Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 180
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Че има начини, има. Не са съвсем законни ... но пък да не е морално някой да се възползва от разни клаузи в закона и да живее без да плаща в имота ми?!

# 436
Хора, имаме егати късмета. На 12 март бяхме при нотариус. Подготвихме документите за покупка на апартамент с кредит. На 13 работата отиде на зле. Не знам дали ще успеем да се нанесем в апартамента, имайки предвид ситуацията. Дали Агенцията по вписванията работи нормално?

# 437
  • София
Ако не сте подписали, вече може да искате 15% отстъпка

# 438
Ако не сте подписали, вече може да искате 15% отстъпка

И дали ще получат? Не виждам нещо да се е променило в imot.bg, поправете ме ако греша.

Хора, имаме егати късмета. На 12 март бяхме при нотариус. Подготвихме документите за покупка на апартамент с кредит. На 13 работата отиде на зле. Не знам дали ще успеем да се нанесем в апартамента, имайки предвид ситуацията. Дали Агенцията по вписванията работи нормално?

Държавните институции работят нормално. Аз също бях чела статията за нотариусите, днес я опровергаха, че си работят.

# 439
Преди няколко месеца продадох имот. Ако се беше случило да е още непродаден, и някой кандидат-купувач да ми поиска 5 % + отстъпка, просто щях да му се изсмея, и да си го държа още 2 години, ако трябва.

# 440
  • София
Те са били пред нотариус. Там не са пили кафе, а са оформили НА и са го подписали. Нотариуса го е заверил.
Шанс

# 441
  • София, Bulgaria
Вдичко е предпоследно, действаме според моментната ситуация. Вчера усвоихме 2 кредита и купувачите се разплатиха с продавачите. Но имам не малко текущи сделки. Говорих с всяка банка по отделно, става въпрос за все още рабатещи се кредити. Казаха ми: за сегна няма промяна, но всеки ден има по няколко съвещания. Не знаем дали няма да променят условията за неподписаните кредити. Някои от продавачите са и купувачи. Налага се онлайн да работим и по телефон да правим консултации, което не може да се сравнява с живия кантакт. Агенцията по вписване работи нормално и с обичайните срокове, но до кога?...Всичко е ден за ден, час за час. Хората са притеснени, как ще си довършат сделките, а не защо са купили и дали е трябвало точно сега. Но всички, за които говоря, купуват собствено жилище,  не за инвестиция. От купувачите 50% казаха, че пасуват за сега. С другите 50% продължаваме, като изразиха надежда,  че при тази обстановка, може би ще имат по-голям избор при намаляла конкуренция от купувачи.
Всеки разглежда участието си на имотния пазар, според собственото си положение.

# 442

Щом на 12 март сте подписали при нотариус, още същия следобед документите са внесени в АВ. С банката също имате подписан договор, писмо за намерения има.
 Сега само може да се забави малко вписването на н.а. и усвояването на ипотеката, но в случая продавачът се притеснява повече кога ще си получи парите.

# 443
По въпроса с наемателите - по добре минималния риск някой наемател да ме съди за самоуправство, отколкото сигурните дела на чез, топлофикация и останалите неплатени сметки. 400 лв. за ток са... е.ати набутването за наемодателя, сигурно вода не са плащали изобщо и т.н.

# 444
  • София, Bulgaria
Хорааа...винаги е имало и ще има неплащащи наематели, както сметки,  така и наеми.  Проблемът е стар, колкото света и няма нищо общо със създалата се ситуация.
Който е коректен ще си и такъв и днес. Защо да не си изпълняват задълженията, все още няма съкратени, останали без работа...Трябва да си малаумен да рискуваш да останеш на улицата без квартира...
А, че ще има злоупотреби, ще има. Ясно, че всички ще имат финансови загуби, както бизнеса,  така и рентиерството...Каквито и мерки и облекчения да предлага правителството финансови загуби ще има. За едни 1000 лв. неплатени сметки, за други милиони загуба...

# 445
Томева, имам чувството, че не четеш темата.
Напред се появиха уверени съвети, че за неплащане на наем никой не може да бутне неплащащия, особено сега, поне две потребителки писаха, че вече им бавят наемите, отново се зове за човещина в смисъла на "не им търсете пари" - но забележете, че не я търсят ЧЕЗ и Топлофикация...

# 446
  • София, Bulgaria
Томева, имам чувството, че не четеш темата.
Напред се появиха уверени съвети, че за неплащане на наем никой не може да бутне неплащащия, особено сега, поне две потребителки писаха, че вече им бавят наемите, отново се зове за човещина в смисъла на "не им търсете пари" - но забележете, че не я търсят ЧЕЗ и Топлофикация...
Ами бавят наемите, но защо...защото нямат възможност или защото искат да минат метър..Може да има и обективна причина,  но може и да няма..Какво се променило в доходите от преди 2 седмици. Не съм чула за масови уволнения, а уж следя инфото.

# 447
Ами променило се е това, че много хора, които в края на месеца са около нулата, още на 5-6-о число са приключили парите в аптеката и хранителния магазин. И към новата несигурност се включват едни хора с уверенията "никой не може да ви бутне, ако не си плащате наема". За сметките за ток и телефон нещо не казват така. Айде онези над 400 лв. неплатен ток не им се водят на тяхно име, ама никой не съветва "репчете се на ЧЕЗ и А1".

Подчертавам, че нямам лични притеснения, но такива включвания са много нагли.

# 448
  • София, Bulgaria
Ами променило се е това, че много хора, които в края на месеца са около нулата, още на 5-6-о число са приключили парите в аптеката и хранителния магазин. И към новата несигурност се включват едни хора с уверенията "никой не може да ви бутне, ако не си плащате наема". За сметките за ток и телефон нещо не казват така. Айде онези над 400 лв. неплатен ток не им се водят на тяхно име, ама никой не съветва "репчете се на ЧЕЗ и А1".

Подчертавам, че нямам лични притеснения, но такива включвания са много нагли.
Това казвам и аз, някои имат обективна причина, но други нямат...всеки случай е частен. 
И всеки сам си решава. За някой наемодател тези 600 лв. са част от бюджета му, той също е пазарувал и е останал на червено. Това, че си наемодател не означава задължително, че си финансово по-добре от наемателя. Има наематели с по 4..5000 лв. заплати. Има и с по 1200 лв. Нещата не са черно и бяло.

# 449
Е как да не се е променило нищо?
 Магазинерките и сервитьорките са в неплатена отпуска.
Зъболекарите нямат пукнат клиент.
По-малките бизнеси също са под голям удар, производствените предприятия голяма част са в отпуска, но работниците се чудят какво става.

Нашите наематели двама от семейството са строителни работници, а жената е продавачка. И тримата са си у тях сега
 И май разчитат само на пенсиите на двата възрастни родители, които живеят при тях.
До къде я докарахме?
На мен ми е ясно, че те с 2 пенсии, наем трудно да платят. Но токът иска да съди мен, топлоизолация също ни е образувала някакво дело ли, какво. И сега плащаме по 170 лв на месец там.то уж наемателите го плащаха, ама само уж.

Не, не е вярно, че нищо не се е променило.
Може би вие още работите под пара, и завършвате някакви сделки, проекти или каквото. Но останалите, голяма част от тях, си седят вкъщи.
Ето брат ми е програмист, хоме офис. Хмм. С две малки деца вкъщи, хоме офис точно по 40 минути на ден, докато спят. Е...до кога ще се издържи така?
Тони аз вчера бях хоме офис, със същия успех.

Общи условия

Активация на акаунт