Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 538
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
bdbaloni bdbaloni bdbaloni
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ANELL!!!
ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ!

И обещавам да намеря време да споделя новото около нас... Кога обаче - нямам представа Joy

# 181
  Здравейте майчета!

Привет Тони    bouquet

Дикси супер сте!

Руми , и аз се опитах с картоф, обаче човека изобщо не го харесва, ти мислиш ли да даваш жълтък?

Нашият хемоглобин е 106 докторката каза засега  да изчакаме с лекарствата, та се чудя за храната какво да правя newsm78

# 182
Добро утро  Heart Eyes
Добре завърнала се Тони  Hug и дано намериш време за да се отдадеш малко на форумната комуникация  Wink
elix ама имаш много набито око, ей  Wink наистина се оказа, че с Дени сме правили снимките при един и същ фотограф и то супер случайно. Не ми го бяха препоръчвали, но съм доволна от свършената работа, хареса ми най-вече, че търсеше точно емоцията в снимката, а не разните там фонове и стойки, направи доста снимки и после заедно избрахме най-емоционалните. Дано и вие попаднете на кадърен за вашите снимки.
Румка, мерси за коментара  Laughing сигурна съм, че и вие сте страхотно сладурски на вашите снимки и дано успееш лесно да ги качиш, за да ви се порадваме. А това за лапането на Габи от лъжицата с пълна сила важи и за Вили, хвърля се към лъжицата и си я набутва сама чак до гърлото, а после я осмуква от всякъде и нямаме никакви загуби от каша или пюре. Дано все така да ни радват с ентусиазма си. Вече се е случвало да и дам пълна порция от каша и малко водичка и пак умира за цицата.
 Дикси блазе му на вашия юнак и браво на досетливите му родители  Grinning
Приятен и прохладен ден   bouquet

Последна редакция: вт, 22 авг 2006, 10:24 от Doninka

# 183
Здравейте, мамета!
Напоследък имам само ядове и затова не пиша!  ooooh!
Искам да ви кажа, че на бебчовците хемоглобинът винаги е по-нисък от нормата, която е по таблиците. Така че споко!  Peace
Картофът явно ни е тежък, както и кашата, защото се повръщат след около час... Дали нямаме някакъв проблем  newsm78  със стомахчето?! Вчера й дадох едно плодово-зеленчуково пюре и изяде около 2 лъжички, не с особена охота, но ги глътна. После повърна всичко. Лошото е, че покрай пюрето се повръща и млекце, та огладнява по-бързо след това. А за броя хранения... напоследък се будеше 2 пъти през нощта да яде, та са около 7-8 бр.  Embarassed Тази нощ само веднъж яде, пък да видим... Започвам малко да се притеснявам с това нейно ядене. Но пък такива гънки поддържаме  Laughing  Сестра ми обяснявала на една братовчедка, че бебето ми било много дебело: Какво го прави сестра ми, незнам!  Shocked  Е, какво да му правя, да не би да го храня с кебапчета и кюфтета  Crossing Arms  Но с нея на тема деца сме на различни мнения, а тя засега няма, та ги ръси едни заключенияяяяя, мани мани.  С нея са ми разправиите напоследък. Днес замина за Канада и не се знае кога ще се видим, а се изпокарахме и така и не я изпратих!  Sad  Но като ти кажат, че си елементарна, обсебваща майка и че освен за деца за нищо друго не може да се говори с теб...  Cry Стана ми много криво и си взехме багажа и се прибрахме вкъщи /бяхме при баща ми, за да я изпратим/. Ууууфффф... Ходихме на една сватба заедно, а тя ми вика: "Сестра ми, няма да седна с вас на една маса. Но да не ми правиш сцени в ресторанта, ти го казвам сега! Може да са малки масите и ще седна при други хора." Сакън да не я посрамим сигурно, че ние с две деца си създаваме лудница, където и да отидем. Но като гледам, седяхме на една маса, а повечето хора ме питаха за децата, а не за други "по-сериозни" неща. Че нали съм елементарна, та не мога да водя разговор за езици, пътувания и т.н. Сестра ми е спец по критиката, гледах да не й се връзвам, но вече съвсем прекали.
Та, да не ви досаждам повече с оплакване  Crazy Моят мъж поне се държи на ниво при такива разправии и ме подкрепя  Hug
Хубав ден на всички, а празнуващите да не се спотайват  Laughing , а да почерпят  Joy

