ужасно трудно, защото кърмя и не мога да пазя диета. А гадното е че килограмите са ми лепнати на корема и постоянно се гледам каква съм попова лъжичка  Embarassed Но се надявам след месец - два да позаслабна и да не ми се налага да се гърча в коремни преси (много мразя). О забравих да си призная, че като родих бях 55 кг. и после качих 3 (толкова сладко не съм яла през живота си). Сега се боря с вълчия си апетит , ама таз кърма все от някъде трябва да се набавя.

Общи условия

Активация на акаунт