Февруарска мамо, искам и пюре - голям съм вече само за млекце

• 14 531
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
 nbirthdayDiksi,честит рожден ден!Пожелавам  ти най-вече здраве,много любов и семейно щастие! nbirthday
Сега  и ние да се похвалим,че вече сме големи.Днес Лъчко навърши цели 6месеца Two Hearts.
а ето нашата виртуална почерпка newsm38 beer3 smile3510 Popcorn  food010Пийнете и хапнете,кой каквото си хареса.
Можете да видите малкия рожденник на пресните снимки в нашето албумче. smile3509
Не знам при вас как е ,но при мен минаха накак неусетно тези 6 месеца.Радостта ни е голяма,защото когато Лъчко се роди,имахме доста проблеми и незнаехме дори дали ще оживее.той се роди 19 дни преди термина и беше малко незрял.роди се 3 600кг. и за трите дни от живота си свали 450г,което е страшно много за новородено.тогава го взеха в Пловдив,постоя там 15 дни и ми го върнаха охраненко и доста порасналко.Това бяха едни от най-тежките дни в живота ми.Стоиш и чакаш и незнаеш като отидеш в болницата  какво те очаква там.Дали ще ти го покажат или.....
Ще кача няколко снимки от Болницата в Пловдив,зада видите какво изтърпя моето геройче. Tired Face
Стига съм ви досаждала с моите излияния.Нека вдигнем градуса на настроението ето с това newsm57  261uu

# 211

Много,много благодаря на всички за прекрасните пожелания!!! Прегръщам ви!!!

# 212
Честит рожден Дикси, желаем ти много здраве, щастие и любов! Твоите желания са наши пожелания!

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 213
Честит рожден ден, Дикси!

Честита 1/2 годинка на Лъчо!

# 214
Здравейте!
Ние се върнахме от Свищов.
Както всяка година уцелваме най-големите летни горещини там...Добре, че този път комарите бях в ограничени количества.
Тея се обрина  под гушката от жегата, а Емо изкара летния грип - слава Богу само за 1 ден му мина.
Заради горещините и летния грип на баткото пак й спрях пюретата Sad 
Добре, че си имаме още кърма, че иначе...
Сега пак й започнах зленчуковите пюренца. Давам ги за следобедна закуска. А сега по обед мисля за 1-ви път да й дам малко каша.
Вече си има столче за хранене. Но гледам да не я държа дълго вътре защото много се изсулва. Ем много обича да я "вози" в столчето (то е на колелца).
Вече ми отнема цялото време, когато е будна - все иска компания, или да е на ръце или да подскача...
За да мога да сготвя например и връчвам в ръчичката едно парче коричка на хляб и тя си го смуче - голямо забавление пада. Но трябва да съм нащрек да не се откъсне парченце от размекната част и да не се задави защото и това ни мина през главата, ама слава Богу без последици.

# 215
Здравейте, мамета и бебчета!
Игси, тъкмо тези дни си мислех как върви вашето захранване!  Hug  А и при Вики на Суити , че като гледам и ние сме с късно захранените бебчета /като изключим плодовото пюренце/. Е, аз продължавам по малко да предлагам, имах успех със плодово-зеленчукова смес /  ooooh! май писах за това вече/.
Наш`та кака Сузи хич не слуша, само отговаря и ми трови нервичките. Опитвам се да й угаждам, но тя още повече ми се качва на главата. Държи един тон   Crossing Arms , напраааавооооо, все едно кара мини пубертет!
Бебе Рони много се върти, отскоро спи настрани и по коремче, настанява се като голям човек, много е сладка. Иначе не може още да седи сама, слагам я в мен да сяда - доста добра й е стойката, но я придържам.
Днес кака Сузи храни бебето с плодово пюре, много се изкефи, че съм й дала, но я предупредих, че само с мен може да й дава да яде каквото и да било! Много ме е страх да не й щъкне някоя щуротия и да даде на малката забранени неща.  Все си мисля, че е пораснала, а в следващия момент я хващам да прави някакви измишльотини. Онзи ден я заварих, докато се къпеше, да маже душчето с паста за зъби и да пълни тубичката с вода  Shocked А аз се чудя защо пастата свършва толкова бързо  hahaha  Иначе светка с фенерче в очите на бебето, влачи я по леглото, хваната за крачетата  #Crazy , направо купон е у нас! Сега не се сещам други случки, но повярвайте, те са ежедневно приключение!
Хубав ден, може и да завали, като гледам как се смрачава  Thinking

