Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 522
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
 Като казвам кенгуру имам предвид бънджи Blush, сори за което. Така е, днес не съм много в час. Регистрирахме още едно падане. Този път от шезлонга Shocked и то докато го люлеех с крак. Това бебе ще ми докара някой инфаркт.

# 76
Еликс, моите най-искрени извинения!  Embarassed   bouquet Ето, че и на мен ми се случи, то, докато пиша, какво ли не ми бръмчи на главата /като два дзвера, например  Mr. Green /. Беба е малко киселка от ваксинката... Сега заспа, пък да видим. Мъжо отиде на мача с Левски и ни заряза. Нарочно му се обадих, за да му се оплача, че много мрънкаме, а той: Е, таман ще поема щафетата за следващия етап /т.е. през нощта/. А аз го питам: Ти ли ще храниш беба?!  Laughing  Брееееййй, голям тарикат е! При миналата ваксина пак беше на мач и аз се оправях за пореден път сама с децата. Понякога много му се ядосвам, значи!

# 77
Здравейте и от нас!!!  bouquet

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БЕБЕЧО!!!!!!! smile3525

Оххххх, за тия бънджита и проходилки, аз нали съм си неграмотна, та мисля да ги ползвам, и като гледам снимките на Митко, май ще купуваме и бънджи, само че сме с гипсокартон и с алуминиеви врати та не знам дали ще има къде да го закачим. newsm08

И Мони нещо се мръщи на пюретата, иначе пъпеша много му се услажда, обаче картоф повече от една лъжичка не мога да му набутам. Сега реших да изчакам още малко. Давам му коричка хляб да си чеше венците и много му харесва. Общо взето проявява интерес към това, което аз ям, май ще практикуваме "педагогическото захранване".

Иначе и Монката така се буди с писък, ама аз съм убедена, че е от зъбите, той и като играе с играчките много се изнервя, явно го заболява Sad

Дано не  ни се случва да падаме, че аз го оставям сам на спалнята понякога newsm78

Лека нощ на всички мами и бебенца.

# 78
здравейте моми4ета и 4естито от мен за вси4ки пропуснати празници на малки и големи. не съм писала отдавна, защото не 4е съм ви забравила, а сме се заринали в неприятности. както се казва е"дно зло не идва само."
за какво да ви занимавам- с една дума - свекърва ми полу4и инсулт, залежа се, не можа да се възстанови и по4ина. това на кратко, защото детайлите са ужасни. да не му се налага на 4овек да търси лекари у нас. само си мисля , 4е поне си видя вну4ето и много му се радваше, но как ще изпусне много от първите му неща- зъб4е, дума, кра4ка, седя си и сълзите ми капят- това е . и на мен си ме е яд и се 4уствам виновна, 4е не съм била по-добра с нея, 4е все съм мрънкала и съм намирала кусури.
днес ставаме на 6  месеца, 4ерпя ви витруално като се е надявам вашето настроение да е по-хубаво от моето. 
засега толкова, когато съм по-на кеф ще пиша пове4е за щуротиите на бебе санди, за това как "яде панти на закуска" и след това цял ден скърца като неспазана врата.

# 79
  • София
Хармъни съжалявам за случилото се,моите съболезнования.Сигурна съм,че духом тя винаги ще бъде до вас и няма да изпусне първите крачки и думички на Санди.За съжаление разбираме колко ценни са били някои неща едва след като ги изпуснем.Прегръщам те  Hug Кали поздравява мини рожденника и му желае много щастие   Flowers Bouquet

# 80
Здравейте и от мен!
Честит РД на Бебчо!

Честита половин годинка на Санди на Хармъни!
(Много съжалявм за свекърва ти... Бог да я прости.)

