Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 102
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
в съответните ФБ групи и пускат обяви от рода на "търся 90-100 квадрата тухла в центъра на София, като плащам 60 000 лв. сега и по 7 000 лв. през следващите 20 години."

Това май беше майтап с Държавната лотария Simple Smile

# 106
На мен ми прави впечатление, че най-големи фантазьори са тези, които пускат частни обяви. Чули, прочели и пробват.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a158345060865720
На мен това изобщо не ми изглежда луксозно, може мебелите да са среден клас, но цялата подредба ми прилича на битпазар. !
Как да не дадеш 2000Е за такава гледка към люпеща се фасада. Красота!

# 107
леле това е Белите брези му искат на 2000 евро, големи фантазии Simple Smile. Не е луск, нормално обзавеждане, банята кърти с тези червени плочки, със сигурност бих си ги сменила.
Имат ли право да живеят в ателиатета за постоянно по закон или никой не проверява?

# 108
Явно народа масово се превръща в прошляци с изисквания. Без извинение. Днес се видях с позната и седнахме да си поговорим и да изпием по 1 кафе и сокче в заведение. На съседната маса бяха две брокерки,  говореха високо, споделяха си за оферти. Без да искам им чувах разговорите. Телефоните им звъняха и всеки обадил се започваше с  дали е възможен коментар на цената. Не знам дали за продажба или наем, но с това започваха питането.

А може би все повече собственици и брокери надценяват имотите, мечтаейки за ИТ специалисти и представители на чуждестранни компании, които да се настанят в панелния им двустаен. В темата за наеми някой поиска мнение за апартамент, за който брокери му казвали, че наемът трябва да е около 1700лв. В коментарите му посочиха проблемите на апартамента и дадоха оценки между 1000лв. и 14000лв.

# 109
А на този са му дали приблизителен наем от 600 лв... И живееш в кутийка.
Бих отишла в онзи в Хладилника с двама съквартиранти, но всеки ще си има спалня и ще имаме общи хол и кухня.

Не знам с какви очи ще му искаш 600 лв. наем на това 🤷‍♀️

# 110
В тази стаичка, ако искаш да гледаш телевизия, на пералнята ли сядаш? То и боксониера не е. Какви 600 лв. наем бленуват.

# 111
Няма начин на това в епк-то да му вземат наем 10 евро на квадрат.
И е тъжно, че на хубавия широк апартамент в Хладилника трудно ще се вземат 10 лв.кв.

# 112
Точно боксониера си е, към 28-32 кв. са боксониерите в ЕПК-тата. И не са ателиета, апартаменти са си.
И аз се чудех как ще си завъртиш главата от дивана, за да гледаш телевизия. Но пък има много съраунд Laughing
Според мен, дали исканата цена е висока не е до това дали обявата е от собственик или не - ето че има хора, които са купили от собственик и преценяват цената като пазарна. Невероятните цени, искани от собственици, стоят и по обявите на агенциите.
За сравнение с боксониерата в Белите брези - в Люлин-10, панелна гарсониера - стая и кухня, на партер, преустроена и ремонтирана подобно на боксониерата, я пуснаха преди няколко месеца на 61 К от 2-3 агенции. Все още стои обявата от 1 агенция, което може да означава, че все пак е продадена, на каква цена - не знам. ЕПК гарсониера пак там, пак с ремонт, сходен с боксониерата, но без преустройство, собственик пусна преди 2 мес. за 69 К - limited time only, до март. Обявата я няма, може би е изтекло времето, а може би собственикът чака по-добри времена. Та явно и собствениците са различни, точно като купувачите.

Само да кажа, че и брокерите, като налазят собственик, пуснал оферта на малко по-висока от средната цена за района, айде да не е първия, но задължително питат - До колко ще свалите? Че цената е малко висока.

# 113
Е не, тази обява ме уби! Как над 2000 евра на кв. за това бе? Обзавеждането е далеч от луксозно, а си е абсолютен сбирщайн! Тези хора вярват ли си... Може би пък двете картинки, тъжно провесени над диванчето, са на някой известен художник, та и това да е калкулирано в цената Grinning

# 114
  • София
Вчера минах покрай Бонсист и с изненада забелязах, че вече ги няма терените за футбол, а всичко е оградено и явно ще се започва поредният строеж на апартаментчета за студенти Close Не видях табела на строител и инвеститор, имате ли информация кои са?

# 115
За тези терени ли става дума?

http://www.baroccosport.com/baroccosport-football/sportna-shkola … leks-bonsist.html

Ако са тези, отговорът вероятно е ясен.

# 116
  • София
Същите, да.
Мислех, че СО ги е дала за стопанисване на Бароко спорт, нямах представа, че ги е продала за застрояване.... Амо то какво ли се учудвам с нашите общинари

# 117
Ааааа, аз не знам той ли ще строи и чия е собствеността върху терена. Просто ми се стори интересно съвпадението. Ако знаеш номер на парцел, можеш да следиш съобщенията за одобрените разрешения за строеж и ще разбереш.

# 118
  • София, Bulgaria
Бароко-кралят на Ст.град и с Оскар за ниско качество на строителство. Какво ли не правят хората за ниска цена на имот.

# 119
Истината е, че на огледи ходят всякакви туристи, които имат силно фантазни виждания за стойността на чуждата собственост.
На мен ми прави впечатление, че най-големи фантазьори са тези, които пускат частни обяви. Чули, прочели и пробват.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a158345060865720
На мен това изобщо не ми изглежда луксозно, може мебелите да са среден клас, но цялата подредба ми прилича на битпазар.

Ние купихме ателие в Лозенец, от собственик. Цената не сме я коментирали въобще +-1500 евро не е тема за разговор, имотът отговаряше напълно на описанието и снимките.
А имотът го придобихме точно за 2 седмици от огледа, собствениците бяха подготвили перфектно документите - предварителен договор, скици, удостоверения, дори уредиха час при нотариус, като предварително се консултираха с нас кой да бъде. След сключване на сделката ни написаха подробно къде и как да декларираме, по какъв начин да прехвърлим партидите за ток и вода, дори ни бяха подготвили и акта за деклариране на имота в общината.
E то собственика е нужно да представи данъчна оценка, скица на имота и бележка за платен данък. Не виждам кое е сложното в случая.

Общи условия

Активация на акаунт