Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 035
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Титина, аз пак не разбрах къде е тази Босня!
Да търкам дивана ми е любимото занимание, така че карантината ми е дюшеш така да се каже.
Едно хубаво зимно ярко слънце и -10-15 в нашите градуси като при малък Сечко, след като преди това е натрупал поне 20-30 см. сняг е перфект за соларите. Колко сняг натрупва, за колко време и колко градуса от нашите държи в Тексъс през зимата?
То ми е писнало примерно скандинавци около Северно и Балтийско море да ми дават акъл колко еко-меко и почти без пари е да ти се въртят перките и ток да ти правят. Ми да дойдат в София, примерно през зимата с инверсията и през лятото и да чакат да подухне поне малко.  Ние пък чакаме полупроводниците да станат цели, Сахара да я покрият със солари и да пуснат целия кабел под Средиземно море, че токът да падне наполовина.
Тогава  2/3 от хората ще се изнесат в къща, панелните комплекси ще ги сринат и ще изникнат китни предградия от дървени къщи с 2-3 коли в гаража. Тухлите НС ще се продават на половин цена, за лузърите, дето не могат да си сковат къща. Слава Богу термити нямаме.

Къща със съвременни удобства могат да си позволят много малък процент от хората в България, дори в София дето сме били с високи доходи.

# 721
И аз това щях да кажа, обаче много взе да се шуми покрай мен, и скъсих поста си.
Има и хора, които живеят с родителите си, или с баба си и дядо си в техните къщи.
Но не е защото са го искали, а защото са им такива били възможностите да заживеят семейно.
Малко са обновените къщи. Покрай нас сега станаха доста обновените, но то е все от хора с пари. Нашата е също обновена и модерна и с изолация и с бойлер на ток, слънце и газ, но е някакъв късмет, че така я купихме. Познавам само 1 младо семейство, което уж се зае да ремонтира наследствената им къща, преди 3-4 години. Но още живеят в АП.
И едно друго, което си купи къща за ремонт, но...ремонтираха кухнята, банята и 1 стая. И сега така живеят.
Ако нашата къща не беше готова за нанасяне, с дребни изключения, нямаше да се съглася да я купим- ние сме обикновено много заети хора. Щяхме да купим голям апартамент в нова сграда.
Това е алтернативата на хората с възможности, които изкарват пари и имат силно ограничено време. Навсякъде е така, не само в столицата Wink навсякъде денонощието е по 24 часа Wink

# 722
Права си, Румка!
Ето, като коментирахме какви апартаменти се търсят от платежоспособните клиенти, се оказа, че младите платежоспособни, независимо ИТ/ПР или всякакви такива професии, предпочитат готово до ключ, евентуално някакви дребни промени. Те и повечето млади мъже не могат дори предпазителите да си вдигнат, ако изключат, и ще извикат електротехник за това, така че мога да ги разбера. А строеж/ремонт на къща с посочените съвременни удобства е много по-сложна задача. Като не разбираш какво се предлага на пазара, ще ти набутат най-скъпото. Освен ако наистина нямаш чували с пари, а работещите не са в тази категория, това не е задача за тях. Бизнесмени и бизнесменКи Laughing е по-вероятното да се заемат с такова предизвикателство, но поне единият от семейството трябва да отдели поне половината от времето си за строежа/ремонта. Парите са отделно.

П.С. Смяна на дограма и топлоизолация аз дори не ги смятам за съвременно удобство тип екстра, а за нещо задължително за 21 век. Екстра биха били соларна инсталация, по-засукана отоплителна инсталация, разни отварящи се електрически врати/прозорци, плъзгащи или не, басейни и джакузита, ей такива нещица.

# 723
Цитат
кризата ще вдигне интереса към земи, парцели, къщи  за вила, почивки, за лято, за бягство, за след пенсия и т.н. Не е нужно да  е в скъпо място около София
За скъпо място около София си има определени клиенти.За останалите,евтино,равнозначно в пустош,без инфраструктура и т.н.?Не вярвам в такъв интерес.Цял живот всичко ми е на пешеходно разстояние.Няма начин  като се пенсионираме да умираме от скука в някаква къща до града.Това си е жива каторга.Иначе придошлите в София,ако се изнесат,ще съм им много благодарна.Като гледам и те нямат такъв интерес.С какъв хъс купуват или наемат апартаменти,а не къщи тук.

# 724
Мен лично къща не ме влече.Живяла съм дълго в къща с огромен двор и много работа имаше по двора. Освен това всяка събота и неделя трябва да съм там, за да следя какво се случва и така да ми мине живота в градината. Това еднообразие не е за мен. За всеки влак си има пътници.

# 725
Къщата е като брадата с гребенчето, за мен има няколко типа искащи къща.

1. Някои  искат къща, понеже са чували, че е много яко, не са живели, нито имат идея как би им понесло, не знаят какво струва като пари и време.
2. Други са живели в къща в град и искат пак, обикновено те са наясно какво коства къщата, като имат и пари и могат да си позволят тази екстра.
3. Живели са в къща  на село, сега искат пак на село, с всички плюсове и минуси особено, ако имат и деца.

Сигурно има и други варианти, но това на най-общите.

Къщата е скъпа екстра, каквото и да си говорим, не става само с искане и мерак.

# 726
Да добавя и евентуално още една група:
Хора, които досега са живели в къща, но нямат никаква представа колко време, труд и пари струва поддържката, защото баба/дядо/мама/тати са се грижели за баналности като поддържката. А златните яйца само са ползвали теферича.

Не помня в тази тема ли беше пуснато инфото или в другата за обявите, но видях че Инфинити са качили на страницата си новия проект в Изток или където е там.

# 727
Това са глупости, градски човек да се забие на село. Да плеви трева и събира листа.
Хората се научиха на добър живот, на изобилието в София от спортове, танци, спа, салони за красота, култура, заведения, шопинг.
Достъпът до летището. Не трепериш ще изпуснеш ли автобус и кой ще те вземе, колкото и да ти закъснее полета.

По селата няма горните екстри, няма нормален магазин или аптека, спешна помощ. Няма атмосфера.
Дори и в най-близките до София, пък няма как за всяко нещо, планирано или инцидентно да ходиш до града.

За най-новия проект на инфинити. Ей го https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=9&adv=5896 Joy
Само внимавайте да не паднете от смях. Архитектура като лего, сглобявано от бавноразвиващ на цена 1500 евро/кв. , без дори да е направена първа копка.
Всъщност хората си живеят в къщата още, макар според инф.табела строежа да е започнал на 09.03.2020 г.Joy

# 728
  • София
Това са глупости, градски човек да се забие на село. Да плеви трева и събира листа.
Хората се научиха на добър живот, на изобилието в София от спортове, танци, спа, салони за красота, култура, заведения, шопинг.
Достъпът до летището. Не трепериш ще изпуснеш ли автобус и кой ще те вземе, колкото и да ти закъснее полета.

Точно поколението на глезльовците. Тъкмо там е проблема. Тези сега пищят най- много. За жалост. Тези същите дето най-много хейтят са , които купиха най-много тоалетна хартия.
Хубаво описвате точно достъпните глезотии в града и не са лоши, да, само да не създадат меки китки, мамини синчета, джендъри и хора , които се бършат по 300 пъти в час с мокри кърпички. което само повишава шанса да ги тресне всеки  вирус ….

Абе тази криза показа, че малко работата отива на зле , с хората. Някой мъж , колега, като почне да пищи, то просто.... нямам думи . Права искали, на фризьор да ходели , на кино и до Мола Smile
Добре че дойде криза … да видят и опакото на медала....

# 729
Точно поколението на глезльовците. Тъкмо там е проблема. Тези сега пищят най- много. За жалост.

Хубаво описвате точно достъпните глезотии в града и не са лоши, да, само да не създадат меки китки, мамини синчета, джендъри и хора , които се бършат по 300 пъти в час с мокри кърпички. което само повишава шанса да ги тресне всеки  вирус ….

Абе тази криза показа, че малко работата отива на зле , с хората. .
[/quote]

Хахахах, много добре си го описала - с една корекция - повечето ми познати младежи не се бършат с мокри кърпички, знаят перфектно всички добавки и упражнения за крака, ръце и нам си кво си, ама не знаят как да си отпушат мивката, ако не става с препарат. И понеже живеят в НС със съседчета със същите умения, няма кого и да извикат на помощ. Виж, във вмирисаното на кисело зеле СС сигурно има останал някой мухлясал пенсионер, дето да може да им разглоби сифона на мивката.
Сори, ако някой се обиди, но такива са личните ми впечатления.
 И как очаквате младежи с такива умения да поддържат къща?

# 730
  • София

По селата няма горните екстри, няма нормален магазин или аптека, спешна помощ. Няма атмосфера.
Дори и в най-близките до София, пък няма как за всяко нещо, планирано или инцидентно да ходиш до града.

Слава богу, че не съм от този тип хора - Заведения, спа, салони за красота... Не е моето. Все съм се чудела защо петък следобед София се изнася...

# 731
Чиана, поколенчески разлики са това!
Петък вечер и събота вечер е време за купон - в заведенията място не се намира. В понеделник се почва с фитнеса, да се компенсират купоните петък-събота-неделя.
През деня - пак заведения, ама по-кротко, молчета, шопинг и т.н.
Аз мисля, че вече е мит изнасянето на столичани по родните им места в петък, за да превиват гръб в градината със зарзавата и да зареждат с буркани колата. Повечето тръгват за уикенда на някое спа - не спа извън града, малка екскурзийка и т.н.

# 732
  • София
Ами - катерят чукарите - тук около нас е пълно е екопътеки и събота и неделя навсякъде хора и огън с кебапчета в планината.

# 733
Ха, сега видях, че Инфинити почват още една сграда със същия срок като тази в Изток - но в края на Черковна. Сигурно е някъде близо до Артекс ли бяха. И цените не са много по-ниски от тези в Изток.

# 734
Не мога да разбера откъде тази мода да се строят сградите стъпаловидно нагоре, така че почти да нямаш вариант над стаята ти да няма тераса..

Общи условия

Активация на акаунт