Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 519
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
Привет майчета! Hug

Нася, аз също ще започвам захранването следващата седмица. Като видях, че и вие току-що сте започнали, се успокоих, че все пак ще има скоро захранели майчета, с които да обменям информация. /Сега се сещам, че май и Донинка беше решила да захранва късно/. Ти как приготвяш картофеното пюре и можеш ли да ми кажеш по-подробно какво ви е дневното меню. Аз съм решила да започна с оризова каша, един път дневно по 1-2 лъжички за около 5-6 дена и постепенно да увеличавам както и да въвеждам нови пюренца. Не съм много сигурна  кога трябва да се дават плодовите пюрета. Ние ще продължаваме да се кърмим до 8-9 месец, а пюретата ще са просто добавка, след което „макото” ще го давам за десерт. Simple Smile

Хайде, малката Тея да се оправя вече. Габи й изпраща прегръдка и целувка за бързо оздравяване!  bouquet

Мама Нина, много е сладурчест този твой синеок юнак!

# 61
  • Габрово
   Здравейте, мами!
   Включвам се набързо, че отивам на село.
   Нася, мои братовчеди много ми похвалиха д-р Пешева. Племенничката ми има проблеми, но така и така не стигнахме до този лекар. Кабинетът и се намирал близо до центъра. Приема само частно и след записване. Мога да ти дам само телефон - 9835063. Дано да ти помогне!
   Добре дошла на мама Нина!  Hug Много сте хубави.
   Бързо оздравявяне на Тея!

# 62
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Beb4o!!![/glow]
Пожелавам ти много много здраве за да имаш сили за бебо и радваш всички около себе си. Бъди щастлива и  обичана!!!
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 nbirthday

# 63
Здравейте, мамета!  Hug
Бебчо, Честит празник! Много щастие и разбирателство и на другите вече празнували мами и бебчовци, дето не успях да поздравя!   bouquet
Относно захранването - мамета, ние ще си караме на кърма май още доста време, защото беба отрича почти всичко, освен плодовото пюре между храненията /2 пъти на ден й го давам/. Вчера четох из рецептите за бебоци нещо разнообразно, та полека лека ще пробвам кое ще й допадне като вкус. Миналата седмица ми се събуждаше 2 пъти за папо през нощта, сега 1 път. Засега кърмата е на наша страна, а и аз съм упорито магаре и няма да се откажа така лесно от кърменето.
Днес сме на консултация и ще ни бият ваксинка. Като кажа на доки, че още 1 ядене не сме заместили направо ще припадне /трябваше вече 2 да сме заместили  Mr. Green /. А като гледам гънките на беба как наддава, то не е от въздуха, така че явно на този етап й стига кърмата.
Хубав ден на всички, да видим днес дали ще е пак дъждовно  newsm78
  bouquet

# 64
 Ние още не сме почнали със захранването и мисля да почакаме до края на месеца.
 Вчера бяхме на консултация и ето го отчета: ръст- 66см; тегло- 7090гр.
 Бях много приятно изненадана от развитието на нашето педи. Попита ме дали ще захранваме или ще изчакаме и този месец, защото според последните проучвания било добре децата да са само на кърма до 6-тия месец. Явно цялата шумотевица около ССК дава резултат yes. След това, когато стана въпрос за водата, каза че имало няколко майки, чиито бебета били на по 5, 6 месеца и били само на кърма, та забелязала, че бебетата, които са само на кърма,  не искали да пият вода, което тя лично не можела да си обясни. Та аз и признах, че и Криси не е голям фен на тази течност /явно мисли да почва направо на бира, като баща си  beer/.

# 65
# 66
БЕБЧОООООО ЧЕСТИТ  ПРАЗНИК!!!!!!

ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ОТ НАС С КАЛОЯНЧЕТО  bouquet

# 67
Мерси мили мами  Hug
Почерпка от мен макар и виртуално само   party023 cheers . Обещавам скоро да вляза да се отчета подобаващо скоро. Сега малкия ми заема всичкото време  Crazy

# 68
  • София
Честит рожден ден Бебчо!Бъди жива и здрава и винаги засмяна!

Днес пробвахме пъпеш,който също много й хареса.Гали динята я правя на сокче през тензух или кърпичка.
Пак ще ви питам нещо.Напоследък през нощта Кали се буди с рев,а като я погаля малко и пак заспива.На някое от бебчетата случвало ли се е ?Четох,че е възможно да е от зъбчетата  newsm78 не ми се вярва да са кошмари и то почти всяка нощ.Дано само с това мине и да няма температура  Praynig

Дикси скачате ли    animal085 ?А лентичката и аз я взаимствах и на мен ми харесва  Peace

Добре дошла при нас мама Нина welcome

# 69
Честит празник на Бебчо!!! Пожелавам ти здраве и много усмивки!!!

Случва се и на Митко нощем да се пробуди с плач и само като му сложа биберона пак е заспал.Даже според мен той не се и буди, в съня си изплаква.Не знам на какво се дължи, но не е повод за притеснение мисля  Peace А за бънджито - много съм доволна.Това е един от най-хубавите подаръци, които съм получавала.Той така се забавлява и се смее силно на  глас  - нещо което все още много рядко се случва  Joy И може да седи дълго време и да си скача, но мен малко ме страх засега да го оставям повече от 20-30 мин.

# 70
Ние също се събуждаме с писък, но по-често през деня. През нощта се буди 2 пъти, но не така изведнъж.
Биха ни 3-тото ДТК и Полиото. Пораснали сме с 500гр и 2,5см. Плачкахме повечко от друг път, детето расте и започна да разбира  Crazy  Сега спинка и я чакам да се събуди, за да й дам Панадолчето. Кака Сузи каза, че предпочита нея да я бяха боцнали, а не бебето, че го боли. Трогнах се от жеста й, като се има предвид, че продължава да проявява известна ревност.
Лека вечер на всички!  Joy
Забравих да допълня - глутенови изделия не се препоръчват до 7-8-ми месец; седене към 7-ми месец и то с прикрепяне. А и с нашта алергична кака, най-добре да поизчакаме с глутена! Риба не препоръчват до 1 годинка  Thinking  и друго не се сещам засега. Доки се изненада от нашто неядене и каза, че вече трябва да редуваме с месно пюре  Mr. Green и два пъти в седмицата по 1/4 жълтък при навършени 6м и 10дни. Та така... Ако се сетя нещо друго, ще пиша  newsm78

# 71
 Нашето педи каза, че мога да остсвям да седи, подпрян с възглажнички след 10-тина дни. Също така ни препоръча да си купим кенгуру към 7-мия месец.

А с това захранване... Днес цял следобед чета материали в библиотеката на кърмаческия /и преди съм ги чела, но сега си ги припомням Wink/ и вече съвсем се обърках #Crazy. Но аз бях така и с кърменето, колкото повече чета , толкова по-сложно ми се струва и имам чувството, че няма да мога да се справя, пък то не се оказа кой знае каква философия

Последна редакция: ср, 09 авг 2006, 19:47 от mimi.m

# 72
Хе хе, кенгуру ползвам отдавна, нямаше месец. И ортопедът каза, че няма проблем. Еликс, при каката ползвах кенгуру към 5-тия месец и тя вече така натежаваше, че го ползвах 2 месеца и не можех повече, остана си ново.
Мамета, разбрахте ли промените относно майчинството. Мен не ме грее /освен, че вече ще сме големи до януари, а и това, че ме осигуряват на минимална, а получавам повече пари  Crossing Arms /. Кофти, но поне тези маменца, които си работят с висока заплата, ще успеят да се възползват.

# 73
  • София
Рибка,май ме обърка с Мими  Joy Щом става въпрос за кенгуруто и аз да кажа,че ние го ползваме от двумесечна възраст и още й става,само че както казваш  оставаме без кръст ако я носим повече от час  Crazy
Сега се сетих да питам Руми- при вас има ли живи кенгурчета  Laughing ?

# 74
Здравейте, здравейте!!! Нали съм си будала, гледам ли гледам старата тема, чудя се защо не мога да пиша, а не се сещам да погледна дали има нова! Чак сега се усетих, то добре, че не сте изписали и тази....Simple Smile Срааам....
Денито още няма зъбче, да се радвам ли, да се тревожа ли...поне са ми спестени безсънните нощи...за сега.
И съм се видяла в чудо - не ще да яде никакви зеленчукови пюрета, освен картоф и тиква и картоф и морков, при това купешки! Що картоф сварих, що морков, дори и тиква намерих, обаче не ще и не ще!!! Дадох му тиквичка, разплака се; дадох броколи - пак рев плюс опити за повръщане. Хем ми беше смешно, хем ме хвана яд!
Иначе кашите си ги хапва, давам оризова с три плода на Нестле, елда с кайсии на Беби, тия дни мисля да пробвам и бисквитената на Нестле.
А на плодовите пюрета е голям фен, по две бурканчета на ден изяжда! И се върти като пумпал, и все по корем иска да спи, и ръцете са му все в устата....а какви усмивки раздава на всеки срещнат, не е истина просто!
А, за вълкът говорим....чувам му гласа от другата стая, вика си кравата Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт