Домакини 70/ За да постигнеш всичко, понякога е достатъчно да направиш само една стъпка

• 57 756
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Така е, Лейди. И моята снаха, която от години е в Англия е с такова мислене, но тук вече паниката е друга, заради облъчването с новини, извънредни новини, преки включвания, изявления и т.н. Депресират ме.

# 91
Мако, а мен питаш ли ме искам нормално на работа, това днес е кошмар.

# 92
А ние вече и от Киев не може да излезем... Не че сме хукнали нанякъде, де! Напълно блокирани ще сме от утре.
И тук затварят моловете без хранителните магазини и аптеките в тях, всички и всякакви заведения, те могат да доставят след поръчки онлайн, всякакви салони - спа, фризьорски, козметични и т.н., всичко що е бар, кафе, дискотека, всякакви фитнеси, стадиони и спортни комплекси...
Започват да доставят маски и мед.дезифектанти по аптеките в края на седмицата. Ще има ограничения при закупуването им и не във всички аптеки, но като цяло са отделили пари от бюджета и възлагат на местни фабрики производството им.
Имат 4-ма болни! Но според мен очакват повече в най-скоро време и се опитват да ограничават "щетите". От днес не пускат чужденци да влизат в страната, а от утре вече спират всички полети, международни влакове и автобуси.

Чувствам се като Робинзон Крузо на самотен остров, няма никакво мърдане... освен със сал...

# 93
Мария просто трябва да се мисли разумно. Има рискова група хора, като те са в риск и към "сезонния" грип. Ще ти дам пример с мен - когато се наложи да се подложа на химиотерапия ме предупредиха да се предпазвам от всякакви зарази, защото за мен ще бъдат в пъти по-опасни. Тогава и по предложение на лекуващия ме лекар правих и противогрипна ваксина. Всяка година и "сезонния" грип взема своите жертви за съжаление....

# 94
  • при късмета
Калинче, за този вирус се твърди, че не умира толкова лесно във външна среда, а живее по повърхности за часове. Затова е по-заразен от останалите.  И липсата на ваксина разбира се подпомага разпространението.
Заразността му е по-висока, затова и гледат да ограничат разпространението, защото ако го изкарат всички, които се очаква да се разболеят заедно, болниците няма да смогнат. За Италия вчера четох безумия, че оставят възрастни хора изобщо без никаква помощ, защото изхода е ясен.
Иначе да, здравия разум не е лошо да се запази. Мъжа ми в нашия случай както винаги е по-спокоен от мен. А шефа вече ви разказвах, как от почти месец го е страх. Много преди всички забрани. Опитвам се да съм спокойна поне заради него. Мием ръцете по 100 пъти днес, минавам през ден със спирт дръжките на вратите вкъщи, обаче не знам с тези допълнителни мерки дали не му всявам още паника.
Смърфи, определено е по-добре мерките да се вземат предварително според мен. Единия болен тук, си решил човека да се разходи до Италия и Испания за седмица и то след обявеното бедствено положение. Ми безотговорно е. Кацнал в София и после с влак до Варна, там такси и не знам още колко хора са контактували с него през целия път.
Иначе и мен изолацията малко ме тормози, ама си сядам на задника, докато е необходимо
Джейми, и на госпожата не ѝ е лесно, още сутринта ѝ казах. Не тръгна школобг, файловете които пускаше във ФБ не на всяко устройство се отваряха, децата нямат учебници, защото на повечето нещата им стоят там, тя също няма вкъщи. Добре, че се намери някой родител на някое от малкото деца, които не са на занималня и пишат домашни вкъщи, че да снима урока от учебника.
Дано тръгнат нормално нещата, че шефа сам няма да се оправи при това положение. Той не ползва ФБ и трябва да съм с него, иначе не може да си намери задачите

# 95
Мако вирусите живеят само ако са "обвити" от секрет. Смисълът на миенето на ръцете е, че ако си пипал потенциално заразена повърхност отмиваш секретите и съответно ако има вирус в тях. Ако не излизате никъде от къщи няма смисъл да се прекалява с миенето. Честото миене е за хората на работа - там не знаеш кой кога какво е пипал. Когато си си у дома е редно да си измиеш ръцете като влезеш в къщи и да обтриеш това което си пипал преди да стигнеш до мивката. Другото е просто излишно.
Нужно е да се спазва елементарната хигиена и да не се навира човек в кихащи и кашлящи хора.

# 96
  • при късмета
Аз излизам, не стоя само вкъщи. Напазарували сме, но не се презапасяваме и все нещо изниква. Откак нямам хлебопекарна и купувам хляб, трябва да излизам най-малко през ден, ако не и всеки ден, с това не мога да се презапасявам. Плодове и зеленчуци също. Мъжа ми пък си ходи на работа, тях не са ги пуснали. Абе вратарим си вкъщи, няма как. Опашки има и пред кварталните магазини, не само веригите, защото и те пускат по 1-2ма човека вътре. За да стигна до плод и зеленчука, трябва да мина покрай опашката пред аптеката. А това което съм взела от там трябва да го измия преди да го прибера. Шефа до сега просто не е бил тук, защото пазарувам през деня докато е на у-ще. Само чистенето със спирта е извън обичайното, но за него е ново и това, което за мен е нормално

# 97
Лейди, точно така е, както си го обяснила, но проблемът е с възрастните ни родители и роднини. Майка ми е с хронични заболявания, не едно и две, леля ми също не е здрава..... Протиеогрипни ваксини нямат сложени, естествено. Тук това е кръвна обида и нямаме никаква култура.
Допълвам с рецепта за хляб без месене, специално за Ма ко. Това е и рецептата, която ползвам.
https://www.mish-mash.recipes/2016/02/hljab-bez-mesene.html?m=1& … 7bTv_fuoTwe0r4E70

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 20:31 от mariat

# 98
Гладен съм ! и Какво ще ям ? са двете  най - често употребявани изречения последните дни. Големия яде колкото баща си.
Още не съм почнала да готвя. Приключих с последните регистрации на ученици.

# 99
Не го ,мислете каквото е писано да ни се случи, ще стане.
Стоя си в двора,готвя си ,плета и се радвам на китките.Вчера валя и вътре затворени,днес по задачи пратих моите,че и кучето иска разходка,дадох им ръкавици,после дрехите вън.
А за маска измислих от едно време мъжките носни кърпи,пасват идеално.Аз си кашлям от алергията,ама ще се ходи да пазарим някои неща тези дни с колата и дано няма опашки.Не ми се чака на опашките,а презапасяване е имало.
Фло пази се ,че с това падане си е опасно.
Джей готви и се радвай  че сте здрави.
Ма ко една майка се оплакваше че има три деца и нямат устройства за всички...та не е обмислено всичко.
Мария  стига да не излизат няма проблем за хронично болните.
Смърфи нека са на време мерките,че с тия пътувания си е опасно,поне тук като чета как  се връщат и никой не ги проверява....
Калинка вярвам и при вас има вирусче,пази се .

# 100
Писе, така е, права си, но някак ще ми е съвестно, ако без да знаем пренесем заразата на старите ни близки.
За утре смятам да си седя у дома и да мисля модел на маски, за да не ме гледат с лошо магазинерите.

# 101
Писе разбира се, че и тук има вирус. Разликата е, че не живеят заедно няколко поколения - но има изключения като нас Laughing Проблем за децата и младите, здрави хора няма - те ще си го преболедуват като "сезонен" грип или без симптоми и ще си придобият имунитет. Тук по-лесно става изолацията на възрастните.
Аз навик да се пазя имам - толкова години работих в болници, където никога не знаеш кой от какво е болен, или носител....
Може би сега, след толкова обяснения за миене на ръце населението ще е по-отговорно и ще намалеят болните от зимен/летен грип, хепатит А, менингит, ентеровируси и т.н....
Мария с маската почти нищо не постигаш за свое предпазване - тя е редно да се носи от кашлящите и кихащите, за да не изхвърлят върху другите заразени секрети. Вируса преминава през лигавиците - ако някой изкашля/изкиха срещу теб и ти го вдишаш, или попадне в окото. Най-често преминава от ръцете - някой е кашлял/кихал, ти си пипал повърхности, пари/това е най-мръсното нещо/, врати, по които има от тези секрети и след това си пипаш нос, уста, очи, храна.... За това е супер важно ръцете да се мият, обтриват с антибактериален крем на спиртна основа и да се стои на поне 2м от кашлящи/кихащи. Всичко друго е преекспонация...

# 102

Мария с маската почти нищо не постигаш за свое предпазване - тя е редно да се носи от кашлящите.....
Да, така е, ама вчера мен в магазина ме питаха защо съм без маска и гледат подозрително.
Добро утро!

# 103
Добро утро!
Мако страхотно кафе си сложила!
Ами въпрооа ти се задава защото стана ясно, че масово хората не знаят как да се предпазват от болести... Носенето на маска и ръкавици ако не се прави правилно носи по-големи беди от не носенето....
Мен ми е интересно какво очаквате да се случи след наложената карантина:
а/изградили сте имунитет към вируса
б/вируса си е тръгнал за Китай
в/вируса се е самоуниожил
г/вируса се е омаломощил
д/рисковата група хора са станали по-млади и по-здрави
е/открита е ваксина и всички са имунизирани
Защото според мен нищо от това няма да се случи. Според мен тази карантина е наложена за да се облекчат болниците, тъй като се знае капацитета им и един вид тежките случаи да се отложат във времето.... А иначе всички ще си минем по реда с вируса и ще си изградим имунитет.

# 104
Защото според мен нищо от това няма да се случи. Според мен тази карантина е наложена за да се облекчат болниците, тъй като се знае капацитета им и един вид тежките случаи да се отложат във времето.... А иначе всички ще си минем по реда с вируса и ще си изградим имунитет.
Да, и аз така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт