Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 4/

• 43 020
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Аз пиех фолиева киселина 0.4 мг и огестан заедно до 20 г.с. Не мисля, че трябва да се притесняваш.
Благодаря, значи всичко е наред 🙂

# 511
T0909t, ние с теб вчера сме се засекли на трансфер значи. Simple Smile
На мен също ми изписа Огестан + Неофолик мета, явно не е проблем.

# 512
Аз съм хомозиготен носител MTHFR 677 T/T. Дълго време докато сме правили опити, съм пила по една таблетка 0,400 мг. След трансфер д-р Л. Бойчев увеличи на 2 таблетки. Горната граница на фол. кис. е ок. 43 в лаб. Здраве/Бодимед. Според доц. Русев не е добре ФК да е над горна граница. Някои смятат, но още не е доказано на 100%, че предозирането с ФК /или приемането на синтетична/ може да доведе до аутизъм. А на мен д-р Сигридов ми е написал да е над 30 ед., но не е посочил горна граница. Докато пиех по 1 таблетка беше между 30 и 40. Но с две таблетки стигна 46. И понеже знаех, че е важна ФК първите седмици, продължих да пия по 2, но в един момент усещах главоболие и предположих, че е от това. На няколко пъти съм давала ФК на мъжа ми и всеки път той е казвал, че го заболява главата. Няма точни доказателства, че предозирането води до главоболие, но като намалих на 1 таблетка, не съм имала оплаквания. Някъде 8-9 седмица продължих само с 1 таблетка. С една таблетка ФК падна на ок. 36 ед. И така съм я поддържала цяла бременност. Д-р Сигридов казва, че е важна и в големите седмици за правилното развитие на плода.
Топ фолат е по-добрият вариант от неофолик мета, защото последното съдържало някакви изкуствени съставки.

Просто ви споделям личен опит. Вие си решавате как да пиете фол. кис., но не споменавайте в Тутракан имена на други доктори кой какво казал, че много се дразнят.

# 513
Аз вчера като говорих с Б. Бойчев за витамин D и B12 и за тромбофилията ми и обсъждахме предписанията на доц. Русев, не съм усетила да се дразни, но може и да е, защото той не е гинеколог все пак.

# 514
T0909t, ние с теб вчера сме се засекли на трансфер значи. Simple Smile
На мен също ми изписа Огестан + Неофолик мета, явно не е проблем.
Късмет на двете ни и дай боже да се похвалим с добри новини след две седмици. 🙂

# 515
Две седмици? И мислиш, че ще издържите ли? 😗
Още на 9 ден бях в лабораторията. 😝

# 516
Две седмици? И мислиш, че ще издържите ли? 😗
Още на 9 ден бях в лабораторията. 😝
Ха ха и ти си права ,цитирах срока който даде доктора 🙂

# 517
Хахах аз на 8ми ден бях вече с положителен от кръвния тест. Късмет😇

# 518
Да, и аз не мисля да ходя чак на 11-ти. Grinning

# 519
Аз вчера като говорих с Б. Бойчев за витамин D и B12 и за тромбофилията ми и обсъждахме предписанията на доц. Русев, не съм усетила да се дразни, но може и да е, защото той не е гинеколог все пак.

На мен Л. Бойчев се издразни, като му казах предписанието за Прогестерона да не е повече от 200 мг.... И докторът изкоментира доц. Русев да дойде да направи инсеминацията, каквото тогава правихме.

Успех и на двете ви и по-скоро да се похвалите с + тест!

# 520
Благодаря ,успех на всички .
Хубаво е ей така като има с кого да споделиш и обсъждаш, защото никой не те разбира така ,както този който преминава през същото .

# 521
Да наистина е много приятно когато говориш с някого. Аз се запознах с няколко момичета, едното ми звънеше всеки ден и ми говореше над 1 час. Аз я съветвах и я подкрепях и накрая тя като видя положителния тест рязко спря да ми звъни. 🧐

# 522
И на мен Русев ми е предписал прогестерона да не е повече от 200мг на ден, а аз в момента приемам по 800, но до някъде гледам да се успокоя в фраксипарин и натаспин, които също започнах, та вярвам, че всичко ще е наред. Simple Smile

# 523
И на мен Русев ми е предписал прогестерона да не е повече от 200мг на ден, а аз в момента приемам по 800, но до някъде гледам да се успокоя в фраксипарин и натаспин, които също започнах, та вярвам, че всичко ще е наред. Simple Smile
Значи и ти си на Циклогест 2×1 Simple Smile)))

# 524
Значи и ти си на Циклогест 2×1 Simple Smile)))

Да, то май като гледам и другите момичета, с които вървяхме заедно там, почти всички сме така.

Общи условия

Активация на акаунт