# 216
Рибче, при нас захранването върви екстра. Яде перфектно с лъжичка всичко, което му дам. Вече яде каша, плодово и зеленчуково пюре. За месото ще почакам поне още месец, за глутена - също може би толкова. От кашите започнахме с оризовата безмлечна на Милупа, след това опита банановата и ориз и царевица отново на Милупа.  Това са млечни, безглутенови каши. Харесва ми това, че са без захар, но пак са вкусни и Вики зее с устичка като пиленце, види ли лъжичката. От зеленчуците съм въвела тиква, тиквичка, картоф, морков и карфиол, а от плодовете - ябълка, круша, банан, слива, кайсия и праскова. Май доста неща въведох само за месец и половина, но като му се услаждат на момчето, а и като виждам, че няма никакви проблеми, продължавам смело. Всъщност кайсията и прасковата ги дадох съвсем скоро и подобно на останалите плодове се радват на голям успех. Давам му само готови плодови пюрета, зелечуковите - също, но отскоро/от около седмица/ и от време на време му давам и домашни. И тях не ги отказва Joy
Иначе вече е на АМ. Няма да слагам разни намръщени физиономийки или да разигравам "сценки" колко много ми се е искало да е още на кърма, защото си беше мое, съвсем съзнателно решение. От началото на шестия месец до навършването му просто започнах да се изцеждам все по-малко и да замествам кърмата с АМ и така, когато навърши шест месеца, вече мина изцяло на АМ. Упреци не приемам/ако някой реши да ме упреква, да пресека в зародиш мераците Twisted Evil/, защото мисля, че направих и невъзможното шест месеца да е изцяло на кърма. Стига толкова.
Иначе вече почти лази, стои седнал в количката/изправя се и сяда сам/, което просто ме влудява, защото не съм сигурна дали не е твърде малък за подобни изпълнения. Казва нещо подобно на "мама", но ако трябва да съм абсолютно честна, май е по-скоро"ам-ам" Crazy
Иначе почивката беше чудесна. И на двамата малчугани им се отрази добре. Беше прохладно, чисто, тихо... Перфектно за отдих.
Ами това е засега от мен. Между другото, вече си търся детегледачка, защото изнемогвам сама с двамата вкъщи и може би скоро/ако открия подходящата/, ще се включвам по-често тук. Поздрави на всички и много целувки на бебоците!  love001

# 217
nbirthdayЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДИКСИ ! newsm59 НЕКА ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ЛЮБОВ ТЕ СЪПЪТСТВАТ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ!

Краси, това го прочетох и аз и реших още същата вечер да го пробвам. Оставих го сам в стаята, влизах при него като плачеше /всъщност, така и не можах да го успокоя/, постепенно увеличавах минутите. По една време започна по-тихо да плаче и аз помислих, че вече ще се успокои и ще заспи. Накарих татито да влезе при него да види какво прави, а той взел чаршафа от краяна леглото и го метнал върху главата си Rolling Eyes И до тук беше с експериментите, таткото щеше да ме "утрепе", че щяла съм да го задуша Cry
Тони, няма да те упрекнем за нищо Wink Ти си майката и решаваш, кое е най-добро за твоето дете Naughty Все пак 6 месеца не са малко.

Вчера бяхме на консултация. Качил е 330гр и 1 см или 8050кг и 69см. Биха му и ваксината против хепатит.

Утре заминаваме на село за около 10-на дни. Ако намеря време ще пиша, ако ли не ви казвам ЧАО Wink

# 218
Здравейте!

Хайде и ние да се отчетем какво правихме днес. Нашето захранване нещо не върви добре. Изяжда едва една трета от бурканчето и нещо ми се нерви, което ме притеснява, започвам да си мисля дали да не отложа, или да пробвам със шише? newsm78

Мами, как са вашите бебчета със спането? Момчил спеше по четири пъти през деня, обаче напоследък мина на две спанета, ама днес вече беше върха на сладоледа, спа само веднъж, около час. Shocked Вече не знам какво да го правя с това спане Rolling Eyes

Черешка , аз ще пиша след някой друг ден Wink

Рибка, много сте сладки, моята кака нали я няма, та ми стана едно такова  Sad Heart Eyes като ви четох преживелиците..........

Не разбрах днес имали рожденици, нещо никой не черпи Laughing

Хайде лека вечер на всички Joy  bouquet

# 219
Здравейте , мами!

Рибка,ей това с фенерчето в очите е патент на сина ми  Twisted Evil. А като му слага бибата в устата, така му я клати , че може да получи сътресение. Иначе много му се радва и много го обича. Последното нещо беше, докато се къпя, чувам писък и изскачам от банята, в този момент бебчо започва да реве неистово.... просто батко му застанал срещу него и пищи, за да му види реакцията  #Cussing out, а той милият се изплашил.  А от една седмица батко ни се храни с лигавник (това не му пречи да се капе) и вчера прояви желание да пробва кърмата (аз му дадох в една лъжичка, но не беше очарован), сега очаквам да си сложи и памперс - на 6.5г.

За спането - ние спим по 30 мин. сутрин, после 1-2 следобед (ако се събуди след кратко ядене може пак да заспи) и следобед пак около 30 мин. Но вечер се приспиваме, че нещо свикна да ми заспива на цицата и май трудно ще се отучим.
Лека нощ

# 220
Привет на всички мами и сладките бебчета! Heart Eyes
Краси,ние вчера бяхме рожденници.Днес ходихме на консултация и честно да ви кажа...плачи ми се Weary.Като сложиха Лъчко да го теглят,направо щях да падна.За един месец е качил 900гр. и 4 см.Много се притесних,защото знам че е нормално да качват по 450 гр,а  ние какво...двойно повече.А като си помисля-храним се на 4 часа,стриктно спазвам режимът му,яде нормалните за възратта му количества...и пак наддава.Незнам какво ще правя. newsm45.Лекарката казва,че никак не е дебел ,просто е пораснал на височина(таткото ни е висок).И в крайна сметка сме 8250кг. и 72см. newsm53
Доста плакахме на ваксината,така хълцаще после милото smile3518
знаете ли момичета кое ме притеснява..с това наддаване да не направим някой рахит,че и без това пием по4 капки"Vigantol"..neznam ...и то посред лято. newsm78Някой ако има като нашия проблем ,нека пише да се успокоя малко no
лека вечер ви желая smile3524

# 221
Mama Nina, ние също имаме много голяма фонтанела и пием по 2 капки Вигантол. Мерки - 70 см. и 8300 кг.  Но за последния месец беше наддал с 500 гр., което също е над нормата. И мен ме притеснява да няма рахит, но педито ме успокои, че от рахит трябвало да са хиперактивни децата , а ние сме били по-спокойни. 

# 222
Ееееей,маменца мили,мноооооооооооооооооого ми липсвате Sad много време не съм се включвала...пак уча Sad сега попрехвърлих темичката,ама нямам време да изчета всичко Sad изобщо не ми остава време да включвам компа,много неща са ми на главата-гледам бебе,чета за 2 изпита,домакинска работа и плюс най-голямата глупост-търся си работа  #Crazy хората ми се чудят по интервютата как ще се оправям с 895395730 хиляди дини под една мишница..ама няма начин :/ май захранването е тръгнало добре при всички и бебетата се развиват нормално...за болнички не срещнах написано,дано наистина да е така...бяхме на море за 2 дни миналия уикенд и сега се белим :О) гледам че пишете за вигантола...той лятото пак ли трябва да се дава?аз много често го забравям и само се притеснявам за тоя рахит...имаме си проходилка вече и си стоим по малко там,ама още не знае какво да прави,иначе ми е удобно да я храня там...не може да шълзи още,въпреки че постоянно се обръща по корем и мрънка,защото не знае какво да прави...почти седи самичка седнала без възглавници и подобни..ми май това е около нас..казва мамамам,бабабба и такива неща на нейн си език Simple Smile айде целуваме ви много и лек ден на всички   bouquet

# 223
Скъпатанашата фонтанела се затваряла много добре,така каза педиатърката,но  този месец ще давам по 4 капки Вигантол.И какво ще рече "хиперактивни'/Защото Лъчко като ми е в ръцете,не спира да рита с крачета,много е шавлив в сравнение с другите бебета  около нас,които са почти на неговата възраст.абе казвам ,че е шавлив,ама като си помисля ...още не можем да пълзим добре.чета че другите бебчета вече пълзят по метър-два,а пак ние... SadИначе на крака стои много добре и често го държа с  маратонки стъпил на земята,Много му е кеф така newsm68
момичета да попитам-къде намирате торбички за вземане на урина.днес попитах в аптеката(и то най-заредената в нашия град),но дори не са чували за такива торбички newsm12.аз купих една стерилна чашка , но да видим как ще се мъчим да я залепим на пишлето ,защото не е много малка(чашката де..не пишлето newsm62)Дано успея да му събера урина в нея,защото не ми се ще да го правя с памук в памперса.Няма да е съвсем точно,предполагам.
Мами,вашите малчовци сричкуват ли вече?Ние още не ,но по много сладък начин си изразява емоциите.Имаме страшен мъжки тембър на гласа newsm10
В нашия блок имаме 3 бебета -момичета и  само един мъж-Лъчезар(и 4 мата са на една възраст-през 20 дни).Имаме голям избор за снаха smile3525При вас как са нещата?Питам наи-вече колежките-бъдещи   свекърви Flushed
Хайде...поздрави  на всички от слънчев Асеновград Flowers Sunflower

# 224
мама Нина,ние си го взехме от аптеката до нас-ама за момиченце естествено...но нямаше никакъв успех...след като стоя с тая торбичка в пампата около 1-2 часа сигурно погледнах за пореден път-точно 2 капки имаше....та се ядосах и я хвърлих и на другата сутрин я дебнах 2 часа с бурканче...та така събрахме урина Simple Smile ама при момченцата би трябвало да е по-лесно..стискам палци да стане бързо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт