Отговори
# 135
Калинка, искрено съжалявам за кошмарният ти ден!
Когато Крум падна за първи път от спалнята аз също много се панирах, а на всичкото отгоре и бяхме на морето. Обадих се на педката и тя ми каза да го следя до 48 часа дали повръща, дали иска да се храни, дали е много сънлив или дали е неспокоен, т.е. ревящ. Ако се появи някой от тези симптоми трябва да се обърнеш веднага към лекар. Май не го написах много ясно, но съм сигурна, че ще ме разберете. Стискам палци всичко да е ОК с детенцето.

Честито на всички празнуващи днес!

Jump, на вас пожелавам лек път.
Гея, много ама много готино да си изкарате с вашето фемили. Топни си дупето и за нас.
Geri, ние тръгнахме в 4 часа сутринта. Крум се разбуди докато го пренасяхме към колата, но след това спа до 8 часа, докато не дойде време за закуска.

Лека вечер...

# 136
Калинка, много съжалявам за случилото се! Верич е написала всичко. Целувки на мъника  Hug!
Добре дошла мама Dilyana    welcome!

Отивам да давам Панадол на беба.
На всички мъници и мънички, и мами - лека нощ smile3524!

# 137
  • София
Ох милата Калинка!
Няма страшно!
Все пак ламината е доста мек, ако мога така да се изразя за под... Не е като теракота например или мозайката...
Мисълта ми е, че е можело да е по-зле.
И освен това 30 см хич не е много. А и не бива да забравяме, че в момента май най-здрави са им тиквурките на малките разбойници Simple Smile
Аз бих се обадила на педито, ама утре...

Да ви кажа мами, след това което преживяхме с Ивчо с изгарянето, ужаса който изпитах да го гледам как се мъчи и как не мога да му помогна, имам чувството че съм се повредила.
Не го пожелавам на никой! Май Меги може най-добре да ме разбере...
Мисълта ми беше, че след това, което видях тогава, сега нищо не може да ме уплаши... Оня ден Ивчо падна от леглото на земята, направо се метна напред с главата и сега е със цицина на челото. Аз реагирах така хладнокръвно, без нищо да ми трепне и да се стресна... Просто го вдигнах и си го гушнах да го успокоявам. Ама хич не се уплаших...
Повредила съм се...
И отново повтарям, че на никой не пожелавам каквото съм изпитала по време на онзи ужас...

А малчовците тепърва ще има да се утрепват, милите... И Калинке, като падат от изправено положение, ще падат на глава от повече от 30 см  Wink
Надявам се да си се успокоила вече!

# 138
  • София
и забравих да кажа...
като говорим за падане от легло...
Ивчо спи при нас, а ние спим на един диван, който е доста по-нисък от каквото и да е легло. Явно през нощта съм го преместила от външната страна и не помня. Сутринта се събуждам аз, и какво да видя... Ивчо седнал на пода до леглото и си играе човека и си се хили...  Joy Предполагам, че се е свлякъл някак си и си е седнал на дупето. Много ми стана смешно, но все пак ще внимавам да не го слагам от външната страна Simple Smile

Е това е!
Айде лека ви нощ!

# 139
  • Където ми покаже сърцето
До сега плаках,а сега ти успя да ме разсмееш JoyМилото детеце,то ви е чакало да се събудите.Моите притеснения са за това,че повърна и всички в здравният форум казват,че е опасно и че трябвало да го будя през ноща,а той милият така сладко спи.Дано по-бързо дойде сутринта.

# 140
Привет, мамчета! Ние отдавна не сме се вясвали, ама лято  е все пак Rolling Eyes
Първо да ЧЕСТИТЯ  НА СТУДЕНТКИТЕ! Браво момичета, много шестици и купони ви пожелавам  bouquet
Гея, на вас приятно изкарване и да си починете Heart Eyes
Калинке, надявам се детенце да  е добре Praynig Ако яде и е весел мисля, че всичко е наред.
Валерия, стискам палци малката да оздравява по-бързо Praynig а относно позата, в която спите и ние редовно я използваме Mr. Green
Верич, приятна почивка  и на вас и много рибки да хванете PeaceТоку виж и някоя златна сте уловили Wink
Джъмп, лек път и догодина отново да дойдете Grinning
При нас нищо ново, опитваме се да пълзим, да се изправяме, щото още не сме го направили, май само ние не щем Sad, имаме си седем зъбчета, вече искаме всичко да ядем, да пием бира Shocked, да пипаме навсякъде, абе с една дума, ТЕРМИНАТОР, не мога да я оставя за една минута сама, щото става страшно- я ще падне, я ще се удари на ламината, я ще лапне нещо дето не трябва, направо съм се видяла в чудо Shocked Няма нищо общо с това кротко детенце дето го имах, проявява характер, инати се, ужас Flutter На море не знам още дали ще ходим, то време не остана, но какво да се прави, плюс това се оказа, че имаме алергичен конюктивит, т.е. някаква алергия към слънцето и сега само малко да й блесне в очето и то се зачервява Cry така че не съм решила още дали да  я водя на море, макар че знам колко добре ще й се отрази, ще видя.
Амчи това е от нас, лек и слънчев ден на всички  и целуфани Heart Eyes

# 141
  • София
Emym,  не се притеснявай, не сте останали последни с изправянето! Ивчо дори не пълзи още, даже оня ден за пръв път се обърна от гръб на корем... Но пък може други номерца, не толкова физически Simple Smile
Например, казва чао, колко голям ще порасне, посочва къде е лампата, като му кажа "кажи да" и той казва, дава ми да ям... е, малко може, ама е от сърце Simple Smile

# 142
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 143
здравейте майчета

ние се завърнахме от 20 дневно море и понеже ни се видя малко ,около 5 септември пак ще ходим за една седмица Crazy Rolling Eyes

Гледам бая сте изписали /ще има да чета/
Честито на студентките/само шестици в книжките/,честито на всички бебоци за новите им умения и за новите зъбки.На болничките бързо оздравяване.

Ние си изкарахме една чудесна почивка.Лошото беше само първите няколко дена,защото още с пристигането Тони вдигна 39г и така 5 дена/то не бяха мокри кърпи ,легени със студена вода,лекарства/Обаче после нещата си дойдоха на мястото.Сутрин в 8-9 отивахме с Тони на плажа ,около 10.30 заспиваше в количката за час.През това време останалата част от фамилията се забавляваше ,кой на сърф,кой със скокове от скалите,кой с чаша бира cheers пред палатката под белведерето.На обяд се събирахме да хапнем в някое кръчме . После Тони с татко си се отдаваха да следобеден сън в бунгалото,докато мама се излежаваше на плажа sun
,а каката и баткото мятаха крачоли някъде из къмпинга.От 5до8 беше време за спортни занимания на плажа/волейбол,футбол/,докато Тони препикаваше хавлиите на плажуващите или следеше дали някой ще изкопае някоя дупка за да отиде да седне в нея и после да я зарови http://www.bgphoto.net/request/photo/14452/63778/2852168/.jpg. Вечер все се намираше някой от малките желаещ да разхожда Тони  с количката докато заспи,а големите сядаха на масите пред бунгалата със салатка и ракийка,на хубава музика, подготвяйки се за поредното вечерно барбекю ех..........
 cookИначе Тони беше на седмото небе,никакъв страх от пясък или море .http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=14452&AlbumId=6377 … p;PhotoId=2852117 http://www.bgphoto.net/request/photo/14452/63778/2852090/.jpg
Голяма забава му беше лабрадора на наши приятели  http://www.bgphoto.net/request/photo/14452/63778/2851993/.jpg
сутрин четяха вестници с баща си http://www.bgphoto.net/request/photo/14452/63778/2852134/.jpg
естествено,че не се мина и без бели,събори една от мрежите за комари,счупи дръжките на мебелите,намери на съседното бунгало пукнатина в мазилката и докато не смъкна парче от нея не се остави. http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=14452&AlbumId=6377 … p;PhotoId=2852149
а ето за всички които няма да могат да посетят морето тази година- един красив изгрев от арапя http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=14452&AlbumId=6377 … p;PhotoId=2852038
калинка   надявам се ,че всичко е наред

Да ви кажа мами, след това което преживяхме с Ивчо с изгарянето, ужаса който изпитах да го гледам как се мъчи и как не мога да му помогна, имам чувството че съм се повредила.
Не го пожелавам на никой! Май Меги може най-добре да ме разбере...
Мисълта ми беше, че след това, което видях тогава, сега нищо не може да ме уплаши... Оня ден Ивчо падна от леглото на земята, направо се метна напред с главата и сега е със цицина на челото. Аз реагирах така хладнокръвно, без нищо да ми трепне и да се стресна... Просто го вдигнах и си го гушнах да го успокоявам. Ама хич не се уплаших...
Повредила съм се...
ma_nda_rinka  не си се повредила .Така растът децата и ние покрай тях.Ако при всяко падане или болест изпадаме в паника до къде ще я докараме.С течение на времето всички родители стават все по хладнокръвни и все по спокойно приемат нещата за даденост.А когато децата са и повечко.......И аз съм преживявала какво ли не .Счупини ръце/няколко пъти/крака,глави,изгаряния,задушаване,болници,открити рани пълни с пясък.Всичко това ми е помогнало да се справям с различни ситуации без много много да се шашкам.Така,че не си се повредила

# 144
  • Където ми покаже сърцето
Ани,страхотни снимки.Радвам се че добре сте си изкарали и благородно ви завиждам,защото ние тази година пропускаме всякакъв вид почивка заради моята работа.На една от снимките това на крачето на Ивчо наколенки ли са и ако да,то доволна ли си и откъде са купени.

За нас-Марти днес беше много нервен и не искаше да яде.От сутринта до 15.00 го бях кърмила само веднъж и то седнал.Като го сложа на една страна да го кърмя започваше рев и пюрето не искаше на обяд.И аз взех ,че се прибрах в къщи,защото бяхме в офиса и резултата от 15.30 до 17.30 изяде около 150гр.твърда храна и го кърмих два пъти,след което заспахме дружно.Аз се събудих в 19.30 ,а той още спи.Не съм го водила по доктори и се надявам нищо да му няма.Чудя се, ако този следобеден сън премине в нощен това лошо ли е newsm78?
Това е за сега.Целувки на всички бебчовци  love001

# 145
Здравейте, мамчета!
Калинка, радвам се че Марти е добре. Преди около месец Александър също падна и си удари главата и аз като теб се бях уплашила доста. Водихме го след това на лекари и слава богу няма последствия, надявам се и при вас да е така, но си мисля че все пак вместо да си задаваш въпроси и да се притесняваш да го заведеш на лекар.
Мандаринка, Злато честито ви студенство! Леко да минават изпитите и неусетно да завършите следването!
Валерия дано бързо да се оправи малката сладурана, че е кошмарен тоя летен вирус, ние три седмици боледувахме.
Ани благодаря за красивия поздрав от Арапя, щото и ние май тази година ще пропуснем морето, иначе Тони си личи че май е най-доволен от почивката.
Ние сме добре, Александър расте и щурее, изправя се, но не иска да го държа да ходи, по му е лесно да пълзи, имаме вече седем зъбчета и още един на път да се покаже. Надявам се след това да има поне малка пауза, че нощния сън ни е кошмарен, буди се през 15-30 минути. При вас как минава никненето на зъбите, така ли са неспокойни мъниците нощем?
Това е засега. Лека и спокойна нощ!

# 146
Здравейте,мамчета! smile3525
Ние още сме си тук,но никакво време не остава за писане.Влизам отвреме на време да попрочета нещо и това е.
Сега съм се сбъркала от ангажименти.Нали в понеделник в 4:00 заминаваме за моренцето.Та отсега пазаруване,пране...Офф!
Иначе сме добре.Вчера бяхме на консултация.Нати,щото не се спира на едно място,щеше да падне от кантара,та така се изплаши милата,че един час не мога да я успокоя.А мерките се съмнявам да са точно така,но...8100 гр /Което ще рече +100гр/ и 73 см/което е +2 см/.Тя ще си е финна мадама,няма спор,ама чак пък толкова.Иска да ходи,водя я за ръчички и така е най-доволна.В проходилката е като на Формула 1,не знам що е решила,че трябва да развива максимална скорост.
ЧЕСТИТО НА БЪДЕЩИТЕ СТУДЕНТКИ ЗЛАТО И МАНДАРИНКА!БРАВО МАМИ! smile3501ОТЛИЧНО ДА СЕ СПРАВИТЕ И УСПЕШНО ДА ЗАВЪРШИТЕ! thumbsup
Ани,добре сте си дошли!Хубави снимки,ама сега ще ги разгледам по-подробно.
Калинка,радвам се ,че няма поражения върху Марти след падането.И Нати пада веднъж,май почти няма бебе,което да е пропуснало това упражнение.
Валерия,бързо оздравяване на малката! Praynig
Дидси,при Нати сравнително леко протича растежа на зъбките.Но и ние сме имали някои безсънни нощи.
Емим,като те чета,напълно познато ми звучиш.Бебетата вече се превръщат в деца и то с характер!
Спирам,че след малко чакам гости от Димитровград-любимите ми племеннички.Та днес ще е купон! Grinning
Лек ден на всички и много целувки от мен и Нати!  love001

# 147
  • София, в полите на Витоша
Pozdravi ot moreto!!!
Prekarvame 4udesno, Tea e vlubena vav nego! Prostete za latinicata Embarassed

Pribirame se v nedelia i 6te se vidim jivot i zdrave!

caluFki!!!  bouquet

# 148
Привет  мамчета!

Резултата от консултацията   е 8.000 кг/+100/  и 71 см/0 см/  дано прочде това дете на морето.

Бини Вие къде ще бъдете на морето, то в София на мен време за срещи не ми остава, но на морето може би Ние заминаваме в неделя и ще сме на Приморско...ако сте наблизо телефона ми е 0889525904

Лек ден

# 149
  • София
Я Гери като е писала и се сетих, че съвсем забравих да ви се оплача от последната консултация на Ивайлището...
Станал е 12,900кг(+700) и 75см (+2)... направо вече незнам какво да го правя... с тва наддаване... а почти не яде твърда храна, в смисъл яде, ама в малки количества...вече ръце, кръст и гръб нямам...
Как завиждам на ваште слаби бебетааааааа...
Но, една ромка в поликлиниката с мъничко бебенце ми обесни как "Хискам и Хаз такова дебело бебИ да станИ мойтУ!"... та явно и на мен все някой ми завижда  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт