Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 066
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Ами стой си там тогава - чист въздух, слънце, сняг другата седмица.  Идилия.
Изчакваш да се сринат цените в София заради гадния вирус и купуваш на тонове.
След това ще почнеш да обясняваш колко кофти са наемателите, не щат да ти плащат високи наеми.
Или пък като добрия самарянин ще пуснеш тристаен добре обзаведен за 150 лв. наем на месец. Щото си го купила евтино.

И да се повторя - боклучавите сайтове с реклами не ги отварям въобще.

Снегът ще е два, три дни, а ограничението да си седиш в апартамента не се знае колко ще продължи Wink Да ти кажа се радвам, че не се занимавам нито с кредити, нито с наематели. Този коронавирус ясно показа, че хората, които прогнозираха само безкраен растеж и страхотни печалби, се оказаха в голяма грешка. Така че, който иска, да си вземе поука от всичко случващо се и да си прецени кое му е приоритет в живота...

# 646
  • В планината / На морето
Паднаха ли цените ?

# 647
Ти от кога го чакаш този срив на цените?
На всички им беше ясно че рано или късно ще се случи.

# 648
  • В планината / На морето
Случи ли се вече ?

# 649
Аз пред мега срив разбирам между 30 до максимум 50%. Все пак и продавачите ще се дръпнат със сигурнст.
Давам пример - 2011, Ман Ли двустайни на около 700 евро,  сега са на 1600 евро. За мен е съвсем нормално да паднат пак до около 900 евро, като знам на какви обезщетения се работи и колко излиза горе-долу себестойността
2015 - Манастирски Ливади -€394/кв.м. Реална сделка.
Разбрах, че парламентът е отхвърлил ветото върху плащането на кредитите, така , че очаквам голям спад.
Предполагамм, че става дума за мноооого голям апартамент, който вероятно има големи тераси.

# 650
Ти от кога го чакаш този срив на цените?
На всички им беше ясно че рано или късно ще се случи.

Вече въпросът не е в срива, а дали има смисъл от апартамент Wink

# 651
Очевидно някои хора намират за вълнуващо да "дразнят" другите - примерно веган да пише във форум на фитнес маниаци или месояден да пише в теми на вегани. 
Аз специално спирам да отговарям на постовете на Печенка, според мен тя влиза в горепосочената категория. Сигурна съм, че едва ли тя ще се наскърби особено от това, но за мен така си решавам.
Желая й здраве и щастие!

# 652

Вече въпросът не е в срива, а дали има смисъл от апартамент Wink

А има, как да няма. Къщите са гадни, на гадни места и скъпи за поддръжка.

Скрит текст:
Да не вземат сега всички да се насочат към къщи и да им скочат цените, че аз като хиена чакам да свърши тази криза и дано да сме оцелели...

# 653
  • София
На земята и къщите им идва времето. Селата около София ще живнат и е добре това. Ние имаме двор в София към апартамента. Ей сега, отивам да го мия и мета, явно тази година по- рано ще го "отворим", хубаво е да имаш тераса, голям балкон, двор, открита част в София. Или къща някъде около София с двор. Това ще стане пак примамливо за хората. Място за уединение и бягство..

# 654
Тази прогноза за бум на къщите рационална ли е или е плод на някаква депресия заради карантината? Защото по правило поддръжката на къща е доста по-скъпо от поддръжката на апартамент. А и самите къщи не са без пари - тези, които са за без пари, са за събаряне на практика. Вижте темите на тези, дето си строят/ремонтират къщи и ще видите, че там се изливат много повече пари от един апартамент.
Селска идилия е привлекателна идея, но не е за повечето работещи в София - пет дни в седмицата, по цял ден. Само поддръжката на двора, за да не заприлича на джунгла или степ, изисква всеки уикенд по 2-3 часа и събота, и неделя. Освен ако нямате чували с пари да си плащате за поддръжка. А повечето хора нямат тези пари. Поддръжката на къщата е отделно - покрив, улуци, едно-друго - все си има работа.
Да не бъркаме представата за уикенд в къща за гости, която някой друг ви е подготвил и подредил, с реалността вие да го правите това сами.

# 655
Прогнозата аз бум на къщите е под давление на вируса.
Реалноста е друга.
Къщите в България, са стари, в голямата си част са и недовършени.
Искат много средства и време.

# 656
  • София
Ми погледнете да речем села на 30,40 км от София около магистралите. Аз не съм гледала скоро, но защо ми се струва, че да вземеш там малка къща за ремонт с двор и да ремонтираш, 🤔ще дойде по - евтино от двустаен НС за 100k.. Пък може и да греша. Да не говорим колко е по- смислено и ето сега в тази ситуация хората биха се замислили. Не говоря за 3 етажна къща, а за малка едноетажна, за бягство, за летни ваканции, да ти остане и за старини. И що не? Сега като се затвориш в апартамента какво да ти хрумне

# 657
Ми погледнете да речем села на 30,40 км от София около магистралите. Аз не съм гледала скоро, но защо ми се струва, че да вземеш там малка къща за ремонт с двор и да ремонтираш, 🤔ще дойде по - евтино от двустаен НС за 100k.. Пък може и да греша. Да не говорим колко е по- смислено и ето сега в тази ситуация хората биха се замислили. Не говоря за 3 етажна къща, а за малка едноетажна, за бягство, за летни ваканции, да ти остане и за старини. И що не? Сега като се затвориш в апартамента какво да ти хрумне
Имаме такава вила, в Пернишко, с асфалт до нас. Повярвай ми, не е по-евтино дори и след като сме я наследили и не сме дали нищо за земята и постройката, само за хубав съвременен ремонт и после текуща поддръжка пак е по-скъпо. И не сме се замислили и за миг да идем там сега, защото имаме възрастни родители, за които трябва да се грижим в тази ситуация, а там няма болнична помощ, няма нормални магазини, няма добро отопление, и т.н.
Подкрепям Мандаринка, на Печенка не си струва да се обръща внимание

# 658
  • София
А то и ние имаме вила, за летни почивки е чудесно място за бягство. Без екстри е там т. е. Скъпо обзавеждане или друго. Не сме там само защото майка ми са там сега, да не й занеса вирус. GrinningАз смятам все пак, че сега биха се замисли хората, и биха купили, дори само с идеята някой ден да ремонтират или да строят там. По темата НИ и тенденциите. Пък може да греша както вече казах. Grinning

# 659
Wooden, то това с къщите не е от сега Simple Smile Това си е тенденция, но всеки иска само меда на къщата, но без жилото Wink
За вилата, ако някой родител живее постоянно там и се грижи, е по-добре, но ако не се обитава постоянно, като идеш и само докато изчистиш, и трябва да си тръгнеш. Еми не е за мен. Стои си засега, един ден може и да ни дойде друг акъл и да отидем там за постоянно, но сега мястото ни е в София.

Общи условия

Активация на акаунт