Ние оздравяхме. Слава Богу мина много леко. Даже вчера ходихме за риба... За риба е много силно казано защото идеята беше всъщност самият излет (бяхме край яз.Искър), а татито си взе въдиците, че Емо да се радва. Е, хванахме една мини-рибка, която като се прирахме забравихме в кофичката на терасата отвън пред къщата и котките през нощта са й видели сметката  hahaha Добре, че не хванахме повече, че то нали си е по Богородични пости, та кой щеше да я яде? Всъщност кварталните котките щяха да са доволни.
Иначе си изкарахме супер. В началото Тея се скъса от рев, та уплаши едно хубаво рибата (а иначе е много спокойно бебе) - не щеше нито цица, нито биберон, нито на ръце, нито... нищо! Накрая се оказа, че диво й се спи. Емо през цялото време хвърляше камъни във водата. Накрая прибирайки се към къщи децата заспаха в колата, а ние с мъжа ми се правихме на изпълнители на един полигон - даже и аз шофирах (нямам шофьорска книжка, ама колкото да карам на 1,2,3-та се оправям). Пристигнахме у дома доволни и щастливи, а днес Тея спа до 10.00 часа !!!
Сега като оздравя се чудя колко време да изчакам преди пак да й дам пюренце.
А да ви кажа със слинга направо се срастнах. Без него съм загубена. Представяте ли си как с количка тръгвам от Кокаляне за да ида да свърша нещо в София? Simple Smile А вече няколко пъти ми се случи да тръгна  с беба в  слинга, Емо за ръчичка, столчето за кола в другата ръка. В София тати ни чака  да слезем от маршрутката и ни качва на колата и си вършим каквото трябва, или просто отиваме на разходка по магазините. Хубавото е, че мога спонтанно да реша да изляза, а не с предварителни подготовки. Да живее слинга!

# 81
Здравейте, мами!
Добре, че днес е дъждовно, та и аз да си седна на гъза, че иначе бия рекордите по направени кръгчета в парка  Joy
Голямато новина при нас е, че започнахме със захранването! Първата лъжичка дадох на 6м и 3дни. Започнах с пюре от морков, после картоф, тиквичка, а днес ориз. От всяко давам по 3 дни. Всичко приготвям сама с домашни зеленчуци. Картофа и ориза ги бъркам с кърма, а моркова и тиквичката не. Давам по 20-40гр след храненето към 15ч. 1 месец ще давам само от тези 4 неща и после започвам и плодови пюрета, но незнам по кое време на деня да ги давам. Дайте идеи newsm78 Смятам до годинка основното да си остане кърмата, а останалите неща да ги давам след кърмене, колкото да ги опитва малката. Тя по принцип тя харесва всичко и изяжда колкото и дам  #Crazy Дано и занапред да е така  Praynig
Още няма зъби!
По гръб изобщо не лежи-или е по корем, или иска да е права и да скача. Спи нощем по около 12 часа, а денем дремва 2-3пъти за по половин час  Rolling Eyes

bouquet

# 82
Слънчо, аз също мисля да почна от 6 м. да захранвам, но ме притесняват тия гадни нитрати. Купила съм ранни моркови на HIPP и ще почна с тях. Как приготвяш картофеното пюре (обелен ли картоф) и слагаш ли нещо друго в него (вода или масло или само кърма)?

# 83
Картофите ги варя небелени и непосредствено преди консумирането беля, мачкам, прибавям кърма и давам. Нищо друго не слагам в пюрето-само кърмата в катофа и ориза, защото са много гъсти.

# 84
Момичета днес ми се случи нещо ужасно !!!!
Сутринта малчо се събуди необичайно в 5 ч. Поиграхме си малко на спалнята с мечо, джужето и др. играчки и го оставих доста на вътре и то с чувалчето за да му направя в кухнята млекцето. Е правя си аз млекцето и по едно време от стаята се чува ТУП УААААААААА .....!!!!
Хвърлих и шишето и млякото и всичко и тичам. Какво да видя моя дивак се преобърнал и паднал от спалнята. КАЗВАМ ВИ СЪРЦЕТО МИ ПАДНА В ПЕТИТЕ В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ. Калоян рев, рев не мога да го успокоя. Накрая се принудих и му дадох гърда. То милото като засука а тя не пуска почти нищо - мляска и хълца, мляска и хълца. Като се поуспокоих облякох ме се, на такси и хайде в Пирогов. Прегледаха го 3 доктори и за моя радост е бил малкия дявол и на мъничето ми му няма нищо.
Мисля че mimi.m имаше подобно преживяване преди време. МОМИЧЕТА НАЛИ НЕ СЪМ ЛОША МАЙКА. Не предполагах, че това може да случи на мен, но ...
Дано не съм ви досадила с разказа си, но след като се успокоих вече, нямам с кого друг да споделя.

