Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 621
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
краси, за жалост ние сме на АМ, затова се притеснявам 4е не пие вода, а предпо4ита нещо по-слади4ко. тя кърмата е 80% вода, докато АМ си е химия. аз се старая да давам поне веднъж на ден по 150-180гр вода + сок , обикновено диня, пъпеш или грозде, разредени с вода, за да има и друг "положителен ефект". нали ве4е яде и по-твърда храна за мен е редно да пие води4ка.

RE: рахита- давам вигантол, но не редовно и съм казала на педиатъра затова, тои е все гол по къси панталони с голи ръце и въпреки , 4е е доста тежък, давам по 1-2 капки по4ти през ден. педиатъръ ми каза 4е не е страшно ако през този сезон забравя. фонтанелата е голяма също колкото лев4е, но засега не се протеснявам, защото аз съм я влачила до 1 година. главата засега не съм опипвала - но утре ще видя, въпреки 4е се притеснявам да го опипват до "потъване на пръстта"

еликс, съ4уствам ти за пералнята, не мога да си предтсавя как е без, аз пускам по4ти всеки ден по 1-2. направо не мога да си представ якакво са правили нашите баби и майки с паму4ни пелени едно време.

относно "говоренето" санди хи4 го няма, но затова пк крещи като вандал, дайе хората в кафето и по улиците се обръщат. онзи ден цялото кафене нас гледаше, седи си младежът в мен и се наслаждава на гласа си, и така 20 минути с пълно гърло докато запо4не да преграква. по4ива си малко с дрямка и пак така...... а най -великата му проява на словестно твор4ество е да пръцка с уста по 2-3 на4ина плюейки лиги навсякъде. аз му говоря нещо сериозно а той ме гледа и пръц- пръъъц. и мен вземе, 4е ме напуши смях Simple Smile
ей така : http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1119871
ако не се отваря, защото снимка. бг забива нещо , има я в албума.

# 256
А ние не говорим, но най-новата магария (след бръмченето) е кашлянето. Като го взема на ръце спира.
Чакам с нетърпение другата седмица, за да пратя батко ни на градина. Два месеца ваканция - без дежурна група  #Crazy побърквам се вече. Не знам детски пубертет ли е какво, но ме прави на луда. А в следващия момент е страшно добър , възпитан, помага ми (мие с парцала, чисти). Но за да направи нещо го казвам поне 3 пъти, отговаря и се прави на глух. Е, оплаках се.
Иначе като гледам връстниците му той е направо злато пред тях, ама той в къщи си прави магарийките.

# 257
Привет, момичета!

Габи все още не пълзи, но оставена по корем се придвижва насам-натам с ръце, като особено обича да се върти в кръг, обратно на часовниковата стрелка. Все още не „говори”. От време на време казва „ге”, „ие-е-е-е-е-е”, „илле”, но много обича да пищи с най-тънкия гласец, който може да направи. По този повод в неделя бяхме прегракнали, Габи нямаше глас дори да плаче. Не съм си представяла, че бебе може да прегракне....
Седим по малко, задържа се за около 15-20 сек. и се търкулва нанякъде.
Вчера ни теглиха и мериха – 7,480 кг и 68,5 см.

Мими
, за картофеното пюре реших да експериментирам дали Габи ще го яде без никакви добавки. Само сварих един обелен картоф, намачках го и го разредих с водата, в която е врял и така й го дадох да го опита. Аз пробвам всичко, което й давам и за мое учудване пюрето ми хареса, а и тя си го хапна сладко сладко. Втори вариант беше да го разредя с кърма, в случай, че не го хареса. Аз не бих добавила нищо друго в пюрето.

Ели, дано по-скоро ти оправят пералнята... Наистина много неприятно....  Sad

# 258
Аааауууу, ама това с пералнята е много лошо  #Crazy  Понеже с каката до 7-8-ми месец бях без пералня посред зима, та ти съчувствам! То и без това едва се смогва с домакинството... Как може нова пералня да се прецака толкова бързо  #2gunfire Мошеници!!!
Вигантол давам по 1 капка на ден, но понякога забравям. А през слънчевите дни, прекарани навън, умишлено не съм давала. Фунтанелата й няма 1см диаметър, а и педи ни каза, че засега всичко е наред и няма данни за рахит.
Хармони, твоето момче мноооого е пораснало! Красавец  Heart Eyes  Има твоите очи.
Руми, ти докога си майчинство, ще се връщаш ли на работа? То май вече е свършило  newsm78
Скъпата, у нас е същата работа с каката. Уж все възпитавам, а си остава невъзпитана. А навън хората казват, че се изразява като голям човек. Дали пък не прекалявам с моята стриктност  newsm78   Thinking и да не взема накрая да пречупя този инат и самодоволство... За детската градина - хем я чакам с нетърпение, хем се притеснявам от тия болести, да не почнем пак като миналата есен...
Хубав ден, мамета! Ще се включа пак през деня!   bouquet

# 259
Ние продължаваме с говоренето: освен ма-ма и ба-ба вече казва бу-ба; ма-ба; ба-ма; гийе; и т.н почти през цялото време докато е будна.

Скъпата и нашият батко е както го описваш  Crazy. И той не беше 2 месеца на градина... нямам думи #Cussing out!

Рибка, и аз си мисля, че понякога прекалявам със строгостта  Embarassed. Но знам, че  в живота никой няма да му угажда, а дисцпилината ще му е само от полза. Например вчера сутринта имахме разправия относно реда в детската му стая. Е, не мога да се примиря, че всичко ще е в хаос и той ще се чувства добре. Най-малкото, писнало ми е от "Мамо, къде ми черната джипка/червеното зарче/касетката за Тарзан/влакчето"  и пр. Постоянно му обяснявам, че ако си оставя нещата там откъдето ги е взел няма да има такъв проблем. Освен това му е любимо да поиграем на някаква игра (да кажем "Не се сърди човече") след което без да я приберем я оставя разпиляна на пода и вади домино, след него пъзел и... нали се сещате как след 1 час няма човек къде да стъпи, а освен това частичките на игрите са се изгубили... и после плаче, че не може да се играе с тях. Та такива работи. Карам му се също, че много се мотка със събличането/обличането, но знам, че почти всички деца са така - заблее се нещо и една тениска я облича 10 минути  #Cussing out

За спането нощем на Тея:
Мами и аз се чудя как ще се отучим да не спим при мама. При нас положението е следното: Вечер към 22:30 я кърмя на спалнята. Като заспи я пренасям в креватчето й и там си спинка до към 4:30-5-5:30; взимам я пак да я кърмя и вече ако се опитам да я пренеса следват бурни протести. Ако успея спи по 30 мин до час и пак се размрънква... Как да се справя незнам. Засега варианта тате, бате и мама да спят спокойно до сутринта (до към 7-8-9 часа) е след събуждаето към 5ч. Тея да си спи до мен и да си цока на всеки час в полубудно състояние ( и аз в такова  Crazy ).

Ама, че дълго стана, извиняавам се, че ви занимавам, ама нали сме си за това - да си споделяме...  Hug

# 260

Вчера Криси стана на 1/2 годинка и ви черпим виртуално по случая. Искахме още вчера да ви почерпим, но нещо ми зацикли компа и не успях да си публикувам поста badcomp.

Да ви се похвалим: вчера Криси за първи път пробва нещо различно от кърма, а именно сладък картоф.  Направих му около 5 лъжички, а той изяде около 1, другото размаза по себе си и по стола Laughing. За вкуса на картофа мнението му беше  Sick, но виж мазането беше голям кеф Laughing.

Мама направи и торта по случая  chef, която е мнооого далечен братовчед на тези по-горе Wink

# 261
Здравейте и от нас с Чечо!
Моят син от три дена е на кухня и е много доволен.Всичко му харесва и си го хапва с кеф.Даже вземаме по две порции тази седмица,защото на една бебка не и харесва и отказва да яде и да не става зян и и изяжда и нейната порция. Grinning
Чечо пълзи с пълна пара,сяда и се изправя #Crazy луда работа ви казвам.Няма вече спокойствие.В паяка стои 15мин,а след това никъде другаде иска само на ръце или някой да е снего и да си играят и приказват.Никакви играчки не признава просто защото веднага му умръзват.Немога да свърша нищо от него.Аз му давам деавит когато се сетя,защото сме нон стоп навън и на плаж ходиме най редовно.Зимата ще се дава всеки ден.Фунтанелата беше малка,а сега незнам дали се е прибрала,защото забравих да питам педито предния път.Химоглобина му е нисък108 и ще трябва да пие желязо.И Чечо спи при нас.От три седмици не е спал в кошарата си и като го сложа там само пищи,реве и се удря много лошо.Незнам как да го отучвам докато е време.Дайте някоя идейка. newsm78
честито на Криси 1/2 годинката!Много да слушка мама и тати и да не се разболява.
Чечо за сега казва само баба. Sad

# 262
Честита половин годинка на Kриси  bouquet Жив и здрав и много весел!

Скрийми, ние пълзим с пълна сила и се търкаляме на всички страни - изобщо страшно подвижен е и не мога да го оставя сам и за секунда ooooh! Когато го слагам правичък доста стабилно стъпва на крачета, но бързо му се огъват Wink Не прави опити за изправяне или нещо от рода Sunglasses

Ние изкарахме много хубаво на морето - Митето се държа много добре и мисля, че много му хареса. сутин ходихме на плаж в 8.30 и стояхме до 11.00, след това се прибирахме за следобеден сън и към 17.30-18.00 хайде пак на плаж. На плажа през цялото време стоя в количката - не го окъпахме(баща му не даде, иначе аз имах мерак Wink) - та намокрихме крачетата и дупето WinkПак е нещо.
Иначе думички все още не казваме никакви и благородно заявиждам на мамите, които вече са чули дългоочакваното "мама" Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 авг 2006, 12:17 от didun4o

# 263
  • Букурещ
Честит рожден ден на патерица на Криси!

Вчера правих разни промени в профила и нещо обърках и сега не мога да вляза със стария ми ник. Така че това ми е новият- същият само че на кирилица.

Игси, и аз като Didun4o, благородно ти завиждам, толкова ми се иска вече да чуя думичката "мамо" от малкия разбойник, който днес незнайно защо не иска да спи и просто вече ме обзема лека лудост. Утре мъжът ми заминава в командировка за два дни и малко ме е страх ако младежът продължи в същия дух как ще се оправяме  #Crazy.

# 264
Е, аз съм далеч от мисълта, че "мама" е съзнателно насочено към мен - просто си бърбори детето и това е.
Макар, че като се отдалеча от нея и почне да хленчи го казва най-ясно: ма-ма-ммммм; или ма-мааа... и преминава целия репертоар докато не я взема на ръце...
Емо много й се радва и все я кара да го повтаря, може би и той има заслуга защото постоянно и казва:"кажи сега мама; мааа-ма; айде де, кажи де; маааа-ма" и т.н.   

# 265
  • София
Честита половин годинка на Криси!Да е жив и здрав,много да слушка и повече да не пада от леглото  Grinning  

Много се радвам,че бебчетата които вече са ходили на почивка добре са изкарали и не е имало проблеми.Аз обаче се притеснявам понеже за първи път ще спи в новата кошарка,от смяната на климата,а и от дългия път се притеснявам как ще й се отрази.Ох,дано всичко да е наред  Praynig

И аз давам вигантол по 2 капки,но има дни в които го забравям  Blush ,доки казва че фонтанелата добре се затваря.

Тони,пробвай да го приспиш  на вашата спалня и след това го премести в неговото креватче.Дано да стане  Peace
Мери,пиши на модовете да ти помогнат да си влезнеш със стария профил ако искаш де  Simple Smile

# 266
Честито на Криси!!!

# 267
То аз между другото от известно време го улавям, когато мрънка, че казва доста ясно казва "Ди-ди, ди-де, де-де" и неща от този род GrinningДемек, че ми вика по име разбойника му с разбойник Laughing Joy

# 268
Хармони, твоето момче мноооого е пораснало! Красавец  Heart Eyes  Има твоите очи.
.....

мерси рибке, оба4е аз съм със сини, 1/2та със зелени, а тези на кой ли са ?Simple Smile  newsm78, ......накъде назад по баби и дядовци, 4е и по назад,

днес ходих на фризьор да си отрежа малко косата и да си направя двуцветни ки4ури, но оставих само русите, накрая, не ми се 4акаше пове4е, но мал4о гледаше много стреснато, едно такова място с много лели и вси4ките с намацани коси и миришещи странно. само мъл4а и гледа ококорено. след което оскуба една саксия Simple Smile за смях на вси4ки .
та сега съм като шведка хем много светла в косата, хем 4ервеникава по тен, хем и по обем такава Simple Smile

# 269
Ели,и това съм пробвала т.е. като го приспя на нашето легло и го приместя в кошарата след 2-3 часа се чува дрян-дрян и следва ууааа ууаа той вече се е издрънчал в стените на кошарата сънен,защото е свикнал да се шири на нашето легло и догато не го взема не млъква.Гушкам го в нашето легло и на секундата е заспал.Ако цяла вечер така се местим не виждам ефект от цялата ситуация. newsm78 Thinking Благодаря ти все пак за съвета. Simple Smile
Краси,виждам че си на линия и кога ще пием кафенце?

Общи условия

Активация на акаунт