Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 529
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
ScreamingMamaa,благодаря ти за виртуалната подкрепа.В понеделник ще видим как  ще се справим с урината. Whistling
Спокойна вечер на малките бебоци и дълбок сън на мамите Wink

# 226
 Здравейте и от нас!
 Нашата фонтанела се затвори още преди 2 месеца, та аз се притеснявам, че стана прекалено рано /нали се затваря до 1 годинка/ Sad.

Кристиян още не може да седи, дори и с възглавници. Не му е интересно и само се върти и се извива, пък аз не искам да го насилвам и не го правя- когат му дойде времето. Относно стоенето, виж това е вече друг въпрос. Много се кефи и си стои стабилно, но на мен ми се откачват ръцете да го държа Laughing. Опитва се и да лази, но е по скоро дупене, премятане и влачене по корем Laughing.Много бегла прилика с лазенето, но поне се придвижва. Вече не го оставям на спалнятаа му постилам одеяла на земята, но той не се кефи, защото не може да гледа ТВ и му е скучно  hahaha. Постоянно "изпълзява " под стола ми пред компа и се опитва да ме захапе по крака hahaha или се добира до масичката с козметиката му и я разглежда от близо , че и на вкус я пробва как е Laughing.

В понеделник става на 1/2 годинка и мисля аз да се почерпя с торта а него с картофено пюре. И понеже съм мнооого боса да попитам как го правите въпросното пюре. Какви са тези сладки картофи? По-различни ли са от нормалните?
 И още едно въпросче. Преди време рибката питаше за някакво килимче за пода и мисля че Дикси и беше предложила нещо. Може ли да ми обясните и на мен и ако имате снимки, че се чудя какво да му измисля.

# 227
 А, да ви кажа и за първият ни опит за плуване във вана. Започна със страх и хленч и завърши с невероятен рев smile3514.
 Сега ме е страх да пробвам пак, но ще се престраша, каква риба е, да не може да плува /като майка си Blush/?!
 Хайде лека нощ от мен, че Криси пак ще се събуди в 5ч да си играем #Crazy  bouquet!

# 228
  • София
Здравейте и от мен в тоз дъждовен ден!

За отчета-хемоглобин 115,а урина не успях да събера с контейнерчето защото първия път се беше отлепило,а вторият се оакахме  Sick Май и аз ще процедирам с бурканче.
Кали вече много пълзи и се чувства ограничена ако е в кошарата,затова и аз й постилам одеало на земята и отгоре чаршафче.
Мими,тази постелка мисля че не е много голяма като размер ,затова засега при нас одеалото е оптимален вариант  Peace  А как точно практикувате плуването?Ние досега не сме пробвали ,ама щом казваш,че бебо го е страх незнам дали и при нас няма да се получи същото  Rolling Eyes
Гали,при нас има промяна в местоположението за летуване,няма да сме в Китен ,а най-вероятно в Созопол.Ако искаш ми прати твоят номер на лс и аз ще ти пратя моят и може да се организираме да се видим ако слизаме към Приморско и Китен     bouquet Може би ще заминаваме в четвъртък.
Мама Нина при нас положението с кавалерите е точно обратно на вашето с дамите  Mr. Green
Доста наши приятели се сдобиха с момченца, така че пък ние имаме избор на зетьове  Laughing

Лека нощ мамета и бебета ! Hug

# 229
Мими, картофеното пюре го правя, като обелвам и нарязвам на по-малки парчета един картоф, сипвам вода, колкото да го покрие, и го сварям в микровълнова фурна за около 10 минути. След това пасирам с блендера заедно с водата, в която е врял. Не слагам захар, сол и разни други "вкусотийки" и поне засега Вики го яде без протести. Но пък не съм му давала само пюре от картоф. Смесвам го или с готово пюре от тиква, или с пюре от тиквичка, морков... Всъщност процедирам по същия начин и с тиквичката, и с морковите.
А преди два дни ми донесоха сигурна продукция тиквичка, състояща се точно от две тиквички Joy Както и да е... Сварих ги, пасирах ги, сложих пюрето във формичка за лед, след това кубчетата - в една найлонова торбичка и вече си имам замразено пюре от тиквичка. Удобно е.
Между другото някой давал ли е пюретата Sunval? Вчера взех на Вики едно от тиква, но все още не сме стигнали до него. Направи ми приятно впечатление, че подобно на пюретата на Хип няма добавени никакви "екстри", отново е направено от био-продукти, а цената е много по-изгодна...

# 230
А аз карам с пюретата на Хип. Най-много харесва морков с картофи и тиква с картофи. Вчера правих картофено пюре за нас и й дадох да си близне. Не го бях осолявала много, пък и от едно близване нищо няма да й стане. Мисля ,че й хареса, но засега ще продължаваме с познатите вкусове, които писах по-горе.
Как се справяте с кашите? Аз вече 2 дена безуспешно се опитвам да й дам каша Хип - банани с праскови. Емо много я обичаше. Обаче Тея се прави на 3 и половина и си върти настрани главата като види, че й поднасям лъжичката. Крайният резултат е, че мама изяжда кашата... Sad

# 231
mimi.m,ние от 4 месец ядем картофено пюре.Много си го обичаме и си хапва с удоволствие по 200г.Проготвям го така:сварявам картофите с обелките. Обелвам ги и пасирам докато са топли и става гладка каша.От началото разреждах с преварена водичка,след това с кърма,а сега вече с пресно мляко-1,5%.Разрежда се защото самите картофи лепкат като се пасират.След млякото слагам масло(на върхана ножа),щипка сол,щипка захар.Това за начало.Като свикнете да го ядете,можеш да слагаш и обезсолено сирене.Става страхотно пюре.Лъчко си изява 200г. и почти никога не остава за мама WinkИ сега яде един ден месно пюре.на следващия зеленчуково Ганчев,после пак месно ,а  на следващия картофено.И так му ги редувам,като винаги сменям месното.Опитал е всякакво месо с изключене на заешкото.Е това е от мен за картофеното пюре.Пробвай,мисля че ще го одобриш.Успех при приготвянето newsm10 ...и да пишеш как си се справила и дали бебчо го е харесал

# 232
Здравейте, мамчета! И моя бебок яде пюретата на Хип. Цяла седмица му правих картофено пюре, но той упорито го отказваше. То не беше пюре с мляко, пюре без мляко, пюре с морков, без морков - всичко се повръщаше  Sick. Накрая му взех картоф с ранни моркови и картоф с тиквички на Хип. Дадох му с морковите и горе-долу му хареса. Само че преди хранене всички дрехи се свалят- и мои и негови- че става голямо мазало.
Иначе за приготвянето на картофеното пюре- обелвам картофите, режа ги на парченца, сипвам вода да ги покрие, после ги смачквам заедно с водата и сипвам от неговото си мляко, не съм слагала сол, захар и т.н. Пюрето според мен ставаше вкусно и без тях, просто мисля че не му допада вкуса на картофа. По нататък пак ще пробвам да му дам. 
А моя бебо как ме изплаши тези дни-седя си аз пред компютъра, а него съм го завила да спи и той нещо си мрънка. Изведнъж се чува истеричен плач, влизам аз в стаята и го гледам той се омотал като буба в чаршафа (включително и главата) и не може да се измъкне милия.  Embarassed Кой знае колко време се е борил да се отвие. Оттогава само влизам в стаята да го проверявам. На всичкото отгоре почна да си измъква и долния чаршаф и пак същата програма и мисля варианти да му слагам дюшека в някакъв калъф.  newsm78
Относно Вигантола в момента давам през ден по 2 капки - но мисля, че количеството е индивидуално и по този въпрос слушам какво ми казва педито.

# 233
Станахме на 7 вече!!!
Почерпка за бебета и мами Wink С тая проходилка е чудо-не може да върви напред,а само назад,обаче и така се докопва-я до масата,я до пералнята...дърпа покривки,дрехи,абе ужас..за картофеното пюре и аз така го правех,обаче тя не го харесваше и после си измислих една хитринка,която подейства-след като го направя пюренцето разреждам с преварена водичка и го слагам да заври пак на котлона ама бъркам,че залепва по дъното..и така минута-две...а вече ако и това не хареса-сиренцето действа Wink ще започвам с попарките вече,само че не знам кога да я давам-казаха ми на първото ядене и постепенно да заместя с попарка..ама тва значи да яде мляко само веднъж на ден,което не ми харесва особено...другият вариант е да я правя с АМ..вие как мислите?

# 234
Честит мини рожден ден на малката голяма Лорка! Да е весела, засмяна, здрава и щастлива!

# 235
Честит седми месец на Лора! Пожелавам и много усмивки и да порасне красива и голяма за радост на мама!/е, хайде и на тати, но си го спестявам, за да има рима Mr. Green/.
Иначе и ние караме на пюретата на Хип, но в един момент се оказа, че само за пюретата и кашите на Вики отиват толкова пари, колкото за останалите трима в наше лице Joy А и идеята ми беше да започнем с готови пюрета и лека-полека да започна да ги редувам с домашни. Засега стратегията има успех. Яде домашни зеленчукови през седмицата, а събота и неделя, тъй като обикновено не сме вкъщи, яде готови. Плодовите са изцяло готови, но ако ми попаднат сигурни плодове, веднага ще пробвам да му дам и домашно плодово пюренце.

Игси, пробвай кашите на Милупа. Досега не съм чула за бебе, което да е отказало да ги яде. А тези за над 4 месеца са без захар, глутен, оцветители, ароматизатори, има и безмлечни. На Тея може и да и харесат.

# 236
Ееееей,маменца мили,мноооооооооооооооооого ми липсвате Sad много време не съм се включвала...пак уча Sad сега попрехвърлих темичката,ама нямам време да изчета всичко Sad изобщо не ми остава време да включвам компа,много неща са ми на главата-гледам бебе,чета за 2 изпита,домакинска работа и плюс най-голямата глупост-търся си работа  #Crazy хората ми се чудят по интервютата как ще се оправям с 895395730 хиляди дини под една мишница..ама няма начин :/

ама мъжа ти хич ли не ти помага у вас  Mr. Green поне там за шетане / миене туй - онуй ?

# 237
ЧЕСТИТ СЕДМИ МЕСЕЦ НА ЛОРА!

Тони, мерси за предложението! Ще опитам!
На нас все още не ни излиза скъпо да купуваме пюретата на Хип защото малката изяжда 1 за 2  дена. Дри на маймуна да се правя (пробвах какво ли не) не изяжда по повече от половин бурканче. Все цица си търси...

ама мъжа ти хич ли не ти помага у вас  Mr. Green поне там за шетане / миене туй - онуй ?

Кой е този татко dope_hat? Аз понеже не можах да изчета старите теми, които пропуснах и не знам сега някой "нов-стар" познайник ли е или не?

Моя мъж например много ми помага (когато не е хипер изморен ъфкорс), но въпрекИ това имам 100 задачи за деня. Най-малкото баткото вече 2 месеца не е на градина. Не знам, само аз ли кукам, ама дори да изглежда оправено, измито и чисто аз пак си намирам какво да не е наред...  С 2 думи: Какво е това почивка, хора? За мен е да седна за 20 мин. пред компа... или да почета книга (за въпитанието - не каква да е Wink ) пак 20 мин. А излизането на разходка не го броя за почивка защото пак си е занимаване с бебка и Емо.

Последна редакция: нд, 27 авг 2006, 17:26 от Игси

# 238
еми мъжа й на гуспужата, той простака сигурно и една лъжица не хваща да измие. Бива ли такова нещо  Naughty

# 239
  • София
Честит 7-ми месец на Лоричка!Да расте здрава и хубава мома!  Ей, Дени сякаш вчера  ни черпи за 6-я месец,как неусетно лети времето  Grinning.

Тоз татко е таткото на рожденничката  Mr. Green  Абе ти осигурявай финансовото благополучие,а за лъжиците друг ще му мисли  Laughing

И ние сме на пюренцата Хип -засега не мисля да ги сменям.Кали си ги харесва и унищожава  Simple Smile
Кашата е на Милупа с банан и ориз,пробвахме и каша грис-безглутенови.И двете ги яде с апетит.

Общи условия

Активация на акаунт