Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 527
  • 288
  •   1
Отговори
# 15
  • Габрово
   Ето ме пак. Къде сте се покрили, бе мами?! Ние поизлязохме и сега се прибираме от разходка. Та да продължа от предишния постинг.
   На мен кръста още не ми е минал, ама пия 1 Аулин и съм на линия. Обаче мъжо го хвана нощес някакво чревно разстройство и не посмя да тръгне. Та така, морето се размина тази седмица. Обаче багажът си стои нагласен, че може да тръгнем пък другата. Иначе сме си наумили в неделя да отидем до Русе. Дано да не се наложи да киснем пак на кенефа  Joy
   Хайде, стига толкова. Лека и прохладна нощ на всички!

# 16
Здравейте мами!
Ей тоя вирус  Shocked взе ми здравето. Лошото беше, че и баткото го мина , а той е 19 кг. на 6.5 г. та сега свали 2 кг. и му се броят ребрата. Две нощи не сме спали, че той ляга и се почват едни викове , че го боли кореееемче  #Crazy и бегом към тоалетната да повръща , но .... не стига до там - и по пътя.  Сега вече е добре, но не иска да яде. На Марти са по-дебели ръцете и краката от колкото на батко му. То е ясно, че на тази жега трудно се яде, но той ще се счупи. Лека нощ.

# 17
  • Габрово
   Мами, на 30.08 ще ходим на консултация и ще ни бият последната ваксина за годинката. Сега минахме третото ДТК и полиото. Какво следва? Ще даваме кръв и урина. Взела съм кисийки за урина. Споделете опит - нещо характерно при вземането на урината, плачат ли много децата при боцкането за кръв? Поне да се настроя как ще мине.
   Chdiana, предстои ти много труден период. Каквото и да решиш, подкрепяме те изцяло.

# 18
 Ние тази сутрин малко се поуспахме, но мъжо снощи каза на бебчо, че днес е събота и трябва да остави мама да спи до по-късно, а не да я буди в 6ч. Явно действа Laughing.

Много е гаден тоя вирус, докато бяхме на Враца и двете с бабата го изкарахме. Даже и на бебчо дадох малко от прахчето /не помня как се казваше/ като се изака 4 пъти до 15ч, но се оказа, че нищо му няма. Дано по-бързо се оправите

# 19
Момичета, благодаря ви за топлите думи!  bouquet
Аз да си призная нямам време да ичета старите темички. Все пак някои от багажите са ми още в кашони и всяка свободна минутка ми отива да редя нещата по местата им. Вече се чувствам много изморена  Sick. Емо от 1 месец не ходи на детска ( защото през лятото не работи  #Cussing out),а предстои още 1 месец да си е нонстоп у дома. Бебка иска да е все на ръце... Всичко пипа и лапа, изобщо не иска да стои сама. Добре, че столчето за кола спасява по малко положението, че иначе не знам...
Иначе Тея е 7 кг и 50 гр; 68 см.
По колко пюре изяждат вашите на ден? И по колко часа спят през деня долу-горе (имам предвид общо за целия ден) Нашата хубавица събира около 5 часа сън за деня. Нощем спи от 11 до 9ч. с две събуждания за папане.
При нас днес е дъждовно.
Весел ден!

# 20
Здравейте,мамчета!
Моя син от вчера казва "ба-ба" и само сречката "ма".Отначало си мислех че ми се причува,но от много повтаряне се убедих,че детето изрича тези срички несъзнателна. Grinning Явно ще излиза зъб всеки момент на Чечо,защото от няколко дни е много кисел и не иска да спи.Заспива със сто зора и то за малко.Не съм броила честно казано часовете колко са общо.Нощем се буди и мрънка,но аз му давам биба и вода и така по няколко пъти. Cry
Краси,много сте сладки на снимките. Heart Eyes Какво правите,не се обаждате по комшийски да се видим? Joy
Мамета,вчера за първи път купих каша на Милупа-бананова,но на нея не пише как да я давам. newsm78 Явно ще трябва на око да я правя.Вие какво ще ме посъветвате?
Приятно изскарване на всички,които почиват където са решили да го направят.И после много снимки и обяснения Naughty Grinning

# 21
  • София
Здравейте и от мен!
Щерката прави опити да лази  Grinning Побутва се с краченца обаче още не знае,че трябва да си помага и с ръчичките  hahaha Кой друг "лази"?
Игси,Кали яде около половин бурканче зеленчуково пюре и пак толкова плодово.Спи ппрез нощта от към 10.30 до 8.00 и не се буди.През деня спи по 3-4 пъти за по около един час.
Тони и аз давам тази каша,но на нея си пише:по 5 лъжици в 130мл.топла вода/ок.50С/ И на вашата трябва да пише същото  Thinking
Гали,като се намирате в средата на България и всичко ви е на почти еднакво разтояние ще се разхождате разбира се  Laughing

# 22
 Ние също "лазим". Набира се с краката и се дупи, после на където натежи дупето, натам се обръща Laughing.  Придвижва се и се търкаля по цялата спалня. Обръща се във всевъзможни посоки и пози newsm32 Crazy. Барикадирала съм от всички страни с одеала, възглавници и плюшени играчки и пак не мога да го оставя и минутка сам. Постоянно трябва да ми е пред очите, още повече, че вече имаме регистрирани 3 падания от леглото.

През деня Криси спи доста, но трябва да съм наблизо, за да мога да го приспивам като почне да се разбужда. Ако види, че няма никой около него се събужда и спането му трае по 5, 10 минути /като сега например/, а ако го хванеш преди да се е разбудил напълно продължава да си спи и така по 3ч, докато огладнее.

Игси, не много благородно ви завиждам за новото жилище Blush Wink. И ние си търсим нещо, но много скъпи станали... Миналото лято можеше да се намери двустаен за 35 000Е, а сега са по 45 000Е и нагоре ooooh! Cry.
  А аз къща си мечтая от дете.

# 23
Здравейте и от нас!
Днес бяхме на поход в подкрепа на кърменето, някой друг бил ли е там Simple Smile. Аз хванах моята майка, че са ни на гости, а мъж ми не можеше и така. Отразихме мероприятието, дано и медиите го отразят и дано има повече гласност по въпроса, а не само информация да се черпи от и нет...Както и да е. Въпреки, че ни валя 2 пъти успяхме да се скрием и не съжалявам, че отидох ще имат подкрепата ми пак ! Има вече стикери "Кърмено бебе в колата" и "Всяка майка може да кърми" които се продават символично срещу левче в полза на www.lalechebg.com, на мен ми оставиха няколко за разпространение, нито имам идея как точно ще ги разпространя, нито как ще им пратя паричките но и за 2 те ще измислям нещо Simple Smile
Това за сега скоро пак!
И ние лазим, много е смешно и ОПАСНО!

# 24
Здравейте Hug В тази жега Стефко вече втора вечер не спи и се събужда през половин час. Тази вечер като заспа в 22.30ч и се събуди в 23.20ч и така през половин час до сутринта. Предполагам, че е от жегата, а може и от зъбките newsm78
Някой в предишната тема питаше киселото мляко дали ще го купуваме или ще го квасим. На Маги давах купено мляко 2%. Домашно квасеното мляко е много маслено, затова не е подходящо за бебетата. Но всеки сам си решава Wink Аз само давам съвет.
Стефито от една седмица се научи да скача като го взема и сега не ме оставя на мира. По цял ден скача  261uu

# 25
Мими, писах ти на лични.

И Тея скача. Ама не спира дори за минутка. За нея "мама е седнала и ме държи под мишнички" е равносилно на "подскачам". Освен това преди така хубаво пристъпваше щом крачетата й докоснат пода (даже тичаше), а сега всичко го кара на подскоци. Съвсем забрави що е то "ходене".

Мамита, ще купувате ли столче за хранене и към какви марки сте се насочили?

# 26
Такаааааааа, първо Здравейте!

Тони, и аз често си мисля за вас, обаче напоследък съм все с гости и даже в понеделник чакам брат ми. Иначе на центъра има нова сладкарница, с хубави торти Wink

Ние също бяхме на похода, но във Варна Laughing, търсете ни по новините на МСАТ, СКАТ и БНТ.

Мони също много скача, не иска да стои сам, нямам търпение да чукне 6 месеца, та да го сложа в паяка. Wink Вие ще ползвате ли такова чудо, аз ползвах за каката и сега изобщо не смятам да се лишавам от това удоволствие Blush

Мони не ще да яде с лъжица, край, иска си цицата и туй то. Joy

Иначе ние си имаме столче за хранене, но кога ли ще го ползваме? newsm78

Какво друго имаше да казвам newsm78,  оооооооо за спането, е няма такова чудо, нощем е на половин час събуждането, а през деня и аз като съм там спи, нямали ме не спи #Crazy ААААААА и за вируса - мен ме повтори Crazy

Хайде стига толкова ,, другият път пак  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 27
Няма да купувам столче за хранене. На каката бяхме й направили масичка и купихме едно пластмасово столче, но тя така и не седна на маса Sad Много е злояда. Какви ли не циркове й разиграваме и до сега, докато я нахраня #Cussing out Но, всяко дете е различно. То само ще покаже дали ще си хапва или трябва да се правиш на маймуна, за да го нахраниш.

# 28

И Тея скача. Ама не спира дори за минутка. За нея "мама е седнала и ме държи под мишнички" е равносилно на "подскачам". Освен това преди така хубаво пристъпваше щом крачетата й докоснат пода (даже тичаше), а сега всичко го кара на подскоци. Съвсем забрави що е то "ходене

Joy Joy При нас е абсолютно същата история. Даже нашият тати, който, както се оказа, рядко ни вижда и то будни, даже и не знае, че с порастването Криси е забравил да ходи, а го хвали пред другите, колко добре ходел и после се чуди защо не иска newsm78  hahaha.

За столчето, аз няма да се "затормозявам" с обикаляне по детски магазини и разглеждане на какви ли не страхотни, сладурски джунджурии, защото колежките ми ни подариха, както се казва, куча марка за раждането /не че се оплаквам, де Wink/.

До преди около седмица си мислех да не слагам Криси в проходилка, но поради причините споменати  по-горе от Игси и поради факта че той иска нонстоп да е в поза "мама е седнала /а най-добре права/ и ме държи под мишнички", вече с нетърпение чакам да започне да седи и му купувам веднага една Grinning.

# 29
Aз проходилка няма да ползвам! Naughty Категорично не!

(е, всеки с мнението си  bouquet )

Общи условия

Активация на акаунт