Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 41 219
  • 785
  •   1
Отговори
# 210
Стигнаг и аз до тази тема, та да си кажа моите 5ст информация.

Икономиката и главно ДауДжоунс още в началото на годината даде индикации, че ще намалява ръста. Това със сигурност щеше да доведе до рецесия, защото много и то много големи фирми са на на лайф съпорт заради многото кредити, които са теглили по време на изкуствено нарастващия Дау през последните една две години.

Сега, когато потреблението ще се свие рязко много от тези балонно добри компании ще имплодират.

За мен лично нещата така или иначе щяха да доведат до там, но нямаше да е толкова стресово ако не беше корона вируса. Също така, и това е мое лично мнение, според мен вирусър беше "спуснат" в Китай, после в Европа, за да може тези страни да не бъдат упреквани, когато вируса се спусне и в Щатите. Опитаха се да го изведат Тръмп с импийчмънт, не успяха и т.к. хората бяха масово с него заради добрата икономика умните глави ще я сринат икономиката на САЩ само и само да не се преизбере Тръмп. Мое лично мнение.

# 211
Не ги подценявайте младите, и моето поколение бяхме млади през 96-97, едни ще се справят други няма, адаптивните ще оцелеят, другите ще чакат някой нещо да прави за тях. Като няма какво и откъде ще им се размърдат мозъчетата.
По-скоро за нас е проблем, че сме преживяли и видяли и ни се иска да не ни се нарушава собственото си някакво островче островче на спокойствие, което всеки си е изградил. Те не знаят и ще има да трупат опит, може  ида им помогне да разберат, че не всичко, което хвърчи се яде.
Както нас неволята ни е научила, ще ги научи и тях, е който може да се учи разбира се.

Икономическите цикли на криза, възстановяване и възход взеха да се случват в доста кратки срокове в днешното забързано време и не само младите, а всички не са никога достатъчно подготвени.

# 212
Чета ви, виждам, че някои имат борсови и финансови познания, поздравления за което. Аз  се оглеждам на по-елементарно ниво, ето какво виждам и чувам последните дни -  приятелка адвокатка ми се оплаква, че от 1 седмица телефоните им мълчат и кьорав клиент не се е завъртал. Пари няма, току-що е проходила, няма заделени средства и не се е "наяла" още. Позната треньорка - поради затваряне на учреждението, където си води тренировките, те са отменени. Пари няма да получи за тези седмици ли, колко ще са, тепърва ще видим. Познат, който прави трансфери до и от летище - хората не пътуват, следователно пари за него няма да има, обаче разходите си текат. Много е притеснително всичко това. Представям си какво им е на тези, които имат обекти в молове, където ако ги затворят, тези хора буквално ще фалират. А какво ще стане с персонала на всички фалирали поради една или друга причина бизнеси? Моля се само всичко да премине по-бързо и да приключваме, за да можем да си водим нормалния живот, както до сега. Слава Богу, местата, където работим с мъжа ми, не са засегнати от тази криза, но заплатите неминуемо ще бъдат повлияни и дори да е имало минимален шанс за някакво увеличение, всичко ще бъде оправдано с кризата.

# 213
В подкрепа на постовете на Сирен ще добавя, че липсата на ред и  дисциплина, особено непонятни за младото поколение, ще доведат до много тежки последици за всички.
Много хора отричат всичко от соца, но ето как в Китай тази дисциплина даде добри резултати.
В Китай е полицейщина и там играе тоягата. Затова има ред. Китайците нямат самодисциплината на японците и южнокорейците.

# 214
  • Sofia
Срива се всичко лавинообразно - за съжаление. Днес ми отложиха проект, който беше много важно да започне до месец. Отлага се с поне 5 месеца, което не звучи добре. Предната криза не се усети много в компанията, но сега нещата не ми харесват изобщо.

# 215
Нищо че няма клиенти бе, вие подкрепяйте съфорумката с провайдъра, която не е ходила на работа от години, защото нямало смисъл да работи, тъкмо ще разберете, колко сте безсмислени, защото не копаете домати в градината.
Учудвам се, че всеки глупак който е виждал мотика на картинка, дава за пример истинска икономика точно селското стопанство (Боко и картофите визирам, да не си помислите нещо), при условие че няма никаква необходимост от маса народ да копае в градини - една механизирана ферма на закрито произвежда повече и по-евтино, от цяло село с мотики и рала, зависещи от първата градушка.  Просто няма необходимост от толкова много работна ръка вече. Като изпаднат услугите, ще стоят маса гладни и безработни, една част ще вършат това, което машините не могат, другите ще вегетират.

# 216
Коя е тая съфорумка?

# 217
# 218
Вярно, не съм "ходила на работа". Това не значи, че не съм работила от години. И че имам някаква представа какво се мъти в световната икономика. Впрочем днес се спуках от клиенти, като няма живот в реала, във виртуала не се спират да въртят пари.

Идеята в крайна сметка е да живееш като човек и за себе си, не да се отчаеш и да вегетираш. В един момент не може да мислиш само за световната икономика, ами и за своето си дворче и как ти протича денят.

# 219
Нищо че няма клиенти бе, вие подкрепяйте съфорумката с провайдъра, която не е ходила на работа от години, защото нямало смисъл да работи, тъкмо ще разберете, колко сте безсмислени, защото не копаете домати в градината.
Учудвам се, че всеки глупак който е виждал мотика на картинка, дава за пример истинска икономика точно селското стопанство (Боко и картофите визирам, да не си помислите нещо), при условие че няма никаква необходимост от маса народ да копае в градини - една механизирана ферма на закрито произвежда повече и по-евтино, от цяло село с мотики и рала, зависещи от първата градушка.  Просто няма необходимост от толкова много работна ръка вече. Като изпаднат услугите, ще стоят маса гладни и безработни, една част ще вършат това, което машините не могат, другите ще вегетират.

Sunglasses И аз се учудвам как всеки глупак се мисли за икономическо гуру, притежаващо кристалната топка и с менторски тон ръси безмислици във форум, като израз на собствената си "академична" теория.

# 220
Не, това е форум и това ми е просто мнението. Ако имаш мнение, сподели го, никой няма да те обърка с икономически гуру. Само че позволи ми да съм работила точно по въпросите на балони, мании и прекипели активи от всякакъв вид, та да имам една идея кое е реално и кое-виртуално.

Впрочем не мисля, че придвижване назад до къща с двор на село е крах на цивилизацията, нито ще е чак толкова брутален. Крах и бруталност включват неща като Мад Макс и канибализъм.

Иначе хич не ми харесва идеята, че единственото спасение е в някаква голяма глобална система. И какво правят хората, като се разпадне системата? Някои може да се самоубият от отчаяние. Това е по-лош сценарий от връщането една крачка назад.

И на мен в момента ми е гот да печеля пари с раздута мярка заради балона в последното десетилетие, но също е гот да ги харча в условия на криза и стагнация.

В един момент може да се наложи да не те интересува цялостната икономика, а точно твоето си оцеляване и твоята картинка. Щото да, Дания е супер ефективна в земеделието, само че след това трябва да се развозят продуктите до хората.

# 221
Рецесиите не стават по-бързо в днешно време, винаги са си били на 8 до 12 години. От началото на последната рецесия до тази са 11 години и 4 месеца. Съвсем си е на време.

Заради корона вируса ще бъдат засегнати услугите и туризма, но това е само 10% от глобалният бизнес. И има вероятност до няколко месеца да се оправи света от карантините, а който си пътува пак ще си пътува.

Това, което става с петрола в момента между Саудитска Арабия, Русия и САЩ - ето това е наистина притеснителното и това вече може да изправи и света и България или пред финансов крах или пред световна война ако СА продължат достатъчно дълго да продават петрола си на много по-ниска цена, което да дестабилизира САЩ и Русия.

# 222
Къде оставяте цената на нефта. Вижте какво става на борсите.
Ами жилищният пазар, тук отдавна е на дъното.

# 223
С удоволствие ги следя борсите, защото мама мечка ще си пазарува акцийки към края на Април.

Нефтът дестабилизира икономиките, президентите на страните като не могат да вдъхнат доверие, че ще се справят, инвеститорите не отиват на борсата и Дау е на фриии фол.

Следете нефтът, той ще окаже лоша шега на икономиката на САЩ и на борсата

# 224
  • Пловдив
Еее...начи освен Сирената да вземе да ни шушне къв точно и е бизнеса, та да се облажим и ние Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт