Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 524
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
еми старая се, старая се  bowuu

да работиш като сексолог, гинеколог и също така да изолираш ядрено-звуковия резонанс на капачките от бира не е лесно  ooooh!

# 241
Честит мини рожден ден на Лора!!!!!!! Здраве и късмет!!! 
Честит ни и първи татко в темичката!!!!! 

Момичета, аз стегнах багажа току що и утре рано сутрин тръгваме за морето!Може и смешно да звучи, но освен,че Митко мноооого ще ми липсва, ще ми липсва и вашата компания  Mr. Green
 Дано да имаме хубаво време  Praynig Жалко, че никой от вас няма да е на северното Черноморие за да се видим  Sad

Чаооо

# 242
еее,мойто мъж и тук се прояви  bowuu то може ли без него :О) вихри се из ямболската темичка,сега решил и тук,ама поне може да развеселява Wink  Дикси,имаа,има на северното-аз ще ходя на изпити в началото на септември във Варна Wink весело изкарване на моренцето и да се върнете с мнооого тен Simple Smile мерси за пожеланията...Ели,наистина много бързо мина времето,особено тоя месец...ама сигурно защото е най-динамичния летен месец Wink

# 243
    bouquet   bouquet   bouquet  честит рожден ден Лорка   bouquet  bouquet   bouquet

Скрими, обади се като дойдеш във Варна, де се видим.

# 244
честит мини рожден ден на Лора!!!

newsm51  ura Tada

Мами, аз за картофеното пюре съм чувала, че  картофите трябва да се варят с обелките, за да се запазят  витамините.
Искам да питам мамите на по-дебелите бебчета, стоят ли правички? Моят май му тежи дупето и не иска да стои прав, огъват му се коленете и кляка.
Моят гладник яде по 7-8 пъти в денонщието  #Crazy. От утре почвам пак със зеленчуковите пюрета (нали ни излезаха пъпки и почивахме 1 седмица). Само ние ли сме се изринвали?

# 245
Здравейте и от нас с Филип!

Снощи се прибрахме в София. Много хубаво изкарахме на планината, но най- хубаво е когато човек се прибере вкъщи.

Смятах да захранвам Филип на 6 навършени месеца, но той показа почти всички признаци, че е готов за твърди храни и го направихме   на 5 месеца и половина. Започнахме с безмлечна оризова каша на Милупа и пюрета на Хип- досега съм дала ранни моркови, ранни моркови с картофи, круша и тиквички с картофи. Последните отказа да ги яде. Само че мисля, че се запече, защото преди акаше най-малко по 1 път на ден, а от 6 дни- през ден, така че от днес ще го оставя 2-3 дни само на кърма.

Относно пълзенето- започна да се опитва и по- скоро да се влачи преди около месец, вече пълзи съвсем уверено, когато намери за какво да се хване се изправя на колене и започва се клати напред- назад. Опитва се да се изправя на крака, но лекарката ми каза, че още му е рано и да се опитвам да не му разрешавам. Пък и мен малко ме е страх да не му се изкривят крачетата.

Тъй като е много подвижен, колкото и да не ми се искаше му купихме кошара за игра, но той не е много очарован от нея, преди беше свикнал да лази на една олекотена завивка на пода и сега му е малко стеснен терена.

Айде чао засега, че много дълго стана.

# 246
Мериа,хубаво,че сте си починали добре Wink а стои ли седнал малкия сладур?аз питам,защото ние само това можем за сега,въпреки че сме от най-големите в темата..не се изправя и не може да пълзи още-само се дупи,ама не помръдва..Дидуне,я пишете при вас как е -нали сте по-големи и вие Wink Скъпата,и Лора се беше изринала,ама така и не разбрах от какво.Давах капки и мажех 1-2 денаи мина..Краси,остане ли ми и половин час свободен,ще се обадя.Има ли ти го тел в списъчето?Ако не,прати ми го на лични.Целувчици  Heart Eyes

# 247
Скрими, да, седи, но някак настрани- подпира се на едната си ръчичка. Само 1-2 пъти съм го виждала седнал без да се подпира и то за няколко секунди- веднага пада назад по гръб  Laughing

# 248
здравейте Мами и бебенца
Искам да честитя мини рожденните дни на всички бебчета които съм пропуснала. Да са живи здрави и много усмихнати !  bouquet  bouquet  bouquet
 newsm51Аз да ви кажа ви чета от време на време на работа но не е никак лесно и не смея защото излизат какви ли не картинки и се вижда отдалеч че не работя...
Елиза все така трудно свиква с детската ясла. Миналата седмица като я взех, намерих я да плаче и цялата и главичка беше мокра и жилетката също от пот и умора. не може да спи добре там защото има много шум. Абе какво да ви кажа, друго да се оплача че на  градината не искат да я хранят с разни зеленчукови пюрета, ами само със сандвичи а аз не им позвлявам защото и е рано.   #2gunfire #2gunfireТака че зеленчуци давам само вечер. Знам че е късно но нямам избор
Иначе Елиза си яде всичко засега, и гадни моркови, карфиол и тн. Аз като опитам какво яде и ми идва да  smile3502.... Имам все така 4 хранения с мляко както и преди и средно по 1/3 бурканче зеленчуци. Все още не съм заместила изцяло едно хранане с мляко. А вие?  newsm78 newsm78

# 249
здравейте мами, бебета и засега 1 брой татко, както винаги нямам много време да пиша, но днес времето е лошо и съм се запретнала да отхвърля работа.  newsm79 1ironing wash hang 1dishes  food002 newsm71
да се отчета- зъб още нямаме, само звукова мощ покрай никненето му. Санди още не иска да седи сам, пада на една страна в стил “пълен чувал”. на 4 месеца поне се набираше и се изправяше, а сега като го хвана и той става прав.и иска да се подрусва,  когато го сложа по гръб, или заплаква, или веднага се обръща, застава на 4 "лапи" и започва аморално да се клати или пълзи смешно. не лази като другите бебета на ръце и колене, а си вдига дупето , забива си главата, стъпва си на единия крак и на едното коляно и  така - "ходи". на пода в хола съм постлала една голяма олекотена завивка, посипана с играчки, но днес мия чинийте и чувам шляпане по ламината и като погледнах- той почти в коридора стигнал, кефейки се на звука от шляпането. сега , моля, ми кажете какъв е смисълът на хигиената, непрекъснатото миене , гладене, преваряване и т.н. а точно в момента е допълзял и се мъчи да отвори едно чекмедже. установявам, че домът ни не е обезопасен за дете. не само за ръбовете, контактите и т.н. които лесно се оправят с тапи, но имаме и много опасни неща на ниско, а няма къде да ги сложим с великите ни 55 квадрата. ще ми трябват о4и и на гърба ве4е.
относно храненето, май сме средно напреднали- 2-3 седмично вече давам месно пюре, започнах с купено, но вече дадох и домашно и мисля да продължавам да правя, поне да няма сол, захар и разни консерванти в него, яде зеленчуци най различни, плодове - всякакви без горски, мъхести и цитруси, все още не съм давала глутен, сирене, извара и кисело мляко, доста рядко давам по 1/2 жълтък. веднъж два пъти седмично давам каша, като фаворит са ми блевит-плодова и оризова с бифидус. обикновено слагам по 2-3 лъжици в плодовото пюре, когато е рядко. въздържам се да е по-често, защото май сме сред лидерите по килца в темата - на 11.08 т.е на 6 месеца бе 68 см и 8500, сега сме на консултация на 12.09.
момичета, на път съм да се побъркам, установих че имам проблем с концентрацията, след няколко седмици ще чета по заместване лекции. сега си компилирам материалите спрямо часовете и въпросника, а в главата ми - каша. хич ме няма .... само пелени, сополи, рев и съби са ми в ума. въобще станала съм "шамандура".
Въпреки , че стана много дълго и рискувам да в отег4а продължавам да пиша, защото не знам кога ще ми дойде музата отново- ИМАМ проблем, детето не ще да пие вода. цедя с центрофугата разни сокове и ги разреждам, за да поема те4ност, давам 4ай на Хипп, но въпреки това ми е странно, 4е не иска да пие 4иста вода. В този смисъл колко и как пият водя вашите бебки ?
И за финал да се опла4а, де да беше жив рембранд, да ме нарисува, хубав портрет щеше да излезе- тъкмо му покривам критериите... пак надебелях зна4ително. Нещо напоследък все ми се мае главата и на сладко и въглехидрат налитам само ....
Хаиде стига ве4е, 4е станах като словестна диария....
Лека и приятна ве4ер на вси4ки, аз се заривам в бумагите, макар и нискоефективна.... а татито е изгонен навънда пие бира с люлинските мами и бебоци.

# 250
хехе, благодарим за добрите пожелания за малката Simple Smile

ама наистина ли аз съм единствения мъж тук  bowuu

ехааааа   bouquet  bouquet  bouquet

# 251
Момичета, Тея от днес следобед вече казва "ма-ма"... отначало мислех, че ще е еднократно, но и досега продължава да се упражнява!
А откакто съм седнала на компа не спира да упражнява "ба-ба-ба-ба" и то с истински глас...!
Много е сладка, много съм развълнувана!
Вече имам двама, които ми казват "мама"...  Hug Heart Eyes Hug

# 252
хехе, благодарим за добрите пожелания за малката Simple Smile

ама наистина ли аз съм единствения мъж тук  bowuu

ехааааа   bouquet  bouquet  bouquet

е, не си! Mr. Green  bouquet
моят мъж от време на време се включва, когато има въпроси към него.
става дума за отец Даниил

# 253
  • София
Хармъни,това че не иска да пие вода може да е моментно.И Кали има дни в които не пие много и такива в които изпива над 300мл.  Shocked Чаят на Хип го надушва от километри ,а и чиста вода пие ,изобщо имам си малка жабка  Laughing .Може би става въпрос за Рубенс относно портрета  Mr. Green ,то и аз нещо зациклих с диетата,така че ще позираме заедно   Crazy
На мен пък ми се повреди пералнята,а уж е нова и сега ми идва да   smile3514   от сервиза ще дойдат чак другата седмица защото повечето техници били отпуска.Много ми е гадно без пералня... Tired

# 254
Здравейте, мами!

Ели много е гадно без пералня Sad

Хармъни, моят син изобщо не пие вода, ако се сетя изобщо да му дам Blush, което става рядко, може да изпие 50гр за целия ден. Моите шишета общо взето са за красота. Напоследък се опитвам да му огранича сукането, щото той е на мама сукалчето, а аз нещо взех да се нервя, от което. Нощно време спрях да му давам. В началото го оставих да реве. Сега вече взе да се буди чак в 3ч, което за нас е голямо постижение, преди до това време беше сукал поне три, та и четири пъти даже. Аз не му давам в 3 и той поплаква 10-15мин, през което време изобщо се правя, че ме няма и заспива. После се събужда към 4.30ч и тогава му давам, лошото е, че в 5.30 пак иска и тогава вече няма мърдане, щото е способен да реве с часове и аз се примирих, че ще му давам. Ако задържи така добре, само да не се върне на старото положение, щото направо ще го отбия Rolling Eyes аз не мога така, до година и половина две да спя с дето и то по цяла нощ да се суче Naughty Съжалявам, ако някой реши, че съм лоша, но това е положението Crossing Arms

За деавита, аз това давам, давах по две капки, обаче на последната консултация доки каза да го спрем малко да си починел. Иначе фунтанелата му е голяма колкото 1 железен лев, доста е големичка, обаче доколкото аз знам, ако има някакви признаци на рахит, то трябва ръбовете й да са меки, или което е по-лошо да има меки части по главата, така че пръста ти да потъва в тях, и тогава вече може да се говори за рахит. А иначе и аз съм съгласна, че в тези случаи докторите трябва да се слушат почти на 100% Wink

Мони изобщо не пълзи и много мрази да е по корем, как се обърне и веднага почва да реве със все сила, иначе доста добре стои седнал, само да не реши да погледне назад, щото пада като пирон в кисело мляко.

Мони много сладко казва "дадададада" и е доста съсредоточен докато го прави.

Е хайде останете си със здраве  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт