Отговори
# 165
Дринка, душо, чудех се вече какво става с вас, но знам че се справяте!!! Целувки на Пепи!
Мишле, аз нямам кой да я гледа, но свеки се връща малко по рано от работа и ще я взема от яслата в 16-16.30, така е по добре отколкото аз в 18!!! Дано потръгнат нещата и при нас и при вас и при Гея и другите бебчета, които ще тръгват на ясла!

Резултата от консултацията днес: 8.500(+100 гр.), но всъщност +400, защото беше свалила в болницата 300  Mr. Green и 74 см(+2см)!!!

Целувки!!!

# 166
Момичета, пак сме с температура и продължават да ни боцкат в крачета  Cry!
Благодаря за подкрепа!
Пазете малките мишоци  Hug!
Целувки.

# 167
Валерика, мила, дано свъри вече този кошмар вашият. Защо не поискаш мнение от втори педиатър относно лечението на Валери???Милото детенце Praynigдано скоро се оправи!!!
Меги - браво на Йони - много е пораснало момиченце Heart Eyes
Дринка душко, да не забравиш обещаното дълго, дълго четиво"Житие и страдания на Ади и компания" Hug Mr. Green
Светли - благодаря за милите думи. Завиждам ти че така се разбирате със снаха си! А за моята зълва...без коментар!!! колкото за гинеколожката ти ooooh!  и за нея нямам коментар #Cussing out
Мишленце - честита ви прическа!!!!! :mrgreen:2ри номер!!!!Ама не я снимай Mr. Green че ще има детето да ви овиква като порасне за "ала редник Джейн" фризурата!!! Mr. GreenШегичка. Нека му е хладничко на детенце, че в тия жеги ....
Бини - айде весело изкарване на моренце и като се върнете да разказвате със снимков материал!!!

# 168
  • София
Еее, Светли, не се сърди! Бяхме само за събота и неделя - в неделя след обяд си тръгнахме и гледахме да сме си с детенцето. Говорих с майка ми, че си я познала по Преслава, ако имаш желание,тя ще се радва да и се обадиш. Преслава има трети зъб - горен, десен. Имала малко температурка и стомахчето и е разхлабено. Утре са с баба си на консултация и ще ви се отчета, след като получа сведенията от Шумен. Лека вечер на всички майчета, а на бебчетата приятни сънища!

# 169
Здравейте всички,

И ние се изгубихме в тези жеги, но редовно си ви четях.

Честито на двете ни студентки   bouquet. Да се представят все така "на ниво" на всички следващи изпити и купон да не пропускат.

Вал, дано малката да оздравява бързичко  Praynig Каква диагноза ви поставиха?

Мишленце, дано Рали да не се разболее Praynig.

Ерче, честито ти второ бебе-кученце. На мен ми беше мечта да си имам йоркширче. Страшно са сладки. Как го кръстихте? може и да си писала, но не помня  Embarassed Сега определено ще ти бъде страшно весело. Нашите имат куче - японски хин много прилича на пекинез и то много се радва на Дими и само около нея се върти. Аз обаче все още не й давам да го пипа. Тя обаче е на друго мнение и онзи ден като я сложих в проходилката първото, което направи беше да го награби и да го наскубе. А то, милото стоеше търпеливо. Който и друг да му беше бръкнал така в очите, щеше да бъде ухапан, но на нея само й примижаваше и навеждаше главичка. Когато Дими проходи, ще има да се крие от нея под леглото hahaha Joy.

В тази връзка, Джулка, Грейпфрутче, давате ли на малките да пипат кучетата и после миете ли им ръцете. Мен много ме е страх да не й лепне някоя гадост  newsm78 и затова го държа на разстояние, въпреки че е ваксинирано. Е, случва се тя да го докопа преди да я видя, но после веднага я мия. Надявам се като проходи то да бяга от нея и така проблемът да отпадне. Но пък при нас кучето се вижда веднъж в седмицата, като ходя при нашите и е по-лесно, а при вас сигурно е екшън  #Crazy

Дринка, скоро ли ще се местите? Готино е да се обзавежда апартамент, стига човек да има пари и свободно време. Абе, иначе също е емоция, ама и голямо натоварване. Аз се наремонтирах в продължение на 6 месеца, докато бях бременна и само като си помисля какво тичане по майстори, сравняване на оферти, уточняване на детайли, чистене след майстори и т.н. беше  #Crazy, не мога да си представя как съм свършила всичко с шаващото човече в корема. А освен това и живеехме в апартамента, който ремонтирахме. Сигурно поне 5-6 години няма да помисля за големи ремонти. Обаче, сега съм си го направила, както ми харесва че моят мъж много-много претенции нямаше и ако го питаш освен смяната на дограмата сигурно нищо друго нямаше нужда да се прави и ми е супер уютно.

