Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 073
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не знам, ама от 15 апартамента, изкарващи по 20 бона месечно поне, ще видим. А за да даде всичко, ще трябва да подбива в сегашната ситуация. И няма да е само той

# 601
Airbnb умря преди кризата. За да отдавате имот там по правилата не беше лесно. Пък с последните законови промени си стана невъзможно.
Освен това вече няма кой да дойде, Райън призимявят цялата си флотилия.

Преди година позната имаше проблем със съседите си, хост в тези сайтове.
Нерегистрирани надлежно.
Един мейл и няколко дни бяха достатъни да им се спре "бизнеса".
С новите изисквания, непосилни за изпълнение изисквания и недоволен съсед не им трябва.
Този от скрийншота не е за завиждане, фирма или ч.л
Ще пие няколко студени води, ако ще на Парис Хилтън прищевките да отговарят имотите му.

Ядохме, пихме, живяхме.. дойде време за сметката.. трябва да се плаща.

# 602
ричиТич, ставаш смешна.... световна тенденция, ако можеш да го схванеш. И да имам няколко имота в София, но това не ти влиза в работата.

Не ми се мисли тези купили с заем как ще се оправят. Заем за основно жилище, заем за т.нар. Инвестиционно. А Еърбнб изискванията не са лоши, а и ще регулират пазара като се махне вируса. Само дето българинът не обича да плаща.

# 603
Пиша за регулацията на държавата, не за изискванията на платформата. Там е ясно взимат си комисиона последните и си работят. Само, че гостът трябва вече да отговаря на куп изисквания, вкл. регистрация по ддс.
Който следи темата, знае.

Хора си направиха криви очевидно сметки купувайки с ипотека имоти на топ локации, пресмятайки 3 000 лв. месечно доход, напълно реалистичен тогава с 50/50  ипотека / печалба.

# 604
Къде видя, че не съм съгласна с държавната регулация. Мисля, че изискванията не са високи и лесно се покриват. Само трябва да излезеш ма светло и да плащаш данъци.

# 605
При новите регулации аз ще плащам по-малко, спрямо при старите. Сметнах си и реших, ще ще ми е изгодно. Лошото е, че данъкът в голямата си част се плаща авансово, патентът.

# 606
20% ддс, 10% дод физически лица е по-изгодно от само второто?
А съседите, които трябва да дадат задължително съгласие....?
Почти кауза пердута.

# 607
Аз с моите нямам проблеми, със съседите имам впредвид.

# 608
  • София
Плюс деклариране на нщувки и носене на наказателна отговорност в някои случаи. Лека от мен

# 609
  • София
Абе то аз ако съм съсед в апартамент който се отдава краткосрочно няма да ми е хич приятно. То едва търпя наемателя до нас, дето е от три години. Но все гости има, все гаджета сменя. Младежи. Влизат, излизат, денонощно. Куче доведе да му лае гостите. Та ще трая аз туристи.... Ми няма да ги ща...

# 610
Не се иска съгласие.
Ако е на фирма, по друг начин може да стоят нещата.
При нас двата съседа са офиси, имами и на 3 етаж аирбнб, плащаме вход 20 лв, не 5 лв. И няма мрънкащи

# 611
Ето например, днес имаме няколко запитвания за апартаментите, от предишни клиенти. Отказах на всички, защото лично за мен е рисково.

# 612
  • София, Bulgaria
Този юнак с 15 апартамента много ербап го дава, но скоро сам ще почне да звъни на брокери. 
То на силен пазар всеки може да се фука как продавал/отдавал, ама всъщност не той е продавал, а хората са купували.
Много скоро всички продавачи/ наемодатели  ще станат много "благи". А пък строителите, като им звъне брокер и ще опъват червено килимче. Този филм съм го играла.

# 613
Тъкмо го бях копирала да го пускам и аз. Сега ще се излеят 3000 имота от airbnb на пазара и ще стане весело. А тоя е някоя фирма, която се е набълбукала с имоти на шарани...

Да, а тръгнат ли наемите надолу, тръгват и цените на имотите надолу. То беше ясно доста отдавна това.

П.С. къде се покри оная Попея, някой знае ли? Понеже си спомням как подкрепяше, че кризи никога няма да има, цените винаги ще вървят нагоре, всичко е розово и цветя... Grinning

# 614

Много скоро всички продавачи/ наемодатели  ще станат много "благи". А пък строителите, като им звъне брокер и ще опъват червено килимче. Този филм съм го играла.

А купувачите, със сълзи на благодарност в очите, ще черпят с погачи, вносни бонбони и уиски брокерите, че са ги натоварили с двойна комисионна, т.е. включили са комисионната на строителя в цената на имота. Какво пък толкова му плащаш - една комисионна от 5-6 хил. лв. си е скромна, но прилична баня НС. 
И са ги уверили с честен поглед, че строителят е мнооооого сериозен, риск практически няма, те, брокерите, работят с него от години.

Общи условия

Активация на акаунт