Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 525
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
mimi.m,аз мисля вече да побвам бебчо на гърне.Купихме на Чико от наи-обикновенните.мислия даже че съм закъсняла,защото каката я слагах като навърши 4 месеца и много от рано започна да си казва,когато има чиш или ако.За нея ползвах пак такова гърне на Чико и бях много доволна.Спряхме се на този модел гърне ,,който е без разни играчки и занимавки по него.Та нали трябва да знае детето за какво сяда там...да си свърши работата,а не да си играе.Та така по въпроса за гърнето.За храненето.ние хапваме вече и попарка..харесва я,но още малко се дави докато преглъща.
Момичета ,..за жълтъка..аз като навърши Лъчко 5 м. започнах да давам по половин през ден.Така ми каза нашата лекарка,а това го пише и в старите книги за хранене на кърмачета.Така съм хранила и каката и не мисля че съм грешила..порасна голяма,още малко ще ме настигне на ръст и килогрми.Да ми е жива и здрава..ама много обича да хапва,яде колкото мен.
Мамчета това е от мен..Лъчко изпраща поздрави на малките  приятелчета. Hug

# 91
Мамета, мислех да не ви се оплаквам, ама още ме тормози вчерашния разговор със свекърва ми  Rage  Говорехме по телефона, аз й казах, че все още се борим със зеленчуците и беба не ги ще, та папкаме мамино млекце, а тя ми се изрепчи: Аааа, то не може до края на живота си да е само на твойто мляко!  Shocked  Да не говорим, че като й говорех за консултацията на беба, тя ме питаше за кака й, като че изобщо не съм споменала Рони  #Crazy Тая жена се е вманиачила в детето ми, ама голямото! Повече никога няма да я пускам без нас да ходи при баба си във Видин. Говори й какви ли не неща! "Ти си мойто дете, а Вероника е на мама и тати!"  #Sniper Какво мислите за това?! Абсолютно безобразие, забелязвам и други неща, за които просто няма смисъл да пиша, особено след това изказване. Говоря й за Рони, че ми прави някакви муцки, а тя: Кой, Сузи ли? Станала е много странна, шокирана съм от нейното поведение. Ще видим по-натам как ще са нещата. Но да не си мисли, че ще слушам пак нейните напътствия, от които Сузана все си ревеше, щото майка й се е доверила не на когото трябва. Сега съм 300 пъти по-информирана и ще действам по свое осмотрение, имайки предвид, че се консултирам и с педиатър относно развитието на децата ми!
Ууууххх, извинете, но май ми поолекна като ви го казах! Цунки, маменца, и само усмивки!

# 92
момичета,забравих да попитам:Давате ли Zymafluor за зъбките?.Това не е за никненето на зъбките,а за да пораснат здрави и хубави.Ние го ползваме от 2 месечна възраст.
Рибка,мисля че трябва сама да преценяваш кое е добро за детето ти и да не се оставяш да т и се бъркат в отглеждането  разни ОСОБИ.Единствено ти знаеш как наи-добре да си гледаш бебо.Аз от началото съм дала да се разбере,кои командва парада и сега никой не смее да ми се бърка #2gunfire

# 93
Аз не давам Цимафлуор. Но и докито нищо не ми е казала  newsm78
За гърнето - зависи от детето дали поддава и на каква възраст. Като започне да седи нищо не пречи да се слага - усети ли го мама, че прави големи работи, хоп и на гърнетооо  Grinning  А по-натам и с пишито. Сузи я пробвах без памперс на 1,5 г, но ми се напишка 3 пъти за 15 мин, та поизчаках пак. Но за големите работи по-отрано се научи /ама кога не помня  Crazy /.
Мама Нина, благодаря за подкрепата! Знам си аз, че тук ще имам цялата подкрепа на маметата!   bouquet  А свеки като чуе за нета, че нещо съм чела, и направо се изрива, прави една намусена физиономия /точно като на незнаещ, неопитал човек, дето си прави заключения без да разбира новостите, а и технологиите/.

