Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 517
  • 288
  •   1
Отговори
# 30
здравейте мамчета,
в последните постинги само се оплаквам. Искам обаче да ви благодаря за хубавите думи!
Днес ще се разпиша да се похваля че Елиза е вече на 6 месеца. И да ви кажа май само аз смятах че е по специален ден, нито таткото, нито баби и дядовци се сетиха. Аз станах даже сутринта и направих торта-шоколадова, със сметана и ягоди.   chef Направих няколко сники и това е. Така че ви черпя виртуално.

На въпросите да си кажа и аз: за спането общо на Елиза се събират 13 часа сън, спи около 10 часа през нощта, и общо 3 през деня.
За храната, аз още зеленчукови не съм давала но също се замислих колко ли да давам? Всъщност предполагам колкото си иска бебка. Аз засега съм давала само банан, ябълка и на нестле пюрето пак с банан и ябълка и с мляко, много и харесва.
За столчето пак се чудя. Има едни по нови модели на чико , не изглеждат лоши. А тук най купуваната марка е Трип Трап, доста са скъпи, но могат да се ползват за деца до 7 години. На мен обаче много не ми харесват защото нямат масичка за бебето. Изпращам линк да видите как изглеждат тези столчета http://www.backinaction.co.uk/tripptrapp
Елиза също лази много смешно. Засега само назад. Първо с крака, надига дупе а после се измества и с ръце  hahaha hahaha
Лека вечер. Болните от гадня вирус да оздравяват, а тези дето са във ваканция да се забавляват.
 Hug

Последна редакция: сб, 05 авг 2006, 23:21 от chdiana

# 31
  • Габрово
Здравейте, мили мами!
   Много ми се полягва, ама да се отчета за днес.
   Аз мисля да пробвам без проходилка, но да не се получи така, както със шезлонга - да ходим по спешност да купуваме. А за столчето за хранене, като че ли съм по-навита за дървените, които после стават с масичка. Не съм решила окончателно още, то в началото исках пластмасово, че да си го сгъвам и прибирам, ама дървеното ми се струва по-практично.
   Игси, Антония хапва по 1 бурканче зеленчуково или месно пюре на обед, като повечето пъти не и стига и и давам допълнително още около 1/4 бурканче. Следобед яде бурканче каша или кисел. И на тия двете храненета давам и плодово пюре, но то е малко като количество. Иначе кашата винаги я правя на око, не гледам какво пише на упътването. А за спането сме много различни - зависи майка и накъде ще се завлече през деня. Ако сме на разходка по цял ден в жегите спи по около час - час и половина, но вечер е кисела. Ако сме си вкъщи се е случвало да спи и 5 часа. Иначе нощното и спане е от 23 до Честит мини празник на Елиз8 с 1, рядко 2 храненета.
   baloni Честит мини празник на Елиза! Да расте здрава и щастлива и да радва мама и татко!
  Chdiana, не се притеснявай - детето само ще си покаже колко иска да хапне. Антония като се наяде толкова здраво стиска устата, че по никакъв начин не можеш да и ги отвориш.
   Мами, Антония не прави опити да се обръща и да пълзи и не забелязвам и да подскача. Надявам се да не е нещо сериозно. Тя иска да стои седнала и това е основното и занимание - да прави коремни преси. И постоянно бръмчи, особено като я храня. И като и се скарам се залива да се хили.
   Това е. Прохладна нощ на всички, че предишната беше отвратително
гореща!!!!!!!!!!!
!!!!![/size][/color][/size]

# 32
ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА ЕЛИЗА!!!!!
ДА Е ВЕСЕЛА И УСМИХНАТА И ДА РАДВА МАМА И ТАТИ

Гали, много яде това детенце  Laughing Може ли да пратя моя големия да го поохраниш  Joy Joy Joy
А че Антония не се обръща - за твое успокоение може да искаш направление за детски невролог, но не мисля, че е наложително , особено щом се опитва да седи, бръмчи и се смее. Всяко дете се развива само за себе си и при едни бебоци е по-рано при други по-късно, а да не говорим, че големият ми син изобщо не е пълзял.

Мами , а защо не искате да слагате бебоците в проходилка? Аз мисля, че след 6-7 месец може.
Или има някакви негативни отражения?

# 33
Здравейте, мамета! Гледам един филм по БТВ за бебета. Но и ще драсня някой ред  Mr. Green
Бебка от доста време пълзи като напира с крачета дупето нагоре и помага отпред с уста и ръчички  hahaha  Оставя следички като на охлювче  Joy
Нещо няма да се разберем с това ядене, купих друга каша, но и нея не хареса. Явно трябва да сменя или марката или и аз незнам...  newsm78  Зеленчуците - като стисне устичка и направи онази намусена муцка сякаш кой знае каква гадост й давам да яде  Sick
Има едно пюре, което яде с голям кеф "Плодова смес с банани", ноооо повръща след известно време. Стомахчето явно не харесва бананите.
Хубава нощ на всички, доглеждам филма и си лягам!  Wink

# 34
Исках да допълня нещо...
Сузи не пълзеше, тя от седнало положение направо се изправи. Малко съм я слагала в проходилка, но когато наистина седеше стабилно /около 8-мия месец  newsm78 /. Проходи на 10 месеца.
На моята кума синът пък, сега навършва 10 месеца и дори не прави опити за крачки. А се върти в легнало положение от около 8-мия месец. Така че всяко дете си е за себе си. Мен също все ми повтарят да не сравнявам развитието на двете ми момичета, защото ще са съвсем индивидуални.
Цунки на всички!

# 35
Честита 1/2 годинка на Елиза!!!  bigdance2  ura Tada newsm18
Да е жива, здрава , красива и винаги щастлива! baloni  Gift

# 36
Здравейте, мами!
Много трудно влизам в темичката. От вчера сутринта правя опити, та чак до сега. Тъй като не успях да прочета старите темички, за което моля да ме извините, не знам как е при вас, но ние имаме вече две зъбчета. Първото проби в понеделник, а от вчера боцка и другото до него. Много се радвам, че стана толкова бързо, защото явно я наболяваше (проплакваше от време на време, миличката) и имаше малко температурка- до 37.2.
Гали, и Веси не подскачаше, а стояше двърдо стъпила като колче. Педито каза да й "показваме" какво да прави (да не си помислите, че сме клякали пред нея Simple Smile ) и само след няколко дена детето вече се отблъскваше с краченца.
А днес падна от спалнята. Не знам как се е измушила- бях я оградила с две възглавници. Те не бяха помръднати, а тя- на земята Sad. Лоша мама Sad.

# 37
Здравейте и от нас с Митко-питко  Hug

Честита половин годинка на Елиза!!! Да расте здрава, красива и добричка!!!

За храненето - изяжда по едно бурканче на обяд зеленчуково пюре, а след обяд към 17ч. яде каша Милумил - моркови и ябълки.Вече е опитал всички пюрета на Ганчев и му харесват, само на спанака малко се мръщи  Mr. Green
Проходилка и столче за хранене имам подарък от колегите.А вчера баба ми,на Митко прабаба му  Wink, ми подари бънджи.Сега умувам дали още му е рано или да го пробвам.Ще поумувам до довечера, че  сме го оставили в нашите още вчера и с татко му си мързелуваме. Даже снощи ходихме на бар  Embarassed  Embarassed Това не ми се беше случвало от преди бременноста  Mr. Green
За пълзенето - като чета вашите описания, точно така "пълзи" и той.Като гъсеница  Laughing

# 38
  • София
Привет и от мен!
Честит 6-ти месец на Елиза!Много е сладичка  newsm51

Проходилка и аз не мисля да купувам,а ще купя кошара за игра.Харесали сме си една,мисля,че беше на CAM,само трябва да отидем и да я вземем.Бънджи може би също ще вземем,само че нещо няма по магазините.Открих само в един,но пък беше 90лв.  Sick Дикси когато го сложите в бънджито пиши каква е била реакцията му-предполагам,че ще му хареса  Simple Smile

# 39
айде и аз да се разпиша,че много време не съм..ние сме добре,само мен ме боля корем два дена,така и не разбрах от какво е...Лора и тя се мъчи така да пълзи..ама не й се получава още..иначе слагам си я седнала,ама по малко..за проходилка не знам,а сега не сме взели още..а столче си имаме-комбинирано с люлка,ама още не е удобно,защото тя се клатушка,не стои а едно място..много бръмчи,даже се плюнчи...цялата е мокра,ужас...от няколко дни давам кисело мляко с бисквити следобед за закуска-мноооого й харесва...изяжда по малко по-малко от половин кофичка и аз й се радвам,че иначе е малко злояда...абе не,всъщност яде си нормално за сега...аз питах за квасено мляко,ама сега купувам...за сега съм й давала Бор Чвор 2 %,някъде го мернах..ама днес взех едно друго,сигурно пак ще й хареса..ааа,всъщност да кажа,че й давах квасено,но то е малко по-кисело от купешкото и му се мръщи не го харесва....яде по около 1 бурканче зеленчуково..изяла е 2 месни вече,ама май пилешкото месо не й дойде много добре за стомахчето,та се чудя какво да купя сега..аааабе,ама че съм заплес..
Честита половин годинка на малката-голяма принцеса Елиза!!
ами май това е от нас...лека нощ на всички