Светли, таз гинеколожка е за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire После се чудим защо жените не кърмят, ами то за тази цел трябва да се дава информация защо трябва да се кърми. А не да даваш съвети, че видиш ли, до 6-тия месец било предостатъчно. Как пък така го реши? Мен много ме е яд, че започнах да се цедя в началото и Дими после се отби. Сега да съм, никога нямаше да я направя тази грешка и сигурно още щях да кърмя. Но в началото още нищо не ми беше ясно. За съжаление нямах и интернет вкъщи и се оставих да ме психират, че на детето не му стигало яденето и било гладно. А тя изобщо не даваше признаци на глад. Аз обаче, паника, рев, тръшкане как нямам кърма и от всичко това още по-малко успявах да изцедя. Кой да ми каже, че бебето като суче изтегля повече кърма, отколкото помпата. После като се успокоих, като открих кои храни ми стимулират лактацията и с редовно денонощно цедене, нещата си дойдоха на мястото и избутах до 8 месец. Ох, ама се отплеснах  Embarassed, но много се ядосвам на такива, дето дават акъл без да са наясно. Който е решил да не кърми, окей, това е негово право и той си знае най-добре, ама на човек който иска - да му режеш така ентусиазма - е това не го разбирам. Уф, много се ядосах, че това ми е болна тема. Извинявайте за лирическото отклонение  Embarassed

Такаааа.......сега да ви се похваля. Този уикенд бяхме с мъжа ми на почивка в Етрополския балкан. Ходихме до Етрополския манастир, до Гложенския манастир разкошно място с невероятна гледка, до Съевата дупка, ядохме в Тетевен. За първи път се отделяме от малката и ми подейства доста освежаващо. Тя също се е чувствала добре. В неделя правим кръщене, а от 1.09. се връщам на работа  Cry Тези 10 дни ще ми бъдат доста натоварени и не знам кога ще мога да пиша пак което надявам се извинява прекалено дългия ми постинг. Но обещавам, че редовно ще чета.

Целувки на пухкавите дупета Hug

# 170
Привет, момичета!
Ние правим инжекции в болница, там ни преглеждат две педиатърки. Ако може да се нарече преглед, ако не попитам: "Ще и видите ли гърлото, ще я преслушате ли?" - няма да го направят. Диагназата - вирусно заболяване + зачервеното гърло. Вдигат раменете, защо не се повлиява от антибиотика. Днес пак ще даваме анализи, да видим какви са резултати. Сигурно ще се насочим към частна клиника в Пазарджик.
Днес Валери сама се изправи в кошарката  1crib! Стои на пръстчета и плаче - не знае как да се върне обратно Heart Eyes!

bebche05 и Geilriel, честит Рожден Ден  bdbaloni! Бъдете щастливи, обичани и усмихнати  newsm51!

# 171
Честит Рожден Ден bebche05 и Geilriel! Пожелавам ви всичко най хубаво!  bigdance2

Мандаринка и Злато, честито ви студентския живот! smile3529Все шестици да имате.
Злато, честито ти християнче!!! Здрав и щастлив мъж да расте.
Валериа, дано този кошмар да свърши при вас!

На всички завърнали се от почивка - радвам се че сте си изкарали страхотно.

Ние се по загубихме за известно време. НАложи ни се да отидем спешно до Разград, за да сключим договора за ипотеката на апартамента. После си прекарахме страхотно Бяхме при майками на село, а там една зелинина едно чудо, въздохът е съвсем друг. Когато имам време ще кача малко снимки да разгледате. Отидохме и на гости при свекито , но за там няма да говоря понеже както обикновенно накрая си тръгнахме със скандал. Просто свекърва ми е уником. Та за село при мама Райчо много се накефи на кучетата( те имат две овчарки и два котарака). Кучетата като отидат при РАйчо и той веднага започва да ги дърпа и скубе(нали вкъщи си имаме котарак и той има опит в това), а те милите седят и тъппят. А през повечето време бяхме в един надуваем басейн, почти като на море. Вначалото Райчо му удари един рев, но после като започна да пляска  и да се кефи на водата и не иска да излиза от нея. И понеже нали още не може да седи седнал все някой трябваше да бъде с него в басейна. Като се върнахме във Варна той същия ден заспа рано в 20 часа и се събуди чак в 9:30 сутринта.

Иначе Райчо започна да стои по стабилен изправен и когато нее изправен е направо е лудница- рев, рев и пак рев. Все иска някой да го държи изправен. В лазенето няма абсолютно никакъв напредък(въобще не пълзи). С обръщането вече го прави добре но само гогаво му скимне, а за седежа по дупе вече е постабилен и не се изхлузва както в началото, но задължително трябва да е подпрян гърбът му.Зъбките ни са все още два и чакаме следващите да избият, сега е малко в застой.

За сега толкова от нас.

# 172
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА BEBCHE05 И GEILRIEL   bouquet
БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ И ОБИЧАНИ!

Валерия дано скоро се оправи малкото слънчице и да свършат тези мъки Praynig

# 173
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА BEBCHE05 И GEILRIEL!!!!!

Валери, дано скоро се оправи малката принцеса!! отидете до Пазарджик щом се налага, дано и повлияят антибиотиците!!! Прегръдки!!!
Райче, ще напредне малкия, Йони също не пълзи , както и много други бебчета!Сигурна съм, че всичко ще е наред!  Hug
Пчеличка, като се върнеш на работа кой ще гледа малката!?На ясла ли? Аз след 10 дни я давам и много ми е кофти, ама дано свикне бързо и да сме здрави саамо!!!   bouquet
Целувки!Ние излизаме навън, че Йони не я свърта!

# 174
Здравейте мамчета!
Ние се изгубихме за малко, за което се извиняваме.
Ема е при баба си в Пловдив от миналата седмица и ние успяхме да направим едно самостоятелно моренце в Несебър. Хубаво беше,но много уморително. При вас така ли е? Уморява ли ви почивката newsm78.
Накрая на моренцето аз пипнах някакъв вирус и си тръгнахме предсрочно. Останахме в Пловдив 4 дни да се лекувам. С Емата се гледахме дистанционно, за да не я заразя.
И се почувствах най-лошата майка на света. Там при майка ми и баба ми се е научила на куп неща - знае и показва къде е котката, къде е дядо, вуйчо, ко-ко (това й е любимото пеещо куче), телевизора, къде е лампата, къде се светва лампата. Танцува, показва как прави на бънджито, иска си ядене... И това го е научила за 1 седмица.
Обаче майка ми и баба ми имат цялото търпение на света и повтарят и показват и играят с нея. Дали й влияем зле с баща й? Защо при бабите се чувства толкова добре newsm78.
На края на тази седмица я взимаме и направо ме е страх как ще й повлия това.
Емката иначе расте, има си само 2 зъба, косата след обръсването й е пораснала, топи се в жегите в Пловдив, но расте щастлива и доволна. Няма признаци да й липсваме.
А лошата й майка е запланувала да я пуска на ясла. При нас ги взимат непроходили, както е писала Меги само да са навършили 10 месеца и да са на обща храна. Но нан нас ни казаха, че списъка ще излезе на 10 септември. Чакаме и стискаме палци!
Момичета, а понеже Емата не е проходила, но много обича да ходи при децата на детската площадка, дали няма опсаност някой от по-големите да я блъсне или да я нарани. Казаха ми, че групите са смесени по възраст. Дали 1 леля успява да опази 15 деца  #Crazy
Уф, стига въпроси, да честитя ня всички рожденници, на всички студенти, на всички наддали бебешоци и на всички отслабнали мами!
Е, и едно въпросче за десерт. Мислили ли сте за рожденните дни на бебоците. Къде ще ги правите? Аз не искам в къщи, че е голяма хамалогия. Тези детски клубове дали стават за 1-ви рожден ден или са за по-големи деца?

# 175
ОХХХХ  Cry ще се оплача Crossing Arms Сашко така ме ухапа докато цокаше, че чак кръв ми пусна. Вече 4 ден не минава - раничка има - тъкмо хване коричка и той каго захапе - айде пак Thinking, но аз досега си му давах и тази гърда. Обаче ме е страх така да не се възпали и май ще почна с помпата newsm78 Някой да знае с какво да мажа раната, че с Лансинокс-а не става явно, а може би трябва да не му давам да цока от нея изобщо няколко дни newsm78

# 176
Здравейте момичета,
На 2 и 3 септември ще има акция на "Движение на българските майки" ......." да спестим едно кафе....да е сухо едно дупе" .....ще събират парички за памперси за децата в домовете на които помагат......който иска може да даде колкото иска ....всяка стотинка е ценна
Ще се събират и учебни помагала за по-големите....

за повече информация :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0
http://www.pr-bg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 580&Itemid=80

# 177
Здравейте и от нас!

Благодаря от сърце за пожеланията.Черпя кой каквото си хареса.

Бяхме с температура,с гнойна ангина ,после направи алергия към антибиотика,сменихме го и най-накрая ни изскочи и първото зъбче.Но всичко мина.Иначе ние сме добре.Вече ходи с моя помощ,по цял ден скача и вика.Особено щастлив е когато баща му е в къщи и си играе с него.

Е това е от нас че вдига аларма вече.

# 178
Честит рожден ден на Бебче05 и на Гейлриел. Много здраве, щастие, любов и радост с малките слънца.

Попи, опитай с Дефламол. На мен в началото като ми се разраняваха зърната, много ми помагаше. Но си мисля, че трябва за 1 ден да й дадеш малко почивка на тази гърда. Дано се оправиш бързо  Praynig.

Вал, дано и малкото мишле вече да оздравява Praynig Praynig Praynig. Явно е жизнена, след като днес е успяла да се изправи.

Меги, Дими ще я гледа баща ми, който от 1 септември се пенсионира. Докато бяхме на почивка през уикенда, им я оставихме точно, за да потренира дядо й как се сменя памперса. Останалото го може, защото се “упражняваше” на морето. Той е много спокоен и по принцип подхожда много възпитателно към децата. Честно казано от всички баби и дядовци на него му имам най-голямо доверие - знам, че ще я научи на много неща и няма да я разглези. А и са голяма любов двамата. Независимо, че вижда нашите веднъж седмично, се чувства напълно спокойна при тях. Събота и неделя дори не се е сетила за нас Embarassed. Така че съм напълно спокойна, че Дими е в добри ръце, но ми е много гадно, че няма да си я гледам аз Cry Cry Cry. Като си помисля, че вместо по цял ден както досега, ще бъда с нея максимум 3 часа (от 7 до 10 вечерта) и ми се реве. А не ми се мисли как щях да се чувствам, ако трябваше да я оставя на ясла. Но това си има и добра страна. Като ги оставиш по-малки, по-лесно свикват. Аз мисля да я давам направо на детска градина като стане на 3г., а тогава вече разбират повече и адаптацията е по-трудна. Аз все още имам гадни спомени от този период.

В тази връзка, ей, Ло, я по-спокойно, какви са тези глупости, че при бабите детето било по-добре #Crazy. По принцип на децата им се отразява много добре смяната на обстановката и тогава възприемат много бързо. Бабите просто имат друг подход. Едва ли със собствените си деца са били толкова търпеливи  Thinking и са им обръщали такова внимание (сигурна съм, че не са), но с внучетата е по-друго. Така че не си мисли разни глупости. На детето си му е най-добре при мама и при тати.

А за първия рожден ден, аз тази година си мисля да го направим вкъщи, защото 10 дни след това ще й празнуваме имен ден, а между двете събития ще бъда командировка в Париж за 1 седмица. Та ако трябва да организирам и по-сериозно парти, ще ми дойде доста нанагорно. Така че ще изберем голяма детска торта и ще се съберем с най-близките да го отпразнуваме. Пък ако дотогава е проходила може и прощъпулника да направим едновременно с РД. За тортата досега съм гледала на каталог в Неделя и Лучано - вървят около 40-45 лв. и са страшно красиви, голям избор, направо не знаеш коя да избереш. Някой има ли инфо дали Романса предлагат готини детски торти. На нас оттам ни беше сватбената. Беше много вкусна и на много добра цена.

Приятен следобед, момичета  Hug

# 179
здравейте момичета

ДНЕС СТАНАХ БАБА
най голямата ми племенничка/дъщеря на сестра ми/роди момиченце и го кръсти на мен Анна
Малко е странно,че има чичо Тони на 10м Crazy Laughing
Честит рожден ден на Бебче05 и на Гейлриел

Общи условия

Активация на акаунт