# 94
рибка,и на мен ми е много обидно като ми кажат Абе много четеш беее,едно време как е било-нокой нищо не е чел...последно спорих,че захарта е ВРЕДНА за децата и не трябва да се прекалява и пак тва'абе недей да четеш толкова много бе,ДЕТЕ'не знам...то че няма да се постигне консенсус ясно...ама и твоята свеки прави направо за бой...защо ги разграничава дечицата?даже вместо както се предполага че е по-нормално да се радва на бебе,тя ги дели..абе хора всякакви...не я слушай..съгласявай се с нея и си прави каквото и както си знаеш..

# 95
 На мен никой не ми се бърка в отглеждането на детето, защото не  позволявам. Само майка ми ми помага, но под строг контрол от моя страна и за всичко първо пита дали може Laughing. Направо съм като цербер, не давам на никой да ми противоречи що се отнася до отглеждането на детето ми. А майката на нашият тати /ние не сме женени и за мен тя не ми е никаква/ въобще не пее в хора Wink.

# 96
  • София
Здравейте момичета!
Днес ходихме на консултация-мерките са 6800кг.-70 см.Биха й противохепатитната ваксина,плака малко,но бързо й мина.Изследвания ще правим след 10-ина дни понеже лабораторията била в отпуска или нещо подобно.Педи днес ми каза,че може да давам Зимафлуор по 4 капки на ден.
Аз пък точно от този лосион на Мустела изобщо не съм доволна  #2gunfire Излезнаха й лишейчета,спрях го веднага и след 2 седмици реших,че не е от него и пак я намазах... и пак й се появиха.Смених го с един на Клоран който е чудесен.Иначе имам и други продукти на Мустела и с тях нямам проблеми.
Днес и аз си имам мини рожденничка  Laughing Кали поздравява всички които днес навършват 6-месеца и иска да почерпи  Grinning

# 97
Честита 1/2 годинка на Кали!

# 98
Здравейте Hug
Тази седмица мъжлето беше отпуска и окупира компютъра, та ви позабравих малко Winkама вече ще гледам да се включвам по-честичко в пооределите ни редици Simple Smile
Честито полугодие на Кали. Да е жива и здрава! Heart Eyes
Честито и на рожденничките на патерици   bouquet
Да дам отчет и аз - малкият човек хапва 4 пъти дневно - в 8.00- кърма, 12.00 - зеленчуково пюре+плодово за десерт+малко кърма, 16.00 - плодово пюре или кисел + кърма и в 20.00-20.30 - кърма.  За спането през деня май не мога да му хвана спатиите - един ден спи много, един нормално, един малко - бебешка му работа. Думички не казваме, т.е срички де, дори се изненадах, че някои бебоци вече са ни минали по този параграф - браво на тях Hug, а аз си мислех че е рано Rolling EyesОще веднъж се убеждавам, че действителността и книгите се разминават Whistling
За пълзенето определено е по-точно да се каже, че "лазим" - незнам точно кой беше определил "като гъсеница"(май мими беше Rolling Eyes), ама определението е много точно Laughing От известно време започнах да го слагам седнал по около 20-тина мин на ден седнал, но все още е като пате и не седи стабилно, ами се клати като пате Rolling Eyes
От 2 седмици Митачето е на детска кухня и лично аз съм мноого доволна - много вкусно готвят - зеленчуково пюре и кисел - общо 0,60 лв на ден, т.е 3.00 лв на седмица И на него много му допада - само има една доматена супа, която не му се нрави много, ама тогава давам готово магазинно пюренце и готово!
Вчера свалихме матрачето на кошарата на долното ниво, защото Митачко от известно време се хващаше за решетката и правеше опити за набиране - така че, за по-сигурно WinkСега ми е малко странно, ама ще свикна Wink
Онзи ден купихме много готино комплектче на Бертони - едно широко шишенце тип чаша 250 мл + различни приставки. Аз търсих неразливаща чаша с мек накрайник и продавачката ми предложи това. Комплекта се състои отшироко шише с 2 дръжки(от двете страни) и следните приставки - биберон, мек накрайник за чаша(некапещ с 2 дупки), твърт накрайник(неразливащ с 2 дупки), накрайник със сламка и накрайник, който като се слощи и шишето става обикновена чаша. Всичко това за 8.50лв Лично на мен ми изглежда удобно и ми харесва.
Друго откритие от обиколката по магазините е някакви нови сравнително евтини памперси - "Мечо Пух" се казват и са по 0,29 лв бройката - вече пробвахме няколко - 5-6 и засега съм доволна - не са пропускали.
Хайде, че стана дълго Peace

# 99

Честита половин годинка,мила Кали!!!Да растеш бързо и весело и да натрупаш тоолкова много свещички на тортите,та по1000 Simple Smile
   Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet Hug
 baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni

Лора имаше температура тази вечер-38,4 Sad много ми стана тъжно..досега не е боледувала и сега не знам от какво е Sad възможно ли е да е зъбче при такава голяма температура?Целувки и лека нощ на всички  Heart Eyes

# 100
  • Варна
http://www.bgpetition.com/ne_na_pedofiliata/index.html
Тожа е линк към подписката против педофилията,може би повечето от вас са я видели.Който има желание да се разпише.Повдига ми се от това направо. smile3513

# 101
 Дидунчо, и ние имаме такава чаша. Нали се опитвам да го уча да пие вода /не много упорито и с не много положителен резултат Laughing/,а пък с толкова много приставки... може да си правиш и много експедименти. За сега само си прави гаргара с мекия накрайник и си чеше венците с твърдия... Laughing
 А за памперсите и аз съм се замислила да пробвам някакви други. "Памперс" много ни пропускат. Той нали сега е все в някакви странни пози и с тези памперси все едно че си е без тях Sick. Да не уточнявам какви ги върши по легла и шезлонги... Всеки ден пера чаршафи. /Да живеят пералните машини!!!  bouquet/. В магазина до нас има "Дайперс". Някакви отзиви за тях?

Аз пък точно от този лосион на Мустела изобщо не съм доволна  #2gunfire Излезнаха й лишейчета,спрях го веднага и след 2 седмици реших,че не е от него и пак я намазах... и пак й се появиха.Смених го с един на Клоран който е чудесен.

Знам, че имаше няколко недоволни от този лосион мами и по принцип и аз си търсех на Клоран но в аптената до нас го нямаше и взех този. Явно си е до кожа, защото нямаме никакъв проблем /и двамата Blush/

Ооо, Роси, здрасти! Аз вече се отчетох с подпис и в тази подписка.
 Хайде лека нощ на "целиа бар" Wink!

# 102
Честита половин годинка на Кали!!!! Да расте здраво и щастливо дете!!!

Ние сме хремави. От два дена Габи има сополчета, кашля и киха. Милото, най му е трудно да заспива вечер - тези сополчета много я дразнят, а и мама като започне да ги чисти - настава плач и още сополи.... И така... Ама ще мине, каде ще ходи...

Еликс, тук няма кенгурчета - те са в Австралия, но пък само тук се среща птицата Kiwi, която е единствената птица без криле - ето я:

# 103
  • София
Здравейте в този слънчев ден!
Много ви благодарим за поздравите  Hug  lovekiss
Дени много е възможно температурата да е от зъбче,как сте днес? Питай педи какво ще те посъветва,надявам се,че не е онзи летен грип  Rage А ти къде премери Т? Ако е в дупето имай впредвид,че резултата се намалява с около 0.5 С.Така поне знам аз.

Мими съгласна съм,че всичко си е индивидуално.Щом при вас действа добре лосиона значи всичко е наред  Peace
 И Габи бързичко да оздравява и никакви настинки и хреми повече  smile3513 Руми,много е смешно туй пиле  hahaha  hahaha

Днес сме си вкъщи,но утре пак може би ще отидем на пикник  newsm44

Приятен ден и до скоро!

# 104
добро утро на всички   bouquet Ели,снощи дадох панадол и я свали-пипах я докато спи и не беше толкова топла..сутринта като се събуди пак я премерих-37,4..пак дадох панадол и сега няма...меря я под мишничката,защото не искам да я мъча,сигурно е неприятно  Sick сега ще видим как е днес..ще звънна и на педи,щото тел не й отговаряше..но май не е от зъб-няма нито едно бяло петънце по венчетата,а и не са подути изобщо..а пък и на грип не ми прилича,защото нищо друго й няма-нито повръща повече от нормалното,нито кашля...не знам..абе я да направите снимки на бебоците с зъбчета-искам да видя зъбчетаааа,че ние нали сме си беззъба баба още :О) айде лек ден..ааа,в понеделник ще се записваме на кухня,та да видим как ще е

Общи условия

Активация на акаунт