# 40
Снощи го сложихме в бънджито и много му хареса - люлее си се там и си бърборка, а аз си приготвих вечерята  Peace Ето подкрепено със снимков материал  Laughing

# 41
  • Габрово
Здравейте, мами!
   Днес тук е много облачно и мъгливо. Дано да успея да изляза навреме, че снощи се прибрахме от Русе посред нощ / вече заваля, то ще спре докато пооправя / и толкова багажлък имам да оправям. Навсякъде из дома торби, торби, торби - вървиш и се пънеш в тях.
   Вчера купихме на Антония столче за хранене. Не е от дървените, както си мислех да вземем, а пластмасово, сгъваемо. Даже си мисля, че беше българско. Дано да ми върши работа. Поне не е скъпо  Wink и няма да ме е яд ако не става. Ама като се замисля пък - столче като столче. На мен как някой не ми подари нещо, различно от дрешки?!
   Дикси, Антония зеленчуковите пюрета на Ганчев не ги обича, все трябва да ги доовкуся по някакъв начин и аз общо взето избягвам да и ги вземам., Но месните му добре ги намича. Сега съм и купила едни бисквитки на ХИП с глутен. Скоро ще ги пробвам, май за следобедна закуска  newsm78
 Пробвах на село да и дам в пюрето домашен петел. Обаче не се разби хубаво и остана малко на конци. Мислех си, че детето ще го плюе, ама даже не му се и гадеше  Laughing . А вчера и дадох много, ама много малко парченце диня и едвам го глътна.
   После пак ще се включа, че вали силен дъжд. Май не ще има разходка днес.
   А, Дикси и такова ли трябва да купувам ?!!!!!!!!!!! Ще ме разорите, бе мами!!!!!!!!!!! Cry

# 42
   А, Дикси и такова ли трябва да купувам ?!!!!!!!!!!! Ще ме разорите, бе мами!!!!!!!!!!! Cry

Аааа, не е задължително..........на мен ми го подариха  Mr. Green

И един въпрос към вече хранещите редовно с пюренца мами - ходят ли всеки ден по голяма нужда бебчетата ви?Митко от петък до този момент не си е свършил "голямата работа"  Sad Давах му вчера сокче от сливи, по-късно от пъпеш, а в кашата му слагам плодово асорти от круши на Ганчев и досега нищо...

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 10:34 от diksi

# 43
  • Габрово
   Дикси, Антония ходи по голяма работа всеки ден, обикновено по два пъти. Имало е дни да ходи по веднъж или по 3 пъти на ден. Напоследък обаче е доста твърдичко и ходи по малко. Иначе и аз давам всеки ден плодови пюрета и сокове.
   Мами, а вие давате ли пъпеш и под каква форма?

Последна редакция: пн, 07 авг 2006, 12:37 от "Гали"

# 44
bdbaloniЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, MAICHKA newsm59
БЪДИ ЩАСТЛИВА, НУЖНА И ОБИЧАНА!

diksi, от както почнах да му давам зеленчукови пюрета, започна да ака по 3-4 пъти на ден.
И аз имам един въпрос Wink Плод.пюрета кога ги давате - м/у храненията или като десерт, напр. след зеленчуковото newsm12 Аз досега не съм давала, та затова ви питам. Все още не съм заменила хранене. На обяд яде половин бурканче зеленчуково на Хип и следобяд около 100мл каша. Като почне да яде повече ще му купувам на Ганчев, че тези на Хип много удрят през кръста Mr. Green

Времето днес е доста хладно и ще си стоим вкъщи. Дано утре не е дъждовно и да поизлезем малко. То, на нас  не може да ни се угоди - ту ни е горещо, ту ни е студено Joy

Общи условия

Активация на акаунт