Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 542
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Здравейтеееееееее  Heart Eyes
Позачезнахме от Софето ние,ама свърши вече хубавото време  Mr. Green и си влизаме пак в релсите. Бяхме 2 седмици по гости - в Банкя при приятели и в Ямбол при мама. Определено разнообразието действа отпочиващо и съм презаредила батериите си  Laughing
elix напълно те разбирам, аз така бях подивяла преди да се размърдаме насам-натам. На мен ми е тъжно, че свърши, а ти се разсейвай с планове за почивката и 10-те дена до септември бързо ще се стопят, от сега ви пожелавам страхотно и спокойно изкарване   bouquet
И ето ни хоп и във форумчетоооо - амииии какво ново при нас... Най-важната новина е,че вече се захранваме усилено. Малката ламя Вили е страстна почитателка не само на циците на мама, но и на всичко което може да сложи в устата си и да погълне. Хапва оризова каша, тиква, морков, картоф и тиквичка в различни комбинации. Няма абсолютно никакви претенции към количество, яде колкото и дам, към качество също - пробвахме и готови и домашни бъркочи. Дано продължава в същия дух и занапред процеса. Въпреки всичко допълнително поглъщано вече 2 седмици режима ни на кърмене хич не се е променил(даже и през нощта  Confused ), бебата си търси цицата на 3 часа и това си е, предлагала съм храните преди,след и между кърмене и няма никакво значение за нея. Лъжичката така и пасва на устенцата, че даже вода пропи, но ако и я предложа с нея. До сега не съм забелязала неприятни реакции, намалихме само акането доста от 4-5 пъти на ден сега станаха 2-3.
От вчера сама си сяда като се набере в шезлонга, не е стабилна, но не спира с упражненията. Другите и номера са да пляска с ръце и да казва "та-та" и "та-ти" било знак,че второто, ще е момченце  Sunglasses
Като за първо включване след толкова време мисля да поприключа, а ще си наваксам тия дни  Wink
Да са здравички, много усмихнати и игриви малките сладурковци и сладурки навършили 6 месеца  Heart Eyes
На 09.08 като ни беше нашия ден за празнуване се чудех как по специално да отбележим случая, та взехме,че си спретнахме една фотосесия с бебата, голяма веселба падна с фотографа, може да ни видите в албумчето  Sunglasses
Айде лека нощ мамчета и да си изкарате един весел уикенд всички  Hug

# 166
Здравейте на всички и

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ

Относно мъжките майки - с баткото си спомням, че много дълго се занимавахме и най-накрая аз се нервирах и докато той седеше в коритото аз с две ръце го напънах и стана (беше около годинка). За гърне ... newsm78 майка ми на времето ме е издържала от 4-5 мес. и на осем съм седяла на гърне по предназначение. Но... големият ми син беше  #2gunfire Mr. Green чак на 2.5г.  се научи. То верно, че момичетата са по-бързи, но може би и памперсите имат някаква роля.

Момичета от София, ще се записвате ли на кухня? При нас има ясла и от там взимат храна, но за деца над 10 месеца.
лека нощ

# 167
nbirthday   ЧЕСТИТО ПОЛУГОДИЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО СМЕ ПРОПУСНАЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА ДНИ  nbirthday

Ние вчера излизахме с мама Тони и бебе Чечи, искам да ви кажа, че Чечито е много голям не само на килограми, а ми и в развитието е като седем осем месечно бебе. Изправя се сам и се закача като голям човек, много е готин. Много хубаво си изкарахме, само където вече и при  нас стана жега, досега се издържаше някак, но последната седмица е ад, само вечер се разхлажда. 
На Монката много му хареса кашата. Искам да питам мамите, които сега захранват, кога смятате да въвеждате новите храни и след кашата, какво мислите да давате?

Иска ми се още да пиша обаче човека нещо е сърдит и ме вика Joy

# 168
Здравейте Hug
Днес и Стефко навърши 1/2 годинка!
Ето "почерпката", макар и скромна newsm38 Misc Baby Bottle beer2

Като чета май само Стефито има най-много хранения през деня. Режима ни е следния - през нощта 1 път суче около 1-3ч
8ч - кърма
11ч - кърма
14ч - половин бурканче зел.пюре от 125гр + кърма
17.30ч - половин бурканче пл.пюре + кърма
21ч - кърма

Повече от месец е някакъв кошмар през нощта #Cussing out Събужда се и не иска да спи. А от известно време като заспи към 22ч и след 15-30мин се събужда и така през половин час се приспиваме до сутринта. Има ли и други бебчета, които не спят по цяла нощ #Crazy
Краси, аз след като захраних с каша, след това въведох зеленчуковото пюре и след него плодовото.
За гърнето мисля към 7-8мес да почна да го слагам. Но много зависи от самото дете. Каката беше голям инат и махнахме памперса едва на 2г и 6м. Нищо, че бях почнала да я слагам от 7мес на гърне, но тя изпъваше крака и не искаше да пишка, а си вършеше "работите" в гащите. Голям зор видях с нея, докато се научи да казва.

# 169
Нашата кухня е пълен "отврат" #Cussing out Киселите се приготвят с нишесте и прясно мляко, без плод, без нищо Sad Маги я записах на кухня от 5 мес. Тогава й вземах зеленчуково пюре и "кисел". После минахме на супа и "кисел", а от 1,5г на супа, ядене и "кисел", като понеделник и петък беше постно ядене - леща, боб, брашняна каша. Лично за мен бяха доста блудкави, но в Ст.Загора има само една кухня и нямаме друг избор Cry

# 170
 Здравейте и от нас!
 Ние бяхме за една седмица на Враца и днес се завърнахме.
 Гледам тук във форума захранването кипи с пълан сила. Ние още не сме започнали. Чакам го да навърши 6 месеца и ако може преди това да се хвърлим и до морето за няколко дни Whistling.
 Някой беше споменал за Китен, май беше Гали newsm78, и ние там мислим да ходим. Даже идеята ни е точно за бунгала, близо до плажа с баня и ТВ /ако може Whistling/. Сега чакаме да ни отпуснат един заем и ако го отпуснат преди края на месеца ще ходим на море, но ако се забави мисля да почвам със захранването и ще се простим с морето Sad.
 Лека нощ от мен! Утре пак ще се включа  bouquet

# 171
Честито на всички малчовци, които вече са на цели 6 месеца!!!  bouquet Да са живи и здравички и много весели Heart Eyes
Ние пък във вторник ставаме на цееели 7 месеца WhistlingЛеле леле големи мъже сме вече Mr. Greenпък още не можем да си седим на дупето Wink

Хехе, май всички сме се запътили към Китен Wink, ама ние отиваме тази седмица, т.е утре заминаваме - нямаме уговорка - отиваме и ще си търсим нещо на място - дано си намерим Praynig

Аз да ви почерпя, че днес с милото ми мъжле сме юбиляри Mr. Green - цяяяла 1 година откак се взехме Heart Eyes Хайде, кой каквото си хареса Grinning

# 172

Честит празник на Дидунчо! Пожелавам ви любов, разбирателство   и много усмивки още дълги, дълги години!

# 173
  • Габрово
Дидунчо, сигурно вече се плакнеш в морето  Laughing . Весело изкарване! И още много, много години съвместно съжителство!
   Здравейте, мами! Къде се губите?
 Ние вчера цял ден си стояхме вкъщи, че тия жеги са убийствени. Излязохме вечерта към 7 и се прибрахме в 11. За днес вече се отчетохме с разходка - поизлезе вятър, но пак е много горещо. Дано вече да се позахлади.
   Мими, и Ели се кани да ходи по Китен. Дано да успеем да си направим една морска срещичка. Много ще ми е приятно да се запознаем и заедно да изпием по 1 лимонада.
   Ние вече сме на 5 яденета на ден: в 5-6 ; в 9-10; в 13-14; в 17-18 и в 21-22. И режима на спането ни се промени - спи преди обедното и преди вечерното хранене около половин-един час. И следобед около два-три часа  newsm44 . Кеф! Направо се родих. То какво беше до сега половин-един час максимум?!
   Антония стои доста продължително седнала, без да я подпирам. Но се притеснявам още. Все още не се обръща, не ще да пълзи-сърди се. Явно тия периоди ще ги минем. Ама ако не пропълзи май ще се наложи да вземаме проходилка.
   Дикси, вие в тия жеги къде се спасявате?! Като знам каква е жега из Плевен  ooooh!
   Хайде, прохладен следобед на всички!

# 174
Жега, жегаааа, но навсякъде е така  Cry Плевен е с много горещо лято и много студена зима  Mr. Green
Вчера термометъра на двора,който разбира се е на сянка, показваше 41 градуса.Не знам защо по ТВ прогнози казват 36-37  newsm78 А се спасяваме общо взето като си стоим вътре на климатик, аз с газирана вода, а той........ Mr. Green От време на време излизаме вън където съм напълнила басейнчето и водата се топли от слънцето и го къпя и после пак вътре. Измислих му и друго развлечение - ето как  Joy

# 175
  • София
Здравейте момичета!
Страшна жега настана,дано да поразхлади тия дни,че вече не е човешко  Crazy
С малко закъснение честитя половин годинката на Стефко,да е жив и здрав и много добър!     smile3525
Дидунче и на вас честита годишнина,желая ви още много такива годишнини да празнувате married Two Hearts
Дони,страхотна фотосесия са ви направили  Wink, тъкмо щях да питам в кое фото понеже и аз искам ние да си направим и се сетих,че вероятно е правена в Ямбол.Познах по надписите на снимките защото и на снимките на Дени имаше такива...Абе къде се загуби Дени   newsm78 Нали искаше да видиш зъбчета  Mr. Green ,може да погледнеш в  нашето албумче там се белеят цели 2 броя  Laughing
За Китен ще разбера кога ще ходим тия дни и ще пиша.
Дикси,много хитро  си го измислила:D И Кали вече си има бънджи,обаче повече си играе с играчките и пианото по него отколкото да скача  Joy

# 176
Пътешествениците в наше лице се завърнаха newsm01
Привет на всички мами и бебчета!  love001
Надявам се предишните страници да са само с хубави новини. Едва ли обаче ще ми остане време да ги прочета... Видях само, че Игси отново е на линия, така че специални поздрави от мен!
Всъщност нямам особени надежди да намирам време за писане, така че в момента пиша само, за да мога да следя от време на време темата ни. Хайде до следващите откраднати минути newsm47 И много целувки на бебоците!!!

# 177
  • Габрово
Добре дошла отново, Суити! Липсваше ни. И естествено сега очакваме да разкажеш как изкарахте.
   Дикси, браво - явно добре си изкарвате. Изобщо не сте за мислене. И аз искаааааааааааам да живея в къщааааааааа. Да си имам двор и градинка с цветя.
   Мами, ползвате ли готовите каши в бурканчета Лека нощ на Ганчев или на Хип? Знаете ли съдържат ли глутен и някакви други подробности. Мисля за морето да вземам от тях, че не мога да нося веро, гъба и т.н. Всичко в бурканчета и шишета за еднократна употреба и максимално улеснение  Laughing
   Ще се поровя из нета за някоя рецепта за спагети. Купих едни оризови и се чудя как да ги готвя. Ние поначало не сме по спагетите, но тия ще ги опитаме. Може и на Антония да дам. Дайте някоя вкусна рецепта.
   Отваряйте широко прозорците - навън вече се поразхлади. Поне при нас е така. Надявам се и при вас. Прохладна нощ! / ако не се включа пак, че мойте хора си легнаха вече Wink /

# 178
Честито на сладките шестмесечни бебоци и от нас! WinkИ ние празнувахме наскоро с Мартинчо:party:Заспа най-после, та реших да се отчета и аз.Лелее нямам никакво време да пиша тук..а много ми се иска...И ние бяхме селянчета за един месец..при мама е много хубаво Grinning И сега пак в тази мръсна София Sad..но какво да се прави.Хайде до скоро, надявам се,че трябва да се цедя и да лягам..от две седмици мъника спи нощем много неспокойно..събужда се през час...а между другото вече седи сам - да се похваля де Joy

# 179
Привет, момичета-кокичета!!!

Черешка, дано по-скоро отмине този период и детенцето да си спинка за по-дълго време през нощта. Ние обикновено си се будим към 2:30- 3:00 и после към 6:00, но понякога ставаме 2-3 пъти и тогава през деня съм доста изморена, а си представям какво е ако ставаш на всеки половин, един час... #Crazy

Two HeartsЧестита първа годишнина от сватбата на Дидунчо! И да празнувате още дълги години!  Two Hearts

Донинка, страхотни мадами сте!!!! И ние правихме снимки за мини рождения ден, но ще са готови в четвъртък. И доста се учудих като разбрах, че няма да са дигитални.... Сега ще видим как да ги качваме на компа.

Добре завърнала се на Тони!!! Hug  bouquet

Ха, ха .. Диски – как сте го измислили само! Юнака сигурно страхотно се кефи!!!

Привет на мама Кати!!! И да намира маааалко повече време за форумчето!!!

Краси
, аз захраних с оризова каша, после въведох картоф, а от днес започвам да давам морков. За сега на обед давам пюре /днес ще е морковено/ – около 4-5 лъжички, а към 18:00 часа 1 ч.л оризова каша, разредена с вода. Ще я карам горе – долу така, като въвеждам новите пюрета на обед. Първо ще пробваме зеленчуците и после ще давам плодове.

А, пък Габи е толкова сладка като си хапва пюрета и каши. Още като види лъжичката си, очите й светват и милото, такава голяма уста отваря, а понякога с такава засилка се устремява към лъжичката, че ми се струва, че й я пъхам чак до гърлото. Не си стои облегната и да я храня, ами се накланя колкото се може повече към мен, за да налапа лъжичката.

Общи условия

Активация на акаунт