Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 544
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви момичета за пожеланията.Моят син като заспа към 20,30ч още спи и незнам кога ще се събуди и дали ще има баня и кога ще яде newsm78 Аз днес дадох на Чечо за първи път местно пюре да ви кажа намръщи се на първата лъжичка,но май му хареса защото на другите две си отваряше сам устичката. feeding
Лека и спокойна нощ ви желаем. smile3524

# 151
Tonita, и моя син е един пикло ooooh!И аз се чудя как ще свикваме с гърнето.Решила съм тези дни да купувам и да започваме  да  пишкаме в него newsm12.Лъчко също ми пие много течности.Знам че е хубаво да ги приема,ама с тзи памперси му е лесничко.Да видим как ще е с гърненцето newsm68
Лека нощ на всички мами и спокоен сън на малките бебоци smile3522

# 152
  • Габрово

ПРИВЕТ, МАМИ!
   Ние днес също правим половин годинка / ще я направим след минутки  Laughing /. И черпим скромно по случая  cook cook Popcorn beer beer3 beer2 Wine Glass  party023 . И на Чечо много здраве и радостни дни.
  Дидунчо, ами ние отиваме с карта и ще сме в хотел "Единство". Нищо особено - хотел с 2 **. Моят мъж искаше да имаме нещо предварително подсигурено, а там сме ходили няколко пъти и го знаем какво е. Аз лично предпочитах да си търсим там като отидем и то предпочитанията ми бяха за бунгала, вилички. Нещо много ме притеснява спането в хотел, където има много хора. Но се надявам, че ако случайно има рев, то той ще бъде заглушен от жестоката музика на близките дискотеки  Mr. Green .
   Утре отивам на село да си направя някоя консерва домат и да се поизлежавам под сенките.
   Аз за гърнето ще почакам още малко - да се одъжди, да не може да мерим улиците по цял ден. Тогава ще се учим да пишаме, акаме, ядем и други по-сериозни неща. Иначе ще си взема пеещо гърне - надявам се, че с него ще се научим по-бързо.
   Chdiana, много неприятна работа. Не знам как да те утеша, щото аз не бих издържала така. Но все пак това ни чака. Първата раздяла ще е трудна. Само дано бързо да се свиква с новите обстоятелства. Успех!

# 153
  • Габрово
Лентичката ни нещо ни изкарва с един ден по-големи, ама това е без значение. Може по-нататък да видя защо се получава така и да го оправя.

# 154
  • София

Добър вечер мамета!

Честита половин годинка на всички бебешорчета-Антония,Чечо,Мони,Димитърчо,Гого,Мартин... Да растат здрави и да слушат мама и тати,а и обратното  Grinning

С домашните пюрета незнам как ще се преборим  Confused Правих й варено картофче,пасирано в собствен сос,сложих и съвсем малко масълце и реакцията й беше  newsm25 Уж не е злояда,но не иска такива "манджи"  ooooh!

Вчера дадох жълтък-пресен обаче.Хареса й даже май не разбра,че има някаква разлика.
Месно пюре още не съм давала,но в най-скоро време и това ще стане.

Лека нощ и приятни сънища!  smile3524

# 155
baloniЧестити 6 месеца на Чечо и Антония и на всички останали бебоци, които съм пропуснала!!! Да са живи и здрави и много да слушкат!!!! baloni

И ние сме от много шавливите. Най-обичаме да сме прави и да подскачаме или да сме прави и да се увиваме в устремено търсене на неща, които можем да хванем и пъхнем в устата. Може да се позадържим малко седнали или легнали, но това не е за дълго, а най-обичаме да ни обръщат МНОООООООГО внимание. И какво се получава на практика - по цял ден нищо не мога да свърша и обикновено готвя като си дойде мъжът ми.... Днес си говорихме, че каквато е панта сега - какво ли ще е като започне да пълзи или ходи.

Излизаме на разходка, че времето днес е слънчево и хубаво.

До после! Hug

# 156
Добро утро на всички   bouquet

Честит празник на всички бебочета и техните родители!!!!!!!

Като споменавате гърнета - не е ли доста раничко? Имам приятелки с големи дечица и всички казват, че до 1.5 г. всякакви опити за гърне са безуспешни. Нали то трябва да си каже,че има пиш или еди-какво си?Хайде пак майките с по две дечица да кажат кога големите започнаха да си казват и да ползват гърнета  Hug
 Иначе вече един път яде месно пюре - много му хареса.То какво ли не му харесва.Изяжда цялото бурканче и продължава да си отваря устата, но няма повече... Laughing
 И едно въпросче към тези които хранят 4 пъти - Дидунчо вчера каза,че така се хранят, за друг не се сещам  newsm78 Като скоро ще трябва да давам попарка със сирене - кое хранене ще се замести?Мисля си, че ако я давам сутрин в 8.00 и му отпадне още едно мляко,няма ли да е малко само един път на ден АМ?Той в момента яде така :
8.00  - АМ
12.00 - пюре зеленчуково/месно
16.00 - каша
20.00 - АМ
 Може би да редувам един ден в 16.00ч. каша , а другия попара?Ей в такива чуденки съм се овъртяла  Mr. Green  Mr. Green

# 157
Ха сега и ние с Яни да ви почерпим виртуално за 1/2 годинка  newsm03

party023  bigdance2 newsm24

# 158
  • Варна
diksi ,и ние сме с 4 хранения на ден,обаче не мисля да давам още попара точно по тази причина,че не искам само веднъж на ден да яде мляко-много малко ми се струва.А пък и мисля да поизчакам още малко с глутена.И месно не съм въвела още.Иначе се храним по същия начин като вас.Поздрави на адаша Hug
Честита половин годинка на Яни.Да расте здрав и много щастлив.

# 159
diksi, аз лично не смятам в никакъв случай да замествам сутрешното хранене с попара, защото ние сме на кърма и това би означавало да се сбогувам с кърменето, но при вас варианта с редуването мисля, че е добър. По този начин хем ще въведеш попарата, хем ще запазиш млечното хранене. Може пък да поизчакаш още малко преди да дадеш попара - още месец, два Thinking Иначе, аз мисля след месец някъде като стане Митачето на 8 месеца да му предлагам попарка следобед - нещо от рода - един ден попара, един ден кисел или плодово пюре или каша - нещо от този род Rolling Eyes Аз мисля да дам месно пюренце след 2-3 седмици, защото, когато ни правиха изследванията преди месец и желязото на малчо беше доста близко до долната граница, та мисля, че е време вече и месце да опита детето - пък и ще е достатъчно голям според мен - ще има навършени 7 месеца. И жълтъка все се каня да почна, ама пусто все забравям ooooh!Трябва да се мобилизирам, че нещо в тези жеги съвсем съм се отпуснала Blush

# 160
Хехе, да ви разправя вчера какво стана вкъщи. Все всички ми повтарят, че съм голям заплес, ама все си мислех, че не е в толкова напреднала степен dohТа става дума за това, че и ние можем да се регистрираме в клуба - "близки срещи с пода" и то изцяло по заслуга на майка му на Митко, която е заплес и половина CrazyТа да уточня, че когато съм слагала Митето на нашето легло винаги съм го обграждала от всички страни с възглавници, за да може спокойно да си щъка детето - да ама...Вчера следобяд той спеше на нашето легло, аз стоя на компютъра и се сещам, че времето напредва и трябва да отида да врътна една манджа - та ставам аз и тръгвам да излизам от стаята - детето спи на леглото без да е заградено с възглавници - аз си го поглеждам най-спокойно и излизам - хич, ама хич ви казвам не ми мина през акъла, че трябва да го "обезопася" smile3537Като отворих вратата той малко се размърда от шума, ама аз излязох и си викам той пак ще заспи. Отивам в кухнята - бях пуснала пералнята и гледам, че е изпрала, та спирам я и вадя дрехите, след което отивам в тоалетната...Та сядам си аз на тоалетната и изведнъж чувам "туп!" и приглушено "уаааа" и моля ви се с всички я си акъл си стоя най-спокойно и си викам - "това бебе на съседите отгоре пак реве ", след няколко секунди на непрестанно "уааа" продължавам да си стоя най-спокойно и си викам "добре де, защо не отиде някой да го успокои, ми са го оставили така да реве горкото" Wink И изведнъж крушката в главата ми светва  Bulb и се сещам, че то моето бебе, което аз не раградих е паднало на земята и плаче  341uu smile3538 При което едвам успях някак си криво- ляво да си вдигам партакешите(в смисъл гащите) и бегом в стаята...а то милото като се проснало на земята като жабка и плачка - вдигнах го веднага и го гушнах - Слава Богу не се беше ударил зле и много бързо се успокои. Та така - приех го откъм веселата страна - и за миг не съм си и помислила, че съм лоша майка, просто не помислих, пък и няма винаги да мога да съм около него 24 часа, колкото и да се старая и да ми се иска WinkПък и за момент се замислих какво ни чака от сега нататък - натъртени и ожулени колене и лакти, пък и то...нали герой без рани, не е герой smile3540

# 161
Честита половин годинка на Антония и Яни!Да са живи и здрави и много послушни.
ОООООО дидунчо,ако знаеш как ме развесели с твоя разказ голям смях падна. rotfImbo Надявам се че не се сърдиш,защото ти си виновна разказала си го смешно,а то всъщност не е.И аз съм голям заплес не си само ти да знаеш.То с тези червеи няма как да не се докараме така toothТака че не се притеснявай както казваш нали са мъже колко рани ще имат. smile3521

# 162
  • София
Честита половин годинка и на Яни.Много голям да порастне!

Като ви слушам за падналите бебоци се чудя кога ли и наш'та мома ще ни направи този номер.Дано изобщо да не става,че нямаме меко килимче и хич няма да е безболезнено  ooooh!

Хора,много ми се ходи някъде,ей така за 2-3 дни.Почти всички ходихте по села,по морета,че и на екскурзии даже...а аз си кеся вкъщи и ми идва да   Banghead По принцип по това време на годината сме обиколили поне 5 язовира,спим на палатки,но бебка е малка за такива излети,а без нея не искам да ходим.Другият проблем е,че имаме разни ангажименти и не може да ги зарежем.Ох, дано поне отидем до морето другия месец,че ще изкукуригам вече  Tired
Оплаках ви се,надявам се не се сърдите   bouquet

# 163
  • варна
здравейте мами и бебоци !ние се завърнахме бързо бързо благодарение на конкурентноста на интернет разпространителите  Grinning.
доста сте изписали,имам много да чета , а моята синеочка хич не ме оставя на мира

ймгц гх цм    (това е неиния поздрав за вас)

ще пиша по-късно       

# 164
 newsm59Честит малък рожден ден на  сладките бебоци
 newsm59Искам да се обърна за съвет към мъжките мами.
Кажете ми моля,как се справяте със забелването на пиленцата.Аз започнах от доста време ,но все още не съм постигнала това което трябва. SadУж сяка вечер след банятя,по време на масажа го правя,ама то милото явно го боли и рита с краченцата и аз спирам.Жал ми е да го мъча детенце smile3518Днес таткото се пробва,ама и той не успявя.Знам ,че не може изведнъж да стане,но трябвало веднъж като сме започнали,да не пропускаме нито една вечер,защото щяло пак да зарастне кожичката. newsm78Кажете ми вие как се справяте и греша ли аз някъде?Благодаря ви предварително! lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт