Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 41 228
  • 785
  •   1
Отговори
# 225
Провайдър да ни стане. Това предлагам аз.

# 226
  • Пловдив
Дали ще иска...? Simple Smile

Само по темата да кажа, че в туристическия бранш е мега зле...кризата дойде с пълна сила.

# 227
Не е ли рано за прогнози в туристическият бранш?Ако вируса изчезне със затопляне на времето или се намери лек,хората ще хукнат в последният момент да купуват почивки.Даже може да се вдигнат цените.Това са мои лаишки разсъждения.Някакъв шеф в туристическият бранш говори в новините тази вечер,че за туризма ще е добре.Обвинявали ни,че сме алкохолна дестинация,но ето младежите ще идват,защото не се страхуват от вируса.
От друга страна се говори,че вируса не се влияе от топлото време.Младежите в Италия са подценявали ситуацията и се подигравали,че вируса засяга дъртаци.Все едно дъртаците не са хора,а и туристи.После същите младежи при обявената карантина,първи хукнали да се изнасят от големите градове.Мисля,че така или иначе нямаме избор и трябва да изчакаме.Още сме на вълна ще има ли удължена грипна ваканция и дали няма да има следваща заради вируса.

# 228

Само по темата да кажа, че в туристическия бранш е мега зле...кризата дойде с пълна сила.
Потвърждавам.

# 229
  • Пловдив
Силвърстоун...Ами не...като ти откажат всичко за два месеца напред как караш? Имаш 100души персонал и съпътстващите го разходи. Отделно ток, вода, ДДС, кредит и...? Как да издържиш до мес.юни, напр?

# 230
Някой ще ми обясни ли какво му лошото на това, че цената на горивата се срива? И без това не е много далеч времето, когато малка част от превозните средства ще са на течно гориво.

# 231
Силвърстоун...Ами не...като ти откажат всичко за два месеца напред как караш? Имаш 100души персонал и съпътстващите го разходи. Отделно ток, вода, ДДС, кредит и...? Как да издържиш до мес.юни, напр?
Да,права си.Разходите си вървят.И аз се присъединявам към въпроса за горивата.Няма ли да се вдигне потреблението?

# 232
Някой ще ми обясни ли какво му лошото на това, че цената на горивата се срива? И без това не е много далеч времето, когато малка част от превозните средства ще са на течно гориво.
Лошо е, защото това.предполага сериозни очаквания за дългосрочна рецесия.

# 233
Някой да ми се обади германците като спрат да карат коли, освен през август и октомври, когато са на почивки.

# 234
цената не ги дестабилизира, просто прави печалбата им много по-малка.

# 235
Да я прави. Кой се е закахърил за печалбата на петролните компании? Автомобилостроителите отдавна им кроят шапката.

# 236
  • Пловдив
Да, де ама е нещо дето може да се ограничи, но не и да не се използва...за разлика ор мн.други неща.

# 237
Така, Февруари Китай почти спря международните си полети. Март Европа замръзна, круизите се отменят, Щатите скоро и те ще са с намалено потребление на петрол за услуги.

Уикенда, СА предложиха да се намали добива на нефт, за да се отговори на намалялото търсене за сега. Русия казаха - не, ние ще си произвеждаме. СА отговориха - ми супер, ние също и ще продаваме на много по-ниска цена и така всички ще купуват нашия нефт, не вашия. Те продават по $10 загуба на барел в момента.

Затова в понеделник Дау Джоунс се срина, ама толкова се срина, че просто никога не е било така. В 9 сутринта вече говореха за Черен Понеделник (Черен Вторник е когато 1929 г се е сринала борсата и е започнала голямата депресия). Световните икономики се движат на петрол. Всичко, което имаме иска петрол, не само колата ни, ами и клечките за зъби достигат до нас по този начин.

Икономиките, които няма да издържат на тази ценова война са страните, които произвеждат петрол - САЩ, Русия, Канада, Дания, Англия. В краткотраен аспект икономиките на страни, които са зависими от петрол ще се възползват .. обаче ако не са под карантина. Т.е. от целия свят остават само Китай, Корея, Япония и Индия.

Ако вирусът, заради който повечето икономики в света ще са принудени да се свият много бързо остане да е новина и след Май, това са цели два месеца, в които едни от основните отрасли на най-големите икономики ще бъдат поставени на колене ... това ще значи или брутална рецесия или война.

# 238

Да, защото и там е един балонест бранш тип "дай още!" И сега може да си отдъхнем и да минем от туризъм на конвейер към...просто пътуване.

# 239
Всичко много бързо се променя. Когато възникне конфликт първо нещата се влошават, но после намират начин да се споразумеят или фокуса да бъде изместен в друга по-важна посока. Сега кой си спомня вече за търговската война САЩ-Китай въпреки че беше съвсем неотдавна. Много бързо и петролния проблем ще си намери решение или ще се забрави заради нещо по-значимо. Поредица от крупни земетресения и/или тайфуни/цунамита с многобройни жертви или значима авария в ядрена централа на централно място в Европа например могат да направят смешно броенето на няколко хиляди заразени от вирус.

Общи условия

Активация на акаунт