# 184
Честит рожден ден ANELL ! Бъдии здрава и много щастлива мама!  nbirthday Весело празнуване!
Еее, ама Рибче, това наиситна си е прекалено, най-боли,че и от близък човек ги чуваш тези приказки. Пожелавам ти бързо да се отърсиш от тежките настроения и да загърбиш квалификациите на непросветените  Grinning Много хляб има да изядат такива като сестричката ти, докато разберат Що е това МАМА? В интерес на истината и аз преди понякога с пренебрежение съм гледала на притеснения и отдаденост на приятелки с деца  Sunglasses, но като му дойде времето всеки влиза в час .

# 185
Дони, благодаря за подкрепата  Hug Но като се има предвид, че сестра ми е с 4 год. по-голяма от мен и продължава да не разбира същността на живота, а именно децата, ме натъжава и с цялото си сърце й пожелах някой ден да го почувства! Кофтито е, че се разделихме скарани...  Tired

# 186
Здравейте момичета,
На 2 и 3 септември ще има акция на "Движение на българските майки" ......." да спестим едно кафе....да е сухо едно дупе" .....ще събират парички за памперси за децата в домовете на които помагат......който иска може да даде колкото иска ....всяка стотинка е ценна
Ще се събират и учебни помагала за по-големите....

за повече информация :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0
http://www.pr-bg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 580&Itemid=80

# 187
Суити, добре дошла отново сред нас Hug Като ти остане време, разкажи как изкара на балкана Wink
ribkata, прочетох темата ти в кърмаческия Wink И Стефко имаше такъв проблем със захранването, но мога да ти кажа, че от една седмица доста му харесаха зеленчуковите пюрета Mr. Green Миналата неделя ходихме на бара да перем килими, пътеки, одеала и др. неща и цял ден го кърмих, защото къде да нося бурканчета и да се цапаме и двамата докаго го храня. Освен това той яде по половин бурканче от 125гр и като го отворя, трябва да го хвърлям. Та, така Wink На следващия ден почвам да му давам зел.пюре и той изобщо не си отвори устата. Почвам да му пея, да го занимавам, но той не ще и не ще Rolling Eyes Най-накрая се разплака и аз го оставих. Следобяд почвам да му давам кашата и пак по същия начин. Но на др.ден започна да хапва пюретата. Сега от 2-3 дена изяжда по цяло бурканче от 125гр и след 2-3 дни мисля да почваме с големите буркани, съответно да заменя едното хранене, а др.месец и следобедното хранене. Така, че още малко търпение и наборчето ще прояде Wink При Стефко мина точно цял месец от захранването до прояждането  Mr. Green
Гали, кашите Лека нощ на Ганчев съдържат глутен и мляко. Аз още не съм му давала, но мисля след някой друг ден да му дам. Дано не му стане нещо Praynig
Приятно изкарване на всички, които ще посетят морето  Wink

# 188
Здравейте мами и пораснали бебчета Hug
ние пак се поизгубих ме защото бяхме на гости на сестра ми която е в Обзор.И да ви се похваля Ще ставам леля newsm44 и се очаква бебчо да се роди края на януари началото на февруари.Днес бяхме на консултация малчо тежи 8,800кг и е 70см.пак ни смъмриха че сме дебели и че коремчето ни е разширено ама какво да го правя като яде повече. feedingМайчета искам да ви питам как се слага тази торбичка за урината и тя универсална ли е?Утре ще ни боцкат и трябва да нося и урина ама на аптеката ми казаха че тези торбички били еднакви.
             Честит рожден ден на всички които сме пропуснали nbirthday  bigdance2
             Пожелавам ви приятна вечер и послушни бебчета.

# 189
Тина, торбичките са различни за момиченце или момченце, самия отвор за залепване е подходящ за пола Wink. Днес и аз купих и може би утре ще пробвам дали е удобно и ще пиша. Ако няма друг начин, педито ми каза,че може да се сложи памук в памперса и после внимателно да се изстиска с два пръста в бурканче или контейнерче. В нашата лаборатория може да се даде кръв ,а ако няма урина за същия ден, може друг ден да се занесе.

# 190
Наистина има разлика в торбичките за момченцата и момиченцата.Аз вчера дадох урина и кръв на Чечо и утре ще разбера като са готови дали всичко е наред.
Добре дошла на адашката/тони/! welcome
честит рожден ден и на Анел!  bouquet
Дикси,много добре сте го измислили. newsm10

# 191
Здравейте, мамета!
Досега четох в Кърмаческия за най-абсурдна реплика относно кърменето  Laughing Направо се попиках от смях  hahaha Нооооо.... ми стана и мъчно, защото виждам, че често се изказват реплики като "рядка кърма". Именно това ме отказа при Сузи да я кърмя, имах щастието само 3 месеца да й давам ценната течност  Sad  /Моля, маметата, които хранят с АМ, да не се обиждат   bouquet / Още го преживявам всеки ден, докато си кърмя второто детенце...
Днес бебе Рони хапна мааалко пюренце плодово-зеренчукова смес, не го повърна  Grinning  Утре ще й дам пак, пък да видим  Praynig
Мамета, двоумя се за жълтъка! КАзаха ми да го почвам след 6м и 10дни в зеленчуковото пюре през ден, но ние още не сме заместили хранене, а и сега четох, че и това било вид алерген и не е препоръчително да се дава до годинката... Абе направо се обърках с толкова четене  Joy Другото пък, може да изчакам да минат жегите, та тогава да й го предложа. Дотогава надявам се да сме напреднали със зеленчуците.
Хубава нощ на всички, дано утре се включат повечко мамита!
П.С. Суити, радвам се, че пак си на линия! Чакаме да разказваш!  Wink

# 192
  • Габрово
   Как сте, мами?
   Реших да захраня с глутен след завръщането ни от морето. Така че там ще караме на обикновени каши. Но предварително ще си я разпределя кашата в отделни бурканчета и само ще добавям вода. Така няма да се налага да мия бурканчета.
   Купих си праскови и утре ще отида към село да направя някой компот за малката. Решила съм да ги беля, та голямо белене ме очаква. За капак мисля и да си поопера пътеките, ама то все мен чака.
   В събота ще отскочим до Ловеч по разходки да се видим с познати. В неделя ще ходим на панаир на едното от селата. И после на морееееееееее. Ще гледам да се включа преди тръгване, та да разбера дали ще се засечем с Ели и Мими. И Антония е започнала да става една кисела преди нощното спане. Направо взех да се чудя къде ще вървим с нея. Дано всичко е наред.
  Рибке, карай по ред заместете първо хранене със зеленчуково пюре, пък тогава давай жълтък. Има време за всичко.

# 193
  • Габрово
Че съм заплес.
   Честит Рожден Ден на Анел. Много здраве, щастие и радостни моменти да я съпътстват в живота! newsm51 newsm51 newsm51
   Лека нощ!

# 194
"Гали" и аз така смятам за по-правилно. Едно по едно, че с този капризен стомах  Rolling Eyes ... То детето само ще си покаже, аз предлагам всеки ден, пък Рони ще си реши кога да ги яде.
Лека нощ и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт