Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 096
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Странно, аз знам, че парцелът под хотела е бил реституиран, като значителна част от него е била собственост на евреи. Като те май са получили дял в хотела. Но може сегашният собственик да се е разбрал с евреите и да е изкупил дела им.
Иначе - ясно е Трайчо какво сънува, а голямото @ко ще "краси" центъра завинаги.

# 91
Аз пък от друг източник четох, че новата сграда щяла да бъде точно в обема на хотела. Нека изчакаме, че ако се вярва на журналистите ще се изпокараме за фалшиви новини.

# 92
Май го прежалиха Божков, и сега се карат за "кокала"

# 93
  • София
Всеки сам си преценява може ли да си позволи да ползва адвокат или брокер или каквото там консултант. Важно е да мислиш преди да действаш и да се и формира

# 94
  • София
Лошото е, че не си преценяваш сам. За брокера. А се налага. Защото щеш, не щеш попадаш на брокер.

# 95
  • София
Повечето собственици предпочитат да работят с брокер. Ние като продавахме почнахме без брокер. И се изредиха няколко прошляка (с извинение), които бяха със самочувствие без покритие и с претенции, по-големи от селския им площад. Дойде ни в повече това, взехме познат брокер, като се разбрахме за 1% комисион от наша страна и изненадващо той за месец продаде. Ами за мен си е заслужил двойната комисионна, с хора трудно се работи...

# 96
  • София
Явно народа масово се превръща в прошляци с изисквания. Без извинение. Днес се видях с позната и седнахме да си поговорим и да изпием по 1 кафе и сокче в заведение. На съседната маса бяха две брокерки,  говореха високо, споделяха си за оферти. Без да искам им чувах разговорите. Телефоните им звъняха и всеки обадил се започваше с  дали е възможен коментар на цената. Не знам дали за продажба или наем, но с това започваха питането.

# 97
  • София
Ами продавачът винаги си оставя място за сваляне. Това е нормален принцип при преговори. Единият да иска да намали, а другият да има накъде да отстъпи. Не виждам нищо ненормално. Или тук какво, купува се на обявената без коментар (за да не си прошляк) и как беше.. купува се от снимка, няма значение, че говорим за сериозни пари и ангажименти. Ц ц..

# 98
Нали се задава криза, сега който направи сделка, да черпи.
Ще се свият и прошляците, ако кризата ни застигне.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 21:07 от So Lucky*

# 99
  • София
Засегнаха се някои, извинявам се. Ама като влизаш да купуваш нещо и се изживяваш като английската кралица, не мерси. Не търпя такива хора. Затова и взехме и брокер.
И бяхме оставили 10к евро за пазарлък, ама се купи и на исканата цена. Trollface

Скрит текст:
Като някой е обявил нещо за 165лв и някой прошляк дойде с изказването "давам за този таван 100лв" за мен си е прошляк и бих си спестила общуването с него за 1% комисион

# 100
  • София, Bulgaria
Засегнаха се някои, извинявам се. Ама като влизаш да купуваш нещо и се изживяваш като английската кралица, не мерси. Не търпя такива хора. Затова и взехме и брокер.
И бяхме оставили 10к евро за пазарлък, ама се купи и на исканата цена. Trollface

Скрит текст:
Като някой е обявил нещо за 165лв и някой прошляк дойде с изказването "давам за този таван 100лв" за мен си е прошляк и бих си спестила общуването с него за 1% комисион
Ами това си е до човек и до възпитание...днес е купувач,  утре продавач, пак така ще си се държи. Дървото си е дърво, каквто и да е...

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 22:24 от tomeva

# 101
Истината е, че на огледи ходят всякакви туристи, които имат силно фантазни виждания за стойността на чуждата собственост.

Когато не са на огледи, пребивават в съответните ФБ групи и пускат обяви от рода на "търся 90-100 квадрата тухла в центъра на София, като плащам 60 000 лв. сега и по 7 000 лв. през следващите 20 години."

# 102
Хахаха, наскоро и аз гледах една такава обява, дали да не е била и същата...Фантазьори, мамини сладки....

# 103
Истината е, че на огледи ходят всякакви туристи, които имат силно фантазни виждания за стойността на чуждата собственост.
На мен ми прави впечатление, че най-големи фантазьори са тези, които пускат частни обяви. Чули, прочели и пробват.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a158345060865720
На мен това изобщо не ми изглежда луксозно, може мебелите да са среден клас, но цялата подредба ми прилича на битпазар.

Ние купихме ателие в Лозенец, от собственик. Цената не сме я коментирали въобще +-1500 евро не е тема за разговор, имотът отговаряше напълно на описанието и снимките.
А имотът го придобихме точно за 2 седмици от огледа, собствениците бяха подготвили перфектно документите - предварителен договор, скици, удостоверения, дори уредиха час при нотариус, като предварително се консултираха с нас кой да бъде. След сключване на сделката ни написаха подробно къде и как да декларираме, по какъв начин да прехвърлим партидите за ток и вода, дори ни бяха подготвили и акта за деклариране на имота в общината.

# 104
  • София

На мен ми прави впечатление, че най-големи фантазьори са тези, които пускат частни обяви. Чули, прочели и пробват.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a158345060865720
На мен това изобщо не ми изглежда луксозно, може мебелите да са среден клас, но цялата подредба ми прилича на битпазар.

Това със сигурност ще се продаде над 60к еврака. Има нелош ремонт, в който е вложена петцифрена сума. Както обсъдихме, много хора търсят веднага да се нанесат.
Точно такива се търсят от хора с деца, идващи в София. Имат 20-30к скатани и за останалите теглят кредит за 10 години, който им е точно колкото вноската по наем за такова.
А и ЕПК, среден етаж, южно... Ами има си стойност имота...

Едит: Абе, това не било едностайно, а боксониера. Верно са прекалили тия... Горните ми писаници не важат за този имот...

Общи условия

Активация на акаунт