# 85
Мерси на всички за пожеланията  Hug
Сега и нашия отчет  Wink. Гого папка по 4 пъти на ден, като се случва понякога да има и едно междинно 5 ядене с плодово пюре. Ядеме плодови, зеленчукови и пилешко пюре пробвахме даже. Много обича да яде кашите Лека нощ на Ганчев, така въведохме глутена. Режима ни е горе долу следния - будим се към 7.00-8.00, в 8 е закуската /но ако в 7 е станал много кисел ядем тогава/, обядваме между 12.00-13.00 зависи кога той си поиска, после към 16.30-17.00 и вечеря ме в 21.00. Сутрин и вечер сме на мляко, обяда е пюре зеленуково, но от тези дни ще почна да редувам месни и зеленчуково, след обяд е на каша Фризокрем  feeding много са вкусни. Вечер заспива около 21.00-21.30 и последните дни ми се буди нощем около 4.00 та до 6.00 игра  #Shocked, е последните 2 дена беше между 11.30 - 2.00 което по ме устройва. През деня дремва преди обяд около 40мин 9.30 -11.00, ако е навънка може да подремне и около 30мин преди ядене, после към 2.30-4.30 спи, но предреме 30мин и иска да го взема при мен в леглото и си доспива, така и аз намазвам  Wink, после вечерта пак около 40мин между 18.00 - 19.30.
Гого се върти като шило  newsm32 newsm32 newsm32. Седи почти сам, когато го оставя и той мирува си седи сам без да го подпирам, много е сладък. Иска да е прав и само си върти дупето  hahaha, опитваме да лазим и от вчера опитите ни са много успешни  Wink. Аз за сега мисля да не ползвам бънджи или проходилка. Имаме едно столче, в което Гого седи и се забавлява на масата, ама знам ли какъв акъл ще ми дойде после  ooooh!.
За сега това е от нас. Ще гледам да стана по редовна ама моя синковец си иска бая внимание. Сега е на вълна  smile3534, плюе та пушек се дига. Много се лигави това дете бе, а нямаме зъбки. Няколко пъти пробвах да намажа с дентинокс като е кисел и веднага се успокоява, явно има нещо което вече го мъчи, но още не се вижда.
Ох мами голям ферман стана. Лека и спокойна вечер, много целувки на бебоците и само весели моменти.

# 86
Биби не си лоша майка не така Naughty. Важното е че Яни е добре. Аз Гого го слагам на дивана и го ограждам с възглавници, че той за 5сек е стигнал на другия край

# 87
 Билянче, спокойно, ние вече имаме регистрирани 3 падания от леглото и едно от шезлонга. Явно вече е свикнал, защото не го приема много сериозно. Като го прегърна и той млъква Wink.
 Днес пак го хванах малко преди да се метне от леглото. Докато стигна до него той се превърташе и го ханах на ръба на леглото като по филмите. И аз го ограждам с възглавници, одеала и играчки, но тои си прави челни стойки по барикадите и бута възглавниците. Най-сигурно е в креватчето му, но той не си пада много по него, защото е много тясно и няма място  да лази , а и е далече от ТВ-то и не вижда субтитрите Wink.
 А за лошите майки, да не съм чула Naughty!!!
 Бебчо, дентинокс е обезболяващо за зъбките, така ли newsm78

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 20:32 от mimi.m

# 88
 Еееее, ама вие днес направо се изложихте. Никой не пише. Ще се караме вече Naughty.
 Аз да ви похваля ето този лосион
 Много е хубав и има страхотен аромат. Ако някой се чуди какъв лосион да си купи, горещо го препоръчвам. Аз вече се зарибих с продуктите на Мустела. Ползваме и слънцезащитния, а днес си купихме и ето това

Сега, след рекламната пауза Wink, да попитам вие от кога мислите да слагате бебоците на гърне? Майка ми каза, че аз на 1 година много рядко съм пишкала в гащите, а за ако и дума не може да става Naughty Confused

# 89
  • Варна
Да Мими,и аз подкрепям напълно тези продукти на мустела-страхотни са.И аз имам лосиона,гела за измиване и слънцезащитния крем+крема за подсичане.Доволна съм от всички неща,които ползвам на тази марка.
Ама то наистина много пусто днес,какво става.
Приятен ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт