Икономиката и главно ДауДжоунс още в началото на годината даде индикации, че ще намалява ръста. Това със сигурност щеше да доведе до рецесия, защото много и то много големи фирми са на на лайф съпорт заради многото кредити, които са теглили по време на изкуствено нарастващия Дау през последните една две години.
Сега, когато потреблението ще се свие рязко много от тези балонно добри компании ще имплодират.
За мен лично нещата така или иначе щяха да доведат до там, но нямаше да е толкова стресово ако не беше корона вируса. Също така, и това е мое лично мнение, според мен вирусър беше "спуснат" в Китай, после в Европа, за да може тези страни да не бъдат упреквани, когато вируса се спусне и в Щатите. Опитаха се да го изведат Тръмп с импийчмънт, не успяха и т.к. хората бяха масово с него заради добрата икономика умните глави ще я сринат икономиката на САЩ само и само да не се преизбере Тръмп. Мое лично мнение.
И аз се учудвам как всеки глупак се мисли за икономическо гуру, притежаващо кристалната топка и с менторски тон ръси безмислици във форум, като израз на собствената си "